T VENNEKEN

Association sans but lucratif


Dénomination : T VENNEKEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 568.734.358

Publication

27/01/2015
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akt

NEERGELEGD



1 U JAN. 2015

RECHTBANK VAN

KOOPHANWriffre GENT

f

11111111111941

Ondernemingsnr : p .~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 5

Benaming 't Venneken

(voluit)

(verkort) :

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Dorpvaart 60 te 9180 Moerbeke-Waas

Onderwerp akte : Oprichting V.Z.W. 't Venneken

STATUTEN

't Venneken V.Z.W. in oprichting

Dorpvaart 60

9180 Moerbeke-Waas

De stichtende leden, in vergadering bijeengekomen op 17 september 2014, zijn:

1.Amo Dieleman, Pereboomsteenweg 59, 9180 Moerbeke-Waas

2.Quinten Van Hoecke, Vennestraat 36, 9190 Stekene

3.Céline de Munck, Oudeburgse Sluis 12, 9185 Wachtebeke

4.Heleen Peeters, Beverijstraat 14, 9180 Moerbeke-Waas

5.Eveline Herman, Meersstraat 39a, 9185 Wachtebeke

6.Elien Van Eetvelde, Axelsvaardeken 29a, 9185 Wachtebeke

7.Lenie Dieleman, Pereboomsteenweg 59, 9180 Moerbeke-Waas

8.Antje Van Hecke, Pereboomsteenweg 16, 9180 Moerbeke-Waas

9.1saak Dieleman, Groenstraat 27A, 9180 Moerbeke-Waas

10.Patrick Dieleman, Groenstraat 27A, 9180 Moerbeke-Waas

11Anneleen Persoon, Meersstraat 39a, 9185 Wachtebeke

12.Jonas Aper, Pastorijstraat 23, 9160 Lokeren

13.Kris Aper, Heidewegel 39, 9180 Moerbeke-Waas

14.Kirsten Tollenaere, Dorpvaart 97, 9180 Moerbeke-Waas

15.Geert Vervaet, Moerwegel la, 9180 Moerbeke-Waas

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL 1.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging heeft als naam : "'t Venneken" (verder de vereniging genoemd)

Alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere stukken die van de vereniging uitgaan moeten voornoemde maatschappelijke naam of afkorting vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door " VZ.W. ".

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9180 Moerbeke-Waas, Dorpvaart 60 gelegen in het gerechtelijk arrondissement Provincie Oost-Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het verwerven, het bouwen, onderhouden en het beheren van infrastructuur waarvan de feitelijke jeugdvereniging KW Moerbeke-Waas, onder afdelingsnummer 45015 gekend en geregistreerd bij Kil & Groene Kring V.Z.W. (hierna Kil MOERBEKE genoemd), hoofdgebruiker is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mod 2.2

In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle goederen, zowel roerende als onroerende, aankopen, bezitten, verkopen en contracten afsluiten.

Art. 4, De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tijde worden ontbonden, volgens modaliteiten in de wet voorzien,

TITEL N.  Lidmaatschap

Art. 5. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, met een minimum van vijf. De ondertekenende oprichters

zijn de eerste effectieve leden.

Art. 6. Minstens 51% van de effectieve leden moeten lid zijn van KLJ MOERBEKE.

De hoedanigheid als lid van KLJ MOERBEKE wordt bepaald op het moment van de benoeming of herbenoeming van één of meerdere bestuurders.

Art. 7. Nieuwe leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid na voordracht door de Raad van Bestuur.

Om lid te worden moet men schriftelijk zijn aanvraag stellen aan de Raad van Bestuur of gevraagd worden door de Raad van Bestuur.

Als voorwaarde dient men:

a) ofwel lid zijn van KLJ MOERBEKE. Als bewijs hiervoor geldt het aansluitingsbewijs bij KLJ & Groene Kring V.Z.W., op voordracht van het bestuur van KLJ Moerbeke;

b) ofwel een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. Deze bijdrage kan zich zowel op financieel, moreel, technisch vlak situeren.

Art. 8 Wanneer KLJ Moerbeke aan de raad van bestuur bij gewoon schrijven kennis geeft dat een lid niet meer tot zijn `groep' behoort, houdt deze persoon van rechtswege en automatisch op lid te zijn van de vereniging vanaf de dag van de vergadering waarop de raad van bestuur kennis neemt van dit schrijven.

Art. 9 Vanaf het ogenblik dat een lid ophoudt deel uit te maken van de vereniging is de bepaling van artikel 6 niet meer van toepassing tot wanneer in zijn vervanging voorzien is.

Art. 10. De leden worden niet verplicht tot het storten van een geldelijke bijdrage. Zij nemen geen verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Art. 11. Elk lid dal toetreedt tot de Algemene Vergadering verklaart zich akkoord met de statuten en het huishoudelijk reglement en aanvaardt de verplichting om deze na te komen.

Art. 12, Het lidmaatschap is van onbepaalde duur. De hoedanigheid van lid wordt verloren

a) Door ontslag van het lid, dit ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur gemeld te worden.

b) Door overlijden of rechtsonbekwaamheid.

c) Door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen.

Art. 13, De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbreng doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin kunnen zij de door henzelf of door rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte gelden terug vorderen of de zegels laten leggen.

TITEL tll.  Algemene Vergadering

Art. 14, De Algemene Vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

Art.15. De Algemene Vergadering is bevoegd voor

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en afzetting van commissarissen-bedrijfsrevisoren en het bepalen van hun bezoldiging; de kwijting van de commissarissen.

" de kwijting aan de bestuurders;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

.de aanvaarding en uitsluiting van een lid;

'de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

'alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

L " .

M00 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Er moet worden opgemerkt dat alles wat in de wet of de statuten niet is toegekend aan de Algemene Vergadering, onder de bevoegdheid van de Raad van Bestuur ressorteert.

Art. 16. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter.

Art. 17. De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Elk lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 18. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen voor het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Op verzoek van één vijfde van de leden moet de bijeenkomst binnen de 21 dagen samengeroepen worden en moet de bijeenkomst zelf uiterlijk de veertigste dag na het verzoek plaats vinden.

Alle leden worden bijeen geroepen per gewone brief en/of email, minstens twintig dagen vóór de vergadering.

De oproeping vermeldt de plaats en het tijdstip van de vergadering en de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. leder voorstel, ondertekend door minstens één twintigste van de effectieve leden, moet aan de dagorde van de algemene vergadering worden toegevoegd. Dit recht geldt tot uiterlijk 48 uur voor de aanvang van de algemene vergadering.

Art. 19. Met uitzondering van de wettelijke en statutaire afwijkingen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij gewone stemming zullen alle onthoudingen en ongeldige stemmen niet meegeteld worden in de stemming,

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Als er gestemd wordt over personen en functies, of wanneer ten minste één derde van de aanwezigen of vertegenwoordigers hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Tot wijziging van de statuten wordt slechts besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden of vertegenwoordigers aanwezig is. Bovendien moet de wijziging met een twee derde meerderheid goedgekeurd worden. Wordt dit quotum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen met een twee derde meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigers.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts besloten worden met 4/5den van de stemmen. Bovendien moet 2/3den van de stemgerechtigden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn.

Art. 20. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt. Deze worden ondertekend door de voorzitter en worden opgenomen in het register van de vereniging. Dit verslag wordt aan de leden van de vergadering bezorgd, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering. Leden of derden die gerechtigd belang kunnen aantonen hebben recht om inzage of een afschrift van de notulen te vragen.

TITEL IV,  Raad van Bestuur

Art, 21, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste vier leden.

De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Het mandaat van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en secretaris kan in volgende gevallen wijzigen:

a) Door het vrijwillig ontslag van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester of secretaris. Dit ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur gemeld te worden.

b) De Raad van Bestuur Kan ten allen tijde het mandaat van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester en/of secretaris intrekken.

c) Bij verlies van het bestuursmandaat wordt automatisch het mandaat van voorzitter, ondervoorzitter, penningmeester of secretaris opgeheven.,,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Minstens twee van de leden van de Raad van Bestuur moet bestuurslid zijn van KLJ MOERBEKE.

De hoedanigheid als bestuurslid van KLJ MOERBEKE wordt bepaald op het moment van de benoeming of herbenoeming van één of meerdere bestuurders.

Art, 22, De bestuurders worden benoemd voor een duur van 3 jaar, Ze kunnen onbeperkt herbenoemd worden. Hun opdracht eindigt op de eerste algemene vergadering gehouden in het verjaardagsjaar.

Indien aan het lidmaatschap voortijdig een einde komt én het aantal bestuurders onder het statutaire minimum van vier daalt, wordt zo spoedig mogelijk in hun opvolging voorzien, Bestuurders die verkozen worden om een ontslagnemend lid te vervangen, voleindigen het mandaat van hun voorganger.

Bestuurders kunnen te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door dit schriftelijk te melden aan de voorzitter en/of zijn plaatsvervanger.

De bestuurders zijn te allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar en oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art, 23. De Raad van Bestuur vergadert minstens `twee maal per jaar en zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De bijeenroeping gebeurt per brief en/of per email, Alle bestuurders worden minstens acht dagen voor de Raad van Bestuur opgeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief en/of email gevoegd. De oproepingstermijn van acht dagen kan verkort worden indien alle bestuurders hiermee akkoord gaan.

De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen en zit de vergadering voor. Indien de voorzitter afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en in zijn afwezigheid door de oudste bestuurder.

Een lid van de Raad van Bestuur mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, dat ook zijn machten mag uitoefenen tijdens de vergadering. Een lid van de Raad van Bestuur kan niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen. De schriftelijke machtiging dient voorgelegd te worden aan elk aanwezig lid bij het begin van de vergadering.

De Raad van Bestuur beslist als een college, Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat de beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

De vergadering zal slechts beraadslagen over de punten in de agenda vermeld. Enkel met eenparigheid van stemmen kan van de agenda afgeweken worden.

Art. 24. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling,

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn bestuurders.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vereniging ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor welke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris.

Art. 25. De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op en legt dit reglement, evenals alle mogelijke wijzigingen, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Art. 2& Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de leden van de vergadering bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V.  Financieel beheer

Art. 27. Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering, Dat moet ieder jaar gebeuren, ten laatste zes maanden na afsluiting van het boekjaar

r M0D2.2

~ . f&

De leden van de Algemene Vergadering kunnen te allen tijde inzage krijgen in alle boekhoudkundige stukken.

TITEL VL  Ontbinding

Art. 28. In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering twee

vereffenaars. Zij bepaalt bij die gelegenheid hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 29. In geval van ontbinding worden de activa, na zuivering van de schulden, overgedragen aan KLJ MOERBEKE, of indien deze feitelijke vereniging geen actieve werking meer heeft, aan KLJ & Groene Kring V.Z.W. die het geld reserveert met het oog op een mogelijke heropstart.

TITEL VII.  Wet van 27 juni 1921

Art. 30, Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is bepaald blijft de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Programmawet van 27 december 2004, van toepassing en kunnen artikels worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

't Venneken V.Z.W, in oprichting

Dorpvaart 60

9180 Moerbeke-Waas

Akte Raad van Bestuur

Alle voormelde stichtende leden van de V.Z.W. zijn na de oprichting van de V.Z.W. bijeengekomen in Algemene Vergadering en hebben met eenparigheid van stemmen beslist om volgende leden te benoemen tot bestuurders:

1.Amo Dieleman, Pereboomsteenweg 59, 9180 Moerbeke-Waas, geboren te Sint-Niklaas op 11/05/1991 2.Quinten Van Hoecke, Vennestraat 36, 9190 Stekene, geboren te Gent op 12/07/1994

3.Céline de Munck, Oudeburgse Sluis 12, 9185 Wachtebeke, geboren te Lokeren op 01/07/1993, 4.Isaak Dieleman, Groenstraat 27A, 9180 Moerbeke-Waas, geboren te Sint-Niklaas op 02/04/1989. 5.Patrick Dieleman, Groenstraat 27A, 9180 Moerbeke Waas, geboren te Lokeren op 15/09/1961 6.Anneleen Persoon, Meersstraat 39a, 9185 Wachtebeke, geboren te Sint-Niklaas op 18/09/1967 7_Kris Aper, Heidewegel 39, 9180 Moerbeke-Waas, geboren te Gent op 04/01/1966

8.Geert Vervaet, Moerwegel la, 9180 Moerbeke-Waas, geboren te Lokeren op 28/02/1966

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van degene die door de wet of deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur beslist ais een college. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dat de beslissingen worden genomen bu gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn bestuurders.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vereniging ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor welke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris.

Opgesteld op 17 september 2014, te Moerbeke-Waas

Getekend (op achterzijde)

Isaak Dieleman

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Patrick Dieleman

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Luik B - Vervolg

't Venneken V.Z.W. in oprichting

Dorpvaart 60

9180 Moerbeke-Waas

Akte Gemachtigden

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens samen gekomen in Raad van Bestuur en hebben met eenparigheid van stemmen aangesteld ais:

voorzitter: Isaak Dieleman,

ondervoorzitter. Geert Vervaet,

secretaris: Patrick Dieleman,

penningmeester Amo Dieleman

Opgesteld op 17 september 2014, te Moerbeke-Waas

Getekend (op achterzijde)

Isaak Dieleman Patrick Dieleman

t

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
T VENNEKEN

Adresse
DORPVAART 60 9180 MOERBEKE-WAAS

Code postal : 9180
Localité : MOERBEKE-WAAS
Commune : MOERBEKE-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande