DIERENGEZONDHEIDSZORG VLAANDEREN, AFGEKORT : DGZ-VLAANDEREN

Association sans but lucratif


Dénomination : DIERENGEZONDHEIDSZORG VLAANDEREN, AFGEKORT : DGZ-VLAANDEREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.450.856

Publication

22/08/2014
ÿþ MOD 22

!,41, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

WIJII91131

II

1

NEERGELEGD

1 2 AUG. 201it

RECHTOtiffit VAN KOOPHAN DOE TE GENT

Ondememingsnr : 0409.450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort) : DGZ-Vlaanderen

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Deinse Horsweg 1, 9031 Drongen

Onderwerp akte Herbenoeming commissaris

Uittreksel uit de akte:

De algemene vergadering heeft op 28 mei 2014 tot commissaris herbenoemd voor een periode van drie jaar (2014-2015-2016):

PVMD BEDRIJFSREVISOREN  REVISEURS D'ENTREPRISES BV CVBA, Rue de l'Yser 207, 4430 Ans, Ondernemingsnummer: 0471,089.804, vertegenwoordigd door: Deiva Lieven

Te Drongen, op 28 mei 2014

Vanstraelen Luc Secretaris

05/08/2013
ÿþ M002.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





-`~~~ il1+,..F...y}+-,...... {Zv+~ ~

~l s~.4, d~A,..I .Y~~~D

? 2 5 RU 2i113

i;i" ~Cl-;~GriffËé ti'.~:ti

(;F.\1

Ondernemingsnr : 0409.450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort) : DGZ-Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Deinse Horsweg 1 - 9031 Drongen

Onderwerp akte : Statutenwijzigingen - wijzigingen raad van bestuur - volmachtregeling

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering van 29 mei 2013 heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen als volgt:

ARTIKEL 1 wordt gewijzigd als volgt, inzake de verbetering van de verkeerdelijke rechtsvormaanduiding ais' schijnbaar onderdeel van de benaming:

De vereniging draagt de naam: Dierengezondheidszorg Vlaanderen, afgekort : DGZ-Vlaanderen

ARTIKEL 6 §5 wordt gewijzigd als volgt :

Door ontslag:

Het lid neemt zelf ontslag. Dit dient schriftelijk ingediend te worden bij de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat

in één maand na dit schrijven, tenzij dit eerder aanvaard wordt door de Raad van Bestuur.

Door overlijden van het lid.

Doordat het lid niet meer voldoet aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap.

Door uitsluiting:

Leden die niet voldoen aan de bijzondere voorwaarden van het lidmaatschap kunnen door de leden van dei

Algemene Vergadering uitgesloten worden als lid mits volgende procedure gevolgd wordt:

ARTIKEL 11 wordt gewijzigd als volgt

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur, en dit vóór 1 juli voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het' komend jaar.

Te allen tijde kan er een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur. Op gezamenlijke aanvraag van minimum één vijfde van de effectieve leden moet een bijzondere' Algemene Vergadering samengeroepen worden. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt verstuurd: per gewone brief, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de secretaris. Zij vermeldt de; agenda, plaats, datum en uur van de Algemene Vergadering. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering, wordt verstuurd naar alle effectieve leden, ten minste acht dagen voor de datum van de Algemene Vergadering. ,

Op dc iaatslc biz, van Luik vermelden : Recto : Naam en hoadanighcid van de inshumcntcrcndc nciaris, heizit van dc perso(c)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aan7ien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Itijlageii ljij het Belgrsely Stantsiriaci - 05/0812013-2 -Annung darMmmitenr lseigt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Man 2.2

De Raad van Bestuur stelt de agenda van de Algemene Vergadering op. Elk voorstel agendapunt, ondertekend door minimum 1/20 van de leden en opgestuurd naar de voorzitter van de Raad van Bestuur, moet op de agenda geplaatst worden.

ARTIKEL 12 wordt gewijzigd als volgt

De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De onthoudingen en ongeldige stemmen worden in gewone gevallen in de beoordeling niet meegeteld. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit. Over punten die niet op de agenda staan, kan enkel beraadslaagd worden wanneer minstens twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd is en wanneer de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiertoe beslist.

ARTIKEL 18 wordt gewijzigd ais volgt :

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

ARTIKEL 20 wordt gewijzigd als volgt

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen. De onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de beoordeling niet meegeteld. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemronde gehouden.

ARTIKEL 24 wordt gewijzigd als volgt

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, Kiezen,

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais College, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de voorzitter of door de directeur of de secretaris van de vereniging, die slechts kunnen handelen in opdracht van de Raad van Bestuur.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

-op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

-door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

, I.SOD 2.2

binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 25 wordt gewijzigd als volgt

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door maximum 5 bestuurders, aangevuld met de directeur en de secretaris. Deze laatste oefenen geen stemrecht uit.

De bestuursleden zijn : de voorzitter de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur aangevuld met maximum drie andere bestuursleden. De samenstelling moet zodanig zijn dat iedere sector (herkauwers, varkens, pluimvee) en beide regio's (Antwerpen-Limburg-Brabant enerzijds en Oost- en West-Vlaanderen anderzijds, elk met minstens twee vertegenwoordigers) vertegenwoordigd zijn.

De bevoegdheid van het dagelijks bestuur is beperkt tot :

-het voorbereiden van de vergaderingen van de Raad van Bestuur;

-het stellen van de handelingen die strikt nodig zijn voor de dagelijkse werking van de vzw;

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging en afzetting van de leden van het dagelijks bestuur gebeurt conform artikel 19 van de statuten.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen bij gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig is,

ARTIKEL 30 wordt gewijzigd als volgt

De geheime stemming is verplicht, zowel in de Algemene Vergadering ais in de Raad van Bestuur, wanneer het erom gaat iemand taken of functies toe te vertrouwen of een beslissing te nemen betreffende één of meer personen.

De algemene vergadering heeft op 29 mei 2013 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Vandamme Hendrik, Kruishofstraat 2, 8400 Oostende, geboren op 07/12/1964, te Oostende, ontslagnemend sinds 18/09/2012

De Vloo Willy, Proostdijkstraat 28, 8630 Veurne, geboren op 04/10/1962, te Veurne, ontslagnemend sinds 1/10/2012

De algemene vergadering heeft op 29 mei 2013 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Uleyn Hilde, Amersveldstraat 2, 8830 Hooglede, geboren op 06/11/1962, te Roeselare Van Thournout Marc, Paryssenstraat 1, 8740 Pittem, geboren op 22/07/1971, te Tielt

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/0211964, te Oostende Claeys Rik, Vaartdijk-Zuid 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te postende

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Stoop Chantai, Brullenstraat 2, 9870 Machelen, geboren op 01/03/1959, te Oudenaarde

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-In-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Heyien Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Huysman Filip, Watgracht 4, 9940 Evergem, geboren op 05/12/1966, te Gent

Jonckers Raf, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 19/0211973, te Tienen

Mertens Tom, Gestelsestraat 52, 2321 Meer, geboren op 13107(1977, te Turnhout

Ryckewaert Lieven, 's Gravenstraat 1, 8530 Harelbeke, geboren op 04/09/1968, te Kortrijk

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Turnhout

Uleyn Hilde, Amersveldstraat 2, 8830 Hooglede, geboren op 0611111962, te Roeselare

Van Biesen Luc, Lange Breestraat 70, 9280 Lebbeke, geboren op 24/09/1962 te Dendermonde

Van Den Hout Kees, Tienderstraat 120, 3680 Neeroeteren, geboren op 27/7/1961, te Diersen (NL)

Van Dommelen Luc, Steenweg op Zondereigen 23, 2300 Turnhout, geboren op 04/12/1974, te Turnhout

Van Thournout Marc, Paryssenstraat 1, 8740 Pittem, geboren op 22/07/1971, te Tielt

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar Kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering,

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Bij beslissing van de algemene vergadering werd op 29 mei 2013 de volmachtregeling in de statuten aangepast naar volgende clausules:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als College, wordt ' de vzw in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of door de directeur of door de secretaris van de vereniging, die slechts kunnen handelen in opdracht van de raad van bestuur.

De raad van bestuur herbevestigt de volgende functieverdeling:

Voorzitter: Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Ondervoorzitter: Annys Franky, Diksmufdestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/02/1964, te Oostende Secretaris: Vanstraelen Luc, Oppenstraat 16, 3512 Hasselt, geboren op 17/0811953, te Hasselt Algemeen directeur: Volckaert Denis, Crookstraat 15, 9820 Merelbeke, geboren op 15/03/1956, te Gent

Te Drongen, op 29 mei 2013

Vanstraelen Luc

Secretaris

Op de laatste bi?. van 1 uik El vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vcieniaing, stichting of organisme Inn aancicn van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Woor- ` behouden aan het Belgisch Staatsblad

22/08/2012
ÿþ 1 MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

r ~

in de bijiagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte .rgx

t if ie

I NRnC:L D

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

10 AUG. 2012

KOOPHA T TÉ GENT

i uio iiiibi III III

" iaiasoa9*

u

Qndernemingsnr : 0409.450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort): DGZ Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Deinse Horsweg 1 - 9031 Drongen

Onderwerp akte : Wijzigingen raad van bestuur - gemachtigden - dagelijks bestuur

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 25 mei 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Janssen Lambert, Wolfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21/10/1947, te Maaseik, met ingang van 16 maart 2012

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo, geboren op 12/05/1952, te Sleidinge, met ingang van 25 mei 2012

De algemene vergadering heeft op 25 mei 2012 tot nieuwe bestuurders benoemd:

De Stoop Chantal, Brullenstraat 2, 9870 Machelen, geboren op 01/03/1959, te Oudenaarde

Huysman Filip, Watgracht 4, 9940 Evergem, geboren op 05/1211966, te Gent

Mertens Tom, Gestelsestraat 52, 2321 Meer, geboren op 13/07/1977, te Tumhout

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/02/1964, te Oostende

Claeys Rik, Vaartdijk-Zuid 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende

De Stoop Chantal, Brullenstraat 2, 9870 Machelen, geboren op 01/03/1959, te Oudenaarde

De Vloo Willy, Proostdijkstraat 28, 8630 Veume, geboren op 04/10/1962, te Veurne

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-ln-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Her'entais

Huysman Filip, Watgracht 4, 9940 Evergem, geboren op 05/12/1966, te Gent

Jonckers Raf, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 19/02/1973, te Tienen

Mertens Tom, Gestelsestraat 52, 2321 Meer, geboren op 13/07/1977, te Turnhout

Ryckewaert Lieven, 's Gravenstraat 1, 8530 Harelbeke, geboren op 04/09/1968, te Kortrijk

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Turnhout

Van Biesen Luc, Lange Breestraat 70, 9280 Lebbeke, geboren op 24/09/1962 te Dendermonde

Van Den Hout Kees, Tienderstraat 120, 3680 Neeroeteren, geboren op 27/711961, te Diersen (NL)

Van Dommelen Luc, Steenweg op Zondereigen 23, 2300 Turnhout, geboren op 04/12/1974, te Turnhout

Vandamme Hendrik, Kruishofstraat 2, 8400 Oostende, geboren op 07/12/1964, te Oostende

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

Op dr_ laatste bil, van E uik B verrnelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van dc instrumenterende notaris let; ij tan de perso(o)n(c n) bevoegd de vereniging, stichting of organisme !en aar7icn tan derden te tcrtcgcniwoordigen Verso ; Naam en harrdtckcnine.

MOb 22

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

DDe raad van bestuur wenst volgende rechtzettingen te laten bekendmaken tot publicatie in het Belgisch Staatsblad en tot aanvulling in het KBO:

-Het ontslag ais gemachtigde van:

Biront Patrick, Ophemstraat 60, 3050 Oud-Heverlee, geboren op 25/11/1949, te Kessel-Lo, ontslagnemend sinds 31 december 2008

-De aanstellingsdatum op 1 januari 2009 als gemachtigde van;

Volekaert Denis, Crookstraat 15, 9820 Merelbeke, geboren op 15/0311956, te Gent etm

e Deze persoon werd in het Belgisch Staatsbiad van 20 december 2011 vernoemd als gemachtigde, zonder

echter een concrete aanstellingsdatum te laten publiceren.

e

De raad van bestuur heeft op 22 juni 2012 onder zijn leden de functie van ondervoorzitter vervangen,

zodanig de nieuwe functieverdeling onder de bestuurders als volgt is:

Voorzitter: Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Ondervoorzitter. Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 0110211964, te Oostende

N

rl

O

0\0

o De raad van bestuur herbevestigt de mandaten van volgende gemachtigden om de vereniging te

vertegenwoordigen:

Secretaris: Vanstraelen Luc, Oppenstraat 16, 3512 Hasselt, geboren op 1710811953, te Hasselt Algemeen directeur: Volckaert Denis, Crookstraat 16, 9820 Merelbeke, geboren op 1510311956, te Gent

z Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais College, wordt

si de vzw in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of een andere bestuurder of door de

directeur en/of de secretaris van de vereniging, die alleen kunnen handelen in opdracht van de Raad van

plp Bestuur.

:Z71

De raad van bestuur wenst recht te zetten en bekend te maken dat de volgende personen nooit deel hebben uitgemaakt van het dagelijks bestuur. Dit werd in het Belgisch Staatsblad van 20 december 2011 verkeerdelijk anders gepubliceerd.

Vanstraelen Luc, Oppenstraat 16, 3512 Hasselt, geboren op 17/08/1953, te Hasselt Volckaert Denis Crookstraat 15; 9820 Merelbeke, geboren op 1510311956, te Gent

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur heeft op 22 juni 2012 kennis genomen van het ontslag als dagelijks bestuurder van:

Janssen Lambert, Wolfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 2111011947, te Maaseik, ontslagnemend sinds 16 maart 2012

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo, geboren op 12/05/1952, te Sleidinge, met ingang van 25 mer 2012

De raad van bestuur heeft op 22 juni 2012 tot nieuwe dagelijkse bestuurders benoemd:

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/02/1964, te Oostende Claeys Rik, Vaartdijk-Zuid 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende Heylen Marcel, Larumsgoor4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Turnhout

De huidige samenstelling van het dagelijks bestuur is hierdoor als volgt

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 0110211964, te Oostende

Claeys Rik, Vaartdijk-Zuid 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-ln-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 3111011956, te Herentals

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Turnhout

Het dagelijks bestuur oefent mandaat uit ais college.

Te Drongen, op 22 juni 2012

Vanstraelen Luc

Secretaris

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op do laatste b17. van I uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van dc instrumcnteronde notaris het,ij van de perso(o)n(c n) bcvncgd de vereniging. stichtina ot orgarsme ten aa en tan derdon te %.crtcgonwoordigon

Verso : Naam hardIrkerino

08/05/2012
ÿþ VAD 2.2

[_110173 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

+iaoasao7"

t

u

b

E

s!



i

NEERGELEGD

'2 5 -04- 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHAXiá'E GENT

Ondernemingsnr : 0409.450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort) : DGZ Vlaanderen

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Deinse Horsweg 1 - 9031 Drongen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - wijziging raad van bestuur

Statuten en akte:

e

De Algemene Vergadering van 07 februari 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige

aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen: "

b TITEL I; NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Dierengezondheidszorg Vlaanderen, vereniging zonder

afgekort : DGZ-Vlaanderen vzw. merle

A

ARTIKEL 2

00 De zetel van de vereniging is gevestigd te Drongen, Deinse Hossweg 1, 9031 Drongen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doelstelling en activiteiten:

Mee te werken aan het optimaliseren van de gezondheidstoestand van de Belgische veestapel door het

organiseren en coördineren van de opdrachten haar toevertrouwd door de bevoegde overheid en de sector,

Het verzekeren, coördineren en optimaliseren van de identificatie en registratie van de dieren en hun'

~pfp beslagen, evenals alle opdrachten die haar worden toevertrouwd, overeenkomstig de ter zake geldende;

reglementering.

Hiertoe behoren volgende opdrachten:

1. opvolgen van de sanitaire antecedenten en de actuele toestand van dierenbeslagen;

2. diagnostiek en epidemiologische studie van dierenziekten;

3. samenwerking met en informatieverstrekking aan de diergeneeskundige diensten;

4. uitwerken en ondersteunen van gezondheidsprogramma's;

Clà

5. uitwerken en ondersteunen van de diergeneeskundige bedrijfsbegeleiding;

6. organisatie en uitoefening van de tweedelijns- en derdelijnsdiergeneeskunde bij nutsdieren;

pq 7. vorming en voorlichting;

8. praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;

9, het inrichten en de werking verzekeren van één of meerdere laboratoria voor opsporing en/of voor'

onderzoek van dierenziekten welke o.a. het voorwerp uitmaken van bestrijdingsprogramma's;

10. het beheer van documenten en materialen voor de identificatie en registratie;

11. als representatief contactorgaan optreden tegenover derden met als doel de gemeenschappelijke

belangen_Yen_deveehourterij,in j~et_elgemean, met eNg_beschikbare,t7iiddele_n te ___.Maft____;  . " , _ , _

,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M40Q 2.2

12. verlenen van logistieke steun aan de uitvoering van bestreingsplannen en het epidemiologisch toezicht;

13. algemene voorlichting en informatieverstrekking aan alle betrokken partijen;

14. zelf acties en initiatieven ontplooien of derden daartoe stimuleren om de eigen werking bij de veehouders en andere gebruikers betere bekendheid te geven.

Buiten de prioritaire opdrachten bedoeld in art. 3, kan de vereniging ook elk initiatief nemen in het kader van de preventie en bestrijding van dierenziekten en van de identificatie en registratie van dieren.

De vereniging kan alle middelen aanwenden en alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doelstellingen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste tien bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Ererten kunnen als adviseurs uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering en/of de vergaderingen van de Raad van Bestuur, zij hebben evenwel geen stemrecht.

ARTIKEL 6

§1 Toetredingsvoorwaarden van effectieve leden:

Een effectief lid moet voldoen aan volgende voorwaarden:

1. De algemene voorwaarden:

-veehouder zijn met een landbouwactiviteit als hoofdberoep;

-de leeftijd van 65 jaar niet hebben bereikt,

2. De bijzondere voorwaarden:

-zich houden aan de gedragscode zoals voorzien in het Huishoudelijk Reglement van DGZ;

-op regelmatige basis deelnemen aan de vergaderingen die door de vereniging georganiseerd worden

volgens de modaliteiten bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

§2 Hoe kan men lid worden van de vereniging:

Wanneer de Raad van Bestuur van de vereniging vaststelt dat er een mandaat voor het lidmaatschap beschikbaar is, wordt de procedure opgestart.

§3 Het verloop van de procedure:

De oproep:

Door de Raad van Bestuur zal minstens twee maanden vóbr de eerstvolgende Algemene Vergadering bekend gemaakt worden hoeveel en welke mandaten beschikbaar en open zijn voor de Algemene Vergadering, alsook de namen van de personen die uittredend zijn.

Hoe kan men zich kandidaat stellen?

Iedereen die voldoet aan de algemene en bijzondere voorwaarden, zoals gesteld in artikel 6 §1, kan zich kandidaat stellen. Deze kandidatuurstelling dient uitsluitend schriftelijk gericht te worden aan de voorzitter of de secretaris van de vereniging, op het adres van de zetel van de vereniging en uiterlijk op de gestelde uiterste reactiedatum.

De beoordeling van de ingediende kandidaturen behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MM 2

De stemming:

Er wordt onder de leden van de Algemene Vergadering een geheime stemming georganiseerd, De kandidaat die de gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden behaalt, is verkozen. Is er een ex aequo dan is de jongste kandidaat verkozen.

Er zijn geen kandidaten:

In dat geval blijft het mandaat beschikbaar van de betrokken sector/provincie.

§4 Duur van het lidmaatschap

Het lidmaatschap geldt voor onbepaalde duur.

§5 Het einde van het lidmaatschap

Door ontslag:

Het lid neemt zelf ontslag. Dit dient schriftelijk te gebeuren of door mededeling in de Algemene Vergadering

waarvan formeel akte wordt genomen. Dit ontslag gaat in één maand na dit schrijven.

Door overlijden van het lid.

Doordat het lid niet meer voldoet aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap.

Door uitsluiting;

Leden die niet voldoen aan de bijzondere voorwaarden van het lidmaatschap kunnen door de leden van de

Algemene Vergadering uitgesloten worden als lid mits volgende procedure gevolgd wordt:

§6 De procedure tot uitsluiting

De vraag tot uitsluiting van een lid op basis van de bijzondere voorwaarden wordt ingediend bij de voorzitter

van de Raad van Bestuur van de vereniging.

Redenen van uitsluiting kunnen zijn;

-inbreuken op de statuten of het Huishoudelijk Reglement;

-wanneer zijn of haar gedrag indruist tegen de belangen of doelstellingen van de vereniging; in het

Huishoudelijk Reglement is daartoe een gedragscode opgenomen.

De vraag tot uitsluiting kan ingediend worden door.

-een lid van de Raad van Bestuur;

-minstens twee leden van de Algemene Vergadering.

Het lid voor wie een vraag tot uitsluiting wordt ingediend, wordt op de hoogte gebracht en kan op eigen

verzoek uitgenodigd worden op de Raad van Bestuur om zich te verdedigen/verantwoorden.

Nadat het lid desgevallend gehoord is is door de Raad van Bestuur, doet deze laatste een voorstel aan de

Algemene Vergadering aangaande de vraag tot uitsluiting.

Het zijn de leden van de Algemene Vergadering die op de eerstvolgende vergadering de beslissing nemen.

Daartoe is een meerderheid van twee derde der stemmen vereist.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen.

In afwachting van de beslissing door de Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur een lid schorsen,

ARTIKEL 7

De leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd.

ARTIKEL 8

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

De Algemene Vergadering telt maximaal 50 effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De verdeling van de mandaten gebeurt op basis van het aantal dieren en aantal beslagen aanwezig in de vijf Vlaamse provincies volgens de berekeningswijze zoals die toegepast werd bij de oprichting van de vereniging en zoals beschreven in het Huishoudelijk Reglement van 2003.

Wanneer het aantal dieren en beslagen per provincie drastisch wijzigt, kan de Raad van Bestuur een voorstel formuleren aan de Algemene Vergadering om de herberekening van de mandaten te doen.

Bij de verdeling wordt erop toegezien dat elke provincie minstens drie mandaten krijgt toegewezen.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen, Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen,

ARTIKEL 11

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur, en dit véér 1 juli voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Te allen tijde kan er een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur of op gezamenlijke aanvraag van minimum één vijfde van de effectieve leden. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt verstuurd per gewone brief, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de secretaris. Zij vermeldt de agenda, plaats, datum en uur van de Algemene Vergadering. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt verstuurd naar alle effectieve leden, ten minste acht dagen voor de datum van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de agenda van de Algemene Vergadering op. Elk voorstel agendapunt, ondertekend door minimum 1/20 van de leden en opgestuurd naar de voorzitter van de Raad van Bestuur, moet op de agenda geplaatst worden.

ARTIKEL 12

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit. Over punten die niet op de agenda staan, kan enkel beraadslaagd worden wanneer minstens twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd is en wanneer de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiertoe beslist.

ARTIKEL 13

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag getekend door de voorzitter en een bestuurder. Het verslag wordt ten laatste samen met de uitnodiging voor de volgende Algemene Vergadering aan alle leden verstuurd. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden en belanghebbende derden (mits een gemotiveerde vraag) er inzage in kunnen hebben. Elk lid " kan om een uittreksel vragen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

ARTIKEL 14: Statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MO) 2.2

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het dcel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten,

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden de regels zoals beschreven in artikel 29 toegepast

TITEL IV: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 16

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf personen die lid zijn van de vereniging. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Bij de verdeling van de mandaten moet erop toegezien worden dat iedere provincie minstens één mandaat toegewezen krijgt.

ARTIKEL 17: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 8 jaar.

Zij kunnen maximum 16 jaar zetelen.

Om de vier jaar stelt de helft van de bestuurders hun mandaat ter beschikking. De ter beschikking te stellen

mandaten worden bij loting vastgesteld door de Raad van Bestuur. De eerste helft is bij loting bepaald in 2007.

Om de vier jaar wordt het mandaat van de voorzitter en de ondervoorzitter ter beschikking gesteld.

ARTIKEL 18: Wijze van benoeming van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 19: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

ARTIKEL 20: Bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemronde gehouden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

ARTIKEL 21

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of in zijn opdracht door de ondervoorzitter, de secretaris of de directeur.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 22

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de ondervoorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register, De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 23

Een huishoudelijk reglement wordt door de Raad van Bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Wijzigingen aan het reglement worden gestemd op de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid. Het reglement bevat de deontologische code voor de leden en bestuurders.

ARTIKEL 24: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, VZW wet.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander: persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur ais College, kan de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigd worden door de voorzitter of een andere bestuurder of door de directeur en/of de secretaris van de vereniging, die alleen kunnen handelen in opdracht van de Raad van Bestuur.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

-op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

-door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 25: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1' lid, VZW wet.

De Raad van Bestuur kan een bestuurscomité aanstellen. De samenstelling, de bevoegdheden en de werking is bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het bestuurscomité moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het bestuurscomité, dat als een college vergadert, worden steeds genomen bij gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig is.

ARTIKEL 26: Adviescommissies

De Raad van Bestuur kan adviescommissies oprichten conform de bepalingen in het Huishoudelijk

Reglement.

ARTIKEL 27: Commissarissen

De Algemene Vergadering stelt een comissaris aan conform de vigerende wetgeving terzake.

TiTELV: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een viervijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

is geen twee derde van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een viervijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan; de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een doelstelling, met gelijkaardige opdrachten, mits goedkeuring door de bevoegde overheid,

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII: ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 30

,F~

M00 z.2

Luik B - Vervolg

De geheime stemming is verplicht, zowel in de Algemene Vergadering als°inde Raad van Bestuur, wanneer het erom gaat iemand taken of functies toe te vertrouwen of een beslissing te nemen betreffende één of meer personen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ARTIKEL 31

Vóôr 1 juli van elk jaar legt de vereniging aan de bevoegde overheid, de algemene rekeningen van inkomsten en uitgaven en de balans van het voorbije jaar voor, alsmede een activiteitenverslag betreffende deze periode. Het verslag van de commissaris-revisor wordt hieraan toegevoegd. Tezelfdertijd maakt de vereniging de begroting van het komende dienstjaar over aan de bevoegde overheid.

Deze documenten worden in tweevoud opgemaakt.

ARTIKEL 32

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de ' wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 7 februari 2012 kennis genomen van het op 18 januari 2012 ingediend ' ontslag als bestuurder van:

Mouton Luc, Westv000rdestraat 4a, 9910 Knesselare, geboren op 01/04/1963, te Beemem

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor ais volgt

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/02/1964, te Oostende

Claeys Rik, Vaartdijk 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende

De Vloo Wüly, Proostdijkstraat 28, 8630 Veurne, geboren op 04/10/1962, te Veurne

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-In-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Janssen Lambert, Wolfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21/10/1947, te Maaseik

Jonckers Raf, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 19/02/1973, te Tienen

Ryckewaert Lieven, 's Gravanstraat 1, 8530 Harelbeke, geboren op 04/09/1968, te Kortrijk

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Tumhout

Van Biesen Luc, Lange Breestraat 70, 9280 Lebbeke, geboren op 24/09/1962 te Dendermonde

Van Den Hout Kees, Tienderstraat 120, 3680 Neeroeteren, geboren op 2717/1961, te Diersen (NL)

Van Dommelen Luc, Steenweg op Zondereigen 23, 2300 Turnhout, geboren op 04/1211974, te Turnhout

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo, geboren op 12/05/1952, te Sleidinge

Vandamme Hendrik, Kruishofstraat 2, 8400 Oostende, geboren op 07/12/1964, te Oostende

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De functieverdeling in de vzw blijft ongewijzigd.

Te Drongen, op 7 februari 2012

Heylen Marcel

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

20/12/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0409,450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort) : DGZ Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Deinse Horsweg 1 9031 Drongen

Onderwerp akte : Wijzigingen raad van bestuur, gemachtigden, dagelijks bestuur, herbenoeming commissaris

Uittreksel uit de akten:

De algemene vergadering heeft op 31 mei 2011 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Gios Alfons, Oosterhoven 16, 2270 Herenthout, geboren op 14/0711950, te Herenthout

Geldof Frans, Bankelindeweg 23, 8972 Poperinge, geboren op 24/11/1946, te Moorslede

Jonckers Karel, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 30/09/1946 , te Tienen

De algemene vergadering heeft op 31 mei 2011 tot nieuwe bestuurders benoemd:

De Vloo Willy, Proostdijkstraat 28, 8630 Veurne, geboren op 04/10/1962, te Veurne (mandaat te herkiezen

in 2015)

Jonckers Raf, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 19/02/1973, te-Tienen (mandaat te

herkiezen in 2019)

Van Dommelen Luc, Steenweg op Zondereigen 23, 2300 Turnhout, geboren op 04/12/1974, te Tumhout

(mandaat te herkiezen in 2015)

De algemene vergadering heeft op 31 mei 2011 tot bestuurders herbenoemd:

Janssen Lambert, Wolfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21/10/1947, te Maaseik

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-ln-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Ryckewaert Lieven, 's Gravanstraat 1, 8530 Harelbeke, geboren op 04/09/1968, te Kortrijk

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Turnhout

Van Biesen Luc, Lange Breestraat 70, 9280 Lebbeke, geboren op 24/09/1962 te Dendermonde

Claeys Rik, Vaartdijk 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

De overige bestuurdersmandaten lopen verder tot in 2015 waardoor de samenstelling van de raad van

bestuur als volgt is:

Annys Franky, Diksmuidestraat 62, 8433 Slijpe, geboren op 01/0211964, te Oostende

Ctaeys Rik, Vaartdijk 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende

De Vloo Willy, Proostdijkstraat 28, 8630 Veurne, geboren op 04/10/1962, te Veurne

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-ln-Eremo, geboren op 04/09/1961, te Assenede

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Janssen Lambert, Wotfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21/10/1947, te Maaseik

Jonckers Raf, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 19/02/1973, te Tienen

Mouton Luc, Westv000rdestraat 4a, 9910 Knesselare, geboren op 01/04/1963, te Beernem

Ryckewaert Lieven, 's Gravanstraat 1, 8530 Harelbeke, geboren op 04/09/1968, te Kortrijk

Smets Frans, Retiesheike 8, 2460 Kasterlee, geboren op 30/09/1961 te Tumhout

Van Biesen Luc, Lange Breestraat 70, 9280 Lebbeke, geboren op 24/09/1962 te Dendermonde

Van Den Haut Kees, Tienderstraat 120, 3680 Neeroeteren, geboren op 27/7/1961, te biersen (NL)

Van Dommelen Luc, Steenweg op Zondereigen 23, 2300 Turnhout, geboren op 04/12/1974, te Turnhout

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo, geboren op 12/05/1952, te Sleidinge

Vandamme Hendrik, Kruishofstraat 2, 8400 Oostende, geboren op 07/12/1964, te Oostende

NEERGELEGD

0 8 DEC. 2011

RECHNDE T VAN

E GENT

KOOPHA

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B - Vorvolg

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

Voor-

.. behouden

iaan het Belgisch Staatsblad

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden de functies herverdeeld als volgt:

Voorzitter: Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/10/1956, te Herentals

Ondervoorzitter: Janssen Lambert, Wolfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21/10/1947, te Maaseik

De raad van bestuur bevestigt het mandaat van volgende gemachtigden om de vereniging te vertegenwoordigen:

Secretaris: Vanstraelen Luc, Oppenstraat 16, 3512 Hasselt, geboren op 17/08/1953, te Hasselt Directeur: Volckaert Denis Crookstraat 15 9820 Merelbeke geboren op 15/03/1956 te Gent

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handelende dagelijkse bestuurders of door de directeur en/of de secretaris van de vereniging, die alleen kunnen handelen.

De raad van bestuur heeft op 31 mei 2011 kennis genomen van het ontslag als dagelijks bestuurder van:

Gios Alfons, Oosterhoven 16, 2270 Herenthout, geboren op 14/07/1950, te Herenthout

Geldof Frans, Bankelindeweg 23, 8972 Poperinge, geboren op 24/11/1946, te Moorslede

Jonckers Karel, Oplinterstraat 88, 3350 Wommersom, geboren op 30109/1946 , te Tienen

De huidige samenstelling van het dagelijks bestuur is hierdoor als volgt:

De Zutter Marnix, Sint Livinuspolder 2, 9982 St-Jan-ln-Eremo, geboren op 04/09(1961, te Assenede

Janssen Lambert, Wotfvijverstraat 73, 3680 Maaseik, geboren op 21110/1947, te Maaseik

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo, geboren op 12/0511952, te Sleidinge

Secretaris: Vanstraelen Luc, Oppenstraat 16, 3512 Hasselt, geboren op 17/08/1953, te Hasselt

Directeur: Volckaert Denis Crookstraat 15 9820 Merelbeke geboren op 15/03/1956 te Gent

Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat uit als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging.

De algemene vergadering heeft op 31 mei 2011 tot commissaris herbenoemd voor een periode van drie jaar:

PVMD bedrijfsrevisoren BV CVBA, Pagodenlaan 258, 1020 Brussel, Ondememingsnummer: 0471.089.804, vertegenwoordigd door: Delva Lieven

Te Drongen, op 31 mei 2011

Vanstraelen Luc

Secretaris

Op do laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

11/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

2 9 -04- 2011

RE Z~VVK VAN

KOOP t L TE GENT

1

*11071333'

Vo beho aan Belg Staat:

Ondernemingsnr : 0409.450.856

Benaming

(voluit) : Dierengezondheidszorg Vlaanderen

(verkort) : DGZ Vlaanderen

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Deinse Horsweg 1, 9031 Drongen

Onderwerp akte : Nieuwe Statuten- rechtszetting raad van bestuur

Uittreksel uit de aktes :

De Algemene Vergadering van 21 januari 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging draagt de naam: Dierengezondheidszorg Vlaanderen, vereniging zonder winstoogmerk afgekort: DGZ-Vlaanderen vzw.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Drongen, Deinse Horsweg 1, 9031 Drongen en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doelstelling en activiteiten:

Mee te werken aan het optimaliseren van de gezondheidstoestand van de Belgische veestapel door het organiseren en coördineren van de opdrachten haar toevertrouwd door de bevoegde overheid en de sector.

Het verzekeren, coördineren en optimaliseren van de identificatie en registratie van de dieren en hun beslagen, evenals alle opdrachten die haar worden toevertrouwd, overeenkomstig de ter zake geldende reglementering.

Hiertoe behoren volgende opdrachten:

1. opvolgen van de sanitaire antecedenten en de actuele toestand van dierenbeslagen;

2. diagnostiek en epidemiologische studie van dierenziekten;

3. samenwerking met en informatieverstrekking aan de diergeneeskundige diensten;

4. uitwerken en ondersteunen van gezondheidsprogramma's;

5. uitwerken en ondersteunen van de diergeneeskundige bedrijfsbegeleiding;

6. organisatie en uitoefening van de tweedelijns- en derdelijnsdiergeneeskunde bij nutsdieren;

7. vorming en voorlichting;

8. praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek;

9. het inrichten en de werking verzekeren van één of meerdere laboratoria voor opsporing en/of voor onderzoek van dierenziekten welke o.a. het voorwerp uitmaken van bestrijdingsprogramma's;

10. het beheer van documenten en materialen voor de identificatie en registratie;

11. als representatief contactorgaan optreden tegenover derden met als doel de gemeenschappelijke belangen van de veehouderij in het algemeen, met alle beschikbare middelen te behartigen;

12. verlenen van logistieke steun aan de uitvoering van bestrijdingsplannen en het epidemiologisch toezicht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derd

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

13. algemene voorlichting en informatieverstrekking aan alle betrokken partijen;

14. zelf acties en initiatieven ontplooien of derden daartoe stimuleren om de eigen werking bij de veehouders en andere gebruikers betere bekendheid te geven.

Buiten de prioritaire opdrachten bedoeld in art. 3, kan de vereniging ook elk initiatief nemen in het kader van de preventie en bestrijding van dierenziekten en van de identificatie en registratie van dieren.

De vereniging kan alle middelen aanwenden en alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doelstellingen.

ARTIKEL 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL ll: LEDEN

ARTIKEL 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste tien bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie, ingevolge art. 26, novies, §1, 3° van de huidige wetgeving wordt neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel. Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Experten kunnen als adviseurs uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering enlof de vergaderingen van de Raad van Bestuur, zij hebben evenwel geen stemrecht.

ARTIKEL 6

§1 Toetredingsvoorwaarden van effectieve leden:

Een effectief lid moet voldoen aan volgende voorwaarden:

1. De algemene voorwaarden:

-veehouder zijn met een landbouwactiviteit als hoofdberoep;

-de leeftijd van 65 jaar niet hebben bereikt.

2. De bijzondere voorwaarden:

-zich houden aan de gedragscode zoals voorzien in het Huishoudelijk Reglement van DGZ;

-op regelmatige basis deelnemen aan de vergaderingen die door de vereniging georganiseerd worden

volgens de modaliteiten bepaald in het Huishoudelijk Reglement.

§2 Hoe kan men lid worden van de vereniging:

Wanneer de Raad van Bestuur van de vereniging vaststelt dat er een mandaat voor het lidmaatschap beschikbaar is, wordt de procedure opgestart.

§3 Het verloop van de procedure:

De oproep:

Door de Raad van Bestuur zal minstens twee maanden vóbr de eerstvolgende Algemene Vergadering bekend gemaakt worden hoeveel en welke mandaten beschikbaar en open zijn voor de Algemene Vergadering, alsook de namen van de personen die uittredend zijn.

Hoe kan men zich kandidaat stellen?

Iedereen die voldoet aan de algemene en bijzondere voorwaarden, zoals gesteld in artikel 6 §1, kan zich

kandidaat stellen. Deze kandidatuurstelling dient uitsluitend schriftelijk gericht te worden aan de voorzitter of de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD22

secretaris van de vereniging, op het adres van de zetel van de vereniging en uiterlijk op de gestelde uiterste

reactiedatum.

De beoordeling van de ingediende kandidaturen behoort tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De stemming:

Er wordt onder de leden van de Algemene Vergadering een geheime stemming georganiseerd. De kandidaat die de gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden behaalt, is verkozen. Is er een ex aequo dan is de jongste kandidaat verkozen.

Er zijn geen kandidaten:

In dat geval blijft het mandaat beschikbaar van de betrokken sector/provincie.

§4 Duur van het lidmaatschap

Het lidmaatschap geldt voor onbepaalde duur.

§5 Het einde van het lidmaatschap

Door ontslag:

Het lid neemt zelf ontslag. Dit dient schriftelijk te gebeuren of door mededeling in de Algemene Vergadering

waarvan formeel akte wordt genomen. Dit ontslag gaat in één maand na dit schrijven.

Door overlijden van het lid.

Doordat het lid niet meer voldoet aan de algemene voorwaarden van het lidmaatschap.

Door uitsluiting:

Leden die niet voldoen aan de bijzondere voorwaarden van het lidmaatschap kunnen door de leden van de

Algemene Vergadering uitgesloten worden als lid mits volgende procedure gevolgd wordt:

§6 De procedure tot uitsluiting

De vraag tot uitsluiting van een lid op basis van de bijzondere voorwaarden wordt ingediend bij de voorzitter

van de Raad van Bestuur van de vereniging.

Redenen van uitsluiting kunnen zijn:

-inbreuken op de statuten of het Huishoudelijk Reglement;

-wanneer zijn of haar gedrag indruist tegen de belangen of doelstellingen van de vereniging; in het

Huishoudelijk Reglement is daartoe een gedragscode opgenomen.

De vraag tot uitsluiting kan ingediend worden door:

-een lid van de Raad van Bestuur;

-minstens twee leden van de Algemene Vergadering.

Het lid voor wie een vraag tot uitsluiting wordt ingediend, wordt op de hoogte gebracht en kan op eigen

verzoek uitgenodigd worden op de Raad van Bestuur om zich te verdedigen/verantwoorden.

Nadat het lid desgevallend gehoord is is door de Raad van Bestuur, doet deze laatste een voorstel aan de

Algemene Vergadering aangaande de vraag tot uitsluiting.

Het zijn de leden van de Algemene Vergadering die op de eerstvolgende vergadering de beslissing nemen.

Daartoe is een meerderheid van twee derde der stemmen vereist.

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen.

In afwachting van de beslissing door de Algemene Vergadering kan de Raad van Bestuur een lid schorsen.

ARTIKEL 7

De leden zijn geen ledenbijdrage verschuldigd.

ARTIKEL 8

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL 111: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Algemene Vergadering telt maximaal 50 effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De verdeling van de mandaten gebeurt op basis van het aantal dieren en aantal beslagen aanwezig in de vijf Vlaamse provincies volgens de berekeningswijze zoals die toegepast werd bij de oprichting van de vereniging en zoals beschreven in het Huishoudelijk Reglement van 2003.

Wanneer het aantal dieren en beslagen per provincie drastisch wijzigt, kan de Raad van Bestuur een voorstel formuleren aan de Algemene Vergadering om de herberekening van de mandaten te doen.

Bij de verdeling wordt erop toegezien dat elke provincie minstens drie mandaten krijgt toegewezen.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 10

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 11

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur, en dit vdôr 1 juli voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Te allen tijde kan er een bijzondere Algemene Vergadering bijeengeroepen worden door de Raad van Bestuur of op gezamenlijke aanvraag van minimum één vijfde van de effectieve leden. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt verstuurd per gewone brief, ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de secretaris. Zij vermeldt de agenda, plaats, datum en uur van de Algemene Vergadering. De uitnodiging voor de Algemene Vergadering wordt verstuurd naar alle effectieve leden, ten minste acht dagen voor de datum van de Algemene Vergadering.

De Raad van Bestuur stelt de agenda van de Algemene Vergadering op. Elk voorstel agendapunt, ondertekend door minimum 1/20 van de leden en opgestuurd naar de voorzitter van de Raad van Bestuur, moet op de agenda geplaatst worden.

ARTIKEL 12

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit. Over punten die niet op de agenda staan, kan enkel beraadslaagd worden wanneer minstens twee derde der leden aanwezig of vertegenwoordigd is en wanneer de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden hiertoe beslist.

ARTIKEL 13

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een verslag getekend door de voorzitter en een bestuurder. Het verslag wordt ten laatste samen met de uitnodiging voor de volgende Algemene Vergadering aan aile leden verstuurd. De verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden en belanghebbende derden (mits een gemotiveerde vraag) er inzage in kunnen hebben. Elk lid kan om een uittreksel vragen, ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

ARTIKEL 14: Statutenwijziging

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede Algemene Vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

TITEL IV: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 16

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vijf personen die lid zijn van de vereniging. ln ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

Bij de verdeling van de mandaten moet erop toegezien worden dat iedere provincie minstens één mandaat toegewezen krijgt.

ARTIKEL 17: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 8 jaar.

Zij kunnen maximum 16 jaar zetelen.

Om de vier jaar stelt de helft van de bestuurders hun mandaat ter beschikking. De ter beschikking te stellen

mandaten worden bij loting vastgesteld onder deze mandaten die in de voorafgaande vier jaar niet ter

beschikking werden gesteld.

ARTIKEL 18: Wijze van benoeming van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 19: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

ARTIKEL 20: Bevoegdheden van de bestuurders

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemronde gehouden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

ARTIKEL 21

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, of in zijn opdracht door de ondervoorzitter, de secretaris of de directeur.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

ARTIKEL 22

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de ondervoorzitter en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 23

Een huishoudelijk reglement wordt door de Raad van Bestuur opgesteld en ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Wijzigingen aan het reglement worden gestemd op de Algemene Vergadering met eenvoudige meerderheid. Het reglement bevat de deontologische code voor de leden en bestuurders.

ARTIKEL 24: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur kan een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als College, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door het dagelijks bestuur dat bestaat uit maximum zeven bestuurders die gezamenlijk handelen of door de directeur en/of de secretaris van de vereniging, die alleen kunnen handelen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

-op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur;

-door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeéindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2011 - Annexes du Moniteur belge

ldOD 2.2

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 25: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. 13bis, 1° lid, w.Vzw

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door

maximum 7 bestuurders, aangevuld met de directeur en de secretaris.

De bestuursleden zijn: de voorzitter de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur aangevuld met maximum

vijf andere bestuursleden. De samenstelling moet zodanig zijn dat iedere sector (herkauwers, varkens,

pluimvee) vertegenwoordigd is.

De bevoegdheid van het dagelijks bestuur is beperkt tot:

-het stellen van handelingen die strikt nodig zijn voor de dagelijkse werking van de vzw;

-dringende actiepunten, wanneer de Raad van Bestuur zich in de onmogelijkheid bevindt om samen te

komen.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat ais een college vergadert, worden steeds genomen bij gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat de helft van de leden aanwezig is.

ARTIKEL 26: Adviescommissies

De Raad van Bestuur kan adviescvommissies oprichten conform de bepalingen in het Huishoudelijk

Reglement.

ARTIKEL 27: Commissarissen

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de Algemene Vergadering hieromtrent rechtsgeldig

een beslissing heeft genomen. In dit geval kan de Algemene Vergadering commissarissen benoemen zowel uit

haar leden als uit derden.

Zij is evenwel wettelijk verplicht, ingevolge art. 17, § 5 van de huidige wet één of meer commissarissen te

benoemen wanneer zij aan twee van de hieronder drie vermelde voorwaarden gezamenlijk voldoet:

a)het gemiddeld aantal werknemers over het jaar bedraagt minstens het equivalent van 50 voltijdse

werknemers ingeschreven in hel personeelsregister dat wordt gehouden overeenkomstig het KB nr. 5 van 23

oktober 1978;

b)in totaal 6.250.000 EUR aan andere dan uitzonderlijke ontvangsten, exclusief BTW;

c)een balanstotaal van minstens 3.125.000 EUR.

Zij is eveneens wettelijk verplicht dit te doen indien het gemiddeld aantal werknemers per jaar het equivalent van 100 voltijdse werknemers ingeschreven in het personeelsregister dat wordt gehouden krachtens KB nr. 5 van 23 oktober 1978, overschrijdt.

De Algemene Vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 28

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien twee derde van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is en er bovendien een viervijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de Algemene Vergadering vermeld worden.

Is geen twee derde van de leden op deze Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal . aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een viervijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

"

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, óf bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een doelstelling, met gelijkaardige opdrachten, mits goedkeuring door de bevoegde overheid.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient : dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittrekset bekendgemaakt , te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

TITEL VII: ALGEMENE BEPALINGEN

ARTIKEL 30

De geheime stemming is verplicht, zowel in de Algemene Vergadering als in de Raad van Bestuur, wanneer het erom gaat iemand taken of functies toe te vertrouwen of een beslissing te nemen betreffende één of meer personen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

ARTIKEL 31

Váór 1 juli van elk jaar legt de vereniging aan de bevoegde overheid, de algemene rekeningen van inkomsten en uitgaven en de balans van het voorbije jaar voor, alsmede een activiteitenverslag betreffende deze periode. Het verslag van de commissaris-revisor wordt hieraan toegevoegd. Tezelfdertijd maakt de vereniging de begroting van het komende dienstjaar over aan de bevoegde overheid.

Deze documenten worden in tweevoud opgemaakt.

ARTIKEL 32

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

RECHTZETTING RAAD VAN BESTUUR (opname van verkeerde geboortedatum en geboorteplaats in publicatie van 30/07/2010):

Heylen Marcel, Larumsgoor 4, 2440 Geel, geboren op 31/1011956, te Herentals (rechtzetting geboorteplaats " en geboortedatum)

Claeys Rik, Vaartdijk 13, 8432 Leffinge, geboren op 14/11/1964, te Oostende (rechtzetting geboorteplaats en geboortedatum)

ADRESWIJZIGING RAAD VAN BESTUUR:

Van Hamme Odette, Mandeweegsken 72, 9900 Eeklo. geboren op 12/05/1952, te Sleidinge (nieuw adres)

Te Drongen op 21 januari 2011.

Janssen Lambert

Voorzitter

rtec.",gc cA3~1

et ,h L c rz odd R er, ! v,ti r

Coordonnées
DIERENGEZONDHEIDSZORG VLAANDEREN, AFGEKORT :…

Adresse
DEINSE HORSWEG 1 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande