CUYVERS

Divers


Dénomination : CUYVERS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 508.825.178

Publication

14/01/2013
ÿþmod 2.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

j IIlI liii ll j IIlI ll 1 ii 1111! l Il

*i3aaeaei*

-Rechtbank van knophandel

o 2 JAN, 2013

tn NASSF.UT

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr; CU j p~ g ) . 7Ó

Benaming : CUYVERS

(voluit)

Rechtsvorm : Landbouwvennootschap

Zetel : Olmenstraat 40

3910 Neerpelt

Onderwerp akte : L.V.: oprichting

Bij akte verleden voor ondergetekende notaris Geraldine COPS te Maaseik, Maastrichtersteenweg 85, op 14 december 2012, werd een landbouwvennootschap: opgericht, onder de benaming "CUYVERS".

; 1) Vennoten-oprichters

1. De heer CUYVERS Henri Jozef, geboren te Neerpelt op negenentwintig maart` negentienhonderd vijftig, van Belgische nationaliteit, echtgenoot van mevrouw WELTENS; Bernardette Andrea, hierna vermeld, wonende te 3910 Neerpelt, Olmenstraat 40.

2. Mevrouw WELTENS Bernardette Andrea, geboren te Neerpelt op vijf november negentienhonderd drieënvijftig, van Belgische nationaliteit, echtgenote- van de heer, CUYVERS Henri Jozef, voormeld, wonende te 3910 Neerpelt, Olmenstraat 40.

3. De heer CUYVERS Roel, geboren te Neerpelt op negentien november, negentienhonderd vijfenzeventig, van Belgische nationaliteit, ongehuwd, wonende te 3990: Peer, Kerklaan 10.

2) Naam

De vennootschap wordt als landbouwvennootschap opgericht onder de naam "CUYVERS In alle akten en andere stukken die van de vennootschap uitgaan, moet de: maatschappelijke.benaming onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden_" door,de. woorden. "landbouwvennootschap", voluit geschreven of in afkorting "L.V.".

3) Duur

De vennootschap wordt vanaf heden opgericht voor onbepaalde duur.

Onverminderd de rechterlijke ontbinding kan zij slechts ontbonden worden met naleving;

van de voorschriften bepaald door artikel negenentwintig van deze statuten.

4) Zetel

De vennootschap is gevestigd te 3910 Neerpelt, Olmènstraat 40.

De zetel kan verplaatst worden bij besluit van de algemene vergadering van de beherende;

en stille vennoten met naleving van de vereisten van statutenwijziging.

a) Doel

De vennootschap heeft tot doel:

-Exploitatie land- en tuinbouwbedrijf in de ruimste zin van het woord;

-Handel, opslag en verwerking van land- en tuinbouwproducten in de ruimste zin van het:

; woord;

-De vennootschap mag aile roerende of onroerende goederen, materialen en;

; benodigdheden verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen en in het'

algemeen, alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, welke;

rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met . haar maatschappelijk doel, met:

inbegrip van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er-

betrekking op hebben. Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering;

0p de laatste blz. van. Luik H vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

e mod 2.1



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het ; maatschappelijk doel van de vennootschap. Aangaande al het voorgaande handelt de vennootschap voor eigen rekening, in commissie, ' als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen ' kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

6) Maatschappelijk kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt ÉÉN MILJOEN HONDERD

ZEVENENZEVENTIGDUIZEND EURO (1.177.000,00 EUR).

Het is verdeeld in duizend honderd zevenenzeventig (1.177) aandelen met een nominale

waarde van duizend euro (1.000,00 EUR) per aandeel.

7) Het maatschappelijk kapitaal wordt gevormd als volgt:

A) Inbreng in natura

Het echtpaar CUYVERS-WELTENS, beide voornoemd, hebben onroerende goederen ingebracht.

Voormelde goederen werden in totaal gewaardeerd op één miljoen honderd drieënvijftigduizend euro (¬ 1.153.000,00). De waardering geschiedt met oprechtheid en te goeder trouw. Zij wordt vastgesteld in het aan deze gehechte bijzonder verslag van de oprichters de dato tweeëntwintig augustus tweeduizend en twaalf en de inventaris van de onroerende goederen alsmede het aan deze gehechte taxatierapport de dato drie april tweeduizend en twaalf van de heer Jan Peeters en de heer Dirk Coucke, deskundigen bij de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DLV Belgium" met zetel te 3550 Neusden-Zolder, Rijkelstraat 28.

In vergelding voor de gemelde inbrengen worden volgende maatschappelijke aandelen toegekend aan de heer en mevrouw CUYVERS WELTENS, beide voornoemd: voor een bedrag van één miljoen honderd drieënvijftigduizend euro (¬ 1.153.000,00), waarvoor hun duizend honderd drieënvijftig (1.153) aandelen worden toegekend.

Mevrouw WELTENS Bernardette, voornoemd, heeft een onroerend goed ingebracht.

Voormelde goed werd gewaardeerd op vierentwintigduizend euro (¬ 24.000,00). De waardering geschiedt met oprechtheid en te goeder trouw. Zij wordt vastgesteld in het aan deze gehechte bijzonder verslag van de oprichters de dato tweeëntwintig augustus tweeduizend en twaalf en de inventaris van de onroerende goederen alsmede het aan deze gehechte taxatierapport de dato drie april tweeduizend en twaalf van de heer Jan Peeters en de heer Dirk Coucke, deskundigen bij de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DLV Belgium" met zetel te 3550 Heusden-Zolder, Rijkelstraat 28.

In vergelding voor de gemelde inbreng worden volgende maatschappelijke aandelen toegekend aan mevrouw WELTENS Bernardette Andrea, voornoemd: voor een bedrag van vierentwintigduizend euro (¬ 24.000,00), waarvoor haar vierentwintig (24) aandelen worden toegekend.

De totale inbreng in natura bedraagt ÉÉN MILJOEN HONDERD ZEVENENZEVENTIGDUIZEND EURO (1.177.000,00 EUR) en Is bijgevolg volledig gestort.

B) Inbreng van arbeid

De heer CUYVERS Henri Jozef en de heer CUYVERS Roel, beide voornoemd, verbinden zich, als beherende vennoten voor de duur van de vennootschap, tot het verrichten van de lichamelijke arbeid vereist voor de exploitatie van het landbouwbedrijf van de vennootschap; Zij zullen daaraan tenminste vijftig ten honderd van hun arbeidstijd besteden en daardoor ten minste vijftig ten honderd van hun arbeidsinkomen verdienen. Deze verbintenis, waarvoor hun geen aandelen zijn toegekend, verlenen hun het statuut van beherend vennoot.

8} Bestuur en vertegenwoordiging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mod2.9

Het intern bestuur van de vennootschap behoort aan de beherende vennoten. Zij kunnen alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor de vennootschap behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Het besluit tot aangaan van leningen mag echter slechts worden genomen met toestemming van de algemene vergadering van de stille vennoten.

Het ontbreken van zulke toestemming kan niet aan derden worden tegengeworpen.

Iedere beherende vennoot vertegenwoordigt de vennootschap individueel In alle handelingen in en buiten rechte. Indien er meerdere beherende vennoten zijn, heeft ieder van hen de bevoegdheid om afzonderlijk op te treden.

De hoedanigheid van de vennoten wordt als volgt vastgesteld:

a) Beherende vennoten: de heer CUYVERS Henri Jozef en de heer CUYVERS Roel, beide voornoemd en dit voor de duur van de vennootschap;

b) Stille vennoot: mevrouw WELTENS Bernardette Andrea voornoemd.

9) Boeklaar

Het boekjaar begint de eerste januari en eindigt op eenendertig december.

10) Datum en uur van de iaarvergaderinq

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen

op de derde vrijdag van juni om twintig (20) uur op de maatschappelijke zetel.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag

gehouden.

11) Eerste jaarvergadering en boekjaar

De eerste jaarvergadering (of) (gewone algemene vergadering) zal gehouden worden op

de derde vrijdag van de maand juni tweeduizend en veertien om twintig uur.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

oprichtingsakte tot en met eenendertig december tweeduizend en dertien.

12) Verdeling van de bedrijfsresultaten  Ontbinding - Vereffening

De verdeling van de bedrijfsresultaten geschiedt als volgt

1° Met goedkeuring van de beherende vennoten kan de algemene vergadering besluiten het batig saldo, na toewijzing van de beloning aan de beherende vennoten volgen artikel 11 van deze statuten, geheel of gedeeltelijk reserveren.

2° Ingeval het batig saldo niet geheel of gedeeltelijk wordt gereserveerd overeenkomstig het voorgaand lid, wordt het aan de aandelen toebedeeld tot beloop van ten hoogste de wettelijke intrest op het gestort kapitaal.

3° De rest wordt in voorkomend geval aan de beherende vennoten ter vergoeding van hun arbeid en aan de aandelen toebedeeld in een verhouding van het aantal aandelen dat ieder bezit.

Over de ontbinding van de landbouwvennootschap wordt besloten volgens de regels bepaald in artikel vijfentwintig van deze statuten.

In geval van ontbinding om welke reden dan ook zijn de beherende vennoten die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit.

De algemene vergadering van de beherende en stille vennoten kan te allen tijde een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan bij gewone meerderheid van stemmen.

Zij beslist of de vereffenaars, indien er meer zijn, alleen, gezamenlijk dan wel in college de vennootschap vertegenwoordigen.

De benoeming van de vereffenaars en de wijze waarop zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen, wordt openbaar gemaakt door voorlegging van een origineel van de akte en een uittreksel ervan, en bekendmaking in het Belgisch Staatsblad.

De vereffenaars hebben van rechtswege aile bevoegdheden van de artikelen 181, 182 en 183 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering van de beherende en stille vennoten anders besluit.

Zij dienen verder te handelen overeenkomstig de overige bepalingen van de vennootschappenwet omtrent de wijze en sluiting van de vereffening.

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

e mod 2.1

. ~

> ~

fç.-i.>



Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Geraldine COPS te Maaseik.



Tegelijk hiermee neergelegd:

- expeditie van de oprichtingsakte dd. 14 december 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CUYVERS

Adresse
OLMENSTRAAT 40 3910 NEERPELT

Code postal : 3910
Localité : NEERPELT
Commune : NEERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande