DIERENARTSENWACHTDIENST GROOT GENT

Association sans but lucratif


Dénomination : DIERENARTSENWACHTDIENST GROOT GENT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 849.793.046

Publication

31/10/2012
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte t

W..

Voor- behoud aan he Belgisc Staatsbi

A Iut1A uisuiuiivsseuiii

" iae*

11111.111

2.2 UT, 2012

RECHTBANK VAN KOOPHA catie GENT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : oce03. . O11

Benaming

(voluit) : Dierenartsenwachtdienst Groot Gent

(verkort) : vereniging zonder winstoogmerk

Rechtsvorm : Koning Leopoldlaan 14, 9840 De Pinte

Zetel : Statuten - oprichting op 10/5/2012 - algemene vergadering - aanstelling

Onderwerp akte :



bestuurders

1.0ARBIERS, Chantal,wonende te 9040 Gent - Sint Amandsberg, Waterstraat 136

2.BEEKMAN, Rudolphus Antonius Maria, wonende te 9030 Gent - Mariakerke, Rietgracht 9

3.CASSIMAN, Nele, Sabine, Karel, wonende te 9031 Gent - Drongen, Baarteboslaan 47

4.CAUWE, Bert, Katelijne, Hilda, Jan, wonende te 9840 De Pinte, Koning Leopoldlaan 14,

S.DE BAERDEMAEKER, Christoph, wonende te 9031 Gent  Drongen, Hatewijnkouter 20

6.10E COCK, Isabelle, Hermine, Maryse, wonende te 9050 Gent - Gentbrugge, Brusselsesteenweg 661

7.0E GROOTE, Brigitte, Lutgarde, wonende te 9000 Gent, Steenakker 17

8.0E KNIBBER, Bart, wonende te 9090 Melle, Wezenstraat 20

9.0E KNIJF, Griet, Regina, Christiaan, wonende te 9050 Gent  Gentbrugge, Mellestraat 20

IODE MULDER, Donald, Daniel, Lina, wonende te 9050 Gent  Gentbrugge, E. Hielstraat 102

11,DE SMET, Béatrice, Marie, Josephe, Jeanne, Thérèse, wonende te 9831 Deurle, Pontstraat 42

12DEVALEZ, Johan, Gustaaf, Margriet, wonende te 9041 Gent Oostakker, Molzelebilk 43

13,GROOTVELD, Hendrik, Pieter, wonende te 9032 Gent - Wondelgem, Grensstraat 195

14.HERBOTS, Patrick, Gustave, Ilda, wonende te 9050 Gent  Ledeberg, Brusselsesteenweg 35

15,HEUGHEBAERT, Anne, Marie, Joseph, Henriette Raphaëlle, wonende te 9000 Gent, Recollettenlei 18

16.HOORENS, Anna, Maria, wonende te 9052 Zwijnaarde, Hutsepotstraat 20

17.HOSTE, Anouk, Andrée, Gaston, wonende te 9000 Gent, Werkstraat 55

18.MAENHOUT, Tania, Denise, Gervaise, wonende te 9040 Gent  Sint-Amandsberg, Hogeweg 203

19.MATfEEUSEN, Inge, Guillaume, Mathilde, wonende te 9840 De Pinte, Keistraat 15

20.PEETERS, Anne-Marie B.E., wonende te 9920 Lovendegem, Violierstraat 27

21,SPATZ, Annie, Yvonne, George, wonende te 9000 Gent, Sint-Antoniuskaai 9F

22.TEMMERMAN, Veronique, Arthur, Ghislaine, wonende te 9030 Gent  Mariakerke, Unescolaan 1

23.VANASSCHE, Viviane, Marie, Edgard, wonende te 9050 Gent - Ledeberg, Hundelgemsesteenweg 6

24,VANDENBORRE, Mieke, Germaine, Stefanie, wonende te 9000 Gent, Drongensteenweg 177

25,VANDENBUSSCHE, Jan, Pieter, Arthur, wonende te 9030 Gent  Mariakerke, Breebroekstraat 27

26,VANDEREYCKEN, Annick, Christel, wonende te 9050 Gentbrugge, Jules de Saint-Genoisstraat 49

27.VERDEGEM, Karen, Suzy, wonende te 9930 Zomergem, Azaleastraat 19

28.WANTIEZ, Pascale, Marie, Madeleine, wonende te 9051 Gent Afsnee, Leieringestraat 1

29,WILLEMS, Erio, Johan, wonende te 9050 Gent, Frederik Burvenichstraat 111

verklaren op 10 mei 2012 een vereniging zonder winstoogmerk te hebben opgericht, waarvan de statuten bij uittreksel hierna volgen

De vereniging draagt de naam "Dierenartsenwachtdienst Groot Gent", gevolgd door de afkorting VZW, of de woorden "vereniging zonder winstoogmerk".

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Gent, thans op het adres Koning Leopoldlaan 14, 9840 De Pinte. De raad van bestuur kan de zetel verplaatsen binnen het gerechtelijk arrondissement Gent.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MaD2.2

De vereniging heeft tot doel het organiseren van een kwaliteitsvolle en efficiënte wachtdienst voor dierenartsen die gevestigd zijn in Gent of haar randgemeenten, het bevorderen van de collegialiteit tussen de dierenartsen die al dan niet aangesloten zijn bij de vereniging, en het bevorderen van hun welzijn en materiële belangen in de uitoefening van hun beroep binnen de perken van hun deontologie,

De vereniging zal hiertoe onder meer een reglement uitschrijven dat de samenwerking tussen de dierenartsen die aan de wachtdienst deelnemen en al dan niet lid zijn van de vereniging, en hun verhouding met de vereniging en derden regelt, een beurtrol opstellen, en de middelen verschaffen die nodig zijn voor communicatie met de bevolking van de betrokken regio.

De vereniging kan studiedagen en evenementen organiseren voor dierenartsen. De vereniging kan groepsaankopen ten voordele van haar leden organiseren.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of in eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen, waarvan de inkomsten aangewend warden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

De vereniging bestaat uit de werkende leden. Er kunnen ereleden zijn. Er zijn minstens drie werkende leden.

De werkende leden moeten het beroep van dierenarts uitoefenen binnen het werkgebied van de vereniging. De werkende leden zijn de oprichters van de vereniging en de dierenartsen die door de raad van bestuur ais werkend lid worden aanvaard.

De werkende leden hebben volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering.

De werkende leden dienen de statuten en het huishoudelijk reglement te onderschrijven en te respecteren en hun bijdrage te betalen.

Aan het lidmaatschap komt van rechtswege een einde wanneer het lid ophoudt het beroep van dierenarts uit te oefenen. Een lid kan op elk moment ontslag nemen zonder dat het zijn beslissing moet verantwoorden, Indien hierdoor het aantal werkende leden onder drie daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer het niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden van de vereniging, wanneer hij tweemaal achtereenvolgens zonder verontschuldiging niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering, zijn bijdragen niet heeft betaald binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven.

Een werkend lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is geheim.

Een werkend lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst en zijn erfgenamen of rechthebbenden hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Zij kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Zij mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van zegels of een inventaris vragen.

De bijdrage van de werkende leden wordt vastgesteld op maximum honderd vijftig euro per jaar. De raad van bestuur bepaalt jaarlijks het juiste bedrag en deelt dit mee aan alle werkende leden.

De werkende leden kunnen terugvorderbare inbrengen doen. Zij dienen evenwel bij de inbreng uitdrukkelijk te bepalen dat hun inbreng terugvorderbaar is. Zij kunnen deze inbreng terugvorderen wanneer zij de vereniging verlaten. Zij dienen evenwel aan de raad van bestuur de nodige tijd te laten om in de middelen te voorzien die de inbreng kunnen vervangen.

Kandidaten voor het lidmaatschap stellen zich kandidaat bij de raad van bestuur die over de toetreding beslist. Door zich kandidaat te stellen als lid aanvaarden zij de statuten en het huishoudelijk reglement.

De raad van bestuur zal zich bij het aanvaarden van de toetreding houden aan de voorschriften die opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement en aan de Code der f lichtenfeer van de dierenartsen, in het bijzonder artikel 50.

Indien de raad van bestuur de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Het kandidaat-lid kan beroep aantekenen bij de eerstvolgende algemene vergadering die beslist met gewone meerderheid van stemmen. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De leden kunnen volgens de afspraken gemaakt met de raad van bestuur, deelnemen aan de wachtdienst. Deze deelname kan actief zijn door het uitoefenen van de wacht op zon- een feestdagen, of passief door het doorverwijzen van patiënten naar de collega die de wachtdienst uitoefent.

De leden verbinden er zich toe om desgevallend tweemaal per jaar deel te nemen aan de vergaderingen die georganiseerd worden door de raad van bestuur.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur.

Er worden minstens drie bestuurders benoemd. Er moeten steeds meer werkende leden zijn dan bestuurders. Indien er slechts drie werkende leden zijn kan de raad van bestuur samengesteld zijn uit twee bestuurders.

De bestuurders warden benoemd uit de werkende leden.

De raad van bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Indien er onvoldoende bestuurders zijn, kan een bestuurder verschillende van deze functies opnemen.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid. Zij worden benoemd voor maximum vijf jaar. Zij kunnen na verloop van een vijfjarige periode opnieuw benoemd worden.

Bestuurders kunnen steeds ontslag nemen. Zij dienen evenwel in functie te blijven tot in hun vervanging is voorzien indien door hun ontslag of het verstrijken van de termijn het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk of statutair minimum.

De raad van bestuur heeft de ruimste bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

Wanneer de vereniging verbintenissen opneemt tegenover derden, dienen twee bestuurders te ondertekenen, waaronder de voorzitter of de ondervoorzitter, en zonder dat deze handtekeningsbevoegdheid in de plaats komt van de collegiale bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk werkend lid kan slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Een werkend lid kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander werkend lid.

De algemene vergadering is bevoegd voor de goedkeuring van de statuten, de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, desgevallend van commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen van de vereniging, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de ontbinding van de vereniging en de benoeming van de vereffenaars, de uitsluiting van een werkend lid, en de bepaling van de begunstigde van het vereffeningssaldo bij ontbinding en vereffening.

De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen wanneer de raad van bestuur dit nodig acht.

Wanneer één vijfde van het aantal werkende leden hiertoe een verzoek heeft gericht aan de voorzitter, de ondervoorzitter of de bestuurders, is de raad van bestuur verplicht een algemene vergadering zo spoedig mogelijk samen te roepen, en dit ten laatste binnen de maand.

De oproeping tot de algemene vergadering gebeurt per brief of per elektronische post, minimum acht dagen vbbr het tijdstip van de algemene vergadering verzonden.

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt. De originele notulen van de algemene vergadering worden gevoegd bij het register van de vereniging. De notulen worden toegestuurd binnen de maand na de algemene vergadering.

Bij ontbinding za! het netto actief na vereffening overgemaakt worden aan de VZW Dierenartsen Zonder Grenzen, of als deze niet meer bestaat aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. In dit laatste geval zal de bestemming van het actief wordt vastgesteld door de algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt en de vereffenaar aanstelt.

r

4

e

W

gv

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

Overgangsbepalingen

Onmiddellijk nadat de algemene vergadering de statuten heeft goedgekeurd en ondertekend, benoemt de algemene vergadering tot bestuurders voor de duur van vijf jaar:

- BEEKMAN, Rudolphus Antonius Maria

- CAUWE, Bert, Katelijne, Hilda, Jan

- GROOTVELD, Hendrik, Pieter,

- MATTEEUSEN, Inge, Guillaume, Mathilde

Nadat de bestuurders benoemd zijn, stellen de bestuurders aan:

als voorzitter,

- BEEKMAN, Rudolphus Antonius Maria

als ondervoorzitter:

- GROOTVELD, Hendrik, Pieter

als secretaris:

- MATTEEUSEN, Inge, Guillaume, Mathilde

als penningmeester:

- CAUWE, Bert, Katelijne, Hilda, Jan

allen hierboven nader geïdentificeerd.

Samen met het uittreksel worden de statuten en de benoeming van de bestuurders door de algemene

vergadering dd 10 mei 2012 neergelegd

Getekend,

De voorzitter

BEEKMAN, Rudolphus,

De secretaris

CAUWE, Bert

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIERENARTSENWACHTDIENST GROOT GENT

Adresse
KONING LEOPOLDLAAN 14 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande