GILDE DER LOONSE ONDERNEMERS

Association sans but lucratif


Dénomination : GILDE DER LOONSE ONDERNEMERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.983.223

Publication

29/05/2012
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsar : " " 0 8 4 5, 9 8 3, 2 2 3

Benaming

(voluit) : GILDE DER LOONSE ONDERNEMERS

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : St-Truidersteenweg 247 - 3840 Borgloon

Onderwerp akte :

OPRICHTINGSAKTE GILDE DER LOONSE ONDERNEMERS

Artikel 1.

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd GILDE DER LOONSE ONDERNMERS VZW.

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3840 Borgloon, Sint Truidersteeweg 247, gelegen in het: gerechtelijk arrondissement Tongeren.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel de algemene bevordering van de lokale economie in de stad Borgloon in de ruimste betekenis van het woord en het organiseren van activiteiten om deze bevordering te bewerkstelligen.

De vereniging heeft tot doel de Loonse ondernemers te verenigen en een onderlinge samenwerking mogelijk te maken en te optimaliseren.

De vereniging heeft tot doel het inrichten en organiseren van evenementen dewelke bijdragen aan de lokale economie van de stad Borgloon. Ook horeca-activiteiten behoren hiertoe,

Artikel 4.

De vereniging heeft als stichters:

1. De heer Frederic Jean François Debuyst, wonende te 3840 Borgloon, Sint-Truidersteenweg 247

2. De heer Wim Jan Bert LAMBRECHTS, wonende te 3840 Borgloon, Sint-Truidersteenweg 433

3. De heer Serge Marie Emiel PANSAERS, wonende te 3840 Borgloon, Koning Albertlaan 37

4. De heer Hugo Hubert HALING, wonende te 8370 Blankenberge, Frans Regoudthelling 1 A 1

De vereniging telt enkel vaste leden leden.

Het aantal vaste leden is onbeperkt doch mag niet minder zijn dan drie.

§ 1. Alle leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering.

§ 2. Voor de vaste leden gelden volgende voorwaarden:

§ Zij dienen ondernemer te zijn met maatschappelijke zetel te Borgloon

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1U1!1" iaoseisfllllll IIUUIe

~

N

JI

Nocrycicgd tcr ynflic Crd

rechtbank y. koophandel ta TONGEREN

t 5 -05- 2012

De HoofdgrittierGriffie

Rijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

,Y s MOD 2.2

§ Zij dienen betaling te verrichten van de door de Raad van Bestuur vastgestelde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag van deze bijdrage wordt vastgesteld op de eerste Algemene Vergadering. Dit bedrag kan maximaal ê 250 zijn.

Artikel 4. Toetreding tot de vereniging

§ 1. De raad van bestuur beslist over eik verzoek tot aanneming van een vast lid, Elke lidmaatschapsaanvraag dient bij de raad van bestuur voorgedragen te worden door minstens twee leden van de raad van bestuur. Tegen de beslissing van de raad van bestuur is geen beroep mogelijk.

§ 2. Alle leden aanvaarden door hun aansluiting de statuten en de reglementen van de vereniging en verklaren zich akkoord met het doel van de vereniging.

Artikel 5, Beëindiging van het lidmaatschap van de vereniging

§ 1. Het lidmaatschap kan te allen tijde worden beëindigd door een aangetekend schrijven van het ontsiagnemend lid aan de zetel van de vereniging.

§ 2. Een vast lid dat zijn jaarlijkse bijdrage nalaat te betalen kan door een beslissing van de raad van bestuur geacht worden ontslagnemend te zijn, waarvan enkel akte genomen wordt in het verslag van de raad van bestuur.

§ 3. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de algemene vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§ 4. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien de raad van bestuur beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 6.

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem en mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan 1 volmacht beschikken.

Artikel 7.

De algemene vergadering heeft de machten die de statuten en de wet haar toekennen.

De raad van bestuur kan beslissen tot de bijeenroeping van de algemene vergadering of een vijfde van de leden kan hierom verzoeken, waarna binnen de vijftien dagen de uitnodigingen worden verstuurd aan alle leden, Deze uitnodigingen worden vergezeld van de agenda. De termijn voor een bijeenroeping bedraagt ten minste acht dagen en maximaal 1 maand. Elk voorstel, ondertekend door ten minste pen twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De gewoonlijke jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in januari.

De beslissingen van de algemene vergadering zullen gemeld worden in een register bewaard ten maatschappelijke zetel en ter inzage van alle leden.

Artikel 8.

Wat betreft het wijzigen der statuten dient te worden gehandeld conform artikel 8 van de VZW-wet van 27 juni 1921.

Wat betreft de wijze waarop rekening en verantwoording wordt gedaan, sluit de raad van bestuur het boekjaar af op 31 december elk jaar en maakt dan de begroting op voor het volgend jaar. De afsluiting en de begroting worden ter goedkeuring op de algemene vergadering voorgelegd.

Artikel 9.

De raad van bestuur wordt verkozen uit de leden van de algemene vergadering. Ze zijn verkozen voor onbepaalde duur en het mandaat is kosteloos. De ambtsbeëindiging kan geschieden door een beslissing van de algemene vergadering en/of bij vrijwillig ontslag. Het vrijwillige ontslag kan bij aangetekend schrijven aan de zetel der vereniging gegeven worden.

Artikel 10.

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Luik. B - Vervolg

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen.

§1, De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende ' machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§ 2, Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden als college uit.

§ 3. De raad van bestuur kan haar bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid zij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig oordeelt.

§ 6. De raad van bestuur is belast met het dagelijkse bestuur en verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, leder bestuurslid tekent geldig namens de vereniging inzake het dagelijkse bestuur.

Artikel 11

De raad van bestuur vergadert minstens 1 (één) maal per jaar of indien een vijfde van de leden hierom verzoekt,

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders, Artikel 12.

' Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten

vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij gelijk aantal stemmen is deze van de voorzitter doorslaggevend,

Artikel 13.

In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel ais de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering_

Artikel 14.

Deze vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

De algemene vergadering beslist volgende bestuurders te benoemen in de Raad van Bestuur

1, De heer Frederic Jean François Debuyst, wonende te 3840 Borgloon, Sint-Truidersteenweg 247 als VOORZITTER

2. De heer Wim Jan Bert LAMBRECHTS, wonende te 3840 Borgloon, Sint-Truidersteenweg 433 als ' SECRETARIS

3. De heer Serge Marie Emiel PANSAERS, wonende te 3840 Borgloon, Koning Albertlaan 37

4. De heer Hugo Hubert HALING, wonende te 8370 Blankenberge, Frans Regoudthellíng I A I ais PENNINGMEESTER

z 1 BEC; 2011

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GILDE DER LOONSE ONDERNEMERS

Adresse
ST-TRUIDERSTEENWEG 247 3840 BORGLOON

Code postal : 3840
Localité : BORGLOON
Commune : BORGLOON
Province : Limbourg
Région : Région flamande