VDD FIYO

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VDD FIYO
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 546.912.328

Publication

07/03/2014
ÿþ Moa Word

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

r

1111111I 11,11§1R111111

ba

~ St

NEERGELEGD

2 6 FEB. 2014

Rggiffr@ANK VAN KOOPHANDEL TB GENT

Ondernemingsnr : 059C '34 31 8

Benaming

(voluit) : VDD FIYO

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 9890 Gavere, Vluchtenboerstraat 20

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Paul HENRIST, geassocieerd notaris te Merelbeke met standplaats Bottelare, op vierentwintig februari tweeduizend veertien, dat;

* 1. De heer VANDENDRIESSCHE Filip Marcel Daniël, geboren te Roeselare op vijftien november negentienhonderd achtenzestig, met rijksregister nummer 68.11.15-337.39, wonend te 9890 Gavere, Vluchtenboerstraat 20, echtgenoot van mevrouw Versavel Nicole Jacqueline Gilberte met wie hij gehuwd is te leper op éénendertig mei negentienhonderd eenennegentig onder het wettelijk stelsel, bij gebrek aan een huwelijkscontract, ongewijzigd tot op heden.

2. De heer VANDENDRIESSCHE Yoshi André, geboren te Gent op achtentwintig maart negentienhonderd vierennegentig, met rijksregister nummer 94.03.28-453.23, ongehuwd en verklarend geen verklaring van Wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonend te 9890 Gavere, Vluchtenboerstraat 20.

* een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'voor onbeperkte duur met ingang vanaf 01 maart 2014 hebben opgericht onder de naam van "VDD FIYO", met zetel te 9890 Gavere, Vluchtenboerstraat 20; waarvan het maatschappelijk kapitaal achttienduizend zeshonderd euro (18.600,0(3 EUR) bedraagt, verdeeld in honderd (100) aandelen op naam zonder nominale Waarde, elk vertegenwoordigend één/honderdste (11100ste) van het kapitaal.

Door de heer VANDENDRIESSCHE Filip werd ingeschreven op negentig (90) aandelen, waarop zestienduizend zevenhonderd veertig euro (¬ 16.740,00) werd volstort.

Door de heer VANDENDRIESSCHE Yoshi werd ingeschreven op tien (10) aandelen, waarop duizend achthonderd zestig euro (¬ 1.860,00) werd volstort.

De inschrijvers verklaren dat alle aandelen waarop zij hebben ingeschreven volstort zijn tot beloop van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR), welk bedrag zich vanaf heden ter beschikking van de vennootschap bevindt, zoals blijkt uit het bankattest afgeleverd door KBC Bank op naam van de vennootschap in oprichting op éénentwintig februari tweeduizend veertien, dat aan de notaris werd overhandigd en in zijn dossier bewaard zal blijven.

* De vennootschap heeft de uitoefening van volgende activiteiten tot doel zowel in binnen- als in buitenland, voor eigen rekening en voor rekening van derden:

De uitbating van een detailhandel in, de aan- en verkoop en de in- en uitvoer van:

1° dag- en weekbladen, tijdschriften, publicaties, magazines, boeken;

2° papier- en schrijfwaren, school- en kantoorbenodigdheden;

3° loterijbiljetten van alle aard;

4° speelgoed, allerlei fantasieartikelen;

5' tabak, sigaren, sigaretten en alle rookwarenartikelen of  benodigdheden;

6° suikergoed, snoep, (voorverpakte) eetwaren, frisdranken, alcoholische dranken;

7° audiovisueel materiaal zoals foto, film, video en toebehoren;

8° de vertegenwoordiging en de exploitatie van allerhande kansspelen waaronder (zonder dat deze opsomming limitatief is) lotto, toto, nationale loterij, P.M.U. en dergelijke meer;

alsmede de levering" van aile hiermee aanverwante artikelen, producten en diensten.

De vennootschap zal eveneens handelingen kunnen stellen als radiësthesist en gezondheidscoach.

De vennootschap zal" eveneens kunnen handelen als tussenpersoon in de ruimste zin van het woord die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met de grafische sector, met inbegrip van alle drukwerk.

Op de laatste blz. van Duik B vermelden : Recto : Naarn en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : t+taarn en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende 'of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

De vennootschap mag onder om het even welke vorm samenwerken of samensmelten (inbreng, fusie, opslorping, samenwerking, financiële tussenkomst ...) in België of In het buitenland met bestaande of nog op te richten vennootschappen waarvan het doel gelijkaardig of verwant is of van die aard is dat de realisatie van haar eigen doel te bevorderen of te vergemakkelijken. Deze deelneming kan geschieden door inschrijving op of overname van aandelen, inbreng, fusie, opslorping, splitsing of op welke wijze ook.

Dit alles in de meest ruime zin.

* De jaarvergadering zal gehouden worden elk jaar op de laatste maandag van juni om twintig uur op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats te bepalen door de zaakvoerder(s), binnen het grondgebied België.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

De algemene vergadering mag verder worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist, en op de wijze voorgeschreven door de wet.

Een bijzondere algemene vergadering mag te allen tijde bijeengeroepen worden om te beraadslagen en te besluiten over aangelegenheden die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Een buitengewone algemene vergadering mag te allen tijde bijeengeroepen worden om over een wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

* De gewone en de bijzondere algemene vergadering zijn bevóegd om te beraadslagen en te besluiten ter zake van de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van de beschikbare winst, de goedkeuring van de bezoldiging van de zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissaris, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerders en de commissaris, het verlenen van kwijting overeenkomstig artikel 284 van het Wetboek van Vennootschappen en de benoeming en het ontslag van de niet-statutaire zaakvoerders en in voorkomend geval van de commissaris.

De bijzondere algemene vergadering is inzonderheid bevoegd om volgens de voorschriften van artikel 220 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, de verkrijging goed te keuren door de vennootschap van vermogensbestanddelen die toebehoren, hetzij aan de oprichter, hetzij aan een zaakvoerder of aan een vennoot.

* De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om wijzigingen aan te brengen in de statuten en met name om te besluiten tot ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerders om gewichtige redenen, vervroegde ontbinding van de vennootschap en in voorkomend geval verlenging van haar duur, verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, fusie met één of meer vennootschappen, splitsing van de vennootschap, wijziging van het doel van de vennootschap en omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

* De zaakvoerders en in voorkcmend geval de commissaris kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen; zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

De zaakvoerders en de commissaris zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk éénlvijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproepingen tot een algemene vergadering geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, de commissarissen en de zaakvoerders tenminste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen; zij worden gedaan overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

De oproeping kan ook door andere middelen gebeuren mits unaniem akkoord van de vennoten.

* Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld,

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming, zoals uiteengezet in artikel vierentwintig van deze statuten, zef de zaakvoerder (s), samen met haar rondschrijven, waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

* Elk aandeel geeft recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst; zolang de onverdeelde eigenaars niet door één enkel persoon zijn vertegenwoordigd worden de rechten die aan deze

aandelen verbonden zijn, opgeschort; wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en

vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), behoudens ander akkoord tussen de partijen.

Elke vennoot brengt zijn stem uit, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, elke vennoot kan schriftelijk of per telefax volmacht geven, aan een al dan niet vennoot, om zich te laten vertegenwoordigen; elke vennoot mag slechts één volmacht uitoefenen; sterkmaking voor een afwezige vennoot en handelen bij wijze van zaakwaameming of naamlening is verboden.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

* Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de vooma(a)m(en) en de woonplaats orde maatschappelijke benaming en de statutaire zetel in geval van vennoot-rechtspersoon, van de aandeelhouders en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

* De algemene aandeelhoudersvergaderingen worden voorgezeten door de zaakvoerder met de meeste anciënniteit of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan, die tevens de taak van stemopnemer vervult en indien de voorzitter dit nodig acht, duidt de vergadering twee (2) stemopnemers. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de.leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

* De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking

e tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag.

b * Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda of die daarin

niet impliciet zijn vervat, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten. De zaakvoerders en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist,

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een-authentiek proces-verbaal van opmaakt. Tot een statutenwijziging kan slechts worden besloten wanneer zij die.

o aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen; is het

ó genoemde quorum niet bereikt, dan is een nieuwe oproeping nodig en de tweede vergadering beraadslaagt en

besluit op geldige wijze, ongeacht het aanwezige en vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

* Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de

et et vergadering aanwezige en vertegenwoordigde aandelen, genomen bij. meerderheid van de stemmen waarmee

r aan de stemming wordt deelgenomen; onthoudingen, blanco-stemmen en nietige stemmen worden niet

et meegeteld.

et

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris die er een

authentiek proces-verbaal van opmaakt. Tot een statutenwijziging kan slechts worden besloten warmeer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige en vertegenwoordigde aandelen heeft verkregen;

" pip onthoudingen, blanco-stemmen en nietige stemmen worden als stemmen tegen beschouwd.

* Met uitzondering van de beslissingen te nemen in het kader van de toepassing van artikel 332 Wetboek Vennootschappen, en beslissingen welke bij authentieke akte moeten verleden worden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerders een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met 'vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten, de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier

t getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven

vermeld, -

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf ais met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn. Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen termijn, bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de vennoten.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

* De vennootschap wordt bestuurd door één of meer al dan niet bezoldigde zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, al dan niet vennoten. Tenzij uitdrukkelijk anders bepaald in het benoemingsbesluit is hun mandaat van onbepaalde duur,

De zaakvoerder of zaakvoerders worden benoemd door de vennoten bij de oprichting, of na de oprichting

door de algemene vergadering. -

Het mandaat van de zaakvoerders is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Tot statutaire zaakvoerder en voor de duur van de vennootschap wordt aangesteld: de héer Vandendriessche Filip, voornoemd, die dit mandaat aanvaardt. Zijn mandaat is bezoldigd.

Elke benoeming of ambtsbeëindiging van een zaakvoerder wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het besluit, en van een afschrift ter bekendmaking in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon; deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen.'

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels

van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vast vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

* De zaakvoerders kunnen alle handelingen van intern bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens de handelingen Waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen en beperken;

zodanige verdeling en/of beperking van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

a4 In afwijking van artikel 257 van het Wetboek van Vennootschappen kan de zaakvoerder niet zonder toestemming van een ander zaakvoerder besluiten tot rechtshandelingen die verband houden met de aan- of

" ~ verkoop van onroerende goederen van de vennootschap en/of de vestiging van de hypotheek. Voor alle investeringen, contracten en betalingen boven de som van 5A00,00 euro heeft de zaakvoerder de toestemming van een andere zaakvoerder nodig.

e Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat zij openbaar zijn gemaakt.

* De zaakvoerder, of iedere zaakvoerder apart indien er meerdere zijn, kan alleen handelen en heeft de meest uitgebreide macht om in naam van de vennootschap op te treden en alle daden beschikking en bestuur te stellen welke niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering der vennoten zijn voorbehouden, ledere zaakvoerder is bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

Door de zaakvoerder(s) mogen welbepaalde bevoegdheden voor daden van dagelijks bestuur overgedragen worden aan elke persoon die daartoe bekwaam geacht wordt.

In afwijking van artikel 257 van het Wetboek van Vennootschappen kan de zaakvoerder niet zonder toestemming van een ander zaakvoerder besluiten tot rechtshandelingen die verband houden met de aan- of verkoop van onroerende goederen van de vennootschap en/of de vestiging van de hypotheek. Voor alle investeringen, contracten en betalingen boven de som van 5.000,00 euro heeft de zaakvoerder de toestemming

et van een andere zaakvoerder nodig.

Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat zij

openbaar zijn gemaakt,

et * Het boekjaar begint jaarlijks op één januari en eindigt op éénendertig december erna.

Op het einde van elk boekjaar wordt de boekhouding afgesloten, maken de zaakvoerders de inventaris op,

alsmede de jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, dit alles



re overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

De jaarrekening wordt, samen met de ándere door de wet vereiste stukken, binnen dertig dagen na

pq goedkeuring door de algemene vergadering en ten laatste zeven maanden na de datum van afsluiting van het boekjaar, neergelegd bij de Nationale Bank van België. De jaarrekeningen worden met het oog op hun neerlegging geldig ondertekend door de zaakvoerders.

" ~ Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het

Wetboek van vennootschappen, waarin zij rekenschap geven van hun beleid. Het bestuursorgaan is evenwel

niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid 1 van het Wetboek van vennootschappen.et

* Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de

P: nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de nettowinst van de vennootschap.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf procent (5%) afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserves Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de, nettowinst wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen uitgekeerd worden en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

* De ontbinding van de vennootschap kan in rechte gevorderd worden om wettige redenen en daarbuiten kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De vennootschap blijft na haar ontbinding, ongeacht of deze van rechtswege door een uitspraak van de rechter, of bij besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening of tot aan de sluiting ervan.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee (2) maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld; indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de vennootschap,

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto actief ten gevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 333 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

e * Bij ontbinding van de' vennootschap worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering en bepaalt zij de wijze van vereffening; de benoeming van de vereffenaars moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd; de bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft.

e Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding werd verplaatst, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan.

De voorzitter van de rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat hij heeft nagegaan dat de vereffenaars alle waarborgen van rechtschapenheid bieden. De voorzitter van de rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan, Hij kan die handelingen nietig verklaren indien ze kennelijk in strijd zijn met de rechten van derden.

Zo de voorzitter van de bevoegde rechtbank weigert over te gaan tot homologatie of bevestiging, wijst hij één van de alternatieve kandidaten aan als vereffenaar. Voldoet geen enkele van " de kandidaten aan de

o voorwaarden, dan wijst de voorzitter zelf een vereffenaar aan.

ó De voorzitter van de rechtbank wordt aangezocht bij eenzijdig verzoekschrift van de vennootschap, dat wordt ingediend overeenkomstig de artikelen 1025 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek. Het eenzijdig verzoekschrift wordt ondertekend door de vereffenaar(s), door een advocaat, door een notaris dan wel door een

et et bestuurder of zaakvoerder van de vennootschap. De voorzitter van de rechtbank doet uitspraak uiterlijk binnen de vijf dagen nadat het verzoekschrift is ingediend.

et De vereffenaars vormen een college. .

et

Ingeval de vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de

uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen,

Een akte houdende benoeming van een vereffenaar kan slechts geldig worden neergelegd overeenkomstigartikel 74 van het Wetboek van vennootschappen wanneer er een afschrift van de uitspraak van de voorzitter van de rechtbank wordt bijgevoegd.

Zijn er geen vereffenaars benoemd dan worden de zaakvoerders ten aanzien van derden als vereffenaars beschouwd.

De vereffenaars beschikken over alle bevoegdheden genoemd in de artikels 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen tenzij de algemene vergadering deze bevoegdheden beperkt.

Bij ontbinding zal het vermogen van de vennootschap vooraf dienen om het passief van de vennootschap en de kosten van de vereffening te dekken.

et Mits akkoord van de bevoegde rechtbank met betrekking tot het plan van de verdeling van de activa zal het batig saldo van de vereffening onder de vennoten verdeeld worden naar verhouding van hun aandelen, na gelijkstelling ervan inzake volstorting.

* De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling; zij zullen geacht worden van rechtswege te zijn aangepast bij wijziging van het Wetboek van Vennootschappen.

h- Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

4

.

Voor al wat niet in de statuten voorzien is, wordt verwe-azen naar de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen. De clausules die strijdig zijn met de gebiedende bepalingen van dit wetboek, worden'als ongeschreven beschouwd.

*SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

VERKRIJGING VAN RECHTSPERSOONLIJKHEID

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, paragraaf 4 van het Wetboek van vennootschappen rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het Wetboek van vennootschappen.

BENOEMING ZAAKVOERDER

Onmiddellijk heeft de oprichter beslist te benoemen tot eerste, niet statutaire zaakvoerder, en dit voor onbepaalde duur:

De heer Vandendriessche Yoshí, voornoemd, die het mandaat verklaart te aanvaarden onder de bevestiging dat hij niet getroffen is door een maatregel die zich daartegen verzet.

Het mandaat van de niet-statutaire zaakvoerder is bezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Ondergetekende Notaris wijst erop dat de zaakvoerder mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de.oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen bekrachtigt,

COMMISSARIS

De comparanten verklaren dat uit te goèder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap voor het eerste boekjaar niet valt onder de voorwaarden waardoor de aanstelling van een of meerdere commissarissen verplicht wordt en dat de vergadering geen commissarissen wenst te benoemen zodat de vennootschap niet beschikt over een afzonderlijk controleorgaan.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boeklaar neemt een aanvang bij neerlegging van een uittreksel van de akte op de griffie van de Rechtbank ván Koophandel en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste maandag van juni tweeduizend zestien om twintig uur,

BIJZONDERE VOLMACHT

De. oprichter verleent bij deze bijzondere volmacht voor het vervullen van alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten inzake BTW, bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, het rechtspersonenregister (RPR), het ondememingsloket, fiscale administraties, de registratie-commissie, de erkenningscommissies en de sociaalrechterlijke instellingen en andere fiscale- en diverse administraties met het oog op alle latere wijzigingen en schrappingen van deze inschrijvingen, aan de heer De Vylder Kristiaan te 9000 Gent, Loodsenstraat 66.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

De oprichter verklaart overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de verbintenissen over te nemen die in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit onder opschortende voorwaarde van het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de neerlegging van het uittreksel van onderhavige akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel. De verbintenissen aangegaan sedert de oprichting en vooraleer de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

NEERGELEGD VÓÔR REGISTRATIE

Tegelijk hiermee neergelegd: de eensluidende uitgifte.

Geassocieerd Notaris Paul HENRIST,

Merelbeke-Bottelare,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/03/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...
22/03/2018 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
VDD FIYO

Adresse
VLUCHTENBOERSTRAAT 20 9890 GAVERE

Code postal : 9890
Localité : GAVERE
Commune : GAVERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande