BAKKERIJ DE OUDE MARKT

Société en commandite simple


Dénomination : BAKKERIJ DE OUDE MARKT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 597.890.776

Publication

23/02/2015
ÿþI

n ~+ .P fÎrà

+f]ÿA 1 . Mod PDF 11.1

1 ~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i

IIl

iii

RECHTBANK van KOOPHANDEL

te ANTWERPEN, afdeling HASSELT

t,l 1 FEB. 2015

Griffie

Ondernemingsnr .ca ' 3 % . G

Benaming (voluit) : Bakkerij De Oude Markt

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Oude Markt 14 bus 1, 3900 Overpelt, België (volledig adres)

Onderwerp(en) akte :Uittreksel uit oprichtingsakte

Tekst :

Tussen de ondergetekenden:

1. Mevrouw Theuwis Lieve , geboren te Neerpelt op 19 augustus 1970 , wonende te 3910 Neerpelt, Fierkens - Heikant 48

enerzijds en

2. Mijnheer Ras Raf, geboren te Neerpelt op 16 februari 1970 , wonende te 3910 Neerpelt, Fierkens - Heikant 48

anderszijds

werd op 30 januari 2015 overeengekomen om een via onderhavige onderhandse overeenkomst een gewone commanditaire vennootschap op te richten met volgende kenmerken:

Artikel 1

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming "Bakkerij De Oude Markt" .

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3900 Overpelt, Oude Markt 14 bus 1 , gelegen in het gerechtelijk arrondissement Hasselt. De zetel kan overgebracht bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders of vennoten

De zaakvoerders zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in Belgiê als in het buitenland, op te richten.

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor eigen rekening als voor derden en dit zowel in België als in het buitenland:

- De uitbating van een brood-, banket- en suikerbakkerij in de meest ruime zin van het

Op de laatste blz. ván Lùik B vérméldën Rëctó ; Náém ëü heedienighëid p ro de instrunieritérërid~ nôtaris hétzij ván dé përsb(d)i(rahY

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

" , ~

x

Voor'- behoyden aan het Belgisch Staatsblad

Uttltt f& vervolg

Mod PDF 11.1

woord;

De verkoop van brood en banket, confiserie-artikelen, ijs-room en al wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt;

De verkoop van haar producten in groot- en kleinhandel, in eigen winkels of aan derden om deze producten weder te verkopen;

De groot- en kleinhandel, de aan- en verkoop, de in- en uitvoer van alle voedingswaren en snoepwaren, waaronder onder meer brood, banket en pasteigebak, biscuiterie en confiserie, chocolade, suikerwaren, ijs-room evenals frisdranken en andere niet alcoholische dranken en alles wat daarmee rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt evenals alle grondstoffen voor het bereiden van deze producten;

De groot- en kleinhandel, de aan- en verkoop, de in- en uitvoer van bakkerijgrondstoffen,

bakkerijmachines, biscuteriemachines en aanverwanten in het bakkersbedrijf;

Het verlenen van diensten in de meest ruime betekenis aan derden, zowel fysische personen, rechtspersonen als verenigingen, inzake consultancy, management, bestuursmandaten, publicaties, voordrachten, advies en begeleiding, inzake selectie en opleiding van personeel en inzake kwaliteitsbevorderende maatregelen;

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend en onroerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende en onroerende goederen en rechten, van welke aard ook, bijvoorbeeld het kopen, verkopen, ruilen, hypothekeren, huren, verhuren, onderverhuren, bouwen, verbouwen, verkavelen en verwezenlijken van alle roerende en onroerende goederen;

Dit alles in de meest uitgebreide betekenis van de termen.

De vennootschap mag aile industriële, handels- en financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks haar maatschappelijk doel kunnen helpen bevorderen en dit zowel in België als in het buitenland. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze - rechtstreeks of zijdelings - deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard, Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Zij kan zowel in België als in het buitenland agentschappen of vertegenwoordigingen oprichtingen of deze van andere aanverwante bedrijven waarnemen, zo door verbintenissen met particulieren als met ondernemingen, vennootschap en verenigingen. Zij kan zich met deze laatste versmelten en inbreng doen van het geheel of van een gedeelte van haar bezit.

Zij kan het dagelijks bestuur van vennootschappen op zich nemen als bestuurder-'of vereffenaar. Kortom, de vennootschap mag om het even welke gelijkaardige handelingen stellen die verband'" houden met bovengenoemd doel of die van aard zouden zijn de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel te vergemakkelijken of uit te breiden.

Zij heeft tenslotte tot doel eventueel voordelen te verschaffen aan haar aandeelhouders en mandata rissent

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Zij wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de andere gedaan per aangetekend schrijven. Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap,

Op de laatste biz. van LuiK B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

G.tll.; - vervolg

Artikel 5

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Mal POF 11.1

Bijtagen-ü'rfint-B-eígisch-Staatstiiad = 23-f62/2f1i-5 - Anttems tiu M-oiliteür-b-eigë

Het vermogen van de vennootschap wordt gevormd door de inbrengen vanwege de ondergetekenden waartoe zij zich onherroepelijk verbonden hebben als volgt:

Mevrouw Theuwis Lieve , voornoemd, brengt in de vennootschap ¬ 250,00 in speciën. in gemeen overleg wordt haar hiervoor 5 van de 10 aandelen toegekend. Zij treedt op als beherend vennoot.

Mijnheer Ras Raf, voornoemd, brengt in de vennootschap ¬ 250,00 in speciën. In gemeen overleg wordt haar hiervoor 5 van de 10 aandelen toegekend. Hij zal optreden als stille vennoot.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van e 500,00 vertegenwoordigd door 10 aandelen, elk met een fractiewaarde van één tiende van het maatschappelijk kapitaal, volledig volgestort.

Artikel 6

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden. Zij zullen recht geven op een intrest berekend tegen de wettelijke rentevoet.

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding met het aantal aandelen in zijn bezit, tenzij er anders over beslist wordt, De terugtrekking van gedeponeerde fondsen kan enkel In gemeen overleg gebeuren.

Artikel 7

Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 8

Iedere zaakvoerder beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik van mogen maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Worden tot zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur:

- Mevrouw Theuwis Lieve, voornoemd;

- De Heer Ras Raf, voornoemd;

Het mandaat van de heer Ras is onbezoldigd.

Artikel 9

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden op 10 juni van elk jaar om 10.00 uur. Indien. deze dag op een wettelijke feestdag valt, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Artikel 10

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Lu,* a- vervolg Mod POF 11.1

Ieder boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde jaar, leder jaar op eenendertig december zal een inventaris en een jaarrekening warden opgemaakt.

Artikel 11

De nettowinst wordt verdeeld volgens beslissing van de algemene vergadering. De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk vooraf genomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 12

Bij beslissing van de vennoten met gewone meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald warden volgens de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene kosten gerekend worden. De eenmaal toegekend vergoeding kan later niet meer gewijzigd warden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

Voor-behoaden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 13

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 14

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen voor de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder, Mevrouw Theuwis Lieve , of in haar afwezigheid, door de Neer Raf Raf of door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden warden ten maatschappelijke zetel.

Ieder aandeel heeft recht op één stem, maar in geval van staking van de stemmen, is die van de voorzitter beslissend. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 15

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden, indien de verliezen vijftig procent van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 16 hierna.

Artikel 16

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot, een vermindering van de handelingsbekwaamheid of het kennelijk onvermogen of faillissement van vennoten of van zaakvoerders. Ze blijft voortbestaan onder de andere vennoten.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen en

legatarissen indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen. De erfgenamen en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r, J

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Li % - vervolg Mod PDF 11,1

legatarissen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren. Indien zij niet als vennoot worden toegelaten, zulten de erfgenamen van de overledene het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen bij de andere vennoten,

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de zes maanden volgend op het opmaken van de balans per 31 december voorafgaand aan het overlijden,

Artikel 17

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd,

Artikel 18

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vennoten, vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Artikel 19

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhouding van de aandelen die zij bezitten. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Slot- en overgangsbepalingen

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31 december2015

Eerste Jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op 10 juni 2015, 10.00 uur ,

Rechtspersoonlijkheid

De vennoten verklaren dat, rekening houdend met het feit dat de vennootschap, overeenkomstig artikel 2 paragraaf 4 van het Wetboek van Vennootschappen, slechts rechtspersoonlijkheid verkrijgt vanaf de datum van de in de artikelen 67 en 68 van het Wetboek van Vennootschappen bedoelde neerlegging ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, hoger gemelde benoeming van de zaakvoerder eveneens slechts uitwerking heeft vanaf die datum.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen neemt de vennootschap alle verbintenissen over die zijn verricht in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting en dit vanaf 1 juli 2014 en vooraleer deze vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en onder opschortende voorwaarde van neerlegging van de oprichtingsakte of het uittreksel daaruit ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Meer bepaald worden beschouwd ais verrichtingen in naam en voor rekening van de vennootschap, alle verrichtingen binnen de exploitatie van de éénmanszaak op naam van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid vande instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

.wilt a - vervolg Mod POF 11.1

Theuwis Lieve, gevestigd aan de Oude Markt te Overpest, met ondernemingsnummer 0640.547.319, sedert 1 juli 2014.

Opgesteld op plaats en datum ais hoger vermeld, opgemaakt in zoveel exemplaren als er partijen zijn. Na grondige bespreking en wederzijdse toelichting hebben de partijen ondertekend.

(get)

Mevrouw Theuwis Lieve, oprichter De Heer Ras Raf, oprichter

Tegelijk hiermee neergelegd: originele oprichtingsakte

Coordonnées
BAKKERIJ DE OUDE MARKT

Adresse
OUDE MARKT 14 BUS 1 3900 OVERPELT

Code postal : 3900
Localité : OVERPELT
Commune : OVERPELT
Province : Limbourg
Région : Région flamande