KONINKLIJKE VISSERSCLUB 'DE KARPER' KORTESSEM

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE VISSERSCLUB 'DE KARPER' KORTESSEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.930.602

Publication

03/07/2015
ÿþMCD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IVI IIIIMIN1191111 Hh1i

Neergelegd ter griffie der rechtbank v, koophandel Antwerpen, afd, Tongeren

2 4 -06- 2015

De gegifffie

Ondernemingsnr : 410.930.602

Benaming

(voluit) : Koninklijke Vissersclub "De Karper"

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Winkelstraat 45 - 3720 Kortessem

Onderwerp akte : Wijziging Raad van Bestuur

EERSTE BESLUIT

De Algemene Vergadering van 08/06/2015 geldig samengeroepen en beschikkende over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting het volgende besloten :

BENAMING, ZETEL, DUUR, DOEL

Artikel i

De vereniging draagt de naam VZW Koninklijke Vissersclub "De Karper" Kortessem

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 3720 Kortessem - Winkelstraat 45 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tongeren

Artikel 3

De Vissersclub "De Karper" te Kortessem opgericht 29 december negentienhonderd achtenveertig (1948) voert vanaf het jaar 2000 de titel van VZW Koninklijke Vissersclub "De Karper" te Kortessem voor, onbepaalde duur doch kan evenwel ten allen tijde vrijwillig ontbonden worden mits inachtneming van art. 21 van haar statuten.

Artikel 4

De vereniging heeft tot doel de lijnvisserij te bevorderen, en de club mag te dieneinde overgaan total wat de visserij bevoordelen kan. Zij zal alle onroerende goederen bezitten, hetzij In eigendom, hetzij in vruchtgebruik teneinde haar doel te bereiken.

Art 5

Het aantal deelgenoten is onbeperkt, maar minstens drie leden.

Art 6

Het bestuur beslist zonder beroep over aanneming van de leden en schorsing ervan.

Art 7

Voorwaarden om lid te worden

A zich akkoord verklaren met reglement van inwendige orde

B het jaarlijks lidgeld betalen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 8

Zal juit de vereniging gesloten worden

A diegenen die het jaarlijks lidgeld niet betalen

B de vereniging met opzet benadeelt

Art 9

De club is niet verantwoordelijk voor overtredingen van de wet door haar leden begaan

Art 10

Alle bij het vissen niet in regel zijnde vissers worden rechterlijk vervolgd

Art11

Het bestuur zal bestaan uit : een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een schatbewaarder en vijf raadsleden

Art 12

Degene die, voor om het even welke reden, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen noch zijn schuldeiserds kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of terugbetaling eisen van de eventuele gestorte bijdragen.

RAAD VAN BESTUUR EN DAGELIJKS BESTUUR

Art 13

De vereniging wordt bestuur door een Raad van Bestuur van tenminste drie personen, benoemd door de

Algemene Vergadering voor onbepaalde duur met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige

leden

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De bestuurders worden voor de duur van zes jaar benoemd.

De raad kiest in zijn midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester .

Art 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of ingeval vanwettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van 13estuur.Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimus is gedaald, In dit geval moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeen roepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

De akten betreffende de ambtbeëndiging en de benoeming van de bestuurders vermelden hun naam, voornamen, woonplaats, geboortedatum en-plaats, de omvang van hun bevoegdheden en de wijze waarop zij die uitoefenen, ofwel alleen ofwel gezamenlijk ofwel als college. De akten worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, die instaat voor de bekendmaking in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art 15

De Raad van Bestuur bestuurt de vergadering en vertegenwoordigt de vereniging in en bjuiten rechte.

Art 16

De vereniging wordt bovendien geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van de voorzitter en de ondervoorzitter. Hetzelfde voor de voorzitter en de penningmeester.

In rechte wordt namens de vereniging gehandeld door de voorzitter en bij ontstentenis door de ondervoorzitter of de bestuurder daarvoor aangeduid.

Art 17

De Raad van Bestuur vergadert op eenvouddige uitnodiging van de voorzitter, de ondervoorzitter of de secretaris, telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen en minstens eenmaal per jnaar.

M0D2.2

b> i . "

4.

Art 18

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur en de vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid, die ofwel gezamelijk ofwel afzonderlijk optreden.

Kunnen geldig ondertekend worden door de persoon of personen belast met het dagelijks bestuur, al dan niet bestuurder of lid, alle akten van dagelijks bestuur, ondermeer briefwisseling, kwijtschriften tegenover de spoorwegen en de posterijen, telefoon, postcheque-en/of bankrekening.

Art 19

Alle beslissingen door de Raad van Bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen.

ALGEMEN E VERGADERING

Art 20

De Alkgemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur tenminste 8 dagen voor de vergadering. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het doedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het volgende jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge Art 21

Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid gelijk stemrecht en worden besljuiten genomen met gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, hetzij in de gevallen waar de wet of de statuten een hogere meerderheid voorschrijven.

Art 22

De Algemene Vergadering is bevoegd inzake :

a) het wijzeigen van de statuten ;

b) de benoeming en afzetting van de bestuurder ;

c) het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen ;

d) het uitsluiten van een lid ;

e) de vrijwillige ontbindind van de vereniging;

f) de kwijting aan bestuurders ;

g) aile gavallen waarin de statuten een besluit van de Algemene Vergadering vereisen.

De statuten wijzigingen kan enkel gebeuren via beslissing van de Algemene Vergadering wanneer 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is met een mederheid van 2/3 van de stemmen van de aanwizige of vertegenwoordigde leden, hetzij de wet of door de statuten een hogere meerderheid vereist is. Als er geen 2/3 van de leden aanwezig is, dan kan na vijftien dagen een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die rechtsgeldig met voormelde meerderheid kan beslissn, ongeacht het aantal aanwezige leden.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 23

De Algemene Vergadering kan tot vrijwillige ontbinding van de vereniging besluiten, wanneer 2/3 van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig is en met een 4/5 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet duidelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Art 24

In geval van vrijwillige ontbinding zal de Algemene Vergadering vereffenaar(s) benoemen die de activa, na aanzuivering van de passiva, zullen besteden aan een cutureel werd dat de werking van de huidige vereniging zoveel modelijk benadert,

TWEEDE BESLJUIT :

De Algemene Vergadering bevestigt hierbij dat de Raad van Bestuur is samengesteld als volgt :

Ais voorzitter ; Vanstraelen Guido, Winkelstraat 45 3720 Kortessem, geboren op 21/02/1940

MDD 2.2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

als ondervoorzitter : De Clercq Ghislain, Tongersesteenweg 104, 3723 Kortessem, geboren op 16/12/1955 als secretaris : Wagemans Patrick, Opeindestraat 20, 3720 Kortessem, geboren op 24/09/1958 als penningmeester : Franco Emiel Valère, Boomgaardstraat 3, 3720 Kortessem, geboren op 11/12/1946 als raadsleden : Simons Gustaaf, Groenstraat 12, 3723 Kortessem, geboren op 06/11/1945 Beunckens Monique, Opeindestraat 20, 3720 Kortessem, geboren op 31/12/1953 Gubbelmans René, Tongersesteenweg 102, 3720 Kortessem, geboren op 28/04/1953

Defays Jean, Kapelstraat 88, 3720 Kortessem, geboren op 22/03/1954

Stas Daniëi, Lievehereboomstraat 26, 3720 Kortessem, geboren op 11/01/1958

De Raad van Bestuur heeft, zoals voorzien in art 18 van de statuten, aangesteld alsd personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging alsook met de vertegenwoordiging wat dat dagelijks bestuur aangaat, de heer Vanstraelen Guido, voorzitter en de heer Franco Emiel Vatère, penningmeester, die als gevolmachtigd bestuurder afzonderlijk kunnen optreden binnen het kader van het dagelijks bestuur.

De Raad van Bestuur bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte, zoals voorzien in art 15 van de statuten, en heeft alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet toekennen aan de Algemene , Vergadering.

De vereniging wordt geldig vertegenwoordigd in en buiten rechte en daartoe aangeduid door de Raad van Bestuur, zoals voorzien in art 16, door de gezamenlijke handtekening van :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Opgemaakt te Kortessem op 08/06/2015

De Ondervoorzitter

De Clercq Ghislain

de Voorzitter

Vanstraelen Guida

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE VISSERSCLUB 'DE KARPER' KORTESSEM

Adresse
WINKELSTRAAT 45 3720 KORTESSEM

Code postal : 3720
Localité : KORTESSEM
Commune : KORTESSEM
Province : Limbourg
Région : Région flamande