DE SMET


Dénomination : DE SMET
Forme juridique :
N° entreprise : 456.181.201

Publication

09/07/2014
ÿþmod 11:1

-- "

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

II

V beh aai Bel Staa

*14132561*

h Iii

NEERGELEGD

30 JUNI 2014

RECHTi3ANK VAN

KOOPHANDn.T£ GENT

CTirl" C

Ondernemingsnr: 0456.181.201

Benaming (voluit) De Smet

(verkort) :

Rechtsvorm: Naamloze vennootschap

Zetel: Tuttegemstraat 8

9870 Zulte

Onderwerp akte :Statutenwijziging

Er blijkt uit een proces-verbaal opgesteld door Meester Jan MYNCKE, notaris te Gent, op 25 juni 2014 dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "DE SMET", waarvan de zetel gevestigd is te 9870 Zulte, Tuttegemstraat, 8, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent, onder het nummer BE 0456.181201, opgericht blijkens een akte die werd verleden voor Meester Peter Pauwels, destijds notaris te Deinze, op 29 september 1995 en bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad op 24 oktober daarna, onder het nummer 19951024/000554, met unanimiteit van stemmen volgende beslissingen: heeft genomen:

I./ Er wordt beslist vanaf heden de zetel van de vennootschap, thans gevestigd te 9870 Zulte, Tutte-gemstraat, 8, te verplaatsen naar 9800 Deinze (voorheen Astene), Wallebeekstraat, 34.

11./ Het artikel acht (8) van de statuten, dat handelt over de aandelen, wordt gewijzigd ais volgt om het in overeenstemming te brengen met de Wet van 14 december 2005 houdende de afschaffing van de effecten aan toonder

"De niet volgestorte aandelen zijn op naam.

De volgestorte aandelen en de andere effecten van de vennootschap zijn op naam of geclematerialiseeni, naar keuze van de aandeelhouder.

=. De titularis van aandelen op neem kan op elk ogenblik, op zijn kosten, de omzetting vragen van zijn:

aandelen in geclematerialiseerde aandelen en de titularis van gedematerialiseerde aandelen kan op ellc ogenblik, op zijn kosten, de omzetting vragen van zijn aandelen in aandelen op naam.

De aandelen op naam worden ingeschreven in het register van aandelen op naam dat ten zetel van de vennootschap wordt gehouden. Dit register wordt opgemaakt zoals voorzien is in het Wetboek van Vennootschappen. Neer aanleiding van deze inschrijving wordt aan de aandeelhouder een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd, wanneer de aandeelhouder hierom verzoekt.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een boeking op rekening, op naam van de: eigenaar of de houder, bij een erkende rekeninghouder of bij een vereffeningsinstelling

Het aantal van de op elk ogenblik zijnde gedematerialiseerde aandelen, wordt in het register van aandeleni op naam ingeschreven op naam van de vereffeningsinstelling of van de erkende rekeninghouder die als zodanig optreedt."

Ill./ Het artikel elf (11) van de statuten, dat handelt over de samenstelling van de raad van bestuur, wordti i; gewijzigd als volgt:

"De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders,: al dan niet aandeelhouders van de vennootschap.

Wanneer de vennootschap evenwel is opgericht door twee personen of wanneer op een algemene vergadering van aandeelhouders van de vennootschap is vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Rechtspersonen kunnen deel uitmaken van de raad van bestuur. Zij worden in hun hoedanigheid van bestuurder op de vergadering van de raad vertegenwoordigd door een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vaste vertegen-j woordiger wordt door de rechtspersoon benoemd onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers.

1

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

"

Voor-trehoirdeh aan het Belgisch Staatsblad

Zij worden benoemd door de algemene vergadering. Zolang artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen niet gewijzigd is, mag de duur van hun opdracht zes jaar niet te boven gaan. De bestuurders kunnen ten aile tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Hun ambt eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

Aftredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Ieder !id van de raad van bestuur kan ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad.

Een bestuurder is echter verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien."

IV./ Het artikel drieëndertig (33) van de statuten, dat handelt over de ontbinding en vereffening van de vennootschap, wordt gewijzigd als volgt:

"De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaats heeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

De bevoegdheid om één of meer vereffenaars aan te duiden berust bij de algemene vergadering. De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming. De bevoegde rechtbank is die van het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft. Indien de zetel van de vennootschap binnen zes maanden voor het besluit tot ontbinding verplaatst werd, is de bevoegde rechtbank die van het arrondissement waar de vennootschap haar zetel had voor de verplaatsing ervan. De rechtbank gaat pas over tot de bevestiging van de benoeming nadat zij heeft nagegaan dat de vereffenaars aile waarborgen van rechtschapenheid bieden. De rechtbank oordeelt tevens over de handelingen die de vereffenaar eventueel gesteld heeft tussen zijn benoeming door de algemene vergadering en de bevestiging ervan.

Het batig saldo van de vereffening zal, na de betaling van de schulden en lasten van de vennootschap, tussen de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij bezitten.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel. De rechtbank kan van de vereffenaar aile dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit."

V./ De algemene vergadering stelt vast dat de belaste reserves en overgedragen winst, exclusief de wettelijke reserves, zoals die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap, zeshonderd vierenvijftigduizend vijfhonderd en twee euro en zesenveertig cent (¬ 654.502,46) bedragen, zoals blijkt uit de goedgekeurde jaarrekening van 30 juni 2012.

VU De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdende met de bepalingen van artikel 617 van het Wetboek van vennootschappen, zeshonderd vierenvijftigduizend honderd negenenvijftig euro en vierenveertig cent (¬ 654.159,44) bedraagt.

VII./ - Er wordt beslist over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds dividend voor een bedrag van zeshonderd vierenvijftigduizend honderd negenenvijftig euro en vierenveertig cent (¬ 654.159,44).

Er wordt vastgesteld dat ingevolge deze beslissing elk van de aandeelhouders een schuldvordering heeft op de vennootschap tot beloop van zijn deel in het tussentijdse dividend.

Elk van de aandeelhouders afzonderlijk verklaart zijn eigen schuldvordering overeenkomstig artikel 537 WIS onmiddellijk te willen inbrengen in het kapitaal van de vennootschap mits inhouding en doorstorting van een roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10 %) of vijfenzestigduizend vierhonderd vijftien euro en vierennegentig cent (¬ 65.415,94) van het tussentijdse dividend.

- De algemene vergadering wordt geschorst om negentien uur en dertien minuten om enerzijds de bestuurders toe te laten de genomen beslissingen uit te voeren en anderzijds de aandeelhouders toe te laten de hierna vermelde verslagen in te zien.

- De algemene vergadering wordt hernomen om negentien uur en vijfentwintig minuten waarbij zij vaststelt dat de dividenduitkering werd opgenomen in een schuldrekening op naam van iedere aandeelhouder en deze opname, voor zover dit nodig is, bekrachtigt.

VIII./ De vergadering ontslaat de voorzitter van het voorlezen van de verslagen die werden opgemaakt door de raad van bestuur op 4 juni 2014 en de bedrijfsrevisor, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO Bedrijfsrevisoren", vertegenwoordigd door de heren Peter Vandewalle en Kris lgodt, beiden bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 8800 Roeselare, Kwadestraat, 153/5, op 4 juni 2014, die handelen over de hierna beschreven inbreng in nature en die werden opgesteld overeenkomstig het artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen.

De conclusies van het verslag van de bedrijfsrevisor met betrekking tot de inbreng in nature luiden als volgt BESLUIT

De inbreng in nature bij de kapitaalverhoging in de NV DE SMET, bestaat uit de inbreng van de dividendvordering die de aandeelhouders van de NV DESMET zullen verkregen hebben, mits goedkeuring door de algemene vergadering van de vooropgestelde uitkering van een tussentijds dividend van netto 588.743,50 EUR, voor een inbrengwaarde van 588.743,50 EUR.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij, onder de opschortende voorwaarde van het uitkeren van het beschreven tussentijds dividend en van de opneming van het netto bedrag in het credit van een schuldrekening op naam van iedere aandeelhouder, van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

bthoudeii aan het Belgisch

Staatsblad

voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) dat de beschrijving van de inbreng in nature beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

C) dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedriffs-economisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in nature bestaat uit 950 aandelen van de NV DE SMET, zonder vermelding van de nominale waarde.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen in het kader van de voorgenomen inbreng in nature bij de kapitaalverhoging in de NV DÉ SMET en mag niet voor andere doeleinden worden gebruikt

Roeselare, 4 juni 2014

(getekend)

BDO Bedriffsrevisoren Burg. Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Peter VANDEWALLE Kris 1GODT."

De aandeelhouders erkennen een afschrift van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen.

Deze verslagen zullen neergelegd worden ter griffie van de Rechtbank van Koophandel Gent, afdeling Gent, samen met de expeditie van onderhavig proces-verbaal.

De aandeelhouders stellen vast dat de opschortende voorwaarde, waarvan sprake in het verslag van de bedrijfsrevisor, werd vervuld.

lX./ a) Kapitaatverhoging conform het artikel 537 W113

Aile aandeelhouders verklaren volledig op de hoogte te zijn Van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en zetten uiteen dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het hoger vermelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting beslist de vergadering om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met vijfhonderd achtentachtigduizend zevenhonderd drieënveertig euro en vijftig cent (¬ 588.743,60) om het te brengen van eenenzestigduizend negenhonderd drieënzeventig euro en achtendertig cent (E 61.973,38) op zeshonderd vijftigduizend zevenhonderd zestien euro en achtentachtig cent (E 650.716,88) door inbreng in natura van één of meerdere dividendvorderingen gecreëerd door uitkering van een tussentijds bruto-dividend, ten bedrage van zeshonderd vierenvijftigduizend honderd negenenvijftig euro en vierenveertig cent (E 654.159,44), onder aftrek van tien procent roerende voorheffing ten bedrage van vijfenzestigduizend vierhonderd vijftien euro en vierennegentig cent (E 65.415,94), hetzij aldus netto vijfhonderd achtentachtigduizend zevenhonderd drieënveertig euro en vijftig cent (¬ 588.743,50), en stelt vast de opschortende voorwaarde, waarvan sprake in het verslag van de bedrijfsrevisor, werd vervuld.

De kapitaalverhoging gaat gepaard met de creatie van negenhonderd vijftig (950) nieuwe aandelen van dezelfde aard, die dezelfde rechten en plichten bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf heden.

Op deze nieuwe aandelen zal worden ingeschreven door de hoger genoemde heer Bert De Smet tot beloop van zeshonderd vijfenzestig (665) aandelen, door de hoger genoemde mevrouw Ann Van Autreve tot beloop van tweehonderd vijfenzeventig (275) aandelen en door de hoger genoemde mevrouw Jolien De Smet tot beloop van tien (10) aandelen.

Ieder nieuw aandeel zal worden volgestort in kapitaal tot beloop van honderd procent (100%).

b) Inbreng

De heer Bert Jozef Maria De Smet, geboren te Waregem op 14 mei 1967, en zijn echtgenote mevrouw Ann Van Autreve, en de hoger genoemde mevrouwen Ann Maria Gustaaf Van Autreve, geboren te Deinze op 29 mei 1970, sannenwcnende te 9800 Deinze (voorheen Astene), en mevrouw Jolien De Smet, geboren te Deinze op 14 februari 1993, wonende te 9800 Deinze (voorheen Astene), Wallebeekstraat, 34, na de voorlezing te hebben gehoord van al wat voorafgaat en bevestigend volledig op de hoogte te zijn van de statuten van de vennootschap, verklaren met het netto-aandeel in voormeld uitgekeerd dividend tot beloop van vijfhonderd achtentachtigduizend zevenhonderd drieënveertig euro en vijftig cent (E 588.743,60), te willen intekenen op voormelde kapitaalverhoging, door inbreng van de dividendvordering op hun naam in voormelde vennootschap zoals beschreven in het verslag van de bedrijfsrevisor en op heden nog openstaat voor tenminste hetzelfde bedrag.

De hoger genoemde heer Bert De Smet en mevrouwen Ann Van Autreve en Jolien De Smet verduidelijken nogmaals dat voormeld opgenomen creditsaldo van de door hen aangehouden dividendvordering tot stand is gekomen ten gevolge van het tussentijds toegekend dividend.

Ingevolge onderhavige inbreng wordt het netto bedrag van voorschreven dividenden-uitkering onmiddellijk in het kapitaal opgenomen.

c) Keuze van woonplaats

Voor de uitvoering dezer doen de ondergetekende heer Bert De Smet en mevrouwen Ann Van Autreve en

Jolien De Smet keuze van woonplaats in hun woonplaats.

d) Vergoeding voor de inbrenq



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge















Op de laatste lolL van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

eltaideh aan het Belgisch

Staatsblad

r.

br

Als vergoeding voor deze inbreng in natura worden negenhonderd vijftig (950) nieuwe aandelen gecreëerd van dezelfde aard die dezelfde rechten en plichten bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf heden.

Deze negenhonderd vijftig (950) nieuwe aandelen worden toegewezen aan de hoger genoemde heer Bert De Smet tot beloop van zeshonderd vijfenzestig (665) aandelen of een netto bedrag tot beloop van vierhonderd en twaalfduizend honderd twintig euro en vijfenveertig cent (E 412.120,45), de hoger genoemde mevrouw Ann Van Autreve tot beloop van tweehonderd vijfenzeventig (275) aandelen of een netto bedrag tot beloop van honderd zeventigduizend vierhonderd vijfentwintig euro en vijfenzeventig cent (E 170.425,75) en de hoger genoemde mevrouw Jolien De Smet tot beloop van tien (10) aandelen of een netto bedrag tot beloop van zesduizend honderd zevennegentig euro en dertig cent (¬ 6.197,30.

e) Vaststelling kapitaalverhoging

De vergadering stelt vast dat de voormelde kapitaalverhoging is verwezenlijkt en dat het kapitaal werkelijk werd verhoogd tot zeshonderd vijftigduizend zevenhonderd zestien euro en achtentachtig cent (E 650.716,88).

Xi Aan ondergetekende notaris worden alle machten verleend om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Xl./ De raad van bestuur wordt gelast met de uitvoering van de genomen beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

neergelegd \id& de formaliteiten van het artikel 173 van het registratie-

wetboek, aangezien uitsluitend bestemd voor administratieve doeleinden.

Getekend door Notaris Jan MYNCKE Tegelijk hiermee neergelegd:

1. Expeditie van de akte tot wijziging van de statuten.

2. Verslagen van de bedrijfsrevisor en het bestuursorgaan.

3. Gecoördineerde statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

10/02/2014 : GE179002
02/01/2014 : GE179002
24/12/2012 : GE179002
30/12/2011 : GE179002
30/12/2010 : GE179002
08/01/2010 : GE179002
30/12/2008 : GE179002
18/01/2008 : GE179002
02/01/2008 : GE179002
19/12/2006 : GE179002
23/12/2005 : GE179002
14/12/2004 : GE179002
05/01/2004 : GE179002
29/01/2003 : GE179002
24/01/2003 : GE179002
11/01/2001 : GE179002
12/02/2000 : GE179002
01/01/1997 : GE179002

Coordonnées
DE SMET

Adresse
TUTTEGEMSTRAAT 8 9870 ZULTE

Code postal : 9870
Localité : ZULTE
Commune : ZULTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande