MANNETJE MAAN

Association sans but lucratif


Dénomination : MANNETJE MAAN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.841.442

Publication

11/09/2013
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter " riffie



Int

*13139335*

RECHTBANK VAN KOOPdfibie.ELTE GENT

Ondernemingsnr

Benaming

(voluit) : Mannetje Maan

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Moerstraat 10A - 9070 Heusden

Onderwerp akte : Oprichting en benoeming bestuurders

Ondergetekenden:

1.Mevr, Isabelle Coppejans, gedomicilieerd te 9070 Heusden, Moerstraat 8

2.Mevr. Anne-Marie De Schaepmeester, gedomicilieerd te 9820 Merelbeke, Jezuïetenwegel 4

3.Mevr. Mariana Sotingeanu, gedomicilieerd te Mun. Tirgoviste Jud, Dimbovita, Str,Vlad Tepes bl. 58B et.1

ap.3, Romania

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

Titel 1  Naam, zetel, doel, duur

1, Naam

De vereniging draagt de naam "Mannetje Maan".

Deze benaming moet worden vermeld op alle stukken uitgaande van de vereniging,

2. Zetel

De vereniging is gevestigd te 9070 Heusden, Moerstraat 10A, en ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Gent,

3. Doel

§1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en het bevorderen van kinderopvang door de oprichting en het beheer van één of meer kinderdagverblijven voor kinderen vanaf 0 jaar.

§2. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals het organiseren van Kinderfeesten en het inrichten van informatiesessies over het verzorgen van kinderen. Deze opsomming is exemplatief, niet limitatief,

§3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel.

§4, Zij mag ook op bijkomstige wijze handelsdaden stellen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan het hoofddoel,

4, Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel 2  Leden

5.Effectieve leden

§1. De vereniging is samengesteld uit minstens 3 effectieve leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden,

§2. Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden: iedere natuurlijke persoon of rechtpersoon die door de algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten.

§3. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Er is geen lidgeld verschuldigd door de effectieve leden.

§4, Elk effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Vrijwillig ontslag geschiedt door een aangetekende brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§5. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering uitgesproken worden met meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Opgave van redenen is niet vereist.

§6. Een effectief lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en Kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

§7. De effectieve leden zijn t.o.v. derden niet persoonlijk aansprakelijk met hun eigen vermogen voor de verbintenissen die de vereniging heeft aangegaan.

§8, De effectieve leden worden ingeschreven in een ledenregister dat bijgehouden wordt op de zetel van de vereniging.

6.Toegetred en leden

Toegetreden leden zijn de natuurlijke personen die deelnemen aan de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering, De rechten en plichten van de toegetreden leden staan beschreven in het huishoudelijk reglement,

Titel 3  Algemene vergadering

7_De algemene vergadering is het hoogste gezagsorgaan van de vzw die het beleid bepaalt. 8.Bevoegdheden

§1. de wijziging van statuten

§2. de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

§3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

§4e de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

§5. de goedkeuring van de begroting en de rekening,

§6. de ontbinding van de vereniging,

§7. de uitsluiting van een (effectief) lid

§8. de omvorming van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

§9. De beslissing tot het oprichten, verhuizen en afschaffen van vestigingsplaatsen van kinderdagverblijven 9.Leden en hun vertegenwoordigingsrecht

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een lid kan slechts één ander lid op de vergadering vertegenwoordigen.

10.(Verplichte) bijeenroeping van de algemene vergadering

§1. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar in de loop van de maand juni worden bijeengeroepen door de raad van bestuur voor het goedkeuren van de jaarrekening en de begroting, en de kwijting aan de bestuurders. De algemene vergadering wordt eveneens bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist,

§2. De raad van bestuur is bovendien verplicht een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de vaste leden daarom verzoekt.

§3. De effectieve leden moeten ten minste 8 kalenderdagen voor de algemene vergadering plaatsvindt, worden bijeengeroepen per e-mail, fax, gewoon of aangetekend schrijven.

§4. De oproeping moet de agenda bevatten, Elk schriftelijk voorstel, ondertekend door ten minste een twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen slechts behandeld worden indien alle aanwezige effectieve leden hiermee akkoord gaan. De agenda moet de plaats, de datum en het uur van de vergadering vermelden.

11.Beraadslaging, stemming en wijze van besluitvorming

§1. Al de effectieve leden hebben een gelijk stemrecht op de algemene vergadering: elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. In gewone gevallen beraadslaagt en beslist de algemene vergadering geldig over alle punten die op de agenda staan, en dit ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en met een gewone meerderheid van stemmen.

§3. In volgende gevallen is een bijzondere voorwaarde van aanwezigheid en/of meerderheid van toepassing:

-Statutenwijziging: er kan slechts tot wijziging van de statuten besloten worden indien die wijziging uitdrukkelijk op de agenda staat met vermelding van de betrokken artikels. Opdat de algemene vergadering geldig kan beslissen over een statutenwijziging moeten volgende stappen nauwkeurig gevolgd worden:

oVoorafgaande vergadering van de raad van bestuur die de algemene vergadering samenroept, de plaats, de datum en het uur van de vergadering bepaalt en de agenda vaststelt met de vermelding "statutenwijziging" en de daarvoor nodige formaliteiten;

oVerzending van de uitnodiging en de inhoud van de statutenwijziging naar alle effectieve leden met inachtname van de termijn van 8 kalenderdagen tussen het verzenden van de uitnodiging en de bijeenkomst van de algemene vergadering;

oWanneer het punt "statutenwijziging" wordt behandelt moet en minstens twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

oVan deze twee derde aanwezige en/of vertegenwoordigde leden moeten minstens twee derden akkoord zijn om de statuten te wijzigen (met uitzondering voor de "wijziging van het doel" van de vereniging waarbij een meerderheid van vier vijfden van de effectieve leden akkoord moet zijn).

Indien echter wordt vastgesteld dat er onvoldoende (2/3) aanwezige of vertegenwoordigde leden zijn op de algemene vergadering, dan moet ten vroegste 15 dagen na de eerste algemene vergadering, een tweede algemene vergadering worden samengeroepen die een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar wel met een tweederdemeerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden (415 voor de wijziging van het doel).

-uitsluiting van leden: de beslissing om een effectief lid uit te sluiten, kan worden genomen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, mits er een tweederdemeerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden bereikt wordt. Het met uitsluiting bedreigde lid moet worden uitgenodigd, maar hoeft niet aanwezig te zijn.

-ontbinding van de vereniging en omzetting van de vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk: vereist een 2/3e aanwezigheid en 415e meerderheid. De mogelijkheid tot het houden van een tweede algemene vergadering minstens 15 dagen later is hier ook voorzien.

§4. Van elke vergadering moeten verslagen worden gemaakt die de effectieve leden kunnen inzien op de plaats waar de vzw haar zetel heeft. Daartoe moeten zij een schriftelijk verzoek sturen aan de raad van bestuur met wie zij een datum en uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen, Deze kunnen niet worden verplaatst. Statuten, statutenwijzigingen, benoemingen en ontslagen en de goedgekeurde jaarrekening moeten openbaar worden gemaakt door neerlegging op de rechtbank van koophandel en/of door publicatie in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad.

Titel 4  Raad van Bestuur

12.Samenstelling, benoeming en ontslag

§1. De raad van bestuur moet uit ten minste drie natuurlijke of rechtspersonen bestaan, al dan niet effectieve leden van de vereniging. Echter, indien de algemene vergadering slechts uit 3 leden bestaat, dan volstaan 2 leden voor de raad van bestuur.

§2. Zij worden uitsluitend benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door deze afzetbaar, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met meerderheid tegen minderheid,

§3. De duur van hun mandaat is onbepaald, tenzij een beperkte termijn door de algemene vergadering wordt vastgesteld.

§4. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder wordt binnen een maand bekend gemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

§5. De algemene vergadering kan de bestuurders een vergoeding of bezoldiging toekennen en bepaalt het

bedrag daarvan.

13.Bijeenroeping en werking

§1. De raad van bestuur kiest onder zijn [eden een voorzitter.

§2. De raad van bestuur moet minstens één keer per jaar samengeroepen worden om de jaarrekening en de begroting op te stellen en ter goedkeuring voor te leggen aan de algemene vergadering. Verder kan de raad van bestuur worden samengeroepen telkens wanneer het belang van de vzw dit vereist. De bestuurders moeten ten minste 8 kalenderdagen op voorhand worden bijeengeroepen door de voorzitter per e-mail, fax, gewoon of aangetekend schrijven. De oproeping moet de agenda bevatten, alsook de plaats, de datum en het uur van de vergadering.

§3. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen op voorwaarde dat deze rechtsgeldig is samengeroepen en de helft van de bestuurders aanwezig en/of vertegenwoordigd is en dat de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden met het voorstel instemt. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§4. Van iedere vergadering van de raad van bestuur worden notulen gemaakt, die bijgehouden worden in een "register van de beraadslagingen". Dit register wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging. Enkel de effectieve leden zijn gemachtigd om de notulen van de raad van bestuur in te kijken, teneinde met kennis van zaken bepaalde beslissingen omtrent het beleid van de vereniging in de toekomst te kunnen nemen en de werking van de vzw veilig te stellen.

14.Bevoegdheden

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte. Hij bezit eveneens alle bevoegdheden die niet aan de algemene vergadering zijn toevertrouwd en oefent deze uit "als een goede huisvader".

15.Aansprekelijkheid van de bestuurders

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verbintenis aan. Het is de vzw die aansprakelijk is voor de fouten die aan haar aangestelden kunnen worden toegeschreven. Indien een bestuurder een persoonlijke fout maakt in de uitvoering van zijn mandaat, waardoor de vereniging schade lijdt, kan hij hier wel persoonlijk voor aangesproken worden. De vaststelling van een dergelijke fout valt onder de uitsluitende bevoegdheid van de rechter.

16, Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur autonoom toevertrouwen aan een of meer bestuurders. Het dagelijks bestuur omhelst het stellen van alle handelingen die nodig zijn voor de werking van de vzw. De

Mao 2.2

}

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luitli B - Vervolg

bestUurder(s) die door de raad van bestuur gemandateerd zijn tot het dagelijks bestuur, beschikt(ken) over individuele handtekeningsbevoegdheid en kan (kunnen) bijgevolg de vzw op een wettelijke manier verbinden.

Titel 5  Begroting, jaarrekening

1 T.Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december.

Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot en met eenendertig december tweeduizendveertien. De raad van bestuur bereidt de jaarrekening en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel 6  Ontbinding, vereffening

18.Behoudens de gevallen van rechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikel 11 §3 van de statuten. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, evenals de vereffeningvoorwaarden.

10.In geval van ontbinding wordt, na aanzuivering van de schulden, de bestemming van de activa bepaald door de algemene vergadering.

Titel 7  Diverse bepalingen

20.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing en kan eveneens verwezen worden naar het huishoudelijk reglement.

Buitengewone algemene vergadering

Terstond zijn voornoemde oprichters in buitengewone algemene vergadering samengekomen en hebben zij met eenparigheid van stemmen volgend besluit genomen:

overeenkomstig artikel 12 van de statuten werden twee bestuurders voor onbepaalde tijd aangeduid, met name:

1,Mevr. Isabelle Coppejans, voornoemd

2,Mevr. Anne-Marie De Schaepmeester, voornoemd

De bestuurders zijn hier aanwezig en verklaren deze opdracht te aanvaarden.

Aldus opmaakt in drie exemplaren en na integrale voorlezing en toelichting aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Heusden op 29 augustus 2013.

Raad van Bestuur

Terstond zijn voornoemde bestuurders tijdens een Raad van Bestuur samengekomen en hebben zij met eenparigheid van stemmen volgend besluit genomen:

overeenkomstig artikel 16 van de statuten wordt Isabelle Coppejans voor onbepaalde tijd belast met het dagelijks bestuur van de vzw.

De bestuurder is hier aanwezig en verklaart deze opdracht te aanvaarden.

Aldus opmaakt in twee exemplaren en na integrale voorlezing en toelichting aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Heusden op 29 augustus 2013.

Isabelle Coppejans

Dagelijks bestuurder

Tegelijk hiermee neergelegd

- stichtingsakte dd 29/08/2013

- verslag buitengewone Algemene Vergadering dd 29/08/2013

- verslag Raad van Bestuur dd 29/08/2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MANNETJE MAAN

Adresse
MOERSTRAAT 10A 9070 HEUSDEN(O-VL)

Code postal : 9070
Localité : Heusden
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande