AWAKENINGS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : AWAKENINGS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 552.995.218

Publication

06/06/2014
ÿþMe! Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I 1111119111111u111Ao

" I1iEER+Ce.LEGD

MEI

2 7 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHANDEGriffMENT



Ondernemingsnr : O S2 . ~. aÇ . 1,1%

Benaming

ívoluit) : AWAKENiNGS

(verkort) .

Rechtsvorm : VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA

Zetei : Koningin Astridplein, 48 te 9900 Eeklo

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Heden tweeduizendenviertien, 22 mei, hebben personen verklaard bierbij een vennootschap onder firma

op te richten

- Van Hereweghe Xander, geboren te 9900 Eeklo op 05 mei 1993 NN 93 05 05-341-42 wonende te 9900

Eeklo aan het Koningin Astridplein 48.

- Van de Velde Wendy, geboren te 9900 Gent op 01 december 1973, NN 73 12 01-036-96 wonende

te Eeklo aan de Moeie 36.

Smekens Herwig, geboren te 9000 Gent op 29 april 1973, NN 73 04 29-121-85 wonende te 9090

Melle aan de Wautersdreef, 7.

waarvan zij de statuten samengesteld hebben als volgt :

BENAMING - ZETEL - DOEL -DUUR.

Artikel 1

Benaming van de vennootschap: "AWAKENINGS".

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9900 Eeklo aan het Koningin Astridplein 48.

Bij beslissing van het College van zaakvoerders mag het adres worden verplaatst en bedrijfszetels

vestigen op andere plaatsen in België.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen

rekening:

- De uitbating in brede zin van tavernes, recepties, seminaris, drankgelegenheden en schouwspel.

De invoer, de uitvoer, de fabricatie, de groot- en kleinhandel, het vervoer van alle voedingsproducten

en van alle dranken in de breedste zin van het woord, de verkoop van alcoholische- en sterke dranken,

verkoop van tabakswaren.

Artikel 4

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte duur met ingang van 22 mei 2014. Zij kan verbintenissen aangaan die haar duur overtreffen. Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering krachtens de inzake statutenwijziging geldende regels en voorwaarden.

KAPITAAL - MAATSCHAPPELIJKE - DEELBEWIJZEN.

Artikel 5.

Het maatschappelijk kapitaal is onbeperkt. Het minimum kapitaal is vastgesteld op 1000,00 ¬

Artikel 6.

Het maatschappelijk kapitaal is samengesteld uit deelbewijzen op naam van 5,00¬ (vijf) elk.

Het aantal maatschappelijke deelbewijzen dat overeenstemt met het minimum kapitaal moet ten alle

Op de laatste niz van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de ;nstr¬ umenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzlen van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam er jtandrekening.

tijden onderschreven zijn. Het collegevan zaakvoerders stelt de verhouding vast waarin de maatschappelijke deelbewijzen moet worden volgestort en de tijdstippen waarop de stortingen worden opgevraagd.

Artikel 7.

De maatschappelijke deelbewijzen mogen enkel worden afgestaan of overgedragen aan vennoten na akkoord van het college van zaakvoerders, die desgevallend bij algemeenheid van stemmen beslist.

Artikel 8.

De aanspralelijkheid van de vennoten is bepertkt ten belope van hun inbreng. Zij zijn hoofdelijk aansprakelijk

VENNOTEN.

Artikel 9.

Zijn vennoten,

1. De onderschrijvers van deze akte

- Xander Van Herreweghe, geboren te 9900 - Eeklo op 05 mei 1993. NN 93 05 05-341-42 wonende te

9900 Eeklo aan het Kononklijk Astrid plein 48.

- Van de Velde Wendy. geboren te Gent op 01 december 1973. NN 73 12 01-036-96 wonende te 9900

Eeklo aan de Moeie 36

- Smekens Herwig, geboren te 9000 Gent op 29 april 1973, NN 73 04 29-121-85 wonende te 9090 Melle

aan de Wautersdreef 7.

2. De natuurlijke of rechtspersonen die als vennoot door het college van zaakvoerders vastgestelde voorwaarden onderschrijven. Deze personen moeten minstens een maatschappelijk deelbewijs van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten en van het huishoudelijk regement.

De vennototschap mag de toetreding van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weigeren, tenzij die vennoten niet voldoen aan de algemene toelatingsvoorwaarden. De hoedanigheid van vennoot wordt vastgesteld bij het aanbrengen op het vennotenregister van de handtekening van de vennoot en de vermelding van de datum van zijn toedreding.

Artikel 10.

Ieder vennoot mag slechts uittreden tijdens de eerste zes maanden van het maatschappelijk dienstjaar. Deze uittreding mag evenwel worden geweigerd indien zij de vereffening van de vennootschap tot gevolg zou hebben. De aansprakelijkheid van de ontslag nemende vennoot verstrijkt pas bij het einde van het maatschappelijk boekjaar waarin hij zijn ontslag heeft ingediend.

Artikel 11.

een vennoot kan slechts uit de vennootschap uitgesloten worden wanneer hij ophoudt te voldoen aan de algemene toetredingsvoorwaarden of wanneer hij handelingen verricht die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. De uitsluitingen worden uitgesproken door de Algemene Vergadering op basis van een gemotiveerde beslissing, na de vennoot waarvan de uitsluiting aan de gang is te hebben gehoord. Een eensluidend afschrift van het proces- verbaal van uitsluiting wordt binnen twee dagen bij aangetekende brief aan betrokkene toegestuurd. De ontslagnemende of uitgestoten vennoot heeft recht op de terugbetaling van zijn deelbewijs, zoals blijkt uit de balans van het boekjaar waarin het ontslag genomen of of de uitsluiting uitgesproken werd, zonder toekenning van een doel van de reserves. in geen geval kan hem meer worden terugbetaald dan het door de vennoot volstorte deel op zijn deelbewijs.

Artikel 12.

In geval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of ontzetting van een vennoot ontvangen zijn erfgenamen, schuldeisers of wettelijke vertegenwoordigers de waarde van zijn deelbewijzen over eenkomsting de bovenvermelde bepalingen.

Artikel 13.

Voost behouden aan het Belgisch '3taatsbled

Op de laatste hiz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de'echtspersoor< ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Gewezen vennoten en rechtverkrijgenden of schuldeisers ,fan vennoten kunnen noch de vereffening van de vennootschap of het leggen van de zegbib uitlokken; noch de veréfféning of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op welke wijze ook in het beheer tussenkomen. Voor de uitoefening van hun rechten zijn ze gebonden door de inventarissen en rekeningen der vennootschap en door de beslissingen van het Çollége van zaakvoerders en van de Algemene Vergadering.

RUBRIEK 4: Bestuur en toezicht

Artikel 14:

De vennootschap wordt bestuurd door een college van zaakvoerders die samengesteld is uit

minstens één (of meer) lid (leden) benoemd door de Algemene Vergadering.

De duur van het mandaat van bestuurder bedraagt zes jaar, zij zijn herkiesbaar.

Zij kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet.

Artikel 15:

De vennoten die als zaakvoerders optreden, oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, onverminderd het recht van de vennoten op de toekenning van een vergoeding voor kosten en vacaties, en van hun wedde voor de geleverde beroepsprestaties,

Artikel 16:

Ingeval van vacature van een plaats van zaakvoerder, mag door het college van zaakvoerders voorlopig in de vervanging worden voorzien, in afwachting dat de volgende Algemene Vergadering er definitief over beslist. De zaakvoerder die een ander vervangt, voleindigt het mandaat van zijn voorganger.

Artikel 17:

Het college van zaakvoerders kiest onder zijn leden een voorzitter en een ondervoorzitter. Het college van zaakvoerder vergadert telkens het belang van de vennootschap dit vereis, op bijeenroeping en wordt voorgezeten door de voorzitter of zo deze verhindert door de ondervoorzitter.

Het college van zaakvoerder kan slechts geldig beraadslagen over punten die op de agenda voorkomen en wanneer ten minste twee van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige leden. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De beslissingen worden opgenomen in notulen, die in een bijzonder register ingeschreven en ondertekend worden door alle aanwezige leden van het college.

Artikel 18:

Het college van zaakvoerders is met de meest uitgebreide macht bekleed voor aile handelingen, zowel van bestuur, als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, behalve voor de handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten enkel de Algemene Vergadering bevoegd is.

Zo kan hij ondermeer:

Alle sommen en waarden ontvangen. Alle roerende goederen en rechten verwerven, vervreemden, ruilen, huren, verhuren en met hypotheek bewaren. Leningen met hypothecaire en andere waarborgen opnemen, met uitzondering van obligatieleningen. Leningen toestaan, alle borgstellingen en hypotheken met of zonder dadelijke uitwinning aanvaarden, verzaken van aile zakelijke of andere rechten en waarborgen, voorrechten, hypotheken, doorhalingen toestaan, met of zonder betaling, van alle bevoorrechte en hypothecaire inschrijvingen, randmeldingen, verzet of beslag, vrijstellen van ambtshalve te nemen inschrijvingen, betaling met of zonder subrogatie doen of toestaan, in aile gevallen afstand doen, verzaken of bewilligen, zelfs dadingen aangaan, beroep doen op scheidingsrecht en scheidsrechterlijke bedingen aanvaarden, gebeurlijke teruggaven toekennen. Personeel in dienst nemen, schorsen of ontzetten, hun bevoegdheid en hun bezoldiging bepalen.

J

3

Artikel 19

Het college van zaakvoerders7rnagt zijn bevoegdheden geheel. d geddeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden.

Het college van zaakvoerders bepaalt de vergoeding verbonden aan deze opgedragen bevoegdheid, doch met inachtneming van de bepalingen van artikel 15 hiervoor.

Artikel 20:

Voor alle akten en handelingen, al dan niet voor de rechtbank, zal de vennootschap geldig vertegenwoordigd zijn door zijn zaakvoerder(s), die in geen geval van een beslissing of volmacht van het college van zaakvoerders moeten doen blijken.

Artikel 21:

Toezicht:

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van de statuten van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan een commissaris opgedragen indien dat door de wet wordt vereist.

Indien er geen wettelijke verplichting tot aanstelling van een commissaris bestaat, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Een vennoot kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de

~o accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de

e vennootschap.

RUBRIEK 5: Algemene Vergadering

e

b"

Artikel 22:

De Algemene Vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt tenminste éénmaal per jaar samen, de derde vrijdag van de maand mei, op de plaats, datum en uur door het College van zaakvoerders vastgesteld.

Artikel 23:

N De voorzitter van het college van zaakvoerders roept de jaarlijkse Algemene Vergadering en

de Buitengewone Vergadering bijeen.

De oproeping geschiedt uiterlijk acht dagen voor de geplande vergadering, volgens de in het

huishoudelijk reglement bepaalde modaliteiten, met vermelding van de agendapunten.

et

_e Artikel 24:

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van

het College van zaakvoerders of bij belet door de oudste of de oudste in dienstjaren

aanwezige vennoot.

cà De voorzitter, de aanwezige vennoten, de stemopnemer en de secretaris vormen het bureau

'l van het College van zaakvoerders.

Ar ikel 25:

Alle vennoten hebben in de Algemene Vergadering gelijk stemrecht in alle aangelegenheden

rzr ten belope van één stem per deelbewijs.

e"

~o Artikel 26:

Buiten de gevallen waarin voorzien bij artikel 27 van dit statuut, beraadslaagt de Algemene

pq Vergadering geldig, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte

stemmen.

De Algemene Vergadering kan slechts uitspraak doen omtrent de punten die in de agenda

voorkomen.

4

Artikel 27:

De Algemene Vergadering 1 1

9 9 g kán \\tslechts geldig bteraadsiagen over statutenwijzigingen

wanneer (het doel ervan) de voorgestélde wijzigingen speciaal in de oproepingsbrief werd vermeld en wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwcyordigen.

Indien aan deze voorwaarde niet is voldaan, is een nieuwe oproeping vereist en zal de nieuwe Algemene Vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal vertegenwoordigde deelbewijzen.

Voor een beslissing tot wijziging van de statuten zijn minstens drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde ,stemmen vereist.

Artikel 28:

De notulen van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. Ze worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom vragen.

Artikel 29:

Buitengewone Algemene Vergaderingen mogen worden bijeengeroepen door het College van zaakvoerders, wanneer het belang van de vennootschap dit vergt. Het college moet een Buitengewone Algemene Vergadering bijeenroepen telkens één of meer vennoten, die een derde van de deelbewijzen bezit, erom verzoekt en dit op voorwaarde dat ze de te bespreken agendapunten opgeven.

Artikel 30:

Al wat verband houdt met de werkzaamheden van het College van zaakvoerders en met de Algemene Vergadering mag door een huishoudelijk reglement worden geregeld, maar zonder dat hierbij van de bindende bepalingen van de wet of van de statuten mag worden afgeweken.

RUBRIEK 6: Maatschappelijk boekjaar - Balans

Artikel 31:

Het maatschappelijk boekjaar begint op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder

jaar. Het eerste boekjaar begint 01 juni 2014 en eindigt op 31 december 2015.

een inventaris, een balans en een resultatenrekening met hun toelichting opgemaakt, die et

et

aan een Algemene Vergadering ter goedkeuring dienen te worden voorgelegd.

cà Artikel 33:

rm

;Eo De verslagen van de zaakvoerder(s) worden voorgelezen aan de Algemene Vergadering die

" beslist over de goedkeuring van de jaarrekeningen (balans, resultatenrekening en

ª% toelichting).

,.z Na goedkeuring van de jaarrekeningen spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de

aan de zaakvoerder(s) te verlenen décharge.

e De jaarrekeningen worden binnen dertig dagen na goedkeuring neergelegd ter griffie van de

te handelsrechtbank van de bedrijfszetel van de vennootschap.

Ci

pq RUBRIEK 7: Verdeling van de winst

Artikel 34:

Het batig saldo van het boekjaar wordt als volgt besteed:

1/ 5% aan de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft, tenzij dit reservefonds een

tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt.

06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

ª% Artikel 32:

Bij het einde van ieder maatschappelijk boekjaar wordt door het College van zaakvoerders

5

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

2/ De Algemene Vergadering beslist over het saldo.

RUBRIEK 8: Ontbinding  .Vereffening

Artikel 35:

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaam verklaring, de professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen.

Clausule: Wanneer blijkt dat ingevolge voornoemde situaties slechts één vennoot overblijft, is de vennootschap van rechtswege ontbonden omwillen van de éénhoofdigheid. In voornoemd geval heeft de overblijvende vennoot het recht de zaak onmiddellijk verder te zetten in de vorm van een eenmanszaak op voorwaarde dat overige vennoten of hun erfgenamen daarvoor vergoed worden.

Artikel 36:

Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het overschot eerst dienen

om de sommen die op de deelbewijzen werden gestort, terug te betalen.

Artikel 37:

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig

de bepalingen van de Vennootschapswet.

Artikel 38:

In geval van overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) inzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn . rechtverkrijgende nog gedurende drie achtereenvolgende jaren een vergoeding toegekend gelijk aan de vergoeding die aan deze vennoot toekwam voor de laatste twaalf maanden voor het overlijden of de terugtrekking, onverminderd zijn of hun rechten op uitkering van de vergoeding voor de tijdens laatst vermelde periode verrichte prestaties. De vergoeding voor de vermelde periode van drie jaar wordt evenwel niet toegekend aan de vennoot die zich terugtrekt, of daartoe wordt gedwongen omdat hijzelf en ter kwader trouw de voortzetting van de samenwerking heeft belet.

Artikel 39:

In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt in het netto-actief van de vennootschap verdeeld, derwijze dat aan iedere gewezen vennoot, of aan de zich terugtrekkende vennoot, wordt toegekend.

RUBRIEK 9: Diverse bepalingen

Artikel 40:

De Algemene Vergadering beslist over de door het College van zaakvoerders voorgestelde

huishoudelijk reglement.

RUBRIEK 10: Overgangsbepalingen

Met eenparigheid van stemmen worden als zaakvoerders benoemd, de heer Smekens

Herwig, Xander Van Herreweghe en mevrouw Van de Velde Wendy voornoemd.

Zij kunnen de titel voeren van zaakvoerder.

Met éénparigheid van stemmen wordt bijzondere volmacht verleend aan de zaakvoerders,

met betrekking tot het aanvragen van het ondernemingsnummer en het bekomen van een

" BTW-nummer en de formaliteiten die dienaangaande moeten worden voldaan.

6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennoten geven bij " deza4 tjzbi\d'ere;volmacht aan



om, met mogelijkheid van indeplaatsstelling, aile nuttige of noodzakelijke formaliteiten e' vervullen voor de inschrijving, wijziging en doorhaling van de vennootschap bij de diensten van het ondernemingsloket en voor de aanvraag van een BTW nummer, wijziging of stopzetting bij de administratie.

Aldus opgemaakt te 9940 Evergem in 4 (vier) originelen, Een origineel zal worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent, een ander zal bewaard worden op het registratiekantoor, en ieder van de ondergetekenden heeft een origineel.

Naam en adres van de vennoten, aantal deelbewijzen: 100.

Handtekening

- Xander Van Herreweghe, wonende te 9900 Eeklo aan het Koningin Astridplein 48, houder van 10% van de deelbewijzen.

- Van de Velde Wendy, wonende te 9900 Eeklo aan

de Moeie 36, houder van 40% van de deel-

bewijzen.

Smekens Herwig, wonende te 9090 Melle aan de

Wautersdreef, 7, houder van 50% van de deelbewijzen.

~& i 0 tL~ti~! ~i~~C'- ~ x ~7c;r

7

YLLd\Dej

27/04/2017 : RUBRIEK EINDE (STOPZETTING, INTREKKING STOPZETTING, NIETIGHEID, GER. AK., GERECHTELIJKE REORGANISATIE, ENZ...

Coordonnées
AWAKENINGS

Adresse
KONINGIN ASTRIDPLEIN 48 9900 EEKLO

Code postal : 9900
Localité : EEKLO
Commune : EEKLO
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande