DOKTER MARGUILLIER ANDRE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER MARGUILLIER ANDRE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 836.127.528

Publication

18/08/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 17.06.2014, NGL 14.08.2014 14418-0495-009
07/09/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 19.06.2012, NGL 31.08.2012 12515-0399-009
11/05/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*11303176*

Neergelegd

09-05-2011



Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De partijen-natuurlijke personen waarvan het rijksregisternummer werd vermeld in onderhavige akte verklaart uitdrukkelijk in te stemmen met de vermelding van dit nummer in deze akte en in alle afschriften en uittreksels die van deze akte zullen opgemaakt worden.

De comparant verklaart bevoegd en bekwaam te zijn tot het stellen van de bij deze akte vastgestelde rechtshandelingen en niet het voorwerp te zijn van enige maatregel die een onbekwaamheid daartoe in het leven zou kunnen roepen zoals faillissement, collectieve schuldenregeling, aanstelling voorlopige bewindvoerder, enzovoort.

Die mij, notaris, verzoekt, de authentieke akte te verlijden van een Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) die hij opricht onder de naam "DOKTER MARGUILLIER ANDRE , met maatschappelijke zetel te Elisabethwal 15, 3700 Tongeren, waarvan het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) bedraagt en verdeeld is in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur, die rechtspersoonlijkheid zal verkrijgen vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel gevestigd heeft.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : DOKTER MARGUILLIER ANDRE

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 3700 Tongeren, Elisabethwal 15

Onderwerp akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Clement Wouters, notaris ter standplaats Tongeren op 9 mei 2011, nog te registreren, hetgeen volgt :

De heer MARGUILLIER, André Jean Dominque, geboren te Tongres op tien oktober duizend negenhonderdvierenveertig (N.N. 44.10.10 205-04, IK-nr. 591-2604770-34), van Belgische nationaliteit, echtgenoot van Mevrouw ROGISTER Monique, met woonplaats te 3700 Tongeren, Elisabethwal 15, BELGIË.

Hij verklaart te zijn gehuwd onder het stelsel der wettelijke gemeenschap van goederen bij ontstentenis van een huwelijkscontract en zijn huwelijksvermogensstelsel niet te hebben gewijzigd sedertdien.

I- VERSCHIJNING VAN PARTIJEN, OPRICHTING EN INBRENGEN.

0836127528

A. Financieel plan.

Voor het verlijden van de oprichtingsakte en na uitleg verkregen te hebben over de eis van toereikend kapitaal, heeft de oprichter mij een financieel plan overhandigd, ondertekend door de oprichter, waarin hij het bedrag van het kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden. Dit stuk wordt door mij, notaris, bewaard, overeenkomstig de voorschriften van het wetboek der vennootschappen.

B.Inschrijving voor het kapitaal en storting.

De comparant verklaart dat het kapitaal van de vennootschap, groot achttienduizend zeshonderd

euro (18.600 EUR) volledig is geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Deze aandelen worden alle toegekend aan de heer MARGUILLIER André, voornoemd, die

aanvaardt.

C.Inbreng in speciën

Voormeld bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR) werd gedeeltelijk volstort ten bedrage van twaalfduizend vierhonderd euro (12.400 EUR) door comparant, zoals blijkt uit een bankattest hiervan afgeleverd door ING BELGIË NV te Tongeren in datum van 9 mei 2011 op rekening 363-0880256-21, welk attest bewaard zal worden door ondergetekende notaris.

D.Oprichtingskosten.

De kosten, uitgaven, vergoedingen en lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, bedragen bij benadering negenhonderd euro (900 EUR).

E.Verklaringen.

Ondergetekende notaris verklaart lezing gegeven te hebben van artikel 220 van het wetboek van vennootschappen dat betreft de verkrijging door de vennootschap van activa, eigendom van vennoten of zaakvoerders, binnen de twee jaar na de oprichting, voor een prijs die minstens één

tiende van het kapitaal van de vennootschap bedraagt.

Ondergetekende notaris verklaart lezing gegeven te hebben gedaan van artikel 212 van het wetboek van vennootschappen dat bepaalt dat de oprichter-natuurlijke persoon slechts van één enkele besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid de enige vennoot kan zijn en dat hij geacht wordt hoofdelijk borg te staan voor de verbintenissen van iedere andere besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die hij nadien alleen zou oprichten of waarvan hij nadien de enige vennoot zou worden, behalve wanneer de aandelen wegens overlijden aan hem overgaan.

II- STATUTEN

ARTIKEL 1 - VORM- NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap in de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

De vennootschap heeft als naam  DOKTER MARGUILLIER ANDRE .

Alle aktes, facturen, aankondigingen, publicaties, brieven, bestellingen en andere documenten die door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid worden uitgegeven, moeten de volgende informatie bevatten:

De maatschappelijke naam;

De vermelding  Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid , duidelijk zichtbaar vermeld net vóór of na de maatschappelijke naam; De precieze vermelding van de maatschappelijke zetel;

De voluit geschreven woorden  register van burgerlijke vennootschappen met handelsvorm samen met de vermelding van de zetel van de Handelsrechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar maatschappelijke zetel heeft, gevolgd door het inschrijvingsnummer.

Elke persoon die optreedt in een rechtshandeling waarbij de voorschriften van bovenvermelde alinea niet vervuld werden, kan, naargelang de omstandigheden, persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor de verbintenissen die daarin door de vennootschap werden aangegaan.

ARTIKEL 2 - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3700 Tongeren, Elisabethwal 15. De maatschappelijke zetel kan overgebracht worden naar een andere plaats op basis van een beslissing van het bestuur na een geldige publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Elke zetelverplaatsing dient voorafgaandelijk meegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 3  MAATSCHAPPELIJK DOEL

De vennootschap heeft als doel het beoefenen van de geneeskunde door de vennoten die deel van haar uitmaken. Dit zijn uitsluitend geneesheren die ingeschreven zijn in de Ledenlijst van de Orde der Geneesheren. De geneeskunde wordt beoefend in naam en voor rekening van de vennootschap. De geneeskunde wordt uitgeoefend onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten en de bijkomende aansprakelijkheid van de vennootschap. Indien er meer dan één vennoot is, brengen de vennoten het geheel van hun geneeskundige activiteiten gezamenlijk in de vennootschap in.

De honoraria worden ontvangen voor en door de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Het maatschappelijk doel mag enkel nagestreefd worden mits eerbiediging van de deontologische regels, meer bepaald van de regels met betrekking tot vrije keuze van arts door de patiënt, de diagnostische en therapeutische onafhankelijkheid van de geneesheer, de bewaring van het medisch geheim en de waardigheid en professionele onafhankelijkheid van de praktiserende arts. Binnen het kader van dit maatschappelijk doel kan de vennootschap alle zowel roerende als onroerende burgerlijke handelingen stellen.

De vennootschap legt zichzelf het verbod voor het commercieel uitoefenen van de geneeskunde en voor elke vorm van directe of indirecte collusie of overconsumptie.

De professionele aansprakelijkheid van elke bij de vennootschap aangesloten geneesheer is steeds onbeperkt.

ARTIKEL 3BIS  De geneesheer-vennoot, evenals de vennootschap, dienen zich tegen medische fouten en de beroepsmatige aansprakelijkheid te verzekeren bij een erkende verzekeringsmaatschappij.

ARTIKEL 4  DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur.

De vennootschap kan voortijdig ontbonden worden door een beslissing van de algemene

vergadering, die beslist op de wijze zoals voor wijzigingen van de statuten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, de schorsing of de insolventie van een

vennoot.

ARTIKEL 5  MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100)  nominatieve maatschappelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, en elk één/honderdste van het maatschappelijk vermogen vertegenwoordigen.

ARTIKEL 6  REGISTER VAN MAATSCHAPPELIJKE AANDELEN

De maatschappelijke aandelen zijn nominatief.

Ze worden ingeschreven in het register der vennoten dat bijgehouden wordt op de maatschappelijke

zetel; het register omvat de exacte benaming van elke aandeelhouder, het aantal aandelen dat hem

toebehoort en de opgave van de gedane stortingen.

ARTIKEL 7  VENNOTEN

De vennootschap mag enkel tot vennoot hebben natuurlijke personen die de titel van arts in de geneeskunde voeren en ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren en bevoegd in België de geneeskunde uit te oefenen en hun medische activiteit actief binnen de vennootschap uitoefenen.

ARTIKEL 8  OVERDRACHT

De aandelen zijn steeds op naam en ondeelbaar en kunnen enkel verworven worden door geneesheren ingeschreven op de lijst van de Orde der Geneesheren.

Aandelen mogen slechts worden overgedragen aan een arts, ingeschreven op de lijst van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard.

Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectievelijke activiteit in de vennootschap.

In de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van de vennoten gehouden overeenkomstig artikel 223 van het Wetboek van Vennootschappen.

Elke aandeelhouder moet steeds de hoedanigheid hebben van geneesheer, zodat bij overdracht van aandelen onder levenden of bij overgang van aandelen wegens overlijden, de koper of erfgenaam steeds de hoedanigheid van geneesheer moet hebben.

De echtgenote of kinderen van een vennoot kunnen slechts de aandelen overnemen of verkrijgen indien zij zelf geneesheer zijn en voldoen aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten. Overdracht van aandelen onder levenden

Elke overdracht van aandelen dient voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren voorgelegd te worden.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen van dezelfde of aanverwante discipline en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

a. de aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden dan met unanieme toestemming van alle vennoten.

b. de vennoot, die één of meer aandelen wil overdragen, moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de voorgestelde overnemer mededeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen één maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hen bij aangetekende brief toegezonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

c. tegen de weigering van goedkeuring staat geen beroep bij de rechter open.

Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen de drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing met dien verstande dat de continuïteit van de zorgen verzekerd blijft.

d. In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen de partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk partijen te benoemen.

De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap.

Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige, die op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de heer voorzitter van de bevoegde rechtbank van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen de zes maanden na de dag waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld.

Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

Overdracht van aandelen bij overlijden

Elke overdracht van aandelen dient voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Order der Geneesheren voorgelegd te worden.

Overdrachten van de aandelen zijn enkel toegelaten toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen van dezelfde of aanverwante discipline en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

De aandelen van een vennoot mogen niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van alle andere vennoten.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen één maand na het overlijden van de vennoot aan de andere vennoten nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap is vererfd. Zij moeten tevens de naam, voornamen, beroep en woonplaats alsook hun respectieve erfrechten opgeven.

De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in dit artikel onder rubriek  Overdracht van aandelen onder levenden punt d. is bepaald. Zij zijn verplicht op verzoek van de vennootschap hun aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere geneesheer kan het maatschappelijk doel niet meer verwezenlijkt worden en blijft haar bedrijvigheid beperkte tot het beheer en het instandhouden van de goederen van de vennootschap.

Binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot moeten hetzij de aandelen worden overgedragen aan een andere geneesheer die als vennoot in aanmerking komt en de continuïteit van de zorgen kan verzekeren hetzij de procedure aangevat worden om de statuten zo te wijzigen dat de vennootschap niet meer tot doel heeft de uitoefening van de geneeskunde.

De erfgenamen en legatarissen die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen van rechtswege vennoot worden.

Diegene die de hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen gegane aandelen.

Elke wijzing van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Order der Geneesheren voorgelegd te worden.

Iedere geneesheer-vennoot moet de andere vennoten en de vennootschap inlichten voor de disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling die hij heeft opgelopen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening, en dit bij aangetekend schrijven. Zolang de maatregel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

tegen hem loopt worden de lidmaatschapsrechten van zijn aandelen geschorst alsmede de uitoefening van zijn mandaat als zaakvoerder van de vennootschap. Een vennoot kan worden uitgesloten of zijn ontslag als zaakvoerder kan worden gegeven, met éénparigheid van stemmen van de andere vennoten, voor een grove professionele fout of door de niet naleving van de deontologische regels, vastgesteld door de Orde van Geneesheren, mits hem hiervan per aangetekend schrijven binnen de drie dagen op de hoogte te hebben gesteld, na vaststelling of het gebeuren van de feiten hiertoe aanleiding geven.

ARTIKEL 9  UITSLUITING

Elke geneesheer is verplicht zijn medevennoten op de hoogte te stellen van elke disciplinaire,

burgerlijke, boeterechtelijke of administratieve beslissing die gevolgen heeft voor het

gemeenschappelijk beoefenen van het beroep.

In dergelijk geval kan een vennoot unaniem door de andere vennoten uitgesloten worden.

Elke beslissing tot uitsluiting wordt binnen de drie dagen via een per post verzonden aangetekend

schrijven aan de betreffende vennoot medegedeeld.

Ingeval van uitsluiting wordt overgegaan tot vergoeding van diens aandelen.

Deze vergoeding dient te gebeuren tegen de waarde van de aandelen zoals vastgelegd op

verklaring van een deskundige.

De overblijvende vennoten kunnen de maatschappelijke aandelen tegen dezelfde waarde van de

uitgesloten vennoot afkopen.

In dergelijk geval dient te betaling binnen zes maanden na de uitsluiting te gebeuren.

ARTIKEL 10  VERHOGING VAN HET KAPITAAL

Indien er een kapitaalsverhoging doorgevoerd wordt, kan dit enkel gebeuren indien de nieuwe

aandelen waarop ingetekend kan worden, uitsluitend aangeboden worden aan de bestaande

vennoten of eventueel aan derden, zonder afbreuk te doen aan artikel zeven.

In beide gevallen geldt voor het voorkeurrecht van de vennoten de door de wet voorziene procedure.

ARTIKEL 11  REGISTER DER VENNOTEN

De overdrachten of overbrengingen van aandelen worden samen met de betreffende datum ingeschreven in het Register der Vennoten waarin elke vennoot of belangstellende derde inzage kan doen.

Deze inschrijvingen worden ingeval van overdracht onder levenden gedateerd en ondertekend door de cedent en de cessionaris en door het bestuur en de begunstigde ingeval van overbrenging omwille van een overlijden. De overdrachten en overbrengingen zijn ten opzichte van de vennootschap en van derden slechts bindend vanaf de datum van hun inschrijving in het Register der Vennoten.

Aan de vennoten die het wensen, worden door het bestuur ondertekende bewijzen van inschrijving in het genoemde register verstrekt. Deze bewijzen zijn niet verhandelbaar.

ARTIKEL 12  BEHEER

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, die door de Algemene

Vergadering voor vijftien jaar benoemd worden en gekozen worden onder de vennoten. In geval van

meerhoofdigheid is de duur van het mandaat beperkt tot zes jaar.

De zaakvoerders zijn herkiesbaar.

De zaakvoerders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering in overeenstemming met

artikel 18 van deze statuten ontslagen worden.

Tot statutair zaakvoerder wordt benoemd, de heer MARGUILLIER André voornoemd voor een

termijn van vijftien jaar vanaf heden.

ARTIKEL 13  VACANTE POST

Ingeval de post van zaakvoerder vacant wordt, voorziet de Algemene Vergadering in zijn vervanging

bij vergadering, zoals voorgeschreven ingeval van wijziging van de statuten.

ARTIKEL 14  BEVOEGDHEDEN VAN DE ZAAKVOERDERS

Elk zaakvoerder ontvangt de meest uitgebreide bevoegdheden om alleen alle beheersdaden te stellen en beschikkingen te doen die in het belang zijn van de vennootschap.

Binnen zijn bevoegdheden kan elke zaakvoerder alle handelingen stellen die niet door de Wet aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn.

Een lid van een beheersorgaan dat in een handeling een tegengesteld belang heeft aan dat van de vennootschap, dient het orgaan daarvan op de hoogte te stellen en deze verklaring op te doen nemen in het proces-verbaal van de vergadering. Hij/zij mag niet aan deze beraadslaging deelnemen. Vóór er over andere resoluties gestemd wordt, wordt er in de eerste Algemene

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Vergadering speciale melding gemaakt van handelingen waarin één van de zaakvoerders met een tegengesteld belang zou gehandeld hebben aan dat van de vennootschap.

Indien er slechts één zaakvoerder is en indien hij met dergelijke tegenstrijdigheid van belangen geconfronteerd wordt, dient hij de vennoten op de hoogte te brengen en kan de handeling slechts door een ad hoc aangestelde mandataris voor rekening van de vennootschap verricht worden.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en indien hij met dergelijke tegenstrijdigheid van belangen geconfronteerd wordt, mag hij de handeling verrichten maar dient hij ze speciaal te vermelden in een document dat tezelfdertijd dient neergelegd te worden als de jaarrekening.

Ten opzichte van de vennootschap en ten opzichte van derden moet hij elk nadeel herstellen dat ontstaan is uit een voordeel dat hij per vergissing en ten nadele van de vennootschap heeft verworven.

ARTIKEL 15  BEZOLDIGINGEN

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd of wordt bezoldigd volgens een beslissing van de algemene vergadering. De bezoldiging dient overeen te stemmen met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten.

Indien de zaakvoerder een vergoeding ontvangt, wordt de berekening daarvan opgenomen in een document dat vooraf voorgelegd wordt aan de Provinciale Raad van de orde der Geneesheren. De kosten en vacaties die de zaakvoerder ten dienste van de vennootschap doet, kunnen door de vennootschap vergoed worden tegen eenvoudige voorlegging van een ondertekende kostenstaat en worden ingeschreven onder de algemene kosten.

ARTIKEL 16  HANDTEKENINGEN

Alle handelingen die de vennootschap binden en die niet behoren tot handelingen van dagelijks beheer, zelfs de handelingen waaraan openbare ambtenaren of ministeriële ambtenaren hun medewerking verlenen, worden op geldige wijze ondertekend door een zaakvoerder die ten opzichte van derden geen bijzondere door de Vergadering verleende machtiging dient aan te tonen.

Elke zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap ten opzichte van derden in rechtsgeschillen, zowel als eiser alsook als verweerder.

ARTIKEL 17  DAGELIJKS BEHEER

Elke zaakvoerder kan aan één of meerdere directeurs of gemachtigden de vervulling van handelingen van dagelijks beheer voor een door hem te bepalen duur delegeren, met dien verstande dat enkel handelingen zonder geneeskundige inhoud door niet-geneeskundige gemachtigden van de zaakvoerder gesteld mogen worden.

Deze afvaardiging van bevoegdheden moet in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

De gemachtigden van de zaakvoerder mogen geen daden stellen die in tegenspraak zijn met de geneeskundige deontologie.

ARTIKEL 18  ONTSLAG VAN EEN ZAAKVOERDER

Elke zaakvoerder kan, omwille van ernstige redenen, ontslagen worden door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met eenvoudige meerderheid van de vertegenwoordigde stemmen.

In andere gevallen kan het ontslag van de zaakvoerder uitgesproken worden door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen in overeenstemming met de voorwaarden geldend voor meerderheid en aanwezigheid, zoals vereist voor wijzigingen van de statuten.

ARTIKEL 19  TOEZICHT

De Algemene Vergadering van aandeelhouders vertrouwt het toezicht op de financiële toestand, op de jaarrekeningen, op de regelmatigheid met het oog op het wetboek van vennootschappen en de statuten en op de in de jaarrekeningen op te nemen verrichtingen toe aan één of meerdere revisoren, gekozen uit de natuurlijke personen en rechtspersonen die lid zijn van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

De Algemene Vergadering bepaalt het aantal revisoren en legt vergoedingen vast die garanderen dat de door het Instituut van Bedrijfsrevisoren opgestelde controlenormen gerespecteerd worden.

In overeenstemming met het wetboek van vennootschappen, wordt de bij deze opgerichte vennootschap echter vrijgesteld van het aanstellen van een revisor voor zover ze de voorwaarden die in deze bepalingen worden vastgelegd vervult.

Ingeval er bij toepassing van de eerste alinea van paragraaf twee van artikel 141 van het wetboek van vennootschappen geen revisor aangesteld wordt, heeft elke vennoot individueel de bevoegdheden van onderzoek en controle van de revisoren en kan hij zich door een deskundige boekhouder laten vertegenwoordigen. In deze veronderstelling moet het feit dat er geen revisor

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

benoemd werd, vermeld worden in de akten en documenten die neergelegd of gepubliceerd moeten worden, voor zover ze de revisoren betreffen.

ARTIKEL 20  VERGADERINGEN  SAMENSTELLING  BEVOEGDHEDEN

- Indien de vennootschap slechts één enkele vennoot telt, oefent deze de bevoegdheden uit die de Algemene Vergadering ten deel vallen. Hij mag deze bevoegdheden in geen enkel geval delegeren. De beslissingen van de enige vennoot, die in de plaats van de Algemene Vergadering handelt, worden geacteerd in een register dat op de maatschappelijke zetel bijgehouden wordt.

- afgezien van deze veronderstelling, vertegenwoordigt de Algemene Vergadering het geheel van vennoten.

De beslissingen die zij neemt, zijn bindend voor allen, zelfs voor afwezigen of dissidente vennoten. Enkel zij heeft het recht om wijzigingen aan te brengen aan de statuten, om de zaakvoerder of de zaakvoerders te benoemen, om hem (hen) te ontslaan, om hun ontslag te aanvaarden en hun decharge te verlenen voor hun beheer, alsook om de jaarrekeningen goed te keuren.

De Gewone Algemene Vergadering wordt elk jaar gehouden op de derde dinsdag van de maand juni om twintig uur.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de Algemene Vergadering gehouden op de volgende werkdag.

De Algemene Vergadering houdt een bijzondere vergadering telkens de belangen van de vennootschap het vereisen of op verzoek van een vennoot die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigt.

In dit laatste geval geven de vennoten in hun verzoek aan welke onderwerpen op de dagorde gezet moeten worden en roepen de zaakvoerders de Algemene Vergadering binnen de acht dagen na indiening van het verzoek bijeen.

De Algemene Vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats in België die in de oproepingen vermeld wordt.

ARTIKEL 21  OPROEPINGEN

De oproepingen voor alle Algemene Vergaderingen omvatten de dagorde en worden minstens vijftien dagen vóór de Algemene Vergadering en via aangetekend schrijven door de zaakvoerders gedaan.

De bijeenroepingen moeten niet aangetoond worden indien alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

ARTIKEL 22  VERTEGENWOORDIGING

Behalve indien hij het geheel der aandelen bezit, kan elke vennoot zich in de Algemene Vergaderingen laten vertegenwoordigen door een mandataris op voorwaarde dat deze zelf vennoot is en dat hij het recht heeft de Vergadering bij te wonen.

Het bestuur kan de te volgen procedures voor volmachten vastleggen en eisen dat de volmachten gedeponeerd worden op een plaats die zij vijf volle dagen vóór de Vergadering kenbaar dienen te maken.

ARTIKEL 23  BUREAU

Elke Algemene Vergadering, gewoon of bijzonder, wordt voorgezeten door de oudste aanwezige

zaakvoerder of, indien geen zaakvoerder aanwezig is, door de oudste aanwezige vennoot.

De voorzitter benoemt onder de vennoten de secretaris(-sen) en eventueel de stemopnemers.

De processen-verbaal van de Vergadering worden bijgehouden in een speciaal register en worden

ondertekend door een zaakvoerder en door alle aanwezige vennoten die dat wensen. De afschriften

of uittreksels van de processen-verbaal worden ondertekend door een zaakvoerder.

De beslissingen van de enige vennoot die handelt in plaats van de Algemene Vergadering, worden

bijgehouden in een register dat op de maatschappelijke zetel bijgehouden wordt.

ARTIKEL 24  BERAADSLAGING  STEMMEN

Onder voorbehoud van toepassing van artikel 267 van het wetboek van vennootschappen kan een Vergadering enkel beraadslagen over de voorstellen die in de dagorde werden opgenomen, behalve indien alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en, in dit laatste geval, indien de volmachten dit uitdrukkelijk vermelden.

De Gewone Algemene Vergadering aanhoort het jaarverslag en desgevallend het rapport van de revisor of revisoren dat opgesteld werd in overeenstemming met de wettelijke bepalingen en ze bespreekt de balans.

De zaakvoerders beantwoorden de vragen die de vennoten hun stellen over hun rapport of over punten die op de dagorde staan en, indien van toepassing, beantwoorden de revisoren de vragen over hun rapport.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

De Vergadering doet uitspraak over de jaarrekeningen en gaat over tot een speciale stemming teneinde decharge te verlenen aan de zaakvoerder(-s).

Onder voorbehoud van toepassing van artikel 275 van het wetboek van vennootschappen en in weerwil van andersluidende bepalingen, geeft elk maatschappelijk aandeel recht op één stem. Niemand mag echter aan de stemming deelnemen voor een aantal aandelen dat groter is dan één vijfde deel van het bestaande aantal aandelen of van twee vijfden van de op de Vergadering vertegenwoordigde stemmen, onafgezien van het feit of deze stemmen hem zelf toebehoren of aan zijn mandanten toebehoren.

Bovendien wordt de uitoefening van het stemrecht, dat betrekking heeft op aandelen waarvoor geen stortingen werden gedaan, geschorst voor een periode die even lang is als de periode waarin de stortingen die op regelmatige wijze opgevraagd en opeisbaar waren, niet gedaan werden.

Behalve voor de gevallen voorzien door de Wet en door deze statuten, worden de beslissingen genomen los van de omvang van het vertegenwoordigde kapitaal en met meerderheid van stemmen.

ARTIKEL 25  MAATSCHAPPELIJK JAAR  BALANS

Het maatschappelijk jaar begint elk jaar op één januari en eindigt op eenendertig december.

Elk jaar worden de boeken gesloten op eenendertig december en wordt het boekjaar afgesloten. De zaakvoerders maken een inventaris op en stellen de jaarrekeningen op overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

De jaarrekeningen, het beheerrapport en eventueel het revisorrapport worden overhandigd aan de vennoten, samen met een oproepingsbrief.

De zaakvoerders leggen de jaarrekeningen en de wettelijk vereiste stukken neer bij de griffie van de rechtbank van koophandel van de maatschappelijke zetel, binnen dertig dagen na goedkeuring door de Algemene Vergadering. Daar krijgt elke geïnteresseerde inzage in deze informatie.

ARTIKEL 26  VERDELING VAN DE WINST

Het batig saldo van de resultatenrekening, na aftrek van de algemene kosten, sociale lasten en afschrijvingen van de goedgekeurde balans, is de nettowinst van het boekjaar.

Van deze nettowinst wordt ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van een wettelijk reservefonds. De verplichting tot afneming houdt op wanneer het reservefonds een tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

Een reserve kan enkel worden aangelegd met eenparig akkoord van de geneesheren-vennoten, tenzij de Provinciale Raad een andere meerderheid aanvaardt.

De omvang van de reserve moet overeenstemmen met het maatschappelijk doel en mag geen speculatiedoeleinden verdoezelen, noch de belangen van bepaalde vennoten in gevaar brengen. Er is geen verdeling mogelijk als het netto-actief, zoals bepaald door de wet, lager is/zou worden dan het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die overeenkomstig de wet of de statuten niet verdeeld kunnen worden.

Na goedkeuring van de jaarrekeningen spreekt de Algemene Vergadering zich in een aparte stemming uit over de decharge van de zaakvoerder.

ARTIKEL 27 - VERLIES VAN KAPITAAL

Indien het netto-actief door verlies gereduceerd wordt tot een bedrag dat lager is dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Algemene Vergadering bijeenkomen vóór het verstrijken van een termijn van maximaal twee maanden vanaf het moment waarop het verlies overeenkomstig de wettelijke of statutaire bepalingen werd vastgesteld/had vastgesteld moeten worden. Zij beraadslaagt dan, zo nodig op de wijze zoals voorgeschreven voor een wijziging van de statuten, over de mogelijke ontbinding van de vennootschap en eventuele andere maatregelen op de dagorde. Het bestuur verantwoordt zijn voorstellen in een speciaal rapport dat twee weken vóór de Algemene Vergadering ter beschikking wordt gesteld aan de vennoten van de zetel. Indien het bestuur voorstelt om de activiteiten verder te zetten, bespreekt het in zijn verslag de maatregelen die het wil goedkeuren om de financiële situatie van de vennootschap te herstellen. Dat rapport wordt opgenomen in de dagorde. Een kopie wordt overhandigd aan de vennoten, samen met de oproepingsbrief.

Dezelfde regels zijn van toepassing wanneer het netto-actief ten gevolge van verlies gereduceerd wordt tot een bedrag dat lager is dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal. In dat geval vindt de ontbinding echter plaats na goedkeuring door één vierde van de stemmen, uitgebracht op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 28  VEREFFENING

Bij ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zorgt het bestuur voor de vereffening,

uitgezonderd wanneer de Algemene Vergadering beslist om één of meerdere beheerders aan te

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

duiden die een beroep zullen doen op een of meerdere geneesheren voor vraagstukken rond het privé-leven van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De beheerders hebben zeer ruime bevoegdheden, overeenkomstig artikel 183 en volgende van het wetboek van vennootschappen, inclusief de bevoegdheid tot vrijstelling van de ambtshalve inschrijving.

De Vergadering kan in het bijzonder de beheerder de bevoegdheid verlenen om het actief in te brengen in een nieuwe vennootschap.

Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap of de consignatie van de daartoe benodigde sommen, wordt het positief saldo van de vereffening in de eerste plaats gebruikt om de maatschappelijke aandelen terug te betalen tegen de gestorte som.

Bij een ongelijke storting van de maatschappelijke aandelen brengen de beheerders evenwicht in de aandelenstorting, hetzij door een verzoek tot volstorting, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen. Een eventueel overschot van het actief wordt gelijkmatig verdeeld over alle maatschappelijke aandelen.

ARTIKEL 29

De vereniging van alle aandelen bij één vennoot leidt niet tot ontbinding van de vennootschap.

Het overlijden van de enige vennoot leidt niet tot ontbinding van de vennootschap. Overeenkomstig artikel 237 van het wetboek van vennootschappen oefenen de erfgenamen of legatarissen die op wettige wijze werden opgeroepen of in bezit werden gesteld, de aan de aandelen verbonden rechten uit in verhouding tot hun rechten in de erfenis en tot verdeling van de betreffende aandelen of vrijgave van het ermee verbonden legaat.

In dat geval duidt de voorzitter van de rechtbank van koophandel een beheerder aan, die op zoek gaat naar alle belanghebbenden. Artikelen 1025 tot 1034 van het Gerechtelijk Wetboek zijn van toepassing.

Bij overlijden van de enige vennoot kan het maatschappelijk doel van de vennootschap pas worden voortgezet indien alle erfgenamen en legatarissen hebben voldaan aan alle bepalingen uit artikel elf van de huidige statuten.

Indien geen van de erfgenamen of legatarissen voldoet aan de voorwaarden om als vennoot te worden toegelaten hebben zij het recht om binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure aan te vatten om de naam en de statuten van de vennootschap zo te wijzigen dat ze geen uistaans meer hebben met de uitoefening van de geneeskunde. Intussen blijft hun bevoegdheid beperkt tot de niet-medische handelingen.

ARTIKEL 30  KEUZE VAN DOMICILIE

Elke vennoot, zaakvoerder, revisor of beheerder die niet gedomicilieerd is in België kiest zijn domicilie op de maatschappelijke zetel voor de uitvoering van de statuten. Op dat adres kunnen alle mededelingen, dwangbevelen, dagvaardingen, betekeningen geldig aan hem worden gericht.

ARTIKEL 31  GEMEENRECHT

De comparant wordt geacht zich volledig te houden aan het wetboek van vennootschappen.

Bijgevolg worden de bepalingen van deze Wet, waarvan in deze statuten niet op geldige wijze wordt afgeweken, beschouwd als opgenomen in de huidige akte. Clausules die tegenstrijdig zijn met de dwingende bepalingen van deze Wet worden beschouwd als niet opgenomen.

ARTIKEL 32  KOSTEN

De partijen verklaren dat de som der kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten, verbonden aan de

oprichting en voor rekening van de vennootschap ongeveer negenhonderd euro (¬ 900,00) bedraagt.

ARTIKEL 33

Elke aanpassing van de statuten, het huishoudelijk reglement of een andere overeenkomst, moet vooraf worden goedgekeurd door de Provinciale Raad van de Orde, conform de deontologische bepalingen op dat gebied.

ARTIKEL 34

Indien de geneeskundige praktijk bij stopzetting van de beroepsactiviteit niet overgedragen wordt, dient de arts ervoor te zorgen dat alle medische dossiers ter bewaring worden overgemaakt aan een praktiserend arts. Wanneer dit uit hoofde van de arts niet mogelijk is, is het aangewezen dat de naaste verwanten zorgen voor de overdracht. Bij het uitblijven van een oplossing in verband met de bewaring van de medische dossiers kan elke belanghebbende de Provinciale Raad van de arts hieromtrent informeren.

III - OVERGANGSBEPALINGEN

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Overname van verbintenissen

A) Overname van verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting vóór ondertekening van de statuten.

Alle verbintenissen en de daaruit voortvloeiende verplichtingen, samen met alle handelingen die sinds 1 januari 2011 in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting werden ondernomen door de heer MARGUILLIER André voornoemd, worden overgenomen door de hierbij opgerichte vennootschap.

Overeenkomstig artikel 60 van het wetboek van vennootschappen, verklaart de comparant bij de oprichting van de vennootschap dat deze laatste alle rechten en akten op naam van de vennootschap in oprichting overneemt, onder de opschortende voorwaarde dat een uittreksel van de oprichtingsakte wordt neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de maatschappelijke zetel gevestigd is, conform artikel twee van het wetboek van vennootschappen.

B) Overname van verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, tijdens de overgangsperiode (tussen de ondertekening van de oprichtingsakte en de neerlegging bij de griffie). Alle handelingen nuttig of noodzakelijk voor de realisatie van het maatschappelijk doel en gedaan voor rekening van de vennootschap in oprichting, samen met de eruit voortvloeiende verbintenissen, worden geacht van bij het begin goedgekeurd te zijn door de hierbij opgerichte vennootschap.

De overname geldt uitsluitend onder de tweeledige opschortende voorwaarde dat enerzijds de betreffende verbintenissen worden uitgevoerd en anderzijds een uittreksel van de statuten wordt neergelegd bij de griffie van de bevoegde rechtbank.

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en wordt afgesloten op 31 december 2011.

Bestuur  verloning

De vergadering beslist het mandaat van de statutair zaakvoerder te bezoldigen.

Bij toepassing van de eerste alinea van paragraaf twee van artikel 141 van het Wetboek van

Vennootschappen, besluit de vennoot om geen commissaris aan te stellen.

Volmachten

Boekhoudkantoor Coenegrachts CVOA met zetel te 3720 Kortessem, ondernemingsnummer 0862.090.765 of elke andere door deze aan te wijzen persoon, is aangewezen als last hebber ad hoc van de vennootschap, om over de fondsen te beschikken, alle documenten te ondertekenen en alle nodige formaliteiten te vervullen bij de administratie van de B.T.W. en met het oog op de inschrijving bij de Kruispunt Bank van Ondernemingen. Met het oog hierop, heeft de lasthebber ad hoc de bevoegdheid om alle verbintenissen in naam van de vennootschap aan te gaan, alle nuttige verklaring af te leggen en alle documenten te ondertekenen en in het algemeen alles te doen wat nuttig en noodzakelijk is voor de uitvoering van het mandaat waarmee hij gelast is.

Voor eensluidend uittreksel, afgeleverd enkel voor de publicatie in het Belgisch Staatsblad.

Wordt neergelegd : expeditie van de akte dd. 9 mei 2011.

Notaris Wouters Clement

Datum van de eerste algemene vergadering

De Gewone Algemene Vergadering wordt voor de eerste keer gehouden op de derde dinsdag van

de maand juni van het jaar tweeduizend en twaalf om twintig uur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOKTER MARGUILLIER ANDRE

Adresse
ELISABETHWAL 15 3700 TONGEREN

Code postal : 3700
Localité : TONGEREN
Commune : TONGEREN
Province : Limbourg
Région : Région flamande