VLAAMSE VERENIGING VOOR WATERSPORT WESTENDE, AFGEKORT : VVW WESTENDE

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE VERENIGING VOOR WATERSPORT WESTENDE, AFGEKORT : VVW WESTENDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.570.711

Publication

30/12/2013
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MDD 2.2

Cr' prr{liae-

tti4~.zr" .IWr::ezd tGf griffie 616

rtotiil3s~ . " .~~i w 5. yk ;a" ~

gge - i~fdr iu,::5 ,, i.,iZet

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" 13196586*

b

1

Ondernemingsnr : 0464.570.711

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Watersport Westende

(verkort) : VVW Westende

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Koning Ridderdijk 100, 8434 Middelkerke

Onderwerp akte ; Nieuwe statuten, wijziging raad van bestuur

Uittreksel uit de statuten :

De algemene vergadering van 29/03/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten te wijzigen en te coördineren en aldus de volgende nieuwe statuten aan te nemen:

Titel l: Benaming en zetel van de vereniging.

Artikel 1.

De vereniging zonder winstoogmerk wordt genoemd: Vlaamse vereniging voor Watersport Westende, afgekort VVW Westende,

Artikel 2.

Zij is gevestigd te Ridderdijk 100, 8434 Westende; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brugge, afdeling Oostende. De plaats van vestiging kan door beslissing van de algemene vergadering naar iedere plaats worden overgebracht Elke wijziging moet zo snel mogelijk worden neergelegd en binnen de maand na de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel worden gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel Il: Doel, duur van de vereniging

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel: het bevorderen en stimuleren van de watersport in al haar onderdelen en van alle aanverwante sporten, als bijzondere tak van de vrijetijdsbesteding; het aanmoedigen van de culturele en sociale ontwikkeling van de beoefenaars van kunst in al haar vormen, in verband met de watersport door permanente vorming en met ondersteuning van alle initiatieven die hiermee in verband staan; de stichting en werking van een fonds voor hulpverlening aan de weduwen en wezen en hulpbehoeftigen van slachtoffers van de watersport, de betrekkingen onder haar leden vergemakkelijken en de bestaande banden versterken.

Zij mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan onder meer medewerking verlenen aan en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

De vereniging heeft tevens tot doel de promotie van duurzaam actief toerisme te bevorderen aan de kust Dit gaat onder andere gebeuren door het aanbieden van actieve toeristische en recreatieve programma's waarbij speciale aandacht gaat naar het in contact brengen van de toeristen met de watersport en andere sporten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

tJIOD 2.2

Artikel 4.

De duur van de vereniging is onbeperkt. Ze kan te allen tijde ontbonden worden zoals bepaald in artikel 28 van de statuten.

Titel Ill: Leden

Artikel 5.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. Het minimum aantal leden bestaat uit drie. Met de term 'lid' of 'leden' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Artikel 6.

Effectieve leden zijn zij die na een schriftelijke aanvraag (per brief, per fax, per mail) gericht te hebben aan de raad van bestuur, door de algemene vergadering als dusdanig met gewone meerderheid van stemmen aanvaard worden.

Kunnen toegelaten worden als effectief lid, de personen die een binding met of sympathie voor de watersport of andere doeleinden van de vereniging doen blijken. De beslissing van de algemene vergadering is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden. Zij wordt per gewone brief of per mail ter kennis gebracht van de kandidaten.

Toegetreden leden zijn zij die zich rechtmatig hebben ingeschreven in de vereniging, door middel van het verstrekken van alle gevraagde gegevens. Zij worden toegetreden leden voor de duur van een lopende jaargang, van zodra zij hun bijdragen betaald hebben. De rechten en plichten van de toegetreden leden kunnen verder worden uitgewerkt in een huishoudelijk reglement.

Artikel 7.

De leden zijn vrij zich op elk moment uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk (per brief, per fax, per mail) hun ontslag te geven aan de raad van bestuur.

Wordt als ontslagnemend geacht.

- leden die verhuizen en nalaten hun nieuwe adresgegevens door te geven aan de raad van bestuur en

daardoor gedurende drie opeenvolgende algemene vergaderingen niet aanwezig geweest zijn.

leden die drie opeenvolgende jaren geen ledenbijdrage hebben betaald, na hiertoe te zijn aangemaand.

Zij dienen binnen een termijn van een maand na het verstrijken van het derde jaar alle bijdragen te

regulariseren, teneinde niet als ontslagnemend te worden beschouwd.

- leden die 3 opeenvolgende jaren afwezig zijn tijdens de algemene vergadering.

- leden die overleden zijn.

Deze ontslagen worden ter kennis gebracht aan de eerstvolgende algemene vergadering.

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De uitsluiting van een toegetreden lid gebeurt door de raad van bestuur, die beslist met een gewone meerderheid van stemmen.

De raad van bestuur mag, in afwachting van een desbetreffende beslissing van de raad van bestuur (over toegetreden leden) of de algemene vergadering (over effectieve leden), de toegetreden leden of de effectieve leden die zich schuldig zouden maken aan een ernstige inbreuk op de statuten en/of het huishoudelijk reglement, een daad zouden stellen of een nalatigheid zouden begaan die nadelig is voor het doel van de vereniging of van die aard is dat het aanzien of de eer van de vereniging of van haar leden schade wordt berokkend, schorsen van de activiteiten van de vereniging.

Artikel 8.

Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van het ontslagnemend, uitgestoten of overleden lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk vermogen.

Titel IV: Bedragen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9.

De effectieve leden zijn gehouden jaarlijks een eventuele bijdrage te betalen van maximum 500 euro. Het bedrag wordt jaarlijks vastgesteld binnen dit maximum.

Titel V: Algemene vergadering

Artikel 10.

De algemene vergaderingen wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 11.

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 12.

De effectieve leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de raad van bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Ieder lid mag slechts houder zijn van één volmacht. De oprceping gebeurt per brief, per mail, per fax met vermelding van de agenda, tenminste veertien dagen voor de vergadering.

Artikel 13.

De vereniging kan op ieder ogenblik een algemene vergadering samenroepen, enkel op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één derde van de leden. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de leden op de agenda geplaatst te worden.

Artikel 14.

Alle leden hebben recht op één stem. De beslissingen worden genomen met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, uitgezonderd in de gevallen voorzien door de wet of de statuten. in geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 15.

De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, na inachtneming van de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Artikel 16.

De stemming gebeurt door handopsteking; de stemming is echter geheim in geval van ontslag of benoeming van bestuurders en op verzoek van één vierde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register dat ondertekend wordt door een voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard op het zeteladres, waar alleen leden en belanghebbende derden er inzage van kunnen nemen. Uittreksel of afschriften uit de notulen worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elke statutenwijziging en wijziging in de raad van bestuur moet zo snel mogelijk worden neergelegd en binnen de maand na de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel worden gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel VI: Raad van bestuur

Artikel 17.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie bestuurders die al dan niet lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk (per brief, per fax, per mail) bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Artikel 18.

De duur van hun mandaat bedraagt zes jaar. Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Wanneer een plaats ven bestuurder openvalt, worden de taken overgenomen door de voldoende in aantal overblijvende bestuurders, of door een door de raad van bestuur aangeduide tijdelijke plaatsvervanger. Deze plaatsvervanger beschikt pas na benoeming door de algemene vergadering over stemrecht in de raad van bestuur.

Artikel 19.

De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De voorzitter zit de raad van bestuur en de algemene vergadering voor. Indien de voorzitter belet of afwezig is, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter of de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 20.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college: De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 21.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Artikel 22.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één of meer afgevaardigd bestuurders, aan te duiden onder de bestuurders.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Ter aanvulling van de vorige alinea zullen de taken en de verloning van deze dagelijkse bestuurders vastgelegd worden door de raad van bestuur. Deze beslissing wordt in afwijking van artikel 20 genomen bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, indien tweederde meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur. Deze beslissing wordt in afwijking van artikel 20 genomen bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, indien tweederde meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Artikel 23.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en bulten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, of door één gevolmachtigde aangesteld door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde persoon kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van

bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij tweederde meerderheid van stemmen van de aanwezige

bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

Artikel 24.

De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Titel Vil: Diverse bepalingen

Artikel 25.

Het boekjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 26.

De rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgend boekjaar zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering die zal worden gehouden in het eerste kwartaal van het jaar. De algemene vergadering geeft eventueel kwijting aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissarissen.

Artikel 27.

De algemene vergadering kan één of meerdere commissarissen aanduiden, belast met de verificatie van de rekeningen en het opmaken van het jaarverslag. Zij worden benoemd voor drie jaar en zijn herverkiesbaar. Indien er meerdere commissarissen zijn aangeduid, dienen de beslissingen genomen te worden met eenparigheld van stemmen.

Artikel 28.

Bij ontbinding van de vereniging benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars en stelt hun bevoegdheid en bezoldiging vast. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

Artikel 29.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Dobbelaere Sarah, Schipstraat 5 bus 0201, 8620 Nieuwpoort (ontslag op 23/03/2012)

Wydoodt Diego, Schipstraat 14, 8620 Nieuwpoort (ontslag op 30/01/2009)

Vencken Johan, Duinenweg 522, 8434 Westende (ontslag op 05/02/2010)

Dedecker Wim, Bassevillestraat 181, 8434 Westende (ontslag op 15/01/2013)

Swennen David, Arthur Meyneplein 10 bus 301, 8434 Westende (ontslag op 20/1212012)

Cannaert Stijn, Schorestraat 35, 8433 Schore (ontslag op 22/02/2013)

De algemene vergadering van 29/03/2013 heeft tot bestuurders benoemd:

Vannecke Benny, Veurnestraat 267, 8660 De Panne, geboren op 25/08/1983, te Oostende

MOD 2.2

t`Voór-- Luik E3 - Vervolg

behouden Steen Geert, Pastoor D. Vanhauttestraat 6, 8610 Kortemark, geboren op 1410211957, te Diksmuide

Smeets Luc, Julien Soetaertstraat 1 bus 0001, 8434 Westende, geboren op 22!0111973, te Edingen

Ghyselbrecht Michael, Oude Veumestraat 71, 8620 Nieuwpoort, geboren op 2/11/1981, te Veurne

Martens Philippe, Duinhelmstraat 23, 8400 Oostende, geboren op 8/6/1973, te Menen

Uytterhoeven Geert, Vicconiastraat 14, 8600 Diksmuide, geboren op 07/11/1966

De raad van bestuur is tengevolge de ontslagen, benoemingen en herbenoemingen als volgt samengesteld:

Vannecke Benny, Veurnestraat 267, 8660 De Panne, geboren op 25/08/1983, te Oostende

Steen Geert, Pastoor D. Vanhauttestraat 6, 8610 Kortemark, geboren op 14/02/1957, te Diksmuide

Smeets Luc, Julien Soetaertstraat 1 bus 0001, 8434 Westende, geboren op 2210111973, te Edingen

Ghyselbrecht Michael, Oude Veurnestraat 71, 8620 Nieuwpoort, geboren op 2/11/1981, te Veume

Martens Philippe, Duinhelmstraat 23, 8400 Oostende, geboren op 8/6/1973, te Menen

Degandt Klaas, Westendelaan 285 bus 7, 8434 Westende, geboren op 22/01/1981, te Oostende

Marico Pieter-Jan, Rattevallestraat 12, 8433 Mannekensvere, geboren op 31/03/1983, te Roeselare

Tourlouse Serge, Pieter Deswartelaan 13, 8620 Nieuwpoort, geboren op 30/03/1972, te Veurne

Missiaen Sibren, Duinkerkestraat 34, 8660 De Panne, geboren op 19/08/1983, te Oostende

Uytterhoeven Geert, Vicconiastraat 14, 8600 Diksmuide, geboren op 07/11/1966, te Turnhout

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als een college. De raad van bestuur kan slechts geldig beslisssen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerster, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 29/03/2013.

Serge Tourlouse Geert Uytterhoeven

Bestuurder Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme (en aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

"

aan het

Belgisch

Staatsblad

12/08/2013
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rbwifeteget '« V** elin

rechi ir QQST

M 0 AUG. 7~01~º%

Griffie

1111

31 6729*

Vlaamse Vereniging voor Watersport Westende

(verkort) : VVW Westende

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Cottagelaan 5, 8434 Westende

Onderwerp akte : Wijziging zetel

Bij beslissing van het bestuursorgaan dd. 17/07/2013 wordt de zetel van de vereniging verplaatst naar de; Koning Ridderdijk 100 te 8434 Westende en dit met onmiddellijke ingang.

Tourlouse Serge,

Bestuurder

Ondernemingsnr : 0464.570.711 Benaming

(voluit) :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehoeder

aan het

Belgisct Staatsbla

Coordonnées
VLAAMSE VERENIGING VOOR WATERSPORT WESTENDE,…

Adresse
KONING RIDDERDIJK 100 8434 WESTENDE

Code postal : 8434
Localité : Westende
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande