VLAAMSSTUDIE- EN KENNISCENTRUM VASTGOED EN WONEN, AFGEKORT : STUDIE- EN KENNISCENTRUM VASTGOED EN WONEN

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSSTUDIE- EN KENNISCENTRUM VASTGOED EN WONEN, AFGEKORT : STUDIE- EN KENNISCENTRUM VASTGOED EN WONEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 445.055.004

Publication

25/06/2014
ÿþMoa 22

(DC

,~~ in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

16 Jlltll 201h



RECHTMpEV AN

KOOPHA GENT

*19123966*

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Wijziging statuten 1 Coördinatie statuten

1/ Uittreksel Algemene Vergadering van 10 december 2013:

De Algemene Vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige quora inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen en de tekst te coördineren.

TITEL I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam: "Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen", in het Frans "Centre d'Etude et de Connaissance de l'Immobilier et de I'Habitat asbl ".

Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw" worden voorafgegaan of gevolgd, in het Frans "association sans but lucratif of de afkorting "ashl".

De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken uitgaande van de vereniging de Nederlandstalige en/of Franstalige benaming te gebruiken alsook de verkorte Nederlandstalige benaming "Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en Wonen".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 Gent, Kortrijksesteenweg 1005.

De vereniging ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Aile stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie

van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

De maatschappelijke zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering overgebracht worden naar om

het even welke locatie in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijke Gewest.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

het ontwikkelen, aanschaffen, beheren en toepassen van kennis en instrumenten over en voor de vastgoedsector, de vastgoedprofessionelen en de ruime problematiek van het wonen, de ruimtelijke ordening en het gebruik van vastgoed voor industriële, commerciële, toeristische, recreatieve en alle mogelijke andere doeleinden.

Hiertoe zal de vereniging, zonder beperking, onder meer de volgende activiteiten kunnen verrichten:

- de opbouw, het beheer, de distributie en de terbeschikkingstelling van kennis en intellectuele rechten; - het ontwikkelen van beleidsvoorbereidend en operationeel beleidsuitvoerend advies;

- het uitvoeren van alle studies die van nut kunnen zijn voor of minstens enig verband kunnen houden met de ruime sector van vastgoed, ruimtelijke ordening, wonen, recreatie, toerisme, en aile andere domeinen die van nut kunnen zijn voor de vastgoedsector en de vastgoedprofessionelen in de meest ruime zin;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- het ontwikkelen, uitbouwen en consolideren van een netwerk dat voldoende schaalgrootte biedt aan de overdracht van kennis inzake vastgoed en wonen;

- het samenwerken en/of afsluiten van samenwerkingsverbanden met privé-partners met het oog op het

voorgaande;

- het samenwerken en/of afsluiten van samenwerkingsverbanden met overheidsbedrijven en/of publieke

partners met het oog op het voorgaande;

- het geven van advies en het begeleiden van personen en ondernemingen;

- de belangen te verdedigen van haar leden en die belangen, individueel en collectief waar te nemen en de

leden te vertegenwoordigen in en buiten rechte,

Om het doel te verwezenlijken of te bevorderen kan de vereniging alle middelen aanwenden die daartoe rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen,

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verweren, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom aile activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doet rechtvaardigen,

De vereniging kan eveneens leningen en kredietopeningen toestaan aan rechtspersonen, ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. LEDEN

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe

aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De vereniging telt tenminste drie effectieve leden.

Artikel 6

Tot de effectieve leden behoren de rechtspersonen die bij besluit van de algemene vergadering ais effectieve leden worden aanvaard,

Artikel 7

Als toegetreden lid kunnen tot vereniging toetreden, zij die hun financiële bijdrage hebben gestort en in de hoedanigheid van toegetreden lid worden aanvaard door de raad van bestuur. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan haar voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Verzoeken om toelating tot het lidmaatschap dienen schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst.

Tegen haar beslissing, die niet met redenen moeten omkleed worden, is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

Het effectief of toegetreden lid dat niet werd aanvaard, kan zicht slechts één jaar na datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen.

Artikel 8

De effectieve en toetreden leden van de vereniging zijn verplicht;

Q' de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te

leven;

D de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

HROD 2.2

Artikel 9

Elk effectief toegetreden lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ten laatste zes maand voor het einde van het lopende verenigingsjaar.

Een effectief of toegetreden lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een effectief of toegetreden lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

Q' die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op emstige wijze schendt;

Q' die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal 8 weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen.

Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken effectief of toegetreden lis al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het effectief of toegetreden lid of in geval van een lid-rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten effectieve en toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Artikel 10

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage word bepaald door de raad van bestuur. Het mag niet meer bedragen dan ¬ 2.500 per effectief of toegetreden lid.

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Artikel 12

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging, Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de weten door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1. het wijzigen van statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging word toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. het goedkeuren van de rekeningen en begrotingen;

6. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

7. het uitsluiten van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9. alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 13

De gewone algemene vergadering moet één maal per jaar worden bijeengeroepen op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum.

Op de gewone algemene vergadering wordt verplichtend behandeld, tenzij bijzondere omstandigheden:

Q' het jaarverslag van het vorig werkingsjaar;

0 rekeningen en verantwoording over vorig boekjaar alsmede verslag over de financiële toestand;

ti c

D in de pare jaren de verkiezing van de leden van de raad van bestuur;

D de begroting van het komend jaar;

D de vervanging van eventuele vacatures aan de orde gesteld.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de effectieve leden. ledere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Alle effectieve leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 14

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, fax ondertekend door de voorzitter of de afgevaardigde bestuurder in naam van de raad van bestuur of per e-mail,

De brief, fax en e-mail dient minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid te worden gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht,

De vergadering kan niet geldig beraadslagen en besluiten over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, behalve wanneer aile effectieve leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn en zij met eenparigheid akkoord gaan de agenda uit te breiden.

Artikel 15

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge leder effectief lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging. Ieder effectief lid kan slechts twee andere leden vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Een volmacht per fax of een volmacht per e-mail voorzien van een elektronische handtekening word gelijk gesteld met een geschreven volmacht. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden, en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis de ondervoorzitter van de raad van bestuur. Bij ontstentenis van zowel de voorzitter als de ondervoorzitter van de raad van bestuur wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 17

In de algemene vergadering hebben aile effectieve leden een gelijk stemrecht. Iedere mandataris heeft recht op één stem.

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Behoudens andersluidende wettelijke of statutaire bepalingen wordt voor het berekenen van de meerderheid enkel rekening gehouden met de uitgebrachte stemmen voor en stemmen tegen. Onthoudingen en ongeldige stemmen warden niet meegerekend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijzigingen van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar aile effectieve leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle effectieve leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door twee bestuurders.

TITEL VI. HET BESTUUR

De raad van bestuur heeft residuaire bevoegdheid: alle bevoegdheden die bij de wet of statuten niet uitdrukkelijk zijn voorbehouden aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

MOD 2.2

' E

'^ º%

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, gekozen, onder de effectieve Leden of onder de natuurlijke personen die deze effectieve leden in de algemene vergadering vertegenwoordigen, door de algemene vergadering voor een termijn van twee jaar. Ze zijn herverkiesbaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Ieder effectief lid heeft recht op één bestuurder, met uitzondering van de CVBA Coöperatieve Investerings-en Beleggingsmaatschappij voor Vastgoedmakelaars, afgekort CVBA CIBVAST.

Artikel 20

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een afgevaardigd bestuurder.

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van zowel de voorzitter ais de ondervoorzitter van de raad van bestuur wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De ondervoorzitter wordt met alle verantwoordelijkheden, taken en machten bekleed die toebedeeld zijn aan de voorzitter indien laatstgenoemde voor om het even welke reden afwezig is op de geplande vergaderingen, manifestaties en activiteiten.

Bij onbekwaamheid of ontslag van de voorzitter tijdens zijn ambtsperiode, zal de ondervoorzitter ambtshalve het lopend mandaat van de voorzitter tijdelijk overnemen en/of voltooien.

De ondervoorzitter zal ten voorlopige titel elk vacant beheersmandaat uitoefenen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quorum niet Is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en die ingeschreven worden in een speciaal register.

De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door twee bestuurders ondertekend. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering.

Artikel 21

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

Artikel 22

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Een van de bestuurders dient evenwel de voorzitter , de ondervoorzitter, of de afgevaardigd bestuurder te zijn. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging,

Artikel 23

De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn

bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur.

Het dagelijks bestuur voert alle beleidsbeslissing uit die genomen werden door de raad van bestuur.

" MOD 2.2

i_ f , i

De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van

bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 24

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden.

De bevoegdheid van bovengenoemde perso(o)nten) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Artikel 25

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering er anders over beslist. Artikel 26

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement.

Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht,

TITEL V, BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van 4 januari tot 34 december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergaderingen onderworpen.

De rekeningen en de begroting worden tenminste acht dagen vóór de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen gesteund zijn.

De aanstelling van één of meerdere leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren kan door de algemene vergadering gebeuren.

TITEL VI, ONTBINDING -- VEREFFENING

Artikel 28

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

Artikel 29

Ingeval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meerdere verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

De algemene vergadering die tot ontbinding besluit, zal besluiten aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

TITEL VII. ALGEMEENHEDEN

Luik B - Vervolg



Artikel 30



MOD22

e behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Elke wijziging aan deze statuten moet ter goedkeuring worden voorgelegd aan CIB Vlaanderen vzw.

Deze statuten mogen op geen enkel punt in strijd zijn of worden met de statuten en de reglementen van CIB

Vlaanderen vzw.

Artikel 31

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijven de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Opgemaakt te Gent op 10 december 2013 in 3 exemplaren.

Kristien Berkein Jan Jassogne

Voorzitter Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/08/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondememingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Benoemingen

11 Uittreksel Algemene Vergadering van 11 juni 2013:

- Volgend persoon wórdt benoemd:

Mevrouw Gwenny De, Vroe ais effectief bestuurder namens CIB Vlaams Brabant-Brussel vzw.

2/ Uittreksel Raad van Bestuur van 11 juni 2013:

Volgend persoon wordt benoemd:

Mevrouw Gwenny De Vroe als bijkomend lid van het dagelijks bestuur (directiecomité).

Opgemaakt te Gent op 11 juni 2013 in 3 exemplaren.

Kristien Berkein Jan Jassogne

Voorzitter Afgevaardigd Bestuurder

Voor"

behoud

aan he

Belgisc

Staatsbl

NEERGELEGD

12 Alj6. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/08/2013
ÿþ ; iI MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

911

Voor, behoud aan h( Belgisi Staatsb

NEERGELEGD

1 2 AUG, 2093

REC 1 i iSA\IC VAN

KOOPLIeiíûiá, TE GENT

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging, zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontslagnemingen

1/ Uittreksel Algemene Vergadering van 11 december 2012:

Volgend mandaat wordt beëindigd:

- De heer Patrick Boterbergh als effectief bestuurder namens C1B Vlaams Brabant-Brussel vzw.

Opgemaakt te Gent op 11 december 2012 in 3 exemplaren.

Kristien Berkein Jan Jassogne

Voorzitter Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

14/06/2013
ÿþMflD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte te gri

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte :. Wijziging statuten I Ontslagen - benoemingen

1/ Uittreksel Algemene Vergadering van 12 juni 2012:

*Op de Algemene Vergadering van 12 juni 2012 werd met eenparigheid van stemmen beslist om de artikels 20 en 22 van de statuten te wijzigen.

De Algemene Vergadering heeft beslist om de functie van penningmeester uit de statuten te schrappen.

Artikel 20 wordt vervangen als volgt:

"De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een afgevaardigd bestuurder, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van zowel de voorzitter als de ondervoorzitter van de raad van bestuur wordt de algemene vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De ondervoorzitter wordt met alle verantwoordelijkheden, taken en machten bekleed die toebedeeld zijn aan de voorzitter indien laatstgenoemde voor om het even welke reden afwezig is op de geplande vergaderingen, manifestaties en activiteiten,

Bij onbekwaamheid of ontslag van de voorzitter tijdens zijn ambtsperiode, zal de ondervoorzitter ambtshalve het lopend mandaat van de voorzitter tijdelijk overnemen en/of voltooien,

De ondervoorzitter zal ten voorlopige titel elk vacant beheersmandaat uitoefenen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad van bestuur worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van degene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door twee bestuurders ondertekend. Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering."

Artikel 22 wordt vervangen als volgt:

"Aile akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. Een van de bestuurders dient evenwel de voorzitter , de ondervoorzitter, of de afgevaartdigd bestuurder te zijn, Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging."

* Op de Algemene Vergadering van 12juni 2012 werd een nieuwe Raad van Bestuur samengesteld.

- Volgende mandaten worden beëindigd:

Mevrouw Gerda Van der Straeten als effectief bestuurder namens C!B Vlaams Brabant Brussel vzw;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de lnstrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

- 5 JUNI 2013

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEL TE GENT

i,

-

~iiAuiiui~uu

*1309080

r

be' a Br Sta

EER

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

Luik B - Vervolg

Mevrouw Esther Van Marcke als effectief bestuurder namens CIB Antwerpen vzw.

- Volgende personen worden benoemd:

De heer Patrick Boterbergh ais effectief bestuurder namens CIB Vlaams Brabant Brussel vzw;

Mevrouw Elle Bex als effectief bestuurder namens CIB Antwerpen vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

4

yoor-Oehouçen aan h Belgisch Staatsblad

- Volgende personen worden herbenoemd:

De heer Luc Rosseel als effectief bestuurder namens CIB Oost-Vlaanderen vzw;

Mevrouw Kristien Berkein als effectief bestuurder namens CIB West-Vlaanderen vzw;

de heer Stephan Coenen als effectief bestuurder namens CIB Limburg vzw;

De heer Jan Jassogne ais effectief bestuurder namens CIB Kust vzw.

* Wordt met éénparigheid van stemmen benoemd tot commissaris voor een looptijd van 3 jaren, ingaande vanaf de balans dewelke zal warden afgesloten per 31 december 2012: Kantoor Roels, Criel & Co BV o.v.v. BVBA (Vaartstraat 105 te 9270 Kalken).

2/ Uittreksel van de Raad van Bestuur van 12 juni 2012:

* De functies binnen de Raad van Bestuur van de vereniging worden als volgt toebedeeld:

Mevrouw Kristien Berkein als Voorzitter,

De heer Luc Rosseel als Ondervoorzitter.

De heer Jan Jassogne als Afgevaardigd Bestuurder.

* Het dagelijks bestuur (directiecomité) van de vereniging bestaat uit: Mevrouw Kristien Berkein, de heer Luc Rosseel, de heer Jan Jassogne, de heer Stephan Coenen en mevrouw EUe Bex,

De Raad van Bestuur beslist om het dagelijks bestuur, met uitzondering van de handelingen die op grond van de wet en de statuten aan de Raad van Bestuur zijn voorbehouden, aan het directiecomité op te dragen. De duur van het mandaat van lid van het dagelijks bestuur wordt vastgelegd op 2 jaar en valt samen met de duur van het mandaat van de leden van de Raad van Bestuur. Het mandaat kan evenwel ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken. Het directiecomité beslist conform de algemene beginselen inzake collegiale besluitvorming. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Opgemaakt te Gent op 12 juni 2012 in 3 exemplaren.

Kristien Berkein Jan Jassogne

Voorzitter Afgevaardigd Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/06/2012
ÿþM0D 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

3 0 MEI 2012

RELIl 1 tiAIGefitAN

+ KOOPt'ïANDET. TE GENT

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum vastgoed en Wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontslagnemingen - Benoemingen

Uittreksel van de Raad van Bestuur van 13 maart 2012,

- Volgend mandaat werd beëindigd:

Mevrouw Gerda Van der Straeten als penningmeester,

Overeenkomstig de statuten van de vereniging oefent de ondervoorzitter ten voorlopige titel het vacant geworden mandaat van penningmeester uit.

Opgemaakt te gent op 13 maart 2012 in drie exemplaren,

Kristien Berkein Jan Jassogne

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

D,

16/02/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontslagen - benoemingen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2015 - Annexes du Moniteur belge 1/ Uittreksel Algemene Vergadering van 17 juni 2014.

Op de Algemene Vergadering van 17 juni 2014 werd een nieuwe Raad van Bestuur samengesteld.

- Volgende personen worden herbenoemd:

De heer Luc Rosseel als bestuurder namens CIB Oost-Vlaanderen vzw;

Mevrouw Kristien Berkein als bestuurder namens CIB West-Vlaanderen vzw;

De heer Stephan Coenen als bestuurder namens CIB Limburg vzw;

De heer Jan Jassogne als bestuurder namens CIB Kust vzw.

Mevrouw Gwenny De Vroe als bestuurder namens CIB Vlaams Brabant-Brussel vzw.

Mevrouw Elle Bex als bestuurder namens CIB Antwerpen vzw.

21 Uittreksel van de Raad van Bestuur van 17 juni 2014.

De functies binnen de Raad van Bestuur van de vereniging worden als volgt toebedeeld:

Mevrouw Kristien Berkein als Voorzitter.

De heer Stephan Coenen als Ondervoorzitter.

De heer Jan Jassogne als Afgevaardigd Bestuurder.

Opgemaakt te Gent op 17 juni 2014 in 3 exemplaren.

Jan Jassogne Stephan Coenen

Afgevaardigd Bestuurder Ondervoorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

NEERGELEGD

0 4

-82- 205

REcHmervAN

1 DOPHANDEL TE GENT - -

1 2553fi

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

13/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter - riffie

Voorbehouder I1III1II111M1111nunn

aan het

Belgisch Staatsblac

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(voluit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Ontslag voorzitter

In het leader van het ontslag van mevrouw Kristien Berkein d.d. 12 december 2014 als voorzitter van de. vereniging, neemt de heer Stephan Coenen, ondervoorzitter, overeenkomstig de statuten ambtshalve het, mandaat von voorzitter over om deze uit oefenen tot op het einde van de lopende bestuursperiode.

Opgemaakt te Gent op 15 december 2014 in 3 exemplaren.

Jan Jassogne Stephan Coenen

Afgevaardigd Bestuurder Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik 6 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

17/08/2015
ÿþr r MOD 2.2

V In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Y

1

C

,

ll

*15118 13*

Ondernemingsnr : 0445.055.004

Benaming

(volpit) : Vlaams Studie- en Kenniscentrum Vastgoed en wonen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent

Onderwerp akte : Aanstelling commissaris-revisor

Uittreksel notulen Algemene Vergadering van 1 juni 2015:

Uit de notulen van de Algemene Vergadering dd. 1 juni 2015 blijkt dat wordt aangesteld als commissaris van de vennootschap het bedrijfsrevisorenkantoor Roels, Crie! 8t Co, BV ovv BVBA , met maatschappelijke zetel te B  9270 Laame , Vaartstraat 105, ingeschreven in het ledenregister van de burgerlijke vennootschappen van het 1BR onder nummer B  00130  1990 , en met als vaste vertegenwoordiger de heer Luc Criel.

Deze benoeming geschiedt voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, waarbij de controleopdracht een, aanvang neemt in het boekjaar dat wordt afgesloten op 31 december 2015 om van rechtswege te eindigen op de jaarvergadering die de jaarrekening van het boekjaar afsluitend op 31 december 2017 dient goed te keuren, onverminderd de toepassing van de artikelen 135 en 136 van het Wetboek van Vennootschappen.

De omvang van de vergoeding voor deze opdracht, die bestaat in een vast bedrag geïndexeerd in functie van de schommelingen van het indexcijfer der consumptieprijzen, is vastgesteld bij afzonderlijke overeenkomst die bekrachtigd wordt door huidige vergadering en die niet kan worden gewijzigd dan met instemming van beide partijen.

Opgemaakt te Gent op 1 juni 2015 in 3 exemplaren.

Jan Jassogne Stephan Coenen

Afgevaardigd Bestuurder Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
VLAAMSSTUDIE- EN KENNISCENTRUM VASTGOED EN W…

Adresse
KORTRIJKSESTEENWEG 1005 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande