PIM

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PIM
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 546.529.375

Publication

21/02/2014
ÿþ Mod Word 99,9

d-- Î~A~ ~= : In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

111

*1409823

Neergelegd ter ~ er rechtbank v. koo.handel te ToNQERgN

1 2 -02- 2014

De Hoofdgrie rïffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0 54 6' . 5 2 9" 3 75

Benaming

(voluit) : PIM

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 3720 Kortessem, Kerkplein 25C

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Mia Knapen te Lanaken op zeven februari tweeduizend veertien, blijkt dat

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht ais volgt:

1. OPRICHTERS:

1) De heer HUYGEN Peter Antoon Mathieu, geboren te Hasselt op negentien april negentienhonderd vijfenzestig, echtgenoot van mevrouw Dermont Ingrid hierna genoemd, wonende te 3720 Kortessem, Kerkplein 25.

2) Mevrouw DERMONT Ingrid Silvia Isa, geboren te Tongeren op zevenentwintig november negentienhonderd zevenenzestig, echtgenote van de heer Huygen Peter voornoemd, wonende te 3720 Kortessem, Kerkplein 25.

De echtgenoten Huygen-Dermont zijn gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan een huwelijkscontract, gewijzigd  met behoud van het stelsel-, blijkens akte verleden voor notaris Fernand Nicolaï te Genk, vervangende zijn ambtsgenoot notaris Joseph Lenaerts te Genk, op zes oktober negentienhonderd drieënnegentig, voor een tweede maal gewijzigd  met behoud van het stelsel- blijkens akte verleden voor notaris Ivo Vrancken te Genk op achttien september tweeduizend en zes, en voor een derde maal gewijzigd  met behoud van het stelsel- blijkens akte verleden voor ondergetekende notaris Mia Knapen, op zesentwintig november tweeduizend dertien, ongewijzigd sedertdien.

2. RECHTSVORM EN BENAMING; besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "PIM"

3. ZETEL: 3720 Kortessem, Kerkplein 25C.

4. DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden: het aanleggen, oordeelkundig', uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen, aile verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de vennootschap mag tevens de bedrijvigheden coördineren die betrekking hebben op de gehele en gedeeltelijke uitvoering van voltooiingswerken door onderaannemers.

Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden: het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

Het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks, op het vlak van administratie en financiën, aankoop, verkoop, productie en algemeen bestuur.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Het verlenen aan de ondernemingen waarin zij deelneemt en aan derden, al dan niet bezoldigd, van alle bijstand, hetzij technisch, industrieel, commercieel of administratief, hetzij financieel, als tussenpersoon of als. commissionair.

De vennootschap kan overgaan tot alle handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen, zo voor eigen rekening ais voor rekening van derden, die van aard zijn de, verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen, dit zowel in België ais in het buitel_

and,_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap mag, zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook betrokken zijn in zaken, ondernemingen of vennootschappen die hetzelfde, een soortgelijk of een samenhangend doel hebben, of die de ontwikkeling van haar onderneming kunnen bevorderen. Zij mag eveneens zich borg stellen voor zulke ondernemingen, voor zover dit in haar voordeel is.

Zij kan de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen,

5. DUUR: onbepaalde duur.

6. GEPLAATST KAPITAAL GEDEELTELIJKE VOLSTORTING:

Bij de oprichting is het maatschappelijk kapitaal vastgesteld op ÉÉN MILJOEN ACHTHONDERD DUIZEND EURO (1.800.000,00 EUR).

Het kapitaal wordt vertegenwoordigd door duizend achthonderd (1.800) aandelen met stemrecht, zonder vermelding van nominale waarde, met een fractiewaarde van één/duizend achthonderdste (1/1.800ste) van het maatschappelijk kapitaal.

Het gehele kapitaal is geplaatst en op alle aandelen wordt ingeschreven door inbreng in natura, als volgt;

De echtgenoten Peter Huygen-Dermont Ingrid, comparanten voornoemd, verklaren de hierna beschreven goederen in de vennootschap in te brengen,

Verslagen

Voormelde inbreng in natura is nader beschreven in het verslag van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "IRA NICOLAIJ BEDRIJFSREVISOR" kantoor houdend te 3800 Sint-Truiden, Kortenbosstraat 156, vertegenwoordigd door Ira Nicolaij, bedrijfsrevisor.

Het besluit van dit verslag de dato vijf februari tweeduizend veertien luidt ais volgt:

"In verband met de geplande oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "PIM" met zetel te Kortessem, Kerkplein 25C en overeenkomstig de bepalingen van artikel 219 van het Wetboek van Vennootschappen, werd het dossier van de inbreng in natura, bestaande uit onroerende goederen gelegen te Kortessem, gecontroleerd overeenkomstig de geldende controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren.

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden, ben ik van oordeel dat, op going concern basis en onder voorbehoud van het akkoord van de betrokken financiële instelling met de geplande verrichting:

-de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

-de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding;

-de inbreng bestaat en de methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en leiden tot een totale inbrengwaarde van 2.240.000,00 EUR, die tenminste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is. De waardering is gebaseerd op een schattingsverslag opgesteld door een externe deskundige;

-de in te brengen onroerende goederen belast zijn met hypothecaire inschrijvingen voor een totaal bedrag van 148.962,86 EUR. De overeenstemmende leningsschulden worden niet mee overgedragen, maar blijven ten laste van de oorspronkelijke schuldenaars;

-ik uitdrukkelijk een voorbehoud wens te formuleren vanwege het risico dat bestaat dat de vennootschap zou kunnen ontzet worden, indien genoemde schuldenaars deze schulden niet terugbetalen;

-de als tegenprestatie verstrekte vergoeding aan de Heer HUYGEN Peter en Mevrouw DERMONT Ingrid, samenwonende te Kortessem, Kerkplein 25, bestaat in totaal uit 1.800 volstorte aandelen van de BVBA PIM en de toekenning van een vordering op de vennootschap ten bedrage van 440.000,00 EUR.

Ik wil er tenslotte wel aan herinneren dat mijn opdracht niet bestaat in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Sint-Truiden, 5 februari 2014."

Overeenkomstig de wet hebben de oprichters eveneens een bijzonder verslag opgesteld waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap.

Een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor alsmede een exemplaar van het bijzonder verslag van de oprichters zullen ter griffie van de rechtbank van koophandel neergelegd worden samen met een expeditie van de akte.

Beschrijving van de ingebrachte onroerende goederen:

Gemeente KORTESSEM - eerste afdeling/Kortessem

1) Een building met aanhorigheden op en met grond, gelegen Kerkplein 19/21, gekend volgens titel en volgens huidig kadaster sectie C nummer 8061F, met een oppervlakte volgens titel van twee aren achtentachtig centiaren (02a88ca) en volgens huidig kadaster van twee aren zesenveertig centiaren (02a46ca).

2) In een building met aanhorigheden op en met grond, gelegen Kerkplein 23/25, gekend volgens titel sectie C nummers 8051E, 8051G, 8081E en 805/F, en volgens huidig kadaster sectie C nummers 8051E, 805/H, 808/F en 805/F, met een totale oppervlakte volgens titel van zeven aren vijfenzeventig centiaren (7a75ca) en volgens huidig kadaster van respectievelijk één are dertien centiaren (1a13ca), drie aren zesentwintig centiaren (3a26ca), twee aren dertig centiaren (2a30ca) en vierenzestig centiaren (64), hetzij een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van zeven aren drieëndertig centiaren (7a33ca):

a) De handelsruimte, genummerd "2", gelegen op gelijkvloers, uiterst rechts indien men met het aangezicht naar het gebouw gekeerd staat, omvattende;

-in privatieve en uitsluitende eigendom: handelsruimte, sas, wc.

-in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid: acht komma negenendertig/honderdsten (8,391100sten) in de gemeenschappelijke delen van het gebouw en in de grond.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

b) Het appartement, genummerd "3", gelegen op de eerste verdieping, uiterst links indien men met het

aangezicht naar het gebouw gekeerd staat, omvattende:

-in privatieve en uitsluitende eigendom:

- in de Kelderverdieping: de kelderruimte genaamd "kelder APP3",

- op de eerste verdieping: hal, wc, badkamer, kinderkamer, trap naar het gelijkvloers, slaapkamer, zit- en eethoek met terras, kookhoek en berginglwasplaats.

-in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid: tien komma zesendertig/honderdsten (10,36/100sten) in de gemeenschappelijke delen van het gebouw en in de grond.

c) Het appartement, genummerd "4", gelegen op de eerste verdieping, uiterst rechts indien men met het aangezicht naar het gebouw gekeerd staat, omvattende:

-in privatieve en uitsluitende eigendom:

- in de kelderverdieping: de kelderruimte genaamd "kelder APP1",

- op de eerste verdieping: hal, zit- en eethoek, keuken, berging/wasplaats, sas, wc, kinderkamer, badkamer, slaapkamer.

-in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid: acht komma tweeëntachtig/honderdsten (8,82/100sten) in de gemeenschappelijke delen van het gebouw en in de grond.

d) Het appartement, genummerd "5", gelegen op de tweede verdieping, uiterst links indien men met het

aangezicht naar het gebouw gekeerd staat, omvattende:

-in privatieve en uitsluitende eigendom:

- in de kelderverdieping: de kelderruimte genaamd "kelder APP2",

- op de tweede verdieping: hal, wc, badkamer, kinderkamer, slaapkamer, zit- en eethoek met terras,

kookhoek en berging/wasplaats,

-in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid: tien komma zesendertig/honderdsten (10,361100sten) in

de gemeenschappelijke delen van het gebouw en in de grond.

e) Het appartement, genummerd "6", gelegen op de tweede verdieping, uiterst rechts indien men met het

aangezicht naar het gebouw gekeerd staat, omvattende:

-in privatieve en uitsluitende eigendom:

- in de kelderverdieping: de kelderruimte genaamd "kelder APP4",

- op de tweede verdieping: hal, zit- en eethoek, keuken, berging/wasplaats, sas, wc, badkamer, slaapkamer, kinderkamer met terras (het terras werd niet uitgevoerd).

-in mede-eigendom en gedwongen onverdeeldheid: negen komma nul acht/honderdsten (9,08/100sten) in de gemeenschappelijke delen van het gebouw en in de grand,

Zo en gelijk deze handelsruimte, appartementen, kelders en de gemeenschappelijke delen uitvoerig beschreven zijn in de basisakte en haar bijlagen verleden voor ondergetekende notaris Mia Knapen, op heden, zeven februari tweeduizend veertien, eerstdaags over te schrijven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren,

OPMERKING: De zonnepanelen, zich bevindend zowel op het dak van building Kerkplein 19/21 als op het dak van building Kerkplein 23125, worden NEET mee ingebracht in de vennootschap; zij maken het voorwerp uit van de vestiging van een recht van opstal zoals hierna bepaald onder de titel "recht van opstal".

Eigendomsoorsprong

Voorbeschreven goederen horen de comparanten toe als volgt:

- het goed voormeld onder 1) ingevolge proces-verbaal van definitieve toewijs gesloten door notaris Ivo Vrancken, te Genk, vervangende notaris Jean-Luc Snyers, te Alken, op zeven oktober negentienhonderd achtennegentig, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op tien november negentienhonderd achtennegentig, boek 3571 nummer 9, van de gemeente Kortessem.

De gemeente Kortessem was eigenares ingevolge akte van aankoop verleden voor de Burgemeester van Kortessem op zevenentwintig oktober negentienhonderd vijfennegentig, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op dertien november negentienhonderd vijfennegentig, boek 3090 nummer 20, van Gonnissen Maria Joanna Hendrika Melanie, echtgenote Vissers Hubert Jan Joseph te Kortessem; eigenares sedert meer dan dertig jaar.

- de goederen voormeld onder 2), als volgt:

O de gebouwen om ze opgericht en juridisch tot stand gebracht te hebben door het opstellen van de basisakte verleden voor ondergetekende notaris Mia Knapen, op heden, zeven februari tweeduizend veertien, eerstdaags over te schrijven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren; en

o de grand hoorde persoonlijk toe aan Dubois Joanna Ghislena, echtgenote Huygen Jozef Cornelis, ingevolge akte van schenking verleden voor notaris Jacques Snyers te Kortessem op dertig september negentienhonderd vijfenzestig, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op twee november daarna, in boekdeel 6145, nummer 6.

Bij akte verleden voor notaris Ivo Vrancken te Genk op zes juli negentienhonderd vierennegentig, overgeschreven op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren op negentien juli negentienhonderd vierennegentig, in boekdeel 2924, nummer 2, schonk Dubois Joanna Ghislena voormeld goed aan Huygen Peter Antoon Mathieu. Ingevolge de bepalingen opgenomen in de akte wijziging huwelijksvermogensstelsel verleden voor notaris Fernand Nicole te Genk, vervangende zijn ambtsgenoot notaris Joseph Lenaerts te Genk, op zes oktober negentienhonderd drieënnegentig, is voormeld goed toegekomen aan de huwelijksgemeenschap bestaande tussen Huygen Peter Antoon Mathieu en Dermont Ingrid Silvia Isa,

Hypothecaire toestand

De inbrengers verklaren dat de door hen ingebrachte goederen vrij en onbezwaard zijn van alle bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, overschrijvingen of lasten, welke dan ook, ten overstaan van hen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

en van de vorige eigenaars, met uitzondering van de inschrijvingen genomen op het eerste hypotheekkantoor te Tongeren, lastens het goed hiervoor beschreven onder 1):

- op tien november negentienhonderd achtennegentig, boek 2121 nummer 11, voor een bedrag van drie miljoen Belgische frank (3.000.000 BEF), hetzij vierenzeventigduizend driehonderd achtenzestig euro zes cent (74.368,06 EUR), in hoofdsom en driehonderd duizend Belgische frank (300.000 BEF), hetzij zevenduizend vierhonderd zesendertig euro éénentachtig cent (7.436,81 EUR), in toebehoren, in het voordeel van de naamloze vennootschap Generale Bank, zijnde thans de naamloze vennootschap BNP Paribas Fortis, te Brussel, ingevolge akte van kredietopening verleden voor notaris Ivo Vrancken, te Genk, op vier november negentienhonderd achtennegentig, en

op twee juli tweeduizend en vier, onder nummer 4403, voor een bedrag van drieënzestigduizend negenhonderd zestig euro (63.960,00 EUR) in hoofdsom en drieduizend honderd achtennegentig euro (3,198,00 EUR) in toebehoren, in het voordeel van de naamloze vennootschap Fortis Bank en FB Verzekeringen, zijnde thans de naamloze vennootschap BNP Paribas Fortis, te Brussel, ingevolge akte van kredietopening verleden voor notaris Ivo Vrancken, te Genk, op dertig juni tweeduizend en vier,

De inbrengers verklaren uitdrukkelijk dat zij de kredieten, tot waarborg waarvan deze inschrijvingen genomen werden, persoonlijk zullen terugbetalen.

Deze schulden warden aldus NIET ingebracht in de vennootschap.

Ingevolge schrijven de dato zeven februari tweeduizend veertien heeft de naamloze vennootschap BNP Paribas Fortis haar akkoord gegeven met de handlichting van bovenvermelde inschrijvingen, met de geplande verrichting en herfinanciering van de onroerende goederen via de nieuw op te richten vennootschap PIM BVBA. Algemene voorwaarden van de inbreng

1. De vennootschap verkrijgt de volle eigendom van de ingebrachte onroerende goederen vanaf heden, onder voorwaarde vanaf heden alle belastingen, taksen en bijdragen, welke dan ook, te dragen en te betalen, en dat ter ontheffing van de inbrengers. De vennootschap ontslaat ondergetekende notaris ervan in deze akte de gebruikstoestand van de ingebrachte onroerende goederen uiteen te zetten.

2. De goederen worden ingebracht in de staat waarin ze zich momenteel bevinden, met alle heersende en lijdende, zichtbare en niet zichtbare, voortdurende en niet voortdurende erfdienstbaarheden, behoudens het recht van de vennootschap om de ene te doen gelden en zich tegen de andere te verzetten, een en ander op haar kosten, op eigen risico en zonder verhaal tegen de inbrengers. In dit verband verklaren de inbrengers dat er bij hun weten geen bestaan en dat ook hun eigendomstitel geen bijzondere voorwaarden noch erfdienstbaarheden vermeldt waardoor de waarde of het genot van de goederen zou kunnen worden beïnvloed, met uitzondering van diegene opgenomen in voormelde basisakte, ondermeer de erfdienstbaarheid van een doorgang lastens perceel 806/F (Kerkplein 19121) in het voordeel van de handelsruimte '1" (Kerkplein 25), evenals de bijzondere voorwaarde hierna vermeld.

3. Onderhavige vennootschap wordt geacht ten volle kennis te hebben genomen van de eigendomstitels betreffende de ingebrachte goederen, waarbij ondergetekende notaris uitdrukkelijk vrijgesteld wordt er verder melding van te doen in deze akte.

4. De hierboven uitgedrukte oppervlakte is geenszins gewaarborgd; elk verschil in meer of min, al overtrof het eenftwintigste, strekt de vennootschap tot voordeel of tot nadeel, zonder enige vergoeding of schadeloosstelling.

5. De vennootschap is gehouden de bestaande contracten inzake nutsvoorzieningen en verzekering tegen brand en andere risico's over te nemen en voort te zetten. Zij verbindt zich ertoe de leveranciers van onderhavige overname in kennis te stellen.

Recht van opstal

De vennootschap verzaakt aan het recht van natrekking met betrekking tot het photovoltaïsch systeem gelegen op de twee hiervoor vermelde buildings, zoals bepaald door de artikelen 551 en volgende van het Burgerlijk Wetboek.

De vennootschap - hierna genoemd de opstalgever - kent vervolgens bij deze akte een recht van opstal toe op navermelde buildings, aan de echtgenoten Huygen-Dermont, voornoemd, - hierna genoemd de opstalhouders - die aanvaarden:

Gemeente KORTESSEM - eerste afdeling/Kortessen

1) Een building met aanhorigheden op en met grond, gelegen Kerkplein 19121, gekend volgens titel en volgens huidig kadaster sectie C nummer 806/F, met een oppervlakte volgens titel van twee aren achtentachtig centiaren (2a88ca) en volgens huidig kadaster van twee aren zesenveertig centiaren (2a46ca).

2) Een building met aanhorigheden op en met grond, gelegen Kerkplein 23/25, gekend volgens titel sectie C nummers 805/E, 8051G, 808/E en 805/F, en volgens huidig kadaster sectie C nummers 8051E, 8051H, 8081F en 8051F, met een totale oppervlakte volgens titel van zeven aren vijfenzeventig centiaren (7a75ca) en volgens huidig kadaster van respectievelijk één are dertien centiaren (1a13ca), drie aren zesentwintig centiaren (3a26ca), twee aren dertig centiaren (2a3Oca) en vierenzestig centiaren (64), hetzij een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van zeven aren drieëndertig centiaren (7a33ca).

MODALITEITEN EN VOORWAARDEN VAN HET RECHT VAN OPSTAL

1. Voorwerp

Dit recht van opstal verleent de opstalhouders het recht tot de installatie en het gebruik van een photovoltaïsch systeem, het aanleggen van de aansluitingen en de installatie van de noodzakelijke meetinstallatie (zoals onder meer de groene stroommeter).

Het photovoltaïsch systeem, de geplaatste leidingen, de meetinstallatie, evenals andere zaken aangebracht door de opstalhouders blijven hun eigendom zolang het opstalrecht loopt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

De door het photovoltaïsch systeem opgewekte elektriciteit is de eigendom van de opstalhouders, die derhalve gerechtigd zijn hiervoor de groene stroomcertificaten of enige andere vorm van overheidssteun aan te vragen en te innen bij de bevoegde overheidsinstantie.

De opstalgever verbindt er zich toe de elektriciteitsaansluiting niet te laten afsluiten en de stroom naar de omvormers niet te onderbreken.

2. Verantwoordelijkheid - aansprakelijkheid

De toelating tot het plaatsen van een photovaltaïsch systeem verleend door de opstalgever kan in geen geval zijn verantwoordelijkheid in het gedrang brengen, vermits deze bouwwerken dienen te worden uitgevoerd op eigen verantwoordelijkheid van de opstalhouders.

De opstalhouders zullen tevens alle veroordelingen moeten ondergaan die zouden kunnen uitgesproken worden, zelfs wanneer deze veroordelingen zouden uitgesproken worden tegen de opstalgever, omwille van deze hoedanigheid.

Het feit dat de opstalhouders voor hun persoonlijke rekening of voor rekening van derden handelen, of dat zij verzaken of niet, ten voordele van wie ook, aan het geheel of aan een gedeelte van de hier toegestane rechten, zal geen schuldhernieuwing uitmaken en hen niet ontslaan van hun verplichtingen tegenover de opstalgever.

De opstalhouders alsook hun rechtsopvolgers, ten welke titel ook, zullen solidair en ondeelbaar gehouden zijn met de eventuele derden waarvan hiervoor sprake.

De opstalhouders hebben het recht alle werken op de in opstal gegeven goederen alle veranderingen en verbouwingen te verrichten die nodig zijn voor de installatie van het photovoltaïsch systeem, alles op hun uitsluitende kosten en risico en nadat de eventueel vereiste administratieve vergunningen verkregen zijn.

3. Installatie, gebruik, onderhoud en herstelling photovoltaïsch systeem

De kosten met betrekking tot de installatie en het gebruik van het photovoltaïsch systeem zijn ten laste van

de opstalhouders.

De opstalhouders staan in voor aile noodzakelijke sociaal-economische vergunningen.

De opstalhouders dienen de nodige schikkingen te treffen om de aansluiting van het photovoltaïsch systeem

op het officiële elektriciteitsnetwerk te bekomen.

De opstalgever garandeert tevens dat gedurende de volledige duurtijd van onderhavig recht van opstal er in

het eigendom een aansluiting zal zijn op het officiële elektriciteitsnet,

Onderhoudskosten en herstellingswerken aan het photovoltaïsch systeem zijn ten laste van de

opstalhouders en dit voor een termijn van maximaal negentien (19) jaar,

De opstalgever geeft de toelating aan de opstalhouders, hun personeel, aangestelden en dienstverrichters

om het eigendom te betreden en alle nodige maatregelen te nemen:

- ter installatie van het photovoltaïsch systeem;

- voor de aansluiting ervan aan het elektriciteitsnet;

- voor de werking dan wel het instandhouden van de werking van het photovoltaïsch systeem;

- voor de bouw-, de onderhoud- en/of de herstellingswerken aan het photovoltaïsch systeem.

De opstalhouders, hun personeel, aangestelden en dienstverrichters hebben  na afspraak met de

opstalgever steeds de toegang tot het photovoltaïsch systeem en de aanhorigheden, na tijdige verwittiging

door de opstalhouders.

4. Opstalvergceding

De opstalhouders zullen een jaarlijkse opstalvergoeding betalen van ZEVENENVEERTIG EURO EEN CENT (47,01 EUR) aan de opstalgever, vooraf en de eerste december van ieder jaar en voor de eerste maal op heden. Deze vergoeding wordt niet aangepast aan het indexcijfer.

5. Onderhoud, herstellingswerken dak en andere bouwwerken

De opstalgever dient de opstalhouders dadelijk in te lichten wanneer:

a, de gesteldheid/kwaliteit van het dak niet meer toelaat om de standvastigheid, het gebruik en de veiligheid

van het photovoltaïsch systeem te waarborgen;

b. de opstalgever het dak wil laten herstellen;

c. de opstalgever andere dakwerken wil laten uitvoeren;

d. de opstalgever andere bouwwerken met betrekking tot het betrokken eigendom wil laten uitvoeren, welke een invloed hebben of kunnen hebben op de gesteldheid/kwaliteit en/of bereikbaarheid van het dak.

De opstalgever dient gedurende de volledige looptijd van onderhavige overeenkomst er voor te zorgen dat de gesteldheid en kwaliteit van het dak toelaten de standvastigheid, het gebruik en de veiligheid van het photovoltaïsch systeem te waarborgen.

De opstalgever neemt de verplichting op zich om herstellings- en bouwwerken, zoals bedoeld in de eerste alinea van dit artikel b., c., d. of andere veranderingen op het perceel of aan het betrokken gebouw die een langdurige of voortdurende vermogens- of prestatievermindering voor het photovoltaïsch systeem met zich meebrengen, slechts aan te brengen mits akkoord van de opstalhouders. De opstalhouders kunnen dit akkoord afhankelijk maken van een vergoeding voor de gederfde opbrengst ten laste van de opstalgever. De gederfde opbrengst betreft uitsluitend de verminderde opbrengst uit de verkoop van groene stroomcertificaten of enige andere vorm van overheidssteun, en dit voor de volledige resterende duurtijd van onderhavige overeenkomst.

Bij herstellings- en bouwwerken, zoals bedoeld in de eerste alinea b., c. en d., dienen de opstalhouders, indien nodig voor een behoorlijke uitvoering van deze werken, het photovoltaïsch systeem te verwijderen. Bij de beëindiging van de werken, dient de opstalgever dadelijk de opstalhouders te verwittigen en aanvaardt de opstalgever thans reeds de herinstallatie van het photovoltaïsch systeem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Indien het betrokken eigendom volledig wordt afgebroken, dient die door de opstalgever te worden heropgebouwd op dergelijke wijze dat het photovoltaïsch systeem opnieuw kan worden geïnstalleerd en gebruikt. De kosten voor verwijdering en herinstallatie van het photovoltaïsch systeem zijn ten laste van de opstalgever.

De herstellings- en bouwwerken, zoals bedoeld in de eerste alinea b., c, en d., en, in geval van volledige afbraak van het betrokken eigendom, de heropbouw van het eigendom dienen door de opstalgever te worden uitgevoerd zonder vertraging en binnen de kortst mogelijke tijd.

6. Duurtijd van het opstalrecht

Het recht van opstal heeft een looptijd van negentien (19) jaar, welke ingang neemt op heden, zeven februari tweeduizend veertien, en bijgevolg van rechtswege eindigt op zeven februari tweeduizend drieëndertig. De partijen hebben nochtans de bevoegdheid om, met wederzijdse toestemming, deze termijn te verlengen,

Bij het beëindigen van het recht van opstal door verloop van de duur zullen partijen in onderling overleg bepalen of er al dan niet een vergoeding dient betaald te worden. Indien partijen hier onderling niet in overeenkomen zullen zij gezamenlijk een onafhankelijk expert aanstellen om deze te laten oordelen over het al dan niet betalen van een vergoeding. Bij gebreke van gezamenlijke aanstelling van gezegde schatter, heeft ieder hei recht de aanstelling van een expert te vragen bij de Voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Tongeren. De aldus aangestelde expert zal binnen één maand na diens aanstelling per aangetekende zending aan beide partijen een schriftelijk schattingsverslag doen toekomen.

7. Opzegging en ontbinding

De opstalhouders mogen ten allen tijde voorliggende overeenkomst opzeggen met onmiddellijke ingang en

zonder recht op enige schadevergoeding voor de opstalgever:

a. indien de opstalgever, zonder akkoord van de opstalhouders, herstellings- of veranderingswerken aan het betrokken eigendom of het dak uitvoert dan wel bepaalde beplantingen op het perceel of andere maatregelen neemt welke een langdurige of voortdurende vermogens- of prestatievermindering van het photovoltaïsch systeem als gevolg hebben. De opstalhouders hebben alsdan het recht om het photovoltaïsch systeem evenals de aanhorigheden te verwijderen op kosten van de opstalgever dan wel te laten staan, zonder dat zij hiervoor enige schadevergoeding dient te betalen;

b. indien de opstalgever niet de nodige maatregelen neemt om de gesteldheid en kwaliteit van het dak te bestendigen of te herstellen, die toelaten de standvastigheid, het gebruik en de veiligheid van het photovoltaïsch systeem te waarborgen. De opstalhouders hebben alsdan het recht om het photovoltaïsch systeem evenals de aanhorigheden te verwijderen op kosten van de opstalgever dan wel te laten staan, zonder dat zij hiervoor enige schadevergoeding dient te betalen;

c, indien om andere redenen, onafhankelijk van de wil van de opstalgever, het bedrijfsmatige gebruik van het aangebrachte photovoltaïsch systeem en diens aanhorigheden niet meer gewaarborgd wordt, In dit geval dient de opstalgever het photovoltaïsch systeem en aanhorigheden op diens kosten te verwijderen.

8. Herstelling in de oorspronkelijke toestand

Indien de opstalhouders conform artikel 7 van deze overeenkomst de plicht of het recht heeft om het photovoltaïsch systeem en de aanhorigheden te verwijderen, dienen het photovoltaïsch systeem en aanhorigheden volledig te worden verwijderd.

De leidingen welke onder het pleisterwerk werden aangebracht zijn eigendom van de opstalgever. De opstalhouders dienen deze leidingen die niet zichtbaar zijn niet te verwijderen. De opstalhouders moeten wel, de muren enzovoort, in hun oorspronkelijke toestand herstellen, in zoverre er leidingen op aangebracht werden welke verwijderd dienen te worden.

9. Schadevergoeding

Indien de opstalgever, zonder akkoord van de opstalhouders, herstellings- of veranderingswerken aan het gebouw of het dak uitvoert dan wel bepaalde beplantingen op het perceel of andere maatregelen neemt welke een langdurige of voortdurende vermogens-of prestatievermindering van het photovoltaïsch systeem als gevolg hebben, dan hebben de opstalhouders, onverminderd het recht tot opzegging conform artikel 7, recht op een schadevergoeding gelijk aan de gederfde opbrengst van het photovoltaïsch systeem en dit voor de volledige duurtijd van de vermogens- of prestatievermindering begrepen in de resterende looptijd van onderhavige overeenkomst, zoals bepaald in artikel 6,

De bepalingen van deze paragraaf zijn niet van toepassing wanneer voornoemde werken en maatregelen genoodzaakt zijn door omstandigheden onafhankelijk van de wil van de opstalgever.

10. Verzekering brand- en stormschade

De opstalhouders (voor het photovoltaïsch systeem en aanhorigheden) en de opstalgever (voor het

gebouw), verzekeren zich elk tegen brand- en stormschade met wederzijds afstand van verhaal.

De opstalgever moet desgevallend zijn huidige verzekeraar op de hoogte brengen van onderhavig recht van

opstal en een afstand van verhaal bedingen in zijn polis.

11.Overdracht

De opstalgever verbindt er zich tevens toe eventuele latere overdrachten van de onroerende goederen of

andere rechtverkrijgenden en rechtsopvolgers op de clausules van deze overeenkomst te wijzen, waardoor

deze clausules hen ook tegenstelbaar worden.

12. Belastingen - veroordelingen

Alle belastingen en taksen met betrekking tot de photovoltaïsche systemen zijn ten laste van de

opstalhouders, vanaf de inwerkingtreding van onderhavig contract, hetzij vanaf heden.

13. Zakelijke rechten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

I e opstalhouders verbinden zich ertoe haar opstallen alsmede haar recht van opstal niet te vervreemden of met hypotheek, pand of andere zakelijke rechten te bezwaren noch te verhuren, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de opstalgever.

14. Einde

Dit opstalrecht zal eveneens onmiddellijk een einde nemen zonder dat enige ingebrekestelling nodig is:

af in geval van faillissement of weigering van aanvraag tot gerechtelijk akkoord door de opstalhouders of

indien er enig beslag wordt gelegd, van welke aard ook, op het photovoltaïsch systeem;

b! In geval de opstalhouders vervreemdingen, hypotheken, panden of andere waarborgen of huurrechten

heeft toegestaan zonder voormelde toestemming van de opstalgever.

15. Kosten en fiscale verklaring

Alle kosten, registratierechten en erelonen die het gevolg zijn van deze vestiging van recht van opstal zijn te

dragen en te betalen door de opstalhouders,

Voor het heffen van de registratierechten, schatten partijen de bijzondere lasten die aan de opstalhouders

zijn opgelegd op vijf ten honderd van de jaarlijkse vergoeding.

Keuze van woonplaats

Voor de uitvoering dezer doen de inbrengers en de verkrijgende vennootschap keuze van woonplaats in

respectievelijk hun woonplaats en haar maatschappelijke zetel.

Waardering

De totale netto inbrengwaarde van ingebrachte onroerende goederen wordt, blijkens het verslag van de

bedrijfsrevisor, in totaliteit geschat op twee miljoen tweehonderd veertigduizend euro (2.240.000,00 EUR), Dit

bedrag dient ten belope van één miljoen achthonderdduizend euro (1.800.000,00 EUR) voor de vorming van het

maatschappelijk kapitaal. Het saldo van vierhonderd veertigduizend euro (440.000,00 EUR) zal bij de

vennootschap worden ingeschreven op het credit van de rekening-courant van de zaakvoerders, zijnde de heer

Huygen Peter en mevrouw Dermont Ingrid, beiden voornoemd.

Vergoeding voor de inbreng in natura

Als vergoeding voor de inbreng in natura van de hierboven beschreven onroerende goederen worden aan

de inbrengers, duizend achthonderd (1.800) aandelen toegekend, zonder vermelding van nominale waarde en

volledig volstort, die deze aanvaarden als volgt:

-de heer HUYGEN Peter voornoemd: negenhonderd (900) aandelen, en

-mevrouw DERMONT Ingrid voornoemd:, negenhonderd (900) aandelen.

r. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING:

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt zij bestuurd hetzij door de enige vennoot, hetzij door een of meer personen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking in de tijd, hetzij in de statuten hetzij door de enige vennoot handelend als algemene vergadering.

Telt de vennootschap meerdere vennoten, dan wordt zij bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd met of zonder beperking van duur en die, indien zij worden benoemd in de statuten, de hoedanigheid van statutair zaakvcerder kunnen hebben.

De algemene vergadering die de zaakvoerder(s) benoemt bepaalt hun aantal, de duur van hun opdracht en, indien er meerdere zaakvoerders zijn, hun bevoegdheid, Bij gebrek aan bepaling van de duurtijd, wordt hun mandaat geacht van onbepaalde duur te zijn.

De gewone zaakvoerders zijn herroepbaar ad nutum bij besluit van de algemene vergadering, zonder dat hun herroeping recht geeft op enige vergoeding.

Als er slechts één zaakvoerder is, is het geheel van de bevoegdheden van de zaakvoerders aan hem toegekend, met de mogelijkheid een deel van deze bevoegdheden te delegeren.

Indien de vennootschap door meer dan één zaakvoerder wordt bestuurd, en behoudens inrichting door de algemene vergadering van een college van zaakvoerders, mag iedere zaakvoerder, alleen optredend, alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet of de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte ais eiser of als verweerder.

Hij kan bijzondere machten toekennen aan elke mandataris.

De algemene vergadering beslist of het mandaat van de zaakvoerder al dan niet ten kosteloze titel wordt uitgeoefend,

Indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met absolute meerderheid van stemmen, of de enige vennoot, het bedrag van deze vaste of evenredige vergoeding. Deze wordt geboekt op de algemene kosten, los van alle eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten.

S.

NIET-STATUTAIRE ZAAKVOERDERS:

Worden benoemd tot niet-statutair zaakvoerder voor een onbepaalde duur:

1) Voornoemde heer HUYGEN Peter Antoon Mathieu, wonende te 3720 Kortessem, Kerkplein 25, en

2) Mevrouw DERMONT Ingrid Silvia lsa, wonende te 3720 Kortessem, Kerkplein 25,

nier beiden aanwezig en die uitdrukkelijk hun mandaat aanvaarden.

Op de vraag hen door ons, notaris, gesteld, hebben deze verklaard te voldoen aan alle wettelijke vereisten

om de functie van zaakvoerder te mogen uitoefenen.

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

9, JAARVERGADERING:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ieder jaar wordt een gewone algemene vergadering van aandeelhouders gehouden op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping, de laatste maandag van de maand juni, om achttien uur. Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag dan wordt de algemene vergadering verschoven naar de eerstvolgende werkdag. Indien er slechts één vennoot is, dan zal hij op deze datum de jaarrekeningen voor goedkeuring ondertekenen.

Bovendien moet(en) de zaakvoerder(s) een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen telkenmale het belang van de vennootschap het vereist of op aanvraag der vennoten die minstens één vijfde van het kapitaal vertegenwoordigen. In dit laatste geval, zullen de vennoten hun verzoek en de agendapunten aangeven. De zaakvoerders zullen de algemene vergadering bijeenroepen ten minste vijftien dagen na de aanvraag.

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda. Ze worden ten minste vijftien dagen voor de algemene vergadering verstuurd per aangetekend schrijven gericht aan de vennoten, aan de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, aan de titularissen van certificaten of obligaties en aan de commissarissen,

Iedere persoon kan verzaken aan de oproeping en zal in ieder geval als regelmatig opgeroepen worden beschouwd als hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering.

Elke gewone of buitengewone algemene vergadering kan door de zaakvoerders tijdens de zitting worden verdaagd met drie weken. Deze verdaging annuleert elke genomen beslissing. De tweede vergadering zal beraadslagen over dezelfde agenda en beslist definitief,

De algemene vergadering wordt voorgezeten door een zaakvoerder of, bij gebrek daaraan, door de aanwezige vennoot die de meeste aandelen bezit en, in geval van pariteit, door de oudste, De voorzitter zal een secretaris aanduiden die niet noodzakelijk vennoot moet zijn.

De notulen van de algemene vergadering of van de enige vennoot worden neergelegd in een register dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel. Zij worden ondertekend door de voorzitter van de zitting en door de aanwezige vennoten die erom vragen. De uitgiften, afschriften of uittreksels worden ondertekend door een zaakvoerder.

Op de algemene vergadering geeft ieder aandeel recht op één stem, onder voorbehoud van de wettelijke en statutaire bepalingen betreffende de aandelen zonder stemrecht.

Indien de vennootschap maar één vennoot telt, dan kan deze de bevoegdheden die aan de algemene vergadering zijn toegekend alleen uitoefenen.

Elke vennoot kan aan ieder andere persoon, al dan niet vennoot, door aile middelen van overdracht, een schriftelijke volmacht geven om zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering en daar in zijn plaats te stemmen.

Alle algemene vergaderingen mogen alléén beslissen over de voorstellen die zijn opgenomen in de agenda, behalve ais alle personen die moeten worden opgeroepen, aanwezig of vertegenwoordigd zijn en, in het laatste geval, op voorwaarde dat de volmachten dit uitdrukkelijk vermelden.

Behalve in de door de wet bepaalde gevallen kan de algemene vergadering beslissen, welke ook de vertegenwoordigde fractie van het kapitaal mag zijn en bij absolute (=de helft +1) meerderheid van de uitgebrachte (=blanco's en onthoudingen tellen niet) stemmen.

In geval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aandeel tussen vruchtgebruiker en blote eigenaar(s), worden de eraan verbonden stemrechten door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

10: BOEKJAAR:

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder kalenderjaar.

11. RESERVES - VERDELING VAN DE WINST EN VAN HET NA VEREFFE-NING OVERBLIJVEND SALDO:

Van de jaarlijkse nettowinst, wordt minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen voor de wettelijke reserve; deze voorafname houdt op verplicht te zijn wanneer het wettelijk reservefonds één tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, maar herleeft indien het reservefonds om enige reden aangetast is,

De aanwending van het saldo der winsten wordt bepaald door de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerder(s), waarbij elk aandeel recht geeft op een gelijk dividend.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

12. OVERGANGSBEPALINGEN:

-De oprichters beslissen dat het eerste boekjaar begint te lopen vanaf de verkrijging van

rechtspersoonlijkheid en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

-De oprichters beslissen dat de eerste jaarvergadering zal warden gehouden in het jaar tweeduizend vijftien,

de laatste maandag van de maand juni om achttien uur.

-Er werd geen commissaris benoemd.

-Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en aile activiteiten ondernomen sinds één januari tweeduizend veertien (0110112014) door de inbrengers in naam en voor rekening van de vennootschap

in oprichting worden overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de zaakvoerders die uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap,

13. VOLMACHT:

Tot bijzondere lasthebber wordt door de oprichters aangesteld, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ARCANUS" met zetel te 3500 Hasselt, Luikersteenweg 673, ondernemingsnummer 0810.482.312 -- RPR Hasselt, waarvoor optreedt de heer Gery Steyls, alsook diens aangestelden, aan wie volmacht verleend wordt om het nodige te doen voor de inschrijving met inbegrip van eventuele verbeteringen, wijzigingen en/of schrappingen van de inschrijving - van de vennootschap in de kruispuntbank der ondernemingen en voor de vervulling van alle formaliteiten jegens de diensten van de BTW en de diensten der Directe Belastingen. Elke gevolmachtigde zal te dien einde alle verklaringen kunnen doen en aile documenten kunnen ondertekenen.

VOOR EENSLUIDEND UITTREKSEL, afgeleverd vóór registratie met als enig doel te worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Tegelijk hiermede neergelegd: uitgifte van de akte van zeven februari tweeduizend veertien, bedrijfsrevisoraal verslag, bijzonder verslag oprichters.

Notaris Mia Knapen

Lanaken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

n , Voor-

" behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
PIM

Adresse
KERKPLEIN 25C 3720 KORTESSEM

Code postal : 3720
Localité : KORTESSEM
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande