BRONCO PONY'S, AFGEKORT : BRONCO PONY'S

Association sans but lucratif


Dénomination : BRONCO PONY'S, AFGEKORT : BRONCO PONY'S
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 508.904.758

Publication

18/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0508.904.758

Benaming

(voluit) : Bronco Pony's

(verkort) : Bronco Pony's

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schurfstraat zin 3600 Genk

Onderwerp akte : statuten - wijziging

Wijziging statuten

art27. De bevoegdheid voor de banrekening te beheren wordt toegekend Berden Lambert, secretaris en

Roox lise, voorzitter.

Raad van Bestuur

De Algemene Vergadering van Bronco Pony's vzw heeft in vergadering 16-05-2013 kennis genomen van het ontslag van Neyens Karin als bestuurdlid (voorzifter).

Dhr Berden Mathieu, Kenemans Femke, smeets Rudi en Muffels Anja worden benoemd als leden van de Raad van Bestuur.

De raad van Bestuur wordt als volgt.

Roox Ilse, voorzitter, Waloorstraat 18b1, 3600 Genk

Mattheus Cindy, ondervoorzitter, Rozenkransiaan ,3600 Genk

Berden Lambert, secretaris, Slagmolenweg 105b11, 3600 Genk

Berden Mathieu, penningmeester, Kempische Weg 82/2, 3690 Zutendaal

Smeets Rudi, bestuurslid, Zuidstraat 77, Beverlo, 72121821367

Muffels Anja, bestuurslid, Volmolen 3, 3600 Genk, 70063006463

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

{lnr..n " Alnnm nn k nn.J4nr.nnin..

MONITEUR

1 1 -07-GISCH r

bet aa Bo Staz

Neer'etpilprtllte er rechtbank V. koophandel te TONGEREN

20~r 0 5 -07- 2013

De l-{oofdgriffter, Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/01/2013
ÿþ MQD2.2

I; = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



1111111111

*13008867*

NaQrpt;lel ter unifie der rechtbank v. koopprendai ta TONGEREN

31 -12- 2012

De Hoofdgrartffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

0508.904,758

Bronco Pony's

(verkort) : Bronco Pony's

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schurfstraat zin 3600 Genk

Onderwerp akte : statuten

Tussen de ondergetekenden:

1. Neyens, Karin, Vennestraat 305b11, 3600 Genk.

2. Mattheus, Cindy, Rozenkranslaan 134, 3600 Genk.

3. Berden, Lambert, Slagmolenweg 105b11 , 3600 Genk.

4. Roox, mise, Waloorstraat 18b1, 3600 Genk.

Allen van Belgische nationaliteit, is overeengekomen, een oprichting van een vereniging zonder winstgevend doel overeenkomstig de wet van 27 juni 1821.

De statuten van deze vereniging worden vastgelegd als volgt:

TITEL 1. Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De opgerichte vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: "Bronco Pony's".

Art. 2. De vereniging is gevestigd te 3600 Genk, Schurfstraat zin. Hij mag overgebracht worden naar een andere plaats bij besluit van de raad van beheer.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het beoefenen, propaganderen en verspreiden van de ruitersport, het inrichten van ruiterwedstrijden, tornooien en eventueel ruitercompetitiewedstrijden, organiseren van oefenlessen aan jong en oud, organiseren van wandelingen in groep, ruiterkampen van één of meer dagen voor jong en oud met mogelijkheid tot ovemachting en het gebruik van maaltijden in eigen clublokalen of op andere locaties evenals het opvangen van andere groepen en paarden niet eigen aan de club alsook in uitwisselingsprogramma's.

Evenals het houden van koetstochten, het houden van western shows, het aanleren en opvoeren van cowboydansen, evenels het organiseren van paardenkijkdagen. De vereniging mag evenwel alle handelingen verrichten die rechtstreeks af onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Om het doel te verwezenlijken kunnen handelsactiviteiten ondernomen worden in bijkomend order.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL ll.  Leden, bijdrage

Art. 5. Het aantal wettelijke Leden is onbepaald, maar mag niet minder bedragen dan drie. De ondergetekende oprichters zijn de eerste wettelijke leden. Tot de vereniging kunnen als wettelijk lid toetreden, de personen die door de raad van beheer van de vereniging worden vastgesteld. Het kandidaat-lid dient schriftelijk zijn met redenen omkleed verzoek tot aanvaarding te richten aan de raad van beheer. Hij/zij wordt als wettelijk lid aangenomen bij gewone meerderheid van de stemmen. De beslissing is zonder beroep en dient niet

gemotiveerd te worden. Het kandidaat-lid dient schriftelijk zijn instemming met het doel en... Art. 6.

Het onderscheid in leden:

a) bestuursleden : zie raad van beheer,

b) directieleden : zie raad van beheer,

c) effectieve en sympathiserende leden : naar gelang hun vermogen een jaarlijks lidgeld te betalen.

Art. 7. Bestuursleden en directieleden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk. ontslag gericht aan de raad beheer. Effectieve en sympathiserende leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging zonder verdere plichtplegingen. De raad van beheer kan aile leden die zich aan een zware overtreding van de statuten, regels en reglementen zowel Belgische ais buitenlandse, of van de normen van eer,: en welvoeglijkheid schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 8. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en' kan geen teruggave vorderen van eventueel betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor de geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbende van een overleden lid. Een ontslagnemend lid, of de rechthebbende van een overleden lid kan geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL III. De algemene vergadering

Art. 9s De algemene vergadering is samengesteld uit alle aanwezige leden.

Art. 10. Voor de navolgende zaken wordt een beraadslaging van de algemene vergadering vereist

1. het wijzigen van de statuten;

2, het benoemen en afzetten van de beheerders;

3, het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen;

4. het ontbinden van de vereniging.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer, telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting, en van het beleid van de beheerders. De beheerders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de wettelijke leden daarom verzoeken, en wel binnen een maand na het indien van zulks een verzoek bij de raad. De agenda wordt vastgesteld door de raad van beheer.

Al de wettelijke leden moeten worden bijeengeroepen ten minste acht dagen voor de algemene vergadering. Dit geschiedt mondeling met afgifte van de agenda, of bij gewone brief, die de agenda vermeldt.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer en, bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige beheerders. De vergadering duidt zijn secretaris aan en twee stemopnemers.

Art. 11. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone brief of postkaart, getekend door de secretaris in de naam van de raad van beheer, die minstens acht dagen vôôr de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12, 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 12. De besluiten wan de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging, Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar. Op aanvraag kunnen zij een afschrift ontvangen.

Art. 13. Iedere wijziging in de statuten wordt binnen de maand ter publicatie doorgestuurd naar het Belgische Staatsblad. Dit geldt eveneens voor de benoeming, het ontslag, de herroeping en de herverkiezing van de beheerders. Minimaal eenmaal per jaar zal de raad van beheer het bewijs leveren van het voldoen van de publicaties en de fiscale aangiften.

TITEL IV. De raad van beheer

Art. 14, De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer van te minste drie personen, die lid zijn van de vereniging. De raad wordt aangeduid en benoemd door de algemene vergadering.

De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

Art. 15. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de beheerders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel, dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden, zonodig enkel deze van de voorzitter.

Art. 16. De duur van het mandaat van de beheerders wordt vastgesteld voor onbepaalde duur. Het mandaat van de beheerder eindigt bovendien door overlijden, ontslag af afzetting.

Art. 17. Bij vrijwillig ontslag van een beheerder kan de raad van beheer een redelijke ontslagtermijn voorzien totdat in de vervanging is voorzien of totdat de lopende bezigheden van de beheerder werden afgesloten. Art. 18. De beheerders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Art. 19. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten meteen hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, aile legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden, alle bijzondere machten toekennen aan mandatarissen van zijn keuze, al dan niet leden.

Art. 20, De akten die de vereniging onderschrijft worden beschouwd als geldig, wanneer ze getekend worden door één van de beheerders, tenzij het om niet-courante transacties gaat die de som van 750 E overschrijden. In dat geval is de handtekening van minimum twee beheerders vereist.

Art, 21. Door de beheerders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. Het

mandaat van de beheerder is onbezoldigd. TITEL V. Diverse bepalingen

Art. 22. De raad van beheer zal een huishoudelijk reglement uitvaardigen. Wijzigingen kunnen door de

algemene vergadering worden aangebracht met een eenvoudige meerderheid van stemmen.

Art. 23. Lidmaatschap tot de vereniging sluit de aanvaarding van statuten en huishoudelijk reglement in.

Art. 24. Het dienstjaar begint 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. Bij uitzondering zal het eerste

dienstjaar aanvangen vanaf heden en eindigen op 31 december 2001,

Art. 25. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan,

bepaalt hun machten, alsook de bestemming die aan het netto-vermogen van het maatschappelijk bezit

gegeven wordt. De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een vereniging die gelijkaardige doeleinden

nastreeft. Deze beslissingen zullen gepubliceerd worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Art. 26. Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk voorzien is, blijft de Wet van 27 juni juni 1921 toepasselijk.

Opgemaakt te Genk, op 29 november 2012.

(Get.) Neyens, Karin; Mattheus, Cindy; Berden, Lambert; Roox, lise.



~



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BRONCO PONY'S, AFGEKORT : BRONCO PONY'S

Adresse
SCHURFSTRAAT 3600 GENK

Code postal : 3600
Localité : GENK
Commune : GENK
Province : Limbourg
Région : Région flamande