UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS DESTELBERGEN-HEUSDEN, AFGEKORT : UNIZO DESTELBERGEN - HEUSDEN

Association sans but lucratif


Dénomination : UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS DESTELBERGEN-HEUSDEN, AFGEKORT : UNIZO DESTELBERGEN - HEUSDEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 539.892.102

Publication

11/10/2013
ÿþMon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

f11miii~Muwu[m5061~*

*13153

NEERGELEGD

O 2 OKT, 2013

RgBAN K VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr : Q 535 3 2 4 O,

Benaming

(voluit) ; Unie van Zelfstandige Ondernemers Destelbergen-Heusden VZW

{verkort): UNIZO DESTELBERGEN - HEUSDEN VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; Tramstraat 67, 9070 DESTELBERGEN Onderwerp akte

De ondergetekenden,

1,De heer Thomas BONNE, geboren te Gent op 12-12-1977, wonende te 9040 SINT-AMANDSBERG,,

Lossystraat 16.

2.De heer Dieter DE ROCKER, geboren te Gent op 13-02-1983, wonende te 9090 MELLE, 1-lovenierstraat

12.

3,De heer Jan DE WITTE, geboren te Gent op 17-02-1953, wonende te 9070 DESTELBEGEN, Eyloschraan

9

4,De heer Johan DIERICKX, geboren te Gent op 20-03-1956, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Herenakker 4.

5,Mevrouw Rebecca HANSSENS, geboren te Gent op 18-10-1969, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 441.

6,De heer Laurent MAES, geboren te Sint-Niklaas op 18-05-1982, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 436.

7,De heer Jo RAES, geboren te Ninove op 28-06-1970, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Ellebogten 6. 8,De heer Luc SABBE, geboren te Eeklo op 26-07-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat

25.

g,De heer Alain TORCQ, geboren te Gent op 06-07-1971, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Lovelddreef

14.

10.De heer Nik VANDE MAELE, geboren te Tielt op 15-01-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Vossenstraat 84.

11.Mevrouw Katleen VERMEULEN, geboren te Gent op 30-04-1972, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25.

zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (zoals gewijzigd), welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerst:

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "Vereniging" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van dertig juni tweeduizend (hierna "VZW-Wet" genoemd).

De Vereniging draagt als benaming: "Unie van Zelfstandige Ondernemers  DESTELBERGEN-HEUSDEN" vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "UNIZO  DESTELBERGEN-NEUSDEN" VZW.

Op de batste blz. van Luik B vermeiden ; Recto : Naam en hoedanigheid van da inetrurrienkerenVe notarrs, hetzij van de peeso(o)n+en)

bevoegd vereniginc3, sticr¬ tng oF organisme ten aanzien van derden te vtrtegemoordig$n

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

In iedere communicatie wordt daarnaast altijd het voorgeschreven UNIZO-logo gebruikt. Artikel 2

De zetel van de Vereniging is gevestigd te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 67. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement GENT.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement,

Artikel 3

De Vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente DESTELBERGEN-HEUSDEN te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen. Hiertoe zal de Vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de Vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

In haar structuur waarborgt de Vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eigen risico een onderneming leidt, kan thuis horen binnen de Vereniging. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij UNIZO terecht. De sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 4

De Vereniging is vanaf haar oprichting toegetreden lid van de UNIZO-Ondernemersvereniging vzw met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willebroekkaai 37 (hierna verder genoemd "UNIZO-Ondernemersvereniging").

Bij de acties die worden verricht ter verwezenlijking van haar doelstelling streeft de Vereniging na dit te doen in maximale synergie met acties, manifestaties, standpunten, etc... van UNIZO , (hierna "UNIZO-nationaal") en van UNIZO-Ondernemersvereniging beiden met maatschappelijke zetel te Willebroekkaai 37, 1000 Brussel.

Artikel 5

De Vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 6

De vereniging telt werkende/effectieve en toegetreden leden.

- Effectieve/werkende leden :

§1 Zijn de ondertekenaars van onderhavige akte.

§2 De volheid van het lidmaatschap komt toe aan de werkende leden. Het weze uitdrukkelijk opgemerkt dat enkel zij deelnemen aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Enkel zij zijn drager van alle wettelijke en statutaire rechten en plichten verbonden aan de rechtspersoon van de vereniging. Enkel zij hebben onder meer zit-, spreek-, en stemrecht op de Algemene Vergadering, en het investigatie- en inzagerecht.

§3 Om werkend lid te kunnen zijn, moeten de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente DESTELE3ERGEN-HEUSDEN de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage, vastgesteld door UNIZO-nationaal, hebben betaald. Wie als effectief/werkend lid van de vereniging wil worden aanvaard, dient zich schriftelijk kandidaat te stellen bij de Raad van Bestuur. Zijn lidmaatschap dient tevens te worden goedgekeurd op de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aanvaarding als effectief lid gebeurt discretionair door de leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4 Ter griffie van de rechtbank waar de vereniging gevestigd is moet binnen de maand van de bekendmaking van de statuten een lijst worden neergelegd waarop de namen en voornamen, de woonplaats, de geboorteplaats  en datum van alle effectieve leden van de vereniging alfabetisch gerangschikt zijn vermeld.

§5 teder effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage.

§6 Een effectief lid verliest zijn hoedanigheid wanneer hij niet herverkozen wordt op de Algemene Vergadering.

§7 Ontslagen of ontslagnemende leden kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten, noch hebben zij deel in het eventuele vermogen van de vzw.

§8 Als effectief lid kan door de vereniging worden aanvaard, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

- Toegetreden leden : alle geïnteresseerden, natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente DESTELBERGEN-HEUSDEN begaan met het doel van de VZW, zoals uiteengezet in art. 3, kunnen toetreden tot de vereniging. Zij verkrijgen het statuut van toegetreden lid, van zodra zij een eerste UNIZO-ledenbijdrage betaald hebben. De aanvaarding of weigering van een toegetreden lid is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Door het betalen van de UNIZO-ledenbijdrage, zijn de toegetreden en werkende leden van de Vereniging automatisch toegetreden lid van UNIZO-nationaal.

De toegetreden en werkende leden van de Vereniging die de door hun verschuldigde Unizo-ledenbijdrage niet betalen, worden geacht ontslag te nemen ais toegetreden/werkend lid van de Vereniging.

De toegetreden en werkende leden van de Vereniging die de door hun verschuldigde Unizo-ledenbijdrage niet betalen, worden bovendien geacht ontslag te nemen als toegetreden lid van UNIZO-nationaal.

Op de zetel van de Vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de Vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voomamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, de uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 7

Elk werkend lid kan uit de Vereniging treden door het indienen van zijn of haar ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem of haar betaalde bijdragen of welk vermogen van de Vereniging ook.

Artikel 8

In hun hoedanigheid van toegetreden lid van UNIZO-Ondernemersvereniging, aanvaardt de Vereniging, de toegetreden en werkende leden van de Vereniging de doelstellingen, het programma, de statuten, de reglementen, de beslissingen en richtlijnen van UNIZO ondernemersvereniging en/of UNIZO-nationaal.

Artikel 9

Er wordt door de Vereniging geen ledenbijdrage gevraagd buiten de UNIZO-ledenbijdrage, die door UNIZO-nationaal vastgelegd en geïnd wordt.

Artikel 10

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier (4) jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Om als bestuurder te kunnen worden benoemd moet men de UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

-een bestuurder op 1 mei van het lopende jaar geen UNIZO-ledenbijdrage betaalde;

-een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur

zonder geldige reden of

-bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke

redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot ander het wettelijk of statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders onderschrijven het UNIZO-charter "Ondernemers besturen samen" en vervullen hun mandaat conform dit charter.

Artikel 11

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de Vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (facultatief: één of twee ondervoorzitters en een secretaris).

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter,. provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

Voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

Het mandaat van een voorzitter duurt maximaal 2 x 4 jaar. Mits akkoord van de raad van bestuur van de Vereniging en mits bevestiging door de raad van bestuur van de bevoegde UNIZO-regio, kan deze maximum periode echter warden overschreden.

De voorzitter laat telkens na de periode van 4 jaar zijnlhaar mandaat bevestigen door de raad van bestuur van de Vereniging.

De voorzitter is dé eerste vertegenwoordiger van de Vereniging. Hij of zij is loyaal aan de Vereniging. Bij conflict hierover start een bemiddelingsprocedure. Gedurende deze bemiddelingsprocedure laat de voorzitter zich tijdelijk vervangen.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. ingevat van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt de raad van bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

Indien een bestuurder of de raad van bestuur standpunten wensen in te nemen, strijdig met standpunten ingenomen door hogerliggende UNIZO-organen, is hierover overleg verplicht met de verantwoordelijken van UNIZO-nationaal om tot een eenduidig standpunt te komen. Indien nodig wordt een bemiddelaar aangesteld.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat aan aile bestuursleden wordt toegestuurd. Een verslag wordt ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. De verslagen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod22

bewaard op de zetel van de Vereniging waar de leden ze kunnen inkijken. De leden richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

Artikel 13

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de Vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 14

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de Vereniging delegeren aan een of meer personen. Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, warden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Vereniging te verzekeren en die wegens hun minder belang en wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden rietbestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

ArtiKel 15

Alle akten waarbij de Vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

ArtiKel 16

indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ArtiKel 17

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Zij bezit de macht die haar zijn toegekend door de wet en onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid : de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de Vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ArtiKel 18

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 6 aanvaard werden. leder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de Vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Artikel 19

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar, bij voorkeur in de maand april, samengeroepen door de Voorzitter van de raad van bestuur. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens één/vijfde van de werkende leden.

Artikel 20

De werkende leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 21

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die expliciet op de agenda vermeld zijn, en indien ten minste de helft (50%) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft (50%) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met een gewone meerderheid, waarop geen aanwezigheidsquorum is vereist.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, tenzij de VZW-wet een andere meerderheid vereist; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter (of bij diens afwezigheid, de oudste bestuurder) van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 23

Het boekjaar begint op [1 januari] en eindigt op [31 december van hetzelfde kalenderjaar].

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-Wet. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 24

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de Vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. ln geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de Vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan UNIZO-nationaal.

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de VZW-wet (of de wetgeving die deze wet zou vervangen), andere van toepassing zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen, het huishoudelijk reglement van de Vereniging en de gebruiken terzake van toepassing.

Vopr-

'behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

C-Beslissingen genomen door de oprichtingsvergadering op datum van 24 juni 2013 tiBenoeming van de bestuurders

De werkende leden, verzameld in een oprichtingsvergadering, besluiten met eenparigheid van stemmen om de volgende personen te benoemen tot bestuurders:

De heer Thomas BONNE, geboren te Gent op 12-12-1977, wonende te 9040 SINT-AMANDSBERG, Lossystraat 16.

De heer Dieter DE ROCKER, geboren te Gent op 13-02-1983, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Blauwesteenstraat 67.

De heer Jan DE WITTE, geboren te Gent op 17-02-1953, wonende te 9070 DESTELBEGEN, Eyloschlaan 9. Mevrouw Rebecca HANSSENS, geboren te Gent op 18-10-1969, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 441.

De heer Laurent MAES, geboren te Sint-Niklaas op 18-05-1982, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 436.

De heer Jo RAES, geboren te Ninove op 28-06-1970, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Ellebogten 6. De heer Luc SABBE, geboren te Eeklo op 26-07-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25. De heer Alain TORCQ, geboren te Gent op 06-07-1971, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Lovelddreef

14.

De heer Nik VANDE MAELE, geboren te Tielt op 15-01-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Vossenstraat 84.

Mevrouw Katleen VERMEULEN, geboren te Gent op 30-04-1972, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25.

Deze bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar.

[Deze bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.]

UEerste boekjaar

Het eerste boekjaar van de Vereniging zal lopen vanaf de oprichting tot en met 31 december 2013.

Opgemaakt in tweevoud te DESTELBERGEN op 24 Juni 2013

3 Rice4

V-co

Op de laatste blz. van Luik a vermelden . Recto Naarts en hoedanigheid %ran cie instrumenterende notare, hetzij van de perro(a)n{ent bevoegd da vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

f11miii~Muwu[m5061~*

*13153

NEERGELEGD

O 2 OKT, 2013

RgBAN K VAN

KOOPHANDEL TE GENT

Ondernemingsnr : Q 535 3 2 4 O,

Benaming

(voluit) ; Unie van Zelfstandige Ondernemers Destelbergen-Heusden VZW

{verkort): UNIZO DESTELBERGEN - HEUSDEN VZW

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; Tramstraat 67, 9070 DESTELBERGEN Onderwerp akte

De ondergetekenden,

1,De heer Thomas BONNE, geboren te Gent op 12-12-1977, wonende te 9040 SINT-AMANDSBERG,,

Lossystraat 16.

2.De heer Dieter DE ROCKER, geboren te Gent op 13-02-1983, wonende te 9090 MELLE, 1-lovenierstraat

12.

3,De heer Jan DE WITTE, geboren te Gent op 17-02-1953, wonende te 9070 DESTELBEGEN, Eyloschraan

9

4,De heer Johan DIERICKX, geboren te Gent op 20-03-1956, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Herenakker 4.

5,Mevrouw Rebecca HANSSENS, geboren te Gent op 18-10-1969, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 441.

6,De heer Laurent MAES, geboren te Sint-Niklaas op 18-05-1982, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 436.

7,De heer Jo RAES, geboren te Ninove op 28-06-1970, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Ellebogten 6. 8,De heer Luc SABBE, geboren te Eeklo op 26-07-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat

25.

g,De heer Alain TORCQ, geboren te Gent op 06-07-1971, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Lovelddreef

14.

10.De heer Nik VANDE MAELE, geboren te Tielt op 15-01-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Vossenstraat 84.

11.Mevrouw Katleen VERMEULEN, geboren te Gent op 30-04-1972, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25.

zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (zoals gewijzigd), welke door onderstaande bepalingen zal worden beheerst:

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "Vereniging" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de Wet van dertig juni tweeduizend (hierna "VZW-Wet" genoemd).

De Vereniging draagt als benaming: "Unie van Zelfstandige Ondernemers  DESTELBERGEN-HEUSDEN" vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "UNIZO  DESTELBERGEN-NEUSDEN" VZW.

Op de batste blz. van Luik B vermeiden ; Recto : Naam en hoedanigheid van da inetrurrienkerenVe notarrs, hetzij van de peeso(o)n+en)

bevoegd vereniginc3, sticr¬ tng oF organisme ten aanzien van derden te vtrtegemoordig$n

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

In iedere communicatie wordt daarnaast altijd het voorgeschreven UNIZO-logo gebruikt. Artikel 2

De zetel van de Vereniging is gevestigd te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 67. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement GENT.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement,

Artikel 3

De Vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente DESTELBERGEN-HEUSDEN te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen. Hiertoe zal de Vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de Vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

In haar structuur waarborgt de Vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eigen risico een onderneming leidt, kan thuis horen binnen de Vereniging. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij UNIZO terecht. De sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 4

De Vereniging is vanaf haar oprichting toegetreden lid van de UNIZO-Ondernemersvereniging vzw met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willebroekkaai 37 (hierna verder genoemd "UNIZO-Ondernemersvereniging").

Bij de acties die worden verricht ter verwezenlijking van haar doelstelling streeft de Vereniging na dit te doen in maximale synergie met acties, manifestaties, standpunten, etc... van UNIZO , (hierna "UNIZO-nationaal") en van UNIZO-Ondernemersvereniging beiden met maatschappelijke zetel te Willebroekkaai 37, 1000 Brussel.

Artikel 5

De Vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 6

De vereniging telt werkende/effectieve en toegetreden leden.

- Effectieve/werkende leden :

§1 Zijn de ondertekenaars van onderhavige akte.

§2 De volheid van het lidmaatschap komt toe aan de werkende leden. Het weze uitdrukkelijk opgemerkt dat enkel zij deelnemen aan de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Enkel zij zijn drager van alle wettelijke en statutaire rechten en plichten verbonden aan de rechtspersoon van de vereniging. Enkel zij hebben onder meer zit-, spreek-, en stemrecht op de Algemene Vergadering, en het investigatie- en inzagerecht.

§3 Om werkend lid te kunnen zijn, moeten de natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente DESTELE3ERGEN-HEUSDEN de jaarlijkse UNIZO-ledenbijdrage, vastgesteld door UNIZO-nationaal, hebben betaald. Wie als effectief/werkend lid van de vereniging wil worden aanvaard, dient zich schriftelijk kandidaat te stellen bij de Raad van Bestuur. Zijn lidmaatschap dient tevens te worden goedgekeurd op de eerstvolgende Algemene Vergadering. De aanvaarding als effectief lid gebeurt discretionair door de leden van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§4 Ter griffie van de rechtbank waar de vereniging gevestigd is moet binnen de maand van de bekendmaking van de statuten een lijst worden neergelegd waarop de namen en voornamen, de woonplaats, de geboorteplaats  en datum van alle effectieve leden van de vereniging alfabetisch gerangschikt zijn vermeld.

§5 teder effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het lidmaatschap eindigt automatisch bij het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage.

§6 Een effectief lid verliest zijn hoedanigheid wanneer hij niet herverkozen wordt op de Algemene Vergadering.

§7 Ontslagen of ontslagnemende leden kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten, noch hebben zij deel in het eventuele vermogen van de vzw.

§8 Als effectief lid kan door de vereniging worden aanvaard, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard.

De VZW telt tenminste drie werkende leden.

- Toegetreden leden : alle geïnteresseerden, natuurlijke personen of rechtspersonen uit de gemeente DESTELBERGEN-HEUSDEN begaan met het doel van de VZW, zoals uiteengezet in art. 3, kunnen toetreden tot de vereniging. Zij verkrijgen het statuut van toegetreden lid, van zodra zij een eerste UNIZO-ledenbijdrage betaald hebben. De aanvaarding of weigering van een toegetreden lid is de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Door het betalen van de UNIZO-ledenbijdrage, zijn de toegetreden en werkende leden van de Vereniging automatisch toegetreden lid van UNIZO-nationaal.

De toegetreden en werkende leden van de Vereniging die de door hun verschuldigde Unizo-ledenbijdrage niet betalen, worden geacht ontslag te nemen ais toegetreden/werkend lid van de Vereniging.

De toegetreden en werkende leden van de Vereniging die de door hun verschuldigde Unizo-ledenbijdrage niet betalen, worden bovendien geacht ontslag te nemen als toegetreden lid van UNIZO-nationaal.

Op de zetel van de Vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin alle werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de Vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voomamen en woonplaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, de uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 7

Elk werkend lid kan uit de Vereniging treden door het indienen van zijn of haar ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem of haar betaalde bijdragen of welk vermogen van de Vereniging ook.

Artikel 8

In hun hoedanigheid van toegetreden lid van UNIZO-Ondernemersvereniging, aanvaardt de Vereniging, de toegetreden en werkende leden van de Vereniging de doelstellingen, het programma, de statuten, de reglementen, de beslissingen en richtlijnen van UNIZO ondernemersvereniging en/of UNIZO-nationaal.

Artikel 9

Er wordt door de Vereniging geen ledenbijdrage gevraagd buiten de UNIZO-ledenbijdrage, die door UNIZO-nationaal vastgelegd en geïnd wordt.

Artikel 10

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene vergadering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier (4) jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Om als bestuurder te kunnen worden benoemd moet men de UNIZO-ledenbijdrage hebben betaald. Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

-een bestuurder op 1 mei van het lopende jaar geen UNIZO-ledenbijdrage betaalde;

-een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur

zonder geldige reden of

-bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke

redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot ander het wettelijk of statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

De bestuurders onderschrijven het UNIZO-charter "Ondernemers besturen samen" en vervullen hun mandaat conform dit charter.

Artikel 11

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de Vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (facultatief: één of twee ondervoorzitters en een secretaris).

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter,. provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

Voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

Het mandaat van een voorzitter duurt maximaal 2 x 4 jaar. Mits akkoord van de raad van bestuur van de Vereniging en mits bevestiging door de raad van bestuur van de bevoegde UNIZO-regio, kan deze maximum periode echter warden overschreden.

De voorzitter laat telkens na de periode van 4 jaar zijnlhaar mandaat bevestigen door de raad van bestuur van de Vereniging.

De voorzitter is dé eerste vertegenwoordiger van de Vereniging. Hij of zij is loyaal aan de Vereniging. Bij conflict hierover start een bemiddelingsprocedure. Gedurende deze bemiddelingsprocedure laat de voorzitter zich tijdelijk vervangen.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. ingevat van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt de raad van bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

Indien een bestuurder of de raad van bestuur standpunten wensen in te nemen, strijdig met standpunten ingenomen door hogerliggende UNIZO-organen, is hierover overleg verplicht met de verantwoordelijken van UNIZO-nationaal om tot een eenduidig standpunt te komen. Indien nodig wordt een bemiddelaar aangesteld.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat aan aile bestuursleden wordt toegestuurd. Een verslag wordt ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. De verslagen worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod22

bewaard op de zetel van de Vereniging waar de leden ze kunnen inkijken. De leden richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

Artikel 13

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de Vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 14

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de Vereniging delegeren aan een of meer personen. Indien van deze mogelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, warden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Vereniging te verzekeren en die wegens hun minder belang en wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden rietbestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

ArtiKel 15

Alle akten waarbij de Vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter, zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

ArtiKel 16

indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ArtiKel 17

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Zij bezit de macht die haar zijn toegekend door de wet en onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid : de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de Vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

ArtiKel 18

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 6 aanvaard werden. leder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de Vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

M0022

Artikel 19

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar, bij voorkeur in de maand april, samengeroepen door de Voorzitter van de raad van bestuur. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens één/vijfde van de werkende leden.

Artikel 20

De werkende leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 21

De vergadering kan slechts geldig beraadslagen over de punten die expliciet op de agenda vermeld zijn, en indien ten minste de helft (50%) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan de helft (50%) van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten aannemen met een gewone meerderheid, waarop geen aanwezigheidsquorum is vereist.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen, tenzij de VZW-wet een andere meerderheid vereist; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter (of bij diens afwezigheid, de oudste bestuurder) van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 23

Het boekjaar begint op [1 januari] en eindigt op [31 december van hetzelfde kalenderjaar].

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop van toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-Wet. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 24

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de Vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. ln geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de Vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan UNIZO-nationaal.

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de VZW-wet (of de wetgeving die deze wet zou vervangen), andere van toepassing zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen, het huishoudelijk reglement van de Vereniging en de gebruiken terzake van toepassing.

Vopr-

'behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik 13 - Vervolg

C-Beslissingen genomen door de oprichtingsvergadering op datum van 24 juni 2013 tiBenoeming van de bestuurders

De werkende leden, verzameld in een oprichtingsvergadering, besluiten met eenparigheid van stemmen om de volgende personen te benoemen tot bestuurders:

De heer Thomas BONNE, geboren te Gent op 12-12-1977, wonende te 9040 SINT-AMANDSBERG, Lossystraat 16.

De heer Dieter DE ROCKER, geboren te Gent op 13-02-1983, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Blauwesteenstraat 67.

De heer Jan DE WITTE, geboren te Gent op 17-02-1953, wonende te 9070 DESTELBEGEN, Eyloschlaan 9. Mevrouw Rebecca HANSSENS, geboren te Gent op 18-10-1969, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 441.

De heer Laurent MAES, geboren te Sint-Niklaas op 18-05-1982, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Dendermondesteenweg 436.

De heer Jo RAES, geboren te Ninove op 28-06-1970, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Ellebogten 6. De heer Luc SABBE, geboren te Eeklo op 26-07-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25. De heer Alain TORCQ, geboren te Gent op 06-07-1971, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Lovelddreef

14.

De heer Nik VANDE MAELE, geboren te Tielt op 15-01-1965, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Vossenstraat 84.

Mevrouw Katleen VERMEULEN, geboren te Gent op 30-04-1972, wonende te 9070 DESTELBERGEN, Tramstraat 25.

Deze bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar.

[Deze bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen.]

UEerste boekjaar

Het eerste boekjaar van de Vereniging zal lopen vanaf de oprichting tot en met 31 december 2013.

Opgemaakt in tweevoud te DESTELBERGEN op 24 Juni 2013

3 Rice4

V-co

Op de laatste blz. van Luik a vermelden . Recto Naarts en hoedanigheid %ran cie instrumenterende notare, hetzij van de perro(a)n{ent bevoegd da vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UNIE VAN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS DESTELBERG…

Adresse
TRAMSTRAAT 67 9070 DESTELBERGEN

Code postal : 9070
Localité : DESTELBERGEN
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande