DE BEIRGGIESTEN, AFGEKORT : DB

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BEIRGGIESTEN, AFGEKORT : DB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 629.878.705

Publication

11/05/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

1. Voorzitter:Troch, Jurgen, Hofveldweg 41, 9420 Aaigem

2. Schatbewaarder:Dhondt, Kristof, Aaigembergstraat 28, 9420 Aaigem

3. Secretaris:Andries, Jan, Hofveldweg 37, 9420 Aaigem

4. Materiaalmeester:Veeckman, Dieter, Ratmolenstraat 50, 9420 Aaigem

5. Materiaalmeester:Palstermans, Stefaan, Aaigembergstraat 19, 9420 Aaigem

6. Materiaalmeester:Vanderbeken, Michaël, Eekhout 40, 9420 Aaigem

7. Materiaalmeester:Wynant, Bernard, Aaigembergstraat 12, 9420 Aaigem

8. Materiaalmeester:Van Cauter, Gunther, Dekkersveld 1, 9450 Heldergem

Art. 1. De vereniging draagt de naam "De Beirggiësten" afgekort: "DB".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Hofveldweg 37, 9420 Aaigem, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

- beheer en organisatie van evenementen op  den Berg

- het bevorderen van sociaal contact, het samenhorigheidsgevoel en het samenwerken binnen de groep en  den

Berg .

STATUTEN

Naam, zetel, doel, duur

De ondergetekenden, het bestuur, op heden verkozen:

De leden houden zich aan volgende regels:

-

3/4 van de activiteiten meehelpen

- zich bij een meerderheidsbeslissing neerleggen

Met het oog op het realiseren van de doelstellingen kunnen, onder meer, volgende initiatieven worden genomen:

- Straatfeesten

- Fuiven

- Nieuwjaarsdrink

- BBQ

- Wandeltochten

- ...

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Beirggiësten

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : DB

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Hofveldweg 37

*15307909*

Luik B

9420

België

0629878705

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Erpe-Mere (Aaigem)

Griffie

Neergelegd

07-05-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Zij zal slechts door 3/4 meerderheid ontbonden worden.

Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De vzw  De Beirggiësten bestaat uit leden en toegetreden leden. Het register van de leden zal actueel gehouden worden en terug te vinden zijn op het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 6. Opdat iemand lid kan worden van de vereniging, moet deze door een lid worden voorgedragen. Op de eerstvolgende vergadering wordt dit besproken en wordt hierover gestemd door de leden, iedereen dient akkoord te zijn. Deze is van toepassing zolang er geen ledenstop in werking is (welke in overleg met de leden toegepast zal worden).

Art. 7. Een ontslagen lid kan niet meer opnieuw in de vereniging worden toegelaten.

Art. 8. De door de leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage is gelijkgesteld aan één EURO. Art. 9. Elk lid verklaart zich akkoord met de statuten door het betalen van het lidgeld.

Art. 10. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan het bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Algemene vergadering

Art. 11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de leden en is bevoegd voor:

Art. 12. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Het bijeenroepen van de algemene vergadering gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Art. 13. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

Art. 14. Alle bestuursfuncties zijn jaarlijks open en verkiesbaar. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend

stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

het benoemen en afzetten van de bestuurders; het ontbinden van de vereniging;

Bestuur

Art. 15. De maandelijkse vergaderingen worden enkel bijgewoond door de leden van de raad van bestuur.

Art. 16. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

Art. 17. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 18. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Art. 19. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 20. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 21. Wijzigingen aan het statuut liggen bij de raad van bestuur. Elk lid heeft het recht een nieuw artikel voor te dragen of een voorstel tot wijziging van een bestaand artikel in te dienen. De opname of wijziging gebeurt door een 3/ meerderheid.

Art. 22. De statutaire vergadering kan slechts doorgaan als 2/3 van de leden aanwezig zijn.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 23. Het bestuur kan beschikken over een vetorecht bij betwistbare voorstellen die het algemeen karakter van de vereniging zou kunnen schaden.

Art. 24. Verdeling van de stemmen: elk lid heeft 1 volwaardige stem. Be staking van of gelijkheid aan stemmen, heeft de voorzitter of zijn vervanger de beslissende stem.

Art. 25. De voorzitter is enkel afzetbaar wanneer deze door een 3/ meerderheid van de stemmen verzicht wordt de vergadering te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag voordoen, ernstige tekortkomingen tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden.

Art. 26. De secretaris is enkel afzetbaar wanneer deze door een 3/ meerderheid van de stemmen verzicht wordt de vergadering te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag voordoen, ernstige tekortkomingen tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden.

Art. 27. De schatbewaarder is enkel afzetbaar wanneer deze door een 3/ meerderheid van de stemmen verzicht wordt de vergadering te verlaten. Deze stemming kan enkel worden gevraagd indien er zich ernstige feiten van wangedrag voordoen, ernstige tekortkomingen tegenover de groep, laksheid en veelvuldige afwezigheid zonder reden.

Art. 28. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921, als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing.

Art. 29. De schatbewaarder zal op eender welk ogenblik verantwoording kunnen afleggen tegenover leden en bestuur. Deze verantwoording gebeurt door middel van voorlegging van het kasboek en uitreksels.

Art. 30. De gelden, eigendom van de vereniging, zullen op een bank- en/of spaarrekening geplaatst worden.

Art. 31. Elk lid dat zich ertoe verbindt uitgaven te doen, moet een bewijs voorleggen, zoniet een duidelijke uitgaven- en inkomstenlijst voorleggen. Bij eventuele ontvangst van gelden voor het aankopen van materiaal of materieel, zal een ontvangstbewijs moeten getekend worden.

Art. 32. Ontslagnemende en uitgesloten leden, evenals erfgenamen van een overleden lid, hebben geen recht op het kapitaal of een deel ervan, toebehorend aan de vereniging. Zij kunnen eventueel gestorte bedragen niet terugvorderen en evenmin overdragen.

Begrotingen en rekeningen

Ontbinding en vereffening

Art. 33. Bij ontbinding van de vereniging zullen alle eigendommen ten gelde gemaakt worden op een zo voordeling mogelijke manier. De verdeling van de gelden gebeurt a rato van het aantal jaar lidmaatschap.

Materiaal

Art. 34. De verworven materialen en gelden blijven eigendom van de vereniging zolang deze bestaat, ongeacht bestuur en leden.

Art. 35. De beschrijving van de eigendommen, materiaal en materieel wordt beschreven in een lijst in handen van de materiaalmeester. Deze lijst wordt bijgehouden en aangepast. Een kopie van deze lijst zal op het adres

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

van de zetel aanwezig zijn.

Art. 36. Ieder lid is verantwoordelijk voor het gebruik van het materiaal.

Art. 37. Geen enkel lid zal zonder toelating van de materiaalmeester of bestuurslid materiaal uitlenen.

Art. 38. Geen enkel lid zal zonder toelating van de materiaalmeester of bestuurslid materiaal aankopen.

Verantwoordelijkheden

Art. 39. Bij ongeval, vrijwillig veroorzaken van een ongeval, geldelijke tekortkomingen, boetes, enz... welke te maken hebben met de werking van de vereniging, in functie van de door de vereniging ingerichte activiteit, zijn niet allen de in functie zijnde bestuursleden verantwoordelijk, maar wel alle erkende leden. Met uitsluiting van persoonlijke, materiële, fysische en mentale schade van risico s op eigen initiatief genomen.

Art. 40. Elke ondergetekend lid heeft gelijke verantwoordelijkheden in de vereniging gaande van organisatie van activiteiten tot alle acties waar de vereniging in betrokken is.

Getekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te zetel op 01/05/2015, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Dendermonde.

Art. 41. Elk ondertekent de statuten en ontvangt er een dubbel van.

Oprichter 1: Dhondt, Kristof, Aaigembergstraat 28, 9420 Aaigem

Oprichter 2: Andries, Jan, Hofveldweg 37, 9420 Aaigem

Oprichter 3: Veeckman, Dieter, Ratmolenstraat 50, 9420 Aaigem Oprichter 4: Palstermans, Stefaan, Aaigembergstraat 19, 9420 Aaigem Oprichter 5: Vanderbeken, Michaël, Eekhout 40, 9420 Aaigem Oprichter 6: Wynant, Bernard, Aaigembergstraat 12, 9420 Aaigem Oprichter 7: Van Cauter, Gunther, Dekkersveld 1, 9450 Heldergem

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Oprichter 8: Troch, Jurgen, Hofveldweg 41, 9420 Aaigem

Coordonnées
DE BEIRGGIESTEN, AFGEKORT : DB

Adresse
HOFVELDWEG 37 9420 ERPE-MERE

Code postal : 9420
Localité : Erpe
Commune : ERPE-MERE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande