XAVIER DEGROOTE

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : XAVIER DEGROOTE
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.273.656

Publication

03/02/2012
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



p de laatste blz. van Luik verelden : ecto : aa en hoedanigheid van de instruenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Op de laatste blz van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzi van de perso(o)n(en

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenoordigen

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

ers : aa en handtekenin.

Verso Naam en handtekening

Voor-behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

*12300861*

Neergelegd

01-02-2012



Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Xavier Degroote

0843273656

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 8490 Jabbeke, Grote Thems 81

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Bart van Opstal te Oostende op 30 januari 2012, te

registreren, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht werd door :

De Heer DEGROOTE, Xavier Arthur Leopold, bestuurder van vennootschappen, , rijksregister nummer

491213-013-31, identiteitskaartnummer 590-7398471-16, echtgenoot van Mevrouw VERLINDE, Hilde,

wonende te 8490 Jabbeke, Grote Thems 81.

Rechtsvorm - Naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

onder de naam "Xavier Degroote".

Zetel.

De zetel is gevestigd te 8490 Jabbeke, Grote Thems 81.

Doel.

De vennootschap heeft tot doel:

I. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden, bijdragen tot de vestiging en de ontwikkeling van ondernemingen en inzonderheid:

- alle managementopdrachten, consultancyopdrachten voor ondernemingen, instellingen en overheden;

- verrichten van studies en analyses, projectbegeleiding en  coördinatie van werven;

- het verlenen van adviezen van financiële, technische, bedrijfseconomische, technologische, commerciële, juridische of administratieve aard, in de ruimste zin, met uitzondering van adviesverschaffing inzake beleggingen en geldplaatsingen, bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie, personeelszaken en algemeen bestuur; het verlenen van dienstprestaties en het uitvoeren van alle opdrachten onder de vorm van organisatie-studies, expertises, technische handelingen en raadgevingen of andere op eender welk vlak;

Daartoe mag zij alle hoegenaamde verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel.

- het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participaties of investering;

- het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen of particulieren, onder om het even welk vorm, in dit kader kan zijn zich ook borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels  en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito s op korte termijn, spaarbanken, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen;

- het waarnemen van alle bestuursopdrachten in andere rechtspersonen, het uitoefenen van opdrachten en functies die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel verband houden;

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien en brevetten, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa,

II. Voor eigen rekening:

- het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welk vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen en beheer van en roerend vermogen.

- de samenstelling en beheer van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen van derden, het verwerven door aankoop of anderszins, het verkopen, het ruilen, het bouwen, het verbouwen, het verbeteren, het uitrusten, het aanpassen, het verfraaien, het onderhouden, het verhuren, het huren, het verkavelen, het prospecteren en het uitbaten van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de uitbreiding en de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op het even welke wijze kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wet van vier december negentienhonderd negentig op de financiële transacties en de financiële markten en het Koninklijk Besluit over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies van vijf augustus negentienhonderd éénennegentig.

Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf de neerlegging bedoeld bij artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen.

Kapitaal.

Het geheel geplaatste maatschappelijke kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het wordt vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Ieder aandeel, waarop aldus werd ingetekend, werd in geld geheel volgestor, zodat de vennootschap thans uit dien hoofde over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) beschikt.

Benoeming - Ontslag.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot, benoemd door de algemene vergadering. De algemene vergadering bepaalt de duur van hun opdracht, alsook hun externe vertegenwoordi-gingsbevoegdheid.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan het bestuursorgaan.

De Heer DEGROOTE, Xavier, Arthur Leopold, bestuurder van vennootschappen, rijksregister nummer 491213-013-31, wonende te 8490 Jabbeke, Grote Thems 81, wordt voor onbepaalde duur benoemd tot statutaire zaakvoerder.

In geval van overlijden of onbekwaamverklaring van een zaakvoerder, wordt aangeduid als zaakvoerder-opvolger Mevrouw Hilde Verlinde voornoemd, die dan is aangesteld als statutair zaakvoerder.

De algemene vergadering kan een zaakvoerder-opvolger benoemen. De zaakvoerder-opvolger zal van rechtswege de zaakvoerder opvolgen, bij de beëindiging van diens mandaat om welke reden ook of zo de zaakvoerder tijdelijk of definitief, om gewichtige en niet te voorziene omstandigheden, in de totale onmogelijkheid verkeert zijn mandaat verder uit te oefenen.

Intern bestuur.

Iedere zaakvoerder beschikt over de meest uitgebreide macht om alle daden van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van Vennootschappen of huidige statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 14: Externe vertegenwoordigingsmacht.

De vennootschap wordt jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder vertegenwoordigd door één zaakvoerder, alleen handelend.

Bijzondere volmachten.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelin-gen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op derde zaterdag van de maand mei om 20 uur; indien deze dag een wettelijke feestdag of rustdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 27 van deze statuten, dan dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Te allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op een andere plaats, aangewezen in de op-roeping

Boekjaar - Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op een januari en eindigt op eenendertig december.

Bestemming van de winst - Reserve.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering beslist op voorstel van de zaakvoerder(s) over de bestemming van het resultaat.

De nettowinst zoals die blijkt uit de resultatenrekening kan slechts worden aangewend met inachtneming van de wettelijke voorschriften inzake het aanleggen van het wettelijk reservefonds en de vaststelling van het voor uitkering in aanmerking komend bedrag.

Onder geen beding mag er winstuitkering geschieden indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief van de vennootschap, zoals blijkt uit de jaarrekening, ingevolge de uitkering gedaald is of zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

AANVULLENDE BESLUITEN VAN DE OPRICHTER

1)Afsluiting eerste boekjaar  Eerste jaarvergadering

Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op 31 december 2012.

De eerste jaarvergadering zal bijgevolg in 2013 gehouden worden.

2) Benoeming commissaris

De oprichter verklaart dat uit te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap, voor het eerste boekjaar, zal voldoen aan de criteria, opgenomen in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen. Dientengevolge besluit hij geen commissaris aan te stellen.

3) Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap, bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, zuiver en eenvoudig de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 15 september 2011.

Deze overname van verbintenissen zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkregen heeft, te worden bekrachtigd.

BIJZONDERE LASTGEVING

De oprichter verklaart tot bijzondere lasthebber van de vennootschap aan te stellen:

De bvba Accountantskantoor ARNOLD RAES & CO, gevestigd te 8400 Oostende, Torhoutsesteenweg 300-

302, vertegenwoordigd door de heer Arnold RAES, Eigen Haardstraat 38  8400 Oostende bevoegd om

alleen op te treden en met recht van indeplaatsstelling, ten einde de formaliteiten te vervullen tot:

a. inschrijving en alle latere wijzigingen van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).

b. eventuele inschrijving van de vennootschap als belastingplichtige bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

Voor eensluidend analytisch uittreksel

Afgeleverd voor registratie met het oog op de neerlegging voorzien in artikel 68 van het Wetboek van

Vennootschappen

Geassoiceerd notaris Ides Henri Vander Heyde

Gelijktijdig neergelgd : expeditie van de oprichtingsakte de dato 30 januari 2012

Coordonnées
XAVIER DEGROOTE

Adresse
GROTE THEMS 81 8490 JABBEKE

Code postal : 8490
Localité : JABBEKE
Commune : JABBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande