YVEST

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : YVEST
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 466.133.894

Publication

08/08/2014
ÿþMor1 Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11114RH1111111111

BE

AON1TEUR

_GISCH STAATSBLA) Gent MEigeig Brugge

tre_griffier

0.1 n-08-

BELGE

2014

Griffie Rechtbank Koophandel

22 JUL 2014

NEERGELEGD

Ondernemingsnr : 0466.133.894

Benaming

(voluit) : WEST

(verkort) :

Rechtsvorm: Naamloze Vennootschap

Zetel: 8300 Knokke-Heist, Konijnendreef 12 bus A

(volledig adres)

Onderwerp akte DOELUITBREIDING - KAPITAALVERHOGING

Uit een akte verleden voor notaris Dirk Declercq te Zwevegem op vijftien juli tweeduizend en veertien, neergelegd ter registratie, en waarvan hier een ontledend uittreksel volgt, blijkt dat de algemene vergadering met eenpadgheid van stemmen beslist heeft tot

EERSTE BESLUIT

De vergadering bevestigt de verplaatsing van de zetel van de vennootschap naar 8300 Knokke-Heist, Keininendreef 12 bus A. en besluit de eerste zin van artikel 2 van de statuten te schrappen en te yervangen ais volgt:

"De vennootschap is gevestigd te 8300 Knokke-Heist, Konijnendreef 12 bus A."

TWEEDE BESLUIT

De vergadering neemt vooreerst kennis van het verslag van de raad van bestuur met verantwoording van de wijziging van het doel van de vennootschap, waarbij een staat van activa en passiva is gevoegd, afgesloten op dertig april tweeduizend en veertien«

De vergadering besluit vervolgens tot de wijziging van het doel van de vennootschap door toevoeging van een tiende gedachtenstreepje aan artikel 3 van de statuten, waarvan de tekst luidt als volgt:

"alle ontwikkeling, koop en verkoop, in- en uitvoer, alsook fabricatie (al dan niet via onderaanneming) van alle soorten folies en gelijkaardige producten voor aile mogelijke toepassingen in de meest brede zin van het woord."

DERDE BESLUIT

De voorzitter stelt vast dat de inhoud van het verslag van de raad van bestuur en het verslag van de bedrijfsrevisor, overeenstemt niet de vereisten van het Wetboek van Vennootschappen. De aandeelhouders erkennen dat zij van voormelde bijzondere verslagen kennis hebben genomen door er voorafgaandelijk een kopij van ontvangen te hebben.

De algemene vergadering ontslaat de voorzitter ervan voorlezing te geven van de verslagen voormeld onder punt 4 van de agenda.

Het verslag van de bedrijfsrevisor besluit als volgt:

"De inbreng in natura tot kapitaalverhoging van de naamloze vennootschap 'YVEST door de heer Yves Vanwynsberghe, voornoemd, omhelst vierenzeventig (74) aandelen in voile eigendom en vijfenzeventig (75) aandelen in blote eigendom van de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", voornoemd, voor een inbrengwaarde van respectievelijk 2.483.380,18 en E 2.179.824,31 .

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel,dat :

ide verrichtingen werden nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de Pepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in nature;

2de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

3de voor de inbreng in nature door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leiden, onder voorbehoud:

- van de mogelijke milieulatenties op de onroerende goederen eigendom van de vennootschap ingevolge het ontbreken van informatie of bodemattesten dienaangaande;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

. i

11._,, .}

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

- van de financiële gevolgen van eventuele fiscale controles voor de jaren die nog niet gecontroleerd werden,

- dat de exploitatie-omstandigheden van de vennootschap waarvan de aandelen worden ingebracht niet fundamenteel gewijzigd worden, ten minste overeenkomt met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, verhoogd met de uitgiftepremie zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng bestaat uit 33.806 aandelen van de naamloze vennootschap 'YVEST ' zonder vermelding van nominale waarde voor een kapitaal van E 4.486.056,20 en een globale uitgiftepremie van E 177.148,29.

We willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting.

Het verslag werd opgesteld door ondergetekende overeenkomstig de bepalingen van artikel 602 van het Wetboek van vennootschappen en kan enkel voor dit doel aangewend worden.

Waregem, 10 juli 2014.

Geert Van Ryckeghem

Bedrijfsrevisor

Vennoot in de burg.venn.ovv.bvba Lelieur,Van Ryckeghem & C°"

Na bespreking van deze verslagen en de conclusie van de bedrijfsrevisor besluit de algemene vergadering deze verslagen goed te keuren. Een exemplaar van aile verslagen zal worden neergelegd ter griffie van de rechtbank van Koophandel, samen met een expeditie van onderhavig proces-verbaal.

VIERDE BESLUIT

Eerste kapitaalverhoging met vier miljoen vierhonderd zesentachtigduizend zesenvijftig euro twintig cent (4.486.056,20 EUR) om het kapitaal te brengen van twee miljoen vierhonderd vijfenvijftigduizend euro (2.455.000,00 EUR) naar zes miljoen negenhonderd éénenveertigduizend zesenvijftig euro twintig cent (6.941.056,20 EU R),

De kapitaalverhoging wordt verwezenlijkt door inbreng in nature van:

1/ de voile eigendom van vierenzeventig (74) aandelen van de naamloze vennootschap "FLEX0F1LL", met zetel te 8790 Waregem, Textielstraat 16 en ondernemingsnummer 0453.785.893, voornoemd.

2/ de blote eigendom van vijfenzeventig (75) aandelen van de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", voornoemd.

De kapitaalverhoging zal gepaard gaan met de creatie en uitgifte van drieëndertigduizend achthonderd en zes (33.806) nieuwe aandelen, zonder aanduiding van nominale waarde, welke aandelen dezelfde rechten en voordelen zullen genieten als de reeds bestaande aandelen en welke aandelen ook vanaf de inschrijving zullen deelnemen in de winsten van de vennootschap.

Deze drieëndertigduizend achthonderd en zes (33.806) nieuwe aandelen worden toegekend aan de heer Yves Vanwynsberghe als vergoeding voor zijn inbreng van zijn vierenzeventig aandelen in volte eigendom en vijfenzeventig aandelen in blote eigendom van de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", waarbij:

- vier miljoen vierhonderd zesentachtigduizend zesenvijftig euro twintig cent (4.486.056,20 EUR) zal geboekt worden als kapitaal;

- honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177.148,29E) zal geboekt worden als uitgiftepremies;

Ieder nieuw aandeel en de daarbijhorende uitgiftepremie zal worden volgestort in kapitaal ten belope van honderd ten honderd (100%).

VIJFDE BESLUIT

Vervolgens verklaart de heer Yves Vanwynsberghe, na lezing gehoord te hebben van wat voorafgaat, volledig kennis te hebben van de statuten en financiële toestand der vennootschap en inbreng te doen van:

1/ de voile eigendom van vierenzeventig (74) aandelen van de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", met zetel te 8790 Waregem, Textielstraat 16 en ondernemingsnummer 0453.785.893, voornoemd.

2/ de blote eigendom van vijfenzeventig (75) aandelen van de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", voornoemd.

Verklaring van de inbrenger

De inbrenger verklaart rechtmatig eigenaar te zijn van deze aandelen en bevestigt deze aandelen vrij te kunnen overdragen.

Algemene voorwaarden van de inbreng in natura

Voormelde inbreng geschiedt onder de volgende lasten en voorwaarden:

1/ De vennootschap bekomt de voile eigendom van vierenzeventig (74) aandelen en de blote eigendom van vijfenzeventig (75) aandelen te rekenen vanaf heden. Zij zal voor de vierenzeventig (74) aandelen in volle eigendom vanaf heden aile hoe genaamde lasten, taksen en belastingen dragen,

2/ De vennootschap zal van de vierenzeventig ingebrachte aandelen in volle eigendom in het genot treden vanaf heden door het optrekken van de dividenden of andere financiële voordelen vanaf de eerstvolgende uitkering van de vennootschap; aldus zullen de nog uit te keren winsten slaande op het lopende boekjaar alsmede op de vorige boekjaren enkel toekomen aan de vennootschap.

3/ De aandelen worden ingebracht voor vrij en zuiver van elke bevoorrechte last, in pandgeving of beslag.

4/ Er wordt uitdrukkelijk overeengekomen dat indien de aandelen die het voorwerp uitmaken van huidige inbreng, overgedragen worden aan een buitenlandse rechtspersoon zoals begrepen onder artikel 227, 2° en 3'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

W.I.B. 92 gedurende een periode van één jaar ingaande op heden, de vennootschap zich ertoe verbindt alle belastingen en lasten, in toepassing van de artikelen 90, 9°, 94 en 171, 4° van het W.1.B. 92, ten leste gelegd van de inbrenger te dragen en te betalen.

5/ Verder verklaart de inbrenger volgende engagementen op zich te nemen gedurende een periode van drie jaar vanaf de inbreng:

A. Geen kapitaalvermindering door te voeren in de naamloze vennootschap "YVEST";

B. Geen kapitaalvermindering door te voeren in de naamloze vennootschap "FLEXOFILL", tenzij de middelen worden gebruikt voor nieuwe investeringen of financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen zonder dat deze geldmiddelen mogen doorstromen naar de aandeelhouders natuurlijke personen;

D. De dividendenpolitiek vanuit de naamloze vennootschap FLEXOFILL zal niet wijzigen ten opzichte van vroeger. Er kunnen hogere dividenden worden uitgekeerd indien deze aangewend worden voor nieuwe investeringen of financiering van andere groepsvennootschappen of verbonden ondernemingen zonder dat deze geldmiddelen mogen doorstromen naar de aandeelhouders natuurlijke personen. De hogere dividenden mogen ook aangewend worden voor de betaling van de aandeelhouders die uittreden, voor zover de dividenduitkeringen worden gebruikt voor de terugbetaling van een lening of de aflossing van een rekening-courant die werd aangegaan voor de uitkoop van aandeelhouders. De terugbetaling van de lening of de aflossing van de rekening-courant moet echter wel over een voldoende lange periode worden gespreid.

D. De door de naamloze vennootschap FLEXOFILL betaalde managementfees, bezoldigingen, zullen

overeenstemmen met de vroegere fees en bezoldigingen. Deze fees en bezoldigingen mogen hoger zijn indien blet det er daadwerkelijk bijkomende prestaties tegenover staan.

Vergoeding voor de inbreng in nature

De aandelen in voile eigendom en de aandelen in blote eigendom ingebracht door de heer Yves Vanwynsberghe, voornoemd, vertegenwoordigen een globale waarde van vier miljoen zeshonderd drieënzestigduizend tweehonderd en vier euro negenenveertig cent (4.663.204,49E) begrijpende een uitgiftepremie van honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177.148,29E).

Ais vergoeding voor deze inbreng worden de drieëndertigduizend achthonderd en zes (33.806) nieuwe aandelen, zonder nominale waarde toegekend aan voormelde inschrijver, die aanvaardt.

Deze drieëndertigduizend achthonderd en zes (33.806) nieuwe aandelen zullen volledig gelijk zijn aan de bestaande aandelen en zullen deelnemen in de resultaten van het lopende boekjaar pro rata temporis.

pro-fisco verklaring

1/ De verschijner verklaart dat de waarde van de ingebrachte aandelen gelijk is aan de inbrengwaarde, zoals hiervoor bepaald.

2/ De optredende notaris heeft lezing gegeven van het eerste lid van artikel 203 van het Wetboek der registratie-, hypotheek- en griffierechten, dat luidt als volgt : "In geval van bewimpeling aangaande prijs en lasten of overeengekomen waarde is elk der contracterende partijen een boete verschuldigd gelijk aan het ontdoken recht. Dit recht is ondeelbaar door alle partijen verschuldigd.".

ZESDE BESLUIT.

De vergadering stelt vast en verzoekt mij notaris akte te nemen van het feit dat voormelde kapitaalverhoging van vier miljoen vierhonderd zesentachtigduizend zesenvijftig euro twintig cent (4.486,056,20 EUR) effectief verwezenlijkt is zodat het kapitaal van de vennootschap thans zes miljoen negenhonderd éénenveertigduizend zesenvijftig euro twintig cent (6.941.056,20 EUR) bedraagt, vertegenwoordigd door tweeënvijftigduizend driehonderd en zes (52.306) kapitaalaandelen zonder nominale waarde die ieder één/tweeënvijftigduizend driehonderd en zesde (1/52.306ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

ZEVENDE BESLUIT.

De vergadering beslist het bedrag van de uitgiftepremie, zijnde globaal honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177A 48,29E) te plaatsen op een onbeschikbare rekening "Uitgiftepremies", die, zoals de andere inbrengen strekt tot waarborg van derden, en die slechts zal kunnen verminderd of opgeheven worden op de wijze vereist door het Wetboek van Vennootschappen.

ACHTSTE BESLUIT,

De vergadering beslist het kapitaal van de vennootschap een tweede maal te verhogen met honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177.148,29E), zodat het kapitaal verhoogd zal worden van zes miljoen negenhonderd éénenveertigduizend zesenvijftig euro twintig cent (6.941,056,20 EUR) tot zeven miljoen honderd achttienduizend tweehonderd en vier euro negenenveertig cent (7.118204,49E), door incorporatie bij het kapitaal van de voormelde uitgiftepremie ten belope van een bedrag van honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177.148,29E).

Deze kapitaalverhoging geschiedt zonder creatie van nieuwe aandelen.

NEGENDE BESLUIT.

De vergadering stelt vast en verzoekt mil notaris akte te nemen van het feit dat voormelde tweede kapitaalverhoging van honderd zevenenzeventigduizend honderd achtenveertig euro negenentwintig cent (177.148,29E) effectief verwezenlijkt is zodat het kapitaal van de vennootschap thans zeven miljoen honderd achttienduizend tweehonderd en vier euro negenenveertig cent (7.118.204,49E) bedraagt, vertegenwoordigd

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

door tweeënvijftigduizend driehonderd en zes (52.306) kapitaalaandelen zonder nominale waarde die ieder één/tweeënvijftigduizend driehonderd en zesde (1/52.306ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.



TIEN DE BESLUIT

De vergadering besluit artikel 6 van de statuten te wijzigen om deze in overeenstemming te brengen met huidig kapitaal en aantal aandelen, door vervanging van de tekst ais volgt:

"Het geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt zeven miljoen honderd achttienduizend tweehonderd en vier euro negenenveertig cent (7.118.204,49¬ ) Het is verdeeld in tweeënvijftigduizend driehonderd en zes (52.306) kapitaalaandelen zonder nominale waarde die ieder éénItweenvijftigduizend driehonderd en zesde (1/52.306ste) van het kapitaal vertegenwoordigen."

ELFDE BESLUIT

De vergadering besluit machtiging te verlenen aan de Raad van Bestuur en aan ondergetekende notaris, tot uitvoering van de genomen besluiten en tot coördinatie der statuten met recht van indeplaatsstelling alsook bijzondere volmacht om in naam van de vennootschap alle wettelijk verplichte en andere formaliteiten te vervullen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2014 - Annexes du Moniteur belge VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL Getekend Dirk Declercq, Notaris te 8550 Zwevegem.

Tegelijk hiermee neergelegde stukken:

- eensluidend afschrift;

- coördinatie van de statuten;

- verslagen bestuursorgaan;

- verslag bedrijfsrevisor.















Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

27/02/2014 : KO146274
26/02/2014 : KO146274
26/06/2013 : KO146274
14/06/2012 : KO146274
30/05/2011 : KO146274
08/12/2010 : KO146274
30/11/2010 : KO146274
08/12/2009 : KO146274
27/11/2008 : KO146274
17/12/2007 : KO146274
19/12/2006 : KO146274
06/04/2006 : KO146274
07/12/2005 : KO146274
06/12/2004 : KO146274
03/12/2004 : KO146274
26/11/2003 : KO146274
18/02/2003 : KO146274
28/11/2002 : KO146274
18/05/2002 : KO146274
09/06/1999 : KOA017986

Coordonnées
YVEST

Adresse
KONIJNENDREEF 12A 8300 KNOKKE-HEIST

Code postal : 8300
Localité : Knokke
Commune : KNOKKE-HEIST
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande