DE ZUUTE MASKES

Association sans but lucratif


Dénomination : DE ZUUTE MASKES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.187.976

Publication

21/09/2011
ÿþ~u1 ~t Lr>i In de bijlagen het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

bij g~ p~

na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

IiiiiR11151111!11



NEERGELEGD

D 9 SEP. 2011

RECtie~\ K VAN

KOOP 1.1::.((, l., TE CENT .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persó(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort)

Rechtsvorm :

Zetel :

Onderwerp akte :

oB35_rtB.51()

De Zuute Maskes vzw

Vereniging Zonder Winstoogmerk Leernsesteenweg 321,9800 Deinze Oprichting dd. 07/0712011

De ondergetekenden,

Aurélie van de Peer, Parklaan 98, 9000 Gent

Liesbeth Geeroms, Leernsesteenweg 321, 9800 Deinze

Jelle Langmans, Parklaan 98, 9000 Gent

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 (hierna de "VZW-wet"), met de hiernavolgende statuten.

Tekst

De Zuute Maskes VZW

Statuten

ART. 1. De Vereniging

ART. 1 - § 1. Rechtsvorm

- De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004. (hierna genoemd V&S-wet).

ART. 1 - § 1 Naam

- De vereniging draagt de naam 'De Zuute Maskes vzw'

- De naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting 'VZW', met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

ART. 1 - § 3. Zetel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Maa 2.2

De zetel van de 'De Zuute Maskes vzw' is gevestigd in de Leernsesteenweg 321, 9800 Deinze en valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

ART. 1 - § 4. Duur

De VZW wordt opgericht voor onbepaalde duur.

ART. 2. Doeleinden en activiteiten

ART. 2 - § 1. Doeleinden

Een publiek van alle leeftijden laten kennis maken met de herwaardering van natuurlijke producten op een duurzame en gastronomische wijze in een educatieve en ontspannende context.

ART. 2. - § 2. Activiteiten

- workshops 'confituur maken met vruchten uit de tuin & wilde vruchten'

-workshops'vruchten verwerken op een creatieve & culinaire wijze'

- workshops 'zoete en hartige taarten bereiden met lokaal geteelde ingrediënten'

Deze workshops zullen plaats vinden op locatie.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

bv. winstgevende nevenactiviteiten: confituren, taarten en andere desserts verkopen om een

startkapitaal te verwerven & aan publiekswerving te doen.

ART. 3. Lidmaatschap

ART.3. - § 1. Werkende leden

1. Er zijn minstens drie werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de V&S-wet.

2. De op het einde van deze oprichtingsakte vermelde oprichters zijn de eerste Werkende leden.

- Van De Peer Aurélie, wonende te 9000 Gent, Parklaan 98

- Geeroms Liesbeth, wonende te 9800 Deinze, Leernsesteenweg 321

- Langmans Jelle, wonende te 9000 Gent, Parklaan 98

3. Iedere natuurlijke persoon kan zich kandidaat stellen als werkend lid op voorwaarde dat ze voorgesteld worden door minstens twee werkende leden. De Raad van Bestuur van De Zuute Maskes vzw dient zijn beslissing niet te motiveren.

4. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Algemene Vergadering.

5. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens 2 leden van de Algemene Vergadering aanwezig te zijn. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

beslissing wordt genomen met een meerderheid van 213 van de aanwezige leden van de Algemene Vergadering.

6. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Werkend Lid.

7. Werkende Leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en die maximum 100 euro zal bedragen.

8. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende Leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkingtreding van) de beslissing.

ART. 3 - § 2. Toegetreden leden

1. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden.

2. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid.

3. Toegetreden leden hebben enkel rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

4. Toegetreden leden hebben geen stemrecht.

ART. 3. - § 3. Ontslag

a) De leden, werkende en toegetreden, kunnen zich op elk ogenblik uit De Zuute Maskes vzw terugtrekken bij middel van een mondeling of schriftelijk bericht aan het bestuur. Het ontslag wordt effectief één maand na dit bericht.

b) De hoedanigheid van lid vervalt van rechtswege bij overlijden.

c) Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

ART. 3. - § 4. Opschorting van Werkende Leden.

1. Het lidmaatschap van Werkende Leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar binnen de Algemene Vergadering voor een bepaalde termijn niet betalen, wordt opgeschort na een tweede schriftelijke aanmaning tot regularisatie binnen de maand na datum van verzending van die tweede aanmaning.

2. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage na de regularisatietermijn niet betalen, kunnen geacht worden ontslagnemend te zijn.

ART. 3. - § 5. Uitsluiting

1. Als Werkend Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 113 van alle Werkend leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens 1/2 van alle Werkende leden aanwezig zijn, en waarbij de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

2. Het Werkend Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3. Toegetreden Leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

ART. 3. - § 6. Rechten

- Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

- Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4. De Algemene Vergadering

ART. 4. - § 1. De Algemene Vergadering

a) De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

b) Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem. ART. 4. - § 2. Waarnemers

Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

ART. 4 - § 3. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

1. de wijziging van de statuten

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders

3. de goedkeuring van de begroting en van de rekening

4. de ontbinding van de vereniging

5. de uitsluiting van een lid

6. de aanvaarding van nieuwe Werkende Leden

7. de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

ART. 4. - § 4. Vergaderingen

a) De jaarlijkse bijeenkomst van de gewone algemene vergadering zal tijdens het eerste semester van het kalenderjaar gehouden worden op de maatschappelijke zetel. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd per e-mail, per fax of per gewone post.

b) De vergaderingen worden door de voorzitter of bij overmacht door zijn vervanger bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht op de agenda geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

c),De voorzitter roept een buitengewoon algemene vergadering bijeen telkens hij dit nodig acht of op aanvraag van 2 bestuurders.

ART. 4. - § 5. Quorum en stemming

a) Om op geldige manier te beraadslagen moet minstens 113e van de werkende leden aanwezig zijn of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de statuten dit anders voorzien.

b) Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

c) De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van 213e van de effectieve leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering dit quorum niet bereikt wordt, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 213 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht vereist ze 313 van de stemmen van de aanwezige werkende leden.

d) Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen geacht.

e) Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de werkende leden.

ARTIKEL 5. Bestuur en vertegenwoordiging

ART. 5. - § 1. Samenstelling Bestuur

a) De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit 2 bestuurders, werkende leden van De Zuute Maskes vzw.

b) De bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van vier jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

c) De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

c) De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. Het bestuur duidt een vervanger aan,die het mandaat verder zet tot de algemene vergadering in zijn vervanging voorziet.

d) Bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van

de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

ART. 5. - § 2. Raad van Bestuur: vergaderingen, beraadslaging en beslissing

a) Het bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, alsook na verzoek van twee bestuurders.

b) Het bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

c) Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de verslaggever en bewaard in een notulenregister dat ter inzage is van de werkende leden.

ART. 5. - § 3. Tegenstrijdig belang

1. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor dat de Raad van Bestuur een besluit neemt.

2. De bestuurder met het tegenstrijdig belang, verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

3. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

ART. 5 - § 4. Intern bestuur - Beperkingen

1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, in zover die niet strijdig zijn met algemeen geldende wetgeving noch met de statuten.

2. De Raad van Bestuur en een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheidvan de Raad van Bestuur.

3. De Raad van Bestuur kan indien hij zulks wenselijk acht een huishoudelijk reglement opstellen ter bevordering van de goede werking van de VZW.

ART. 5 - § 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

Het bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Het vertegenwoordigt de vereniging overeenkomstig het mandaat hem verleend door de statuten.

ART. 5 - § 6. Bekendmakingsvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun amtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel, en door bekendmaking in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ART. 6 Dagelijks bestuur

a) De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging.

b) Tegenover De Zuute Maskes vzw is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

ARTIKEL 7. Financiering en boekhouding

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

ART. 7 - § 1. Financiering

a) De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door de winstgevende nevenactiviteiten die georganiseerd zullen worden en andere voorzieningen zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

b) Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

ART. 7 - § 2. Boekhouding

a) Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op 7 juli 2011 en eindigt op 31 december 2011.

b) Het bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

ART. 8 - Ontbinding

Ingeval van ontbinding worden de netto activa overgedragen aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

De Raad van Bestuur bestaat uit:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

- Van De Peer Aurélie Parklaan 98 9000 Gent Voorzitter

- Geeroms Liesbeth Leernsesteenweg 321 9800 Deinze Penningmeester

- Langmans Jelle Parklaan 98 9000 Gent Secretaris

getekend:

- Van De Peer Aurélie

Voorzitter

- Geeroms Liesbeth

Penningmeester

- Langmans Jelle

Secreta ris

ni\-Jey \-Qtn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE ZUUTE MASKES

Adresse
LEERNSESTEENWEG 321 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande