VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT

Divers


Dénomination : VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 877.707.963

Publication

03/10/2014
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm ; Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel ; Wetenschapspark 13, 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Vaststelling naamswijziging bestuurder:

De naam van bestuurder NV Ewals Intermodal (0836.403.977) is gewijzigd naar NV Move Intermodal.

De nieuwe gewijzigde statuten, goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 23/05/2014 worden integraal overgenomen als volgt:

Oprichting voor notaris Drieskens te Houthalen: 17 november 2005

De statuten werden meermaals gewijzigd en voor de laatste maal bij neerlegging van de gecoiirdineerde

statuten dd. 7 augustus 2013.

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1 De vereniging draagt de naam "Vlaams Instituut voor Mobiliteit".

Art, 2 Haar zetel is gevestigd te Diepenbeek, Wetenschapspark 13. De raad van bestuur is bevoegd de zetel te verplaatsen, De zetel zal, bij eventuele verplaatsing, ten allen tijde gevestigd zijn in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, waaronder zij ressorteert.

Art. 3 Ze heeft tot doel: "Het versterken van de mobiliteitssector in Vlaanderen door innovatie & onderzoek, kennisoverdracht en begeleiding van doelgroepen".

Zij kan ook in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, voor zover deze zich situeren binnen haar doelstellingen en voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doelstelling nodig zijn, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur doch kan ten allen tijde ontbonden warden.

Leden, toelating, uittreding

Art. 5 De vereniging is samengesteld uit leden,

Deze leden kunnen enkel afgevaardigd warden vanuit:

- bedrijven

- koepelorganisaties

- instanties van de Vlaamse overheid

- regionale, provinciale en gemeentelijke overheden gevestigd in Vlaanderen

kennisinstellingen.

Mao 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN. afdeling HASSELT

2 4 SEP. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0877.707.963

Benaming

(voluit) : VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT

L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Enkel de leden-bedrijven, koepelorganisaties, kennisinstellingen en de regionale, provinciale en gemeentelijke overheden zijn een jaarlijkse lidgeld verschuldigd, Zij zijn ook stemgerechtigd op de algemene vergadering. De Vlaamse overheid is vrijgesteld van het jaarlijkse lidgeld.

Art. 6 Het aantal leden is niet beperkt maar hel minimum is vastgesteld op drie.

Als nieuw lid kan tot de vereniging worden toegelaten, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon. Het

verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend.

De aanvaarde leden worden opgenomen in het ledenregister dat steeds opvraagbaar is.

De leden zijn diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de vereniging wordt bijgehouden,

Art. 7

De vereniging kan bij besluit van de raad van bestuur nog "ereleden" aannemen die enkel geldelijk of moreel

de vereniging steunen doch geenszins lid zijn in de zin en de geest van de wet. De ereleden zijn geen lidgeld

verschuldigd en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan aan bepaalde ereleden de titel van ere-bestuurder toekennen,

Art. 8 Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan,

Het aanvaarden van de statuten houdt de aanvaarding van een eventueel huishoudelijk reglement in,

De leden en ereleden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door via een schrijven gericht aan de raad van bestuur hun ontslag aan te bieden,

Wordt als ontslag nemend geacht: het lid dat overlijdt of de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na de eisbaarheid.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel worden overgegaan door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

De raad van bestuur kan evenwel een lid voorlopig schorsen in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van door hem betaalde bijdragen (lidgeld of toetredi ngsbijd rage).

Bijdrage - lidgeld

Art. 9 De raad van bestuur bepaalt het bedrag der lidgelden die jaarlijks zullen worden betaald door de leden. De bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur, op basis van volgende criteria:

- aantal personeelsleden (VTE) in dienst bij de leden bedrijven en koepelorganisaties

- aantal inwoners voor de regionale, provinciale en gemeentelijke overheden

- kennisinstellingen betalen een vaste bijdrage van ¬ 500

De Vlaamse overheid is vrijgesteld van deze bijdrage.

Leden die op de algemene vergadering hun lidgeld van het voorbije en lopende jaar niet betaald hebben,

verliezen hun stemrecht.

Algemene vergadering

Art, 10 De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden en twee waarnemers van overheidswege, waaronder één namens het Agentschap Ondernemen (AO) en één namens het Instituut vcor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen (IWT). Deze waarnemers zetelen in hun hoedanigheid van waarnemer in alle statutaire organen (algemene vergadering en raad van bestuur) van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit.

Naast de leden en de bestuurders heeft ook de algemeen directeur het recht de algemene vergaderingen bij te wonen op raadgevende wijze.

Art, 11 Onder de bevoegdheid van de algemene vergadering valt:

1. de wijziging van de statuten

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5. de goedkeuring van de begroting en de rekening

6. de ontbinding van de vereniging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

7, de uitsluiting van een lid

8, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk 9. alle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

Art, 12 leder jaar wordt een algemene vergadering der leden gehouden die de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het komende jaar en het beleid van de bestuurders goedkeurt.

De jaarvergadering komt bijeen in de maand april of mei op een werkdag vastgesteld door de Raad van bestuur en die één maand vooraf per e-mail wordt meegedeeld aan de leden van de algemene vergadering. Al de leden der vereniging en de twee overheidswaarnemers worden voor de algemene vergadering opgeroepen per e-mail, acht dagen vóór de vergadering. De agenda zal bij de oproepingsmail gevoegd zijn.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht. Een volmachtdrager mag drager zijn van maximum twee volmachten. De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de oproepingsberichten.

Art. 13 De raad van bestuur kan de algemene vergadering samenroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De raad van bestuur zal de algemene vergadering bijeenroepen wanneer één vijfde van de leden zulks aanvraagt.

Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden uiterlijk één maand voor de algemene vergadering op de agenda geplaatst te worden.

Art. 14 Al de betalende leden hebben gelijk stemrecht op de algemene vergadering en de besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Niet-betalende leden hebben het reoht de algemene vergadering bij te wonen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering duidt een secretaris van de vergadering aan,

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar aire leden er inzage van kunnen nemen.

Art. 15 De algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten alleen dan geldig beraadslagen en besluiten wanneer het voorwerp daarvan uitdrukkelijk is vermeld als agendapunt in het oproepingsbericht en wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden uitgezonderd voor een doelwijziging of de ontbinding waarvoor vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden vereist is, Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hiervoor vermeld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering werden gehouden.

Verder wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van 27/06/1921.

Elke wijziging in de statuten moet binnen één maand nadat ertoe besloten is, in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden,

Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of herroeping van een bestuurder of commissaris.

De raad van bestuur, dagelijks bestuur

Art. 16 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur benoemd door de algemene vergadering, waarvan het aantal bepaald is op minstens tien en maximum vijftien.

Negen bestuurders zullen door de algemene vergadering steeds worden verkozen uit kandidatenlijsten voorgedragen-door de leden-bedrijven; drie bestuurders worden voorgesteld door de Vlaamse Regering,

De leden-bedrijven, opgedeeld in (bedrijfs)sectoren, zullen meerdere kandidaten kunnen voorstellen voor een mandaat. De algemene vergadering zal echter bij de benoeming rekening houden met de samenstelling van de raad van bestuur, derwijze dat alle sectoren van de leden-bedrijven hun afvaardiging hebben in de raad van bestuur. Indien één of meerdere sectoren geen kandidatenlijst voorleggen, zal de algemene vergadering kunnen kiezen uit de kandidatenlijst van de andere sectoren, steeds rekening houdend met de spreiding tussen de verschillende sectoren.

Bij ontslag van een bestuurder die afgevaardigd is door de leden-bedrijven, zal de raad van bestuur door coöptatie kunnen kiezen uit de kandidatenlijst ingediend door de sector die de ontslagnemende bestuurder voordroeg en wiens mandaat vacant is geworden.

Verder bewaakt de algemene vergadering in de samenstelling van de raad van bestuur eveneens het genderevenwicht. Er wordt dan ook gestreefd om maximaal 213e van de valabele kandidaat-bestuurders van eenzelfde geslacht te benoemen.

Deze coöptatie wordt op een volgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Bij gebreke aan een geldige lijst zal de aanstelling van de vervangende bestuurder gebeuren door de algemene vergadering volgens de voormelde procedure.

o

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De drie leden aangeduid door de Vlaamse Regering worden voorgesteld door de functioneel bevoegde minieter(s),

De raad van bestuur kan tevens waarnemers opnemen. IWT is vanuit de steunovereenkomst ais waarnemer aangesteld binnen de beheersorganen. Zij hebben echter geen stemrecht.

De duur van de opdracht van de bestuurder mag vier jaar niet te boven gaan en wordt bekrachtigd door de statutaire algemene vergadering in het jaar waarin de mandaten aflopen. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. De bestuurders zijn herbenoembaar.

Om de continuïteit van kennis en ervaring binnen de raad van bestuur te bewaren zal de benoeming van de

bestuurders voorgedragen door de leden-bedrijven alternerend verlopen.

De algemene vergadering kiest in jaar 1 de helft nieuwe bestuurders en in jaar 1 + 2 de andere helft,

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, en bij afwezigheid van voorzitter en ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

De Raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de vereniging dit vereist,

)~Ike bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen vooraf en bevat datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

De raad van bestuur dient minimaal vier maal per jaar te vergaderen.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de stemgerechtigde bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen, In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Naast de bestuurders heeft ook de algemeen directeur toegang tot de raad van bestuur, maar dan op raadgevende wijze, De waarnemers mogen eveneens de raad van bestuur bijwonen.,.

Aan de leden van de raad van bestuur kan een vergoeding worden toegekend, Deze wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt slechts bij hun overlijden, ontslag of herroeping binnen het lopende mandaat.

De besluiten worden vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de stemgerechtigde bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de begroting en de rekening.

een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van twee volmachten.

Art. 17 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte, Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging is samengesteld uit vier leden van de raad van bestuur, bestaande uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Het dagelijks beleid kan tevens toevertrouwd worden aan één persoon buiten de raad van bestuur. Deze wordt benoemd door de raad van bestuur met specifieke en beperkte volmachten, Hij voert de titel van algemeen directeur.

Art. 18 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn stemgerechtigde leden, zal zowel voor alle handelingen van het dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de voorzitter en de ondervoorzitter samen handelend,

E3innen het dagelijks beleid kan de vereniging bovendien worden vertegenwoordigd door één of meer personen, al dan niet bestuurder, die als bepaald door de raad van bestuur ofwel alleen, ofwel gezamenlijk ofwel als college optreden.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de vereniging vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

Art. 19 De centrale op de vereniging zal geschieden door één of meer commissarissen aangesteld voor een hernieuwbare periode van drie jaar.

Art. 20 Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Wijzigingen Kunnen door de algemene vergadering aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde stemmen.

In gezegd huishoudelijk reglement kan een adviesraad worden aangesteld waarvan de samenstelling, werking en bevoegdheden in hetzelfde reglement zullen geregeld worden, De Vlaamse regering zal in geval van het bestaan van een adviesraad de mogelijkheid krijgen iemand van de administratie, die kennis heeft van het mobiliteitsgebeuren, af le vaardigen in deze adviesraad. Deze raad heeft een adviserende stem naar de raad van bestuur toe, In het bijzonder zal deze adviesraad worden geraadpleegd bij de beoordeling van de VIM-projecten en dit ten aanzien van de strategische doelstellingen.

De raad van bestuur blijft echter autonoom in het nemen van zijn beslissingen, weliswaar rekening houdend met de adviezen van de adviesraad, zonder er evenwel op enigerlei wijze door gebonden te zijn.

Jaarrekening

Art. 21 Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van het volgende jaar opgemaakt.

Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur en het controleverslag van de commissaris.

De jaarrekening en de begroting worden tenminste acht dagen v66r de algemene vergadering per e-mail ter kennis gebracht van de leden samen met het verslag van de raad van bestuur en van de commissaris.

Het jaarverslag bevat minimaal:

1. Een valorisatieverslag van de activiteiten

2. Een gedetailleerd financieel verslag dat de gemaakte kosten verantwoordt in relatie tot de geleverde prestaties, vermeld in het valorisatieverslag.

De begroting bevat minimaal een gedetailleerd en concreet geactualiseerd werkplan voor het komende jaar. Art. 22 Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december.

Ontbinding, vereffening

Art. 23 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan en bepaalt de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal worden gegeven wat noodzakelijkerwijze een vereniging moet zijn met een analoog doel als van onderhavige.

Toepasselijk recht

Art, 24 Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27/06/1921 en de wijzigingen hieraan gebracht.

nv De Scheepvaart

Vertegenwoordigd door Dhr. Portugaels Erik

Bestuurder

Voorzitter van de Raad van Bestuur

NV Belgacom

Vertegenwoordigd door Dhr. Dejaeghere Roger

Bestuurder

Ondervoorzitter van de Raad van Bestuur







~



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

19/08/2013
ÿþ MOI] 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor- hi MijJ19111 i NI

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Rechtbank van koophandel

G 7 AUG. 2013

tiet NASSPLT

Griffie

Ondernemingsnr : 877.707.963

Benaming

(voluit) : Vlaams Instituut voor Mobiliteit

(verkort) VIM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wetenschapspark 13 - 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Benoeming besuurders, "

herbenoeming bedrijfsrevisor en commissaris,

statutenwijziging

De algemene vergadering van 29 mei 2013 is overgegaan

tot benoeming van volgende bestuurders in de raad van bestuur met ingang vanaf heden en loopt af op de jaarvergadering die beraadslaagt en beslist over het boekjaar na de aangegeven periode:

op voordracht van de leden bedrijven en voor een duur van 4 jaar

de NV Athlon Car Lease Belgium, Lozenberg 5, 1932 Zaventem,

BE 0425 260 272,

de NV Ewais Intermodal, Kolenhavenstraat 6 bus 21, 3600 Genk,

BE 836 403 977, ter vervanging van &raas Cargo Care,

de NV VAB, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht, BE 0436 267 594,

en de vzw Koninklijke' Belgische Touring Club, Wetstraat 44, 1040

Etterbeek, BE 0403'471 597.

Herbenoeming van Foederer DFK Bedrijfsrevisoren, Singelbeekstraat 12, 3500 Hasselt, vertegenwoordigd door de heer Frank Embrechts, bedrijfsrevisor, als commissaris voor een nieuwe periode van 3 jaar.

De nieuwe gewijzigde statuten, goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 29 mei 2013 worden integraal overgenomen als volgt:

Oprichting voor notaris Drieskens te Houthalen : 17 november 2005

De statuten werden meermaals gewijzigd en voor de laatste maal bij neerlegging van de gecoördineerde statuten dd. 25.5.2009.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

t t Map 2.2

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

Benaming, zetel, duur, doel

Art. 1 De vereniging draagt de naam "Vlaams Instituut voor Mobiliteit".

Art. 2 Haar zetel is gevestigd te Diepenbeek, Wetenschapspark 13. De raad van bestuur is bevoegd de zetel te verplaatsen. De zetel zal, bij eventuele verplaatsing, ten allen tijde gevestigd zijn in het gerechtelijk arrondissement Hasselt, waaronder zij ressorteert.

Art. 3 Ze heeft tot doel : "Het versterken van de mobiliteitssector in Vlaanderen door innovatie & onderzoek, kennisoverdracht en begeleiding van doelgroepen".

Zij kan ook in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, voor zover deze zich situeren binnen haar doelstellingen en voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij kan alle roerende en onroerende goederen, die voor het verwezenlijken van haar doelstelling nodig zijn, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur doch kan ten allen tijde ontbonden worden.

Leden, toelating, uittreding

Art. 5 De vereniging is samengesteld uit leden.

Deze leden kunnen enkel afgevaardigd worden vanuit :

- bedrijven

- koepelorganisaties

- instanties van de Vlaamse overheid

- regionale, provinciale en gemeentelijke overheden gevestigd in Vlaanderen

- kennisinstellingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

1JioD 2.2

Enkel de leden-bedrijven, koepelorganisaties, kennisinstellingen en de regionale, provinciale en gemeentelijke overheden zijn een jaarlijkse lidgeld verschuldigd. Zij zijn ook stemgerechtigd op de algemene vergadering. De Vlaamse overheid is vrijgesteld van het jaarlijkse lidgeld.

Art. 6 Het aantal leden is niet beperkt maar het minimum is vastgesteld op drie.

Als nieuw lid kan tot de vereniging worden toegelaten, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend.

De aanvaarde leden worden opgenomen in het ledenregister dat steeds opvraagbaar is.

De leden zijn diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de vereniging wordt bijgehouden.

Art. 7

De vereniging kan bij besluit van de raad van bestuur nog "ereleden" aannemen die enkel geldelijk of moreel de vereniging steunen doch geenszins lid zijn in de zin en de geest van de wet. De ereleden zijn geen lidgeld verschuldigd en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De algemene vergadering kan aan bepaalde ereleden de titel van ere-bestuurder toekennen.

Art. 8 Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan.

Het aanvaarden van de statuten houdt de aanvaarding van een eventueel huishoudelijk

reglement in. "

De leden en ereleden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door via een schrijven gericht aan de raad van bestuur hun ontslag aan te bieden.

Wordt als ontslagnemend geacht: het lid dat overlijdt of de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen de maand na de eisbaarheid.

Tot uitsluiting van een lid kan enkel worden overgegaan door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De beslissing dient niet gemotiveerd te worden.

De raad van bestuur kan evenwel een lid voorlopig schorsen in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van door hem betaalde bijdragen (lidgeld of

toetredi ngsbi jdrage).

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijdrage - lidgeld

Art. 9 De raad van bestuur bepaalt het bedrag der lidgelden die jaarlijks zullen worden betaald door de leden. De bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur, op basis van volgende criteria :

-aantal personeelsleden (VTE) in dienst bij de leden bedrijven en koepelorganisaties -aantal inwoners voor de regionale, provinciale en gemeentelijke overheden -kennisinstellingen betalen een vaste bijdrage van ¬ 500

De Vlaamse overheid is vrijgesteld van deze bijdrage.

Leden die op de algemene vergadering hun lidgeld van het voorbije en lopende jaar niet betaald hebben, verliezen hun stemrecht.

Algemene vergadering

Art. 10 De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle leden en twee waarnemers van overheidswege, waaronder één namens het Agentschap Ondernemen (AO) en één namens het Instituut voor de aanmoediging van innovatie door Wetenschap en Technologie in Vlaanderen (IWT). Deze waarnemers zetelen in hun hoedanigheid van waarnemer in alle statutaire organen (algemene vergadering en raad van bestuur) van het Vlaams Instituut voor Mobiliteit.

Naast de leden en de bestuurders heeft ook de algemeen directeur het recht de algemene vergaderingen bij te wonen op raadgevende wijze.

Art. 11 Onder de bevoegdheid van de algemene vergadering valt:

1.de wijziging van de statuten

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

5.de goedkeuring van de begroting en de rekening

6.de ontbinding van de vereniging

7.de uitsluiting van een lid

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

...

MOD 2.2

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

9.aIle beslissingen die enige wet of de statuten voorbehouden aan de algemene vergadering

Art. 12 Ieder jaar wordt een algemene vergadering der leden gehouden die de jaarrekening van het afgelopen jaar, de begroting van het komende jaar en het beleid van de bestuurders goedkeurt.

De jaarvergadering komt bijeen in de maand april of mei op een werkdag vastgesteld door de Raad van bestuur en die één maand vooraf per e-mail wordt meegedeeld aan de leden van de algemene vergadering. Al de leden der vereniging en de twee overheidswaarnemers worden voor de algemene vergadering opgeroepen per e-mail, acht dagen vôôr de vergadering. De agenda zal bij de oproepingsmail gevoegd zijn.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, drager van een schriftelijke volmacht. Een volmachtdrager mag drager zijn van maximum twee volmachten. De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de oproepingsberichten.

Art. 13 De raad van bestuur kan de algemene vergadering samenroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De raad van bestuur zal de algemene vergadering bijeenroepen wanneer één vijfde van de leden zulks aanvraagt.

Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden uiterlijk één maand voor de algemene vergadering op de agenda geplaatst te worden.

Art. 14 Al de betalende leden hebben gelijk stemrecht op de algemene vergadering en de besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Niet-betalende leden hebben het recht de algemène vergadering bij te wonen.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering duidt een secretaris van de vergadering aan.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Art. 15 De algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten alleen dan geldig beraadslagen en besluiten wanneer het voorwerp daarvan uitdrukkelijk is vermeld als agendapunt in het oproepingsbericht en wanneer ten minste twee derde van de stemgerechtigde leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan worden besloten tenzij met een- meerderheid van twee derde der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden uitgezonderd voor een doelwijziging of de ontbinding waarvoor vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden vereist is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hiervoor vermeld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De, tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Verder wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van 27/06/1921.

Elke wijziging in de statuten moet binnen één maand nadat ertoe besloten is, in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden.

Hetzelfde geldt voor elke benoeming, ontslagneming of herroeping van een bestuurder of commissaris.

De raad van bestuur, dagelijks bestuur

Art. 16 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur benoemd door de algemene vergadering, waarvan het aantal bepaald is op minstens tien en maximum vijftien.

Negen bestuurders zullen door de algemene vergadering steeds worden verkozen uit kandidatenlijsten voorgedragen door de leden-bedrijven; drie bestuurders worden voorgesteld door de Vlaamse Regering.

De leden-bedrijven, opgedeeld in (bedrijfs)sectoren, zullen meerdere kandidaten kunnen voorstellen voor een mandaat. De algemene vergadering zal echter bij de benoeming rekening houden met de samenstelling van de raad van bestuur, derwijze dat alle sectoren van de leden-bedrijven hun afvaardiging hebben in de raad van bestuur. Indien één of meerdere sectoren geen kandidatenlijst voorleggen, zef de algemene vergadering kunnen kiezen uit de kandidatenlijst van de andere sectoren, steeds rekening houdend met de spreiding tussen de verschillende sectoren.

Bij ontslag van een bestuurder die afgevaardigd is door de leden-bedrijven, zal de raad van bestuur door coöptatie kunnen kiezen uit de kandidatenlijst ingediend door de sector die de ontslagnemende bestuurder voordroeg en wiens mandaat vacant is geworden.

Deze cooptatie wordt op een volgende algemene vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Bij gebreke aan een geldige lijst zal de aanstelling van de vervangende bestuurder gebeuren door de algemene vergadering volgens de voormelde procedure.

De drie leden aangeduid door de Vlaamse Regering worden voorgesteld door de functioneel bevoegde minister(s).

De raad van bestuur kan tevens waarnemers opnemen. IWT is vanuit de steunovereenkomst als waarnemer aangesteld binnen de beheersorganen. Zij hebben echter geen stemrecht.

De duur van de opdracht van de bestuurder mag vier jaar niet te boven gaan en wordt bekrachtigd door de statutaire algemene vergadering in het jaar waarin de mandaten aflopen. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden ontslagen. De bestuurders zijn herbenoembaar.

Om de continuïteit van kennis en ervaring binnen de raad van bestuur te bewaren zal de benoeming van de bestuurders voorgedragen door de leden-bedrijven alternerend verlopen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering kiest in jaar 1 de heIft nieuwe bestuurders en in jaar I + 2 de andere helft.

De raad kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de ondervoorzitter, en bij afwezigheid van voorzitter en ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

De Raad wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens het belang van de vereniging dit vereist.

Elke bijeenroeping geschiedt minstens vijf dagen vooraf en bevat'datum, uur, plaats en agenda van de vergadering.

De raad van bestuur dient minimaal vier maal per jaar te vergaderen.

De tegenwoordigheid van de meerderheid van de stemgerechtigde bestuurders, hetzij persoonlijk hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen. In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Naast de bestuurders heeft ook de algemeen directeur toegang tot de raad van bestuur, maar dan op raadgevende wijze. De waarnemers mogen eveneens de raad van bestuur bijwonen..

Een dubbele meerderheid (meerderheid van alle in functie zijnde stemgerechtigde bestuurders voorgedragen door de bedrijfswereld én meerderheid binnen de in functie zijnde stemgerechtigde bestuurders voorgedragen door de Vlaamse Regering) van de raad van bestuur Is vereist voor de volgende aangelegenheden:.

1° het vastleggen van de criteria voor de toelating en het weigeren van leden

2° de vaststelling van het jaarlijks bedrijfsplan

3° de vaststelling van de begroting en de jaarrekening.

Aan de leden van de raad van bestuur kan een vergoeding worden toegekend. Deze wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt slechts bij hun overlijden, ontslag of herroeping binnen het lopende mandaat.

De besluiten worden vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter.

in uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de stemgerechtigde bestuurders. Die procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de begroting en de rekening.

Een bestuurder die belet is, kan op iedere door de wet toegelaten wijze volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan drager zijn van twee volmachten,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

Art, 17 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging is samengesteld uit vier leden van de raad van bestuur, bestaande uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester. Het dagelijks beleid kan tevens toevertrouwd worden aan één persoon buiten de raad van bestuur. Deze wordt benoemd door de raad van bestuur met specifieke en beperkte volmachten. Hij voert de titel van algemeen directeur.

Art. 18 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur ais college, handelend bij meerderheid van zijn stemgerechtigde leden, zal zowel voor alle handelingen van het dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, de vereniging tegenover derden geldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door de voorzitter en de ondervoorzitter samen handelend.

l3innen het dagelijks beleid kan de vereniging bovendien worden vertegenwoordigd door één of meer personen, al dan niet bestuurder, die als bepaald door de raad van bestuur ofwel alleen, ofwel gezamenlijk ofwel als college optreden.

De organen die overeenkomstig het voorgaande de vereniging vertegenwoordigen, kunnen gevolmachtigden aanstellen.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever in geval van overdreven volmacht.

i

Art. 19 De controle op de vereniging zal geschieden door één of meer commissarissen aangesteld voor een hernieuwbare periode van drie jaar.

Art. 20 Een huishoudelijk reglement kan door de raad van bestuur aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

Wijzigingen kunnen door de algemene vergadering aangebracht worden met een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde stemmen.

In gezegd huishoudelijk reglement kan een adviesraad worden aangesteld waarvan de samenstelling, werking en bevoegdheden In hetzelfde reglement zullen geregeld worden. De Vlaamse regering zal in geval van het bestaan van een adviesraad de mogelijkheid krijgen iemand van de administratie, die kennis heeft van het mobiliteitsgebeuren, af te vaardigen in deze adviesraad. Deze raad heeft een adviserende stem naar de raad van bestuur toe. ln het bijzonder zal deze adviesraad worden geraadpleegd bij de beoordeling van de VIM-projecten en dit ten aanzien van de strategische doelstellingen.

De raad van bestuur blijft echter autonoom in het nemen van zijn beslissingen, weliswaar rekening houdend met de adviezen van de adviesraad, zonder er evenwel op enigerlei wijze door gebonden te zijn.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Jaarrekening

Art. 21 Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van het volgende jaar opgemaakt.

Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen en zijn vergezeld van een jaarverslag opgemaakt door de raad van bestuur en het controleverslag van de commissaris.

De jaarrekening en de begroting worden tenminste acht dagen vóór de algemene vergadering per e-mail ter kennis gebracht van de leden samen met het verslag van de raad van bestuur en van de commissaris.

Het jaarverslag bevat minimaal:

1.Een valorisatieverslag van de activiteiten

2.Een gedetailleerd financieel verslag dat de gemaakte kosten verantwoordt in relatie tot de geleverde prestaties, vermeld in het valorisatieverslag.

De begroting bevat minimaal een gedetailleerd en concreet geactualiseerd werkplan voor het komende jaar.

Art. 22 Het boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december.

Ontbinding, vereffening

Art. 23 Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan en bepaalt de bestemming die aan het netto-actief van het maatschappelijk bezit zal worden gegeven wat noodzakelijkerwijze een vereniging moet zijn met een analoog doel als van onderhavige.

Toepasselijk recht

_Art. 24 Al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, zal onderworpen zijn aan de bepalingen van de wet van 27/06/1921 en de wijzigingen hieraan gebracht.

Voor eensluidend uittreksel

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

nv De Scheepvaart,

hierbij vertegenwoordigd door Dhr. Portugaets Erik,

Bestuurder,

Voorzitte

NV Betgacom,

hierbij vertegenwoordigd door Dhr. Dejaeghere Roger, Bestuurder,

Ondervoorzitter

I k

'

4 Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

10/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



" 11070309* 1111

bE

E St

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

2 a IA- 2011

HASSELT

Ondernerningsnr : 877.707.963

Benaming

(voluit) : Vlaams Instituut voor Mobiliteit

(verkort) : VIM

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Wetenschapspark 13 - 3590 Diepenbeek

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming

De bijzondere algemene vergadering van 23 februari 2011 is overgegaan

tot de aanvaarding van het ontslag van volgende bestuurders met ingang vanaf heden: uittredend voorzitter de heer Georges Diliën, Weg naar Zwartberg 25/2, 3530 Houthalen ° Houthalen 8.11.1945 en

uittredend secretaris de heer Stefan Goclon, Kruittorenwal, 16, 3960 Bree, ° Bree 24.11.1967.

tot benoeming van volgende bestuurders in de Raad van bestuur met ingang vanaf heden:

op voordracht van de Vlaamse regering, voor de duur van 4 jaar:

de heer Jean Vrijsen, Sittardlaan 3, 3500 Hasselt, °Neerpelt 7.9.1953

de heer Eric Janssens, Mechelsesteenweg 109 b 7, 2018 Antwerpen,

oElsene 13.12.1949

mevrouw Monica Silvestrini, Oelenstraat 3, 3583 Beringen,

oHasselt 15.6.1976.

op voordracht van de leden bedrijven,voor een duur van 4 jaar:

de heer Guido Hermans,Appeyestraat 6, 3830 Wellen,°St. Truiden 12.4.1949, de nv De Scheepvaart, Havenstraat 44, 3500 Hasselt, BE 0216 173 309, de NV Belgacom, Koning Albert II laan 27, 1030 Brussel, BE 0202 239 951, de NV Arcadis Belgium, Koningsstraat 80, 1000 Brussel, BE 0426 682 709, de NV Technum  Tractebel Engineering, Coveliersstraat 15, 2600 Antwerpen, BE 0440 251 227.

op voordracht van de leden bedrijven en voor een duur van 2 jaar

de NV Athlon Car Lease Belgium NV, Lozenberg 5, 1932 Zaventem,

BE 0425 260 272,

de NV Ewals Cargo Care NV, Slingerweg 50, 3600 Genk, BE 436 305 802,

de NV VAB, Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht, BE 0436 267 594,

en de vzw Koninklijke Belgische Touring Club, Wetstraat 44, 1040

Etterbeek, BE 0403 471 597.

De raad van bestuur heeft in zijn vergadering van 16 maart 2011 met onmiddellijke ingang de nv De Scheepvaart benoemd tot voorzitter, de NV Belgacom tot ondervoorzitter, de heer Guido Hermans tot secretaris en de heer Jean Vrijsen tot penningmeester. Voornoemde personen vormen samen het dagelijks bestuur van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOA 22

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

"

Voor eensluidend uittreksel NV De Scheepvaart

Gedaan te Diepenbeek op 6/4/2011 Voorzitter

NV Belgacom hierbij vertegenwoordigd door Erik Portugaels

Ondervoorzitter

hierbij vertegenwoordigd door

Roger Dejaeghere

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMS INSTITUUT VOOR MOBILITEIT

Adresse
Zetel ; Wetenschapspark 13, 3590 Diepenbeek

Code postal : 3590
Localité : DIEPENBEEK
Commune : DIEPENBEEK
Province : Limbourg
Région : Région flamande