VANDAELE MACHINERY, AFGEKORT : VDM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : VANDAELE MACHINERY, AFGEKORT : VDM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 445.915.928

Publication

02/04/2014 : ME. - JAARREKENING 30.09.2013, GGK 13.03.2014, NGL 27.03.2014 14077-0560-015
05/04/2013 : ME. - JAARREKENING 30.09.2012, GGK 14.03.2013, NGL 28.03.2013 13077-0551-016
27/03/2013
ÿþOndernerningsnr : 0445.91 5.928

Benaming

(voluit) : VANDAELE MACHINERY

(verkort) : VDM

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Stationsstraat 128, 8780 Oostrozebeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : UITBREIDING DOEL - STATUTENWIJZIGING

Uit een akte verleden voor ons, Meester Eric H1MPE, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke maatschap "Eric HIMPE  Annelies HIMPE, Geassocieerde Notarissen" met zetel te leper, op elf maart tweeduizend en dertien, waarvan een expeditie wordt neergelegd vóór registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering de volgende besluiten heeft genomen

Eerste besluit

De vergadering ontslaat de voorzitter lezing te geven van het bijzonder verslag van de raad van bestuur betreffende de uitbreiding van het maatschappelijk doel, met bijgevoegde staat van activa en passiva afgesloten per eenendertig december tweeduizend en twaalf.

De aandeelhouders erkennen er immers al kennis van te hebben om er vbór deze vergadering al een exemplaar van ontvangen te hebben.

Tweede besluit

Daarna besluit de vergadering het maatschappelijk doel uit te breiden door toevoeging van de activiteiten zoals omschreven in het tweede agendapunt, die ingeschreven worden in artikel drie van de hierna opgenomen statuten.

Derde besluit :

De vergadering besluit tot de herformulering van de modaliteiten en de voorwaarden van het vestigen van bijhuizen en agentschappen, de uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in speciën, van de kapitaalaflossing, de uitgifte van obligaties en warrants, de bevoegdheid, de werking, de samenstelling en bijeenkomst van de raad van bestuur, de mogelijkheid van het instellen van een directiecomité, de benoeming en bezoldiging van de bestuurders en commissarissen, de bijeenkomst, werking van en toelatingsvoorwaarden tot de algemene vergadering, de winstverdeling, de ontbinding en de vereffening, dit alles zoals bepaald in het vierde besluit hierna.

Vierde besluit :

De vergadering besluit volredig nieuwe statuten aan te nemen en dit in overeenstemming met de voorgaande besluiten en de statuten te actualiseren naar aanleiding van het Wetboek van Vennootschappen van zeven mei negentienhonderd negenennegentig.

Na elk artikel afzonderlijk te hebben besproken en goedgekeurd, besluit de vergadering dat de statuten voortaan zullen luiden als volgt (bij uittreksel) :

Artikel één : Aard  Naam.

De vennootschap is een handelsvennootschap en heeft de rechtsvorm van een naamloze vennootschap. Zij draagt de naam : "VANDAELE MACHINERY", afgekort "VDM".

Artikel twee : Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 8780 Oostrozebeke, Stationsstraat 128.

Artikel drie : Doel.

De vennootschap heeft tot doel

- sterkstroom- en telecommunicatiekabels in sleuven leggen zonder aaneen koppeling;

- ruwbouwwerken en onder kap brengen van gebouwen;

geluids- en warmte-isolatie, lichte scheidingswanden, valse plafonds en blinde vloeren, al dan niet

geprefabriceerd;

- dakbedekkingen in asfaltproducte (of gelijkaardige) en dichtingswerken;

- verfwerk;

- ventilatie, luchtverwarming en airconditioning;

- montage- en demontagewerken (zonder leveringen);

Op de Laatste blz. van Lulk B verrnetden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de persolo)nten)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod Word 19.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

1 8. 03. 2013

RECHTBANK KOOPHANDEL

Ifflife K

11111111111111191,111 j11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

h Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge - industrieel schilderwerk;

-

overladings- en hijstoestellen (kranen, rolbruggen...) installeren;

- leidingen plaatsen;

- elektronische uitrustingen met industriële of hoge frequentie, voedingsstations inbegrepen;

- elektrische installaties in gebouwen, inbegrepen het installeren van stroomaggregaten, alarmtoestellen tegen brand en diefstal, telecommunicatie in en om gebouwen en voorzieningen voor gemengde telefonie; - installaties van bovengrondse elektriciteitsleidingen;

- elektrische installaties van haveninrichtingen;

- de algemene aanneming van bouwwerken;

- de exploitatie van een bouwonderneming;

- het oprichten van gebouwen, zowel woningen, kantoren als nijverheids- en handelsgebouwen, of gebouwen voor landbouwdoeleinden, zowel nieuwbouw, renovatie als restauratie; dit alles hetzij als bouwheer voor eigen rekening, hetzij ais projectontwikkelaar of bouwpromotor, hetzij door coördinatie in de bouw in samenwerking met onderaannemers;

bouwcoördinatie in de ruimste zin van het woord; de algemene coördinatie van en het toezicht op alle mogelijke bouwwerkzaamheden en dit voor zowel nieuwbouww, installaties ais afwerking, evenals het leiden van belangrijke herstelwerkzaamheden aan gebouwen en installaties;

- de aan- en verkoop, in- en uitvoer, klein-, tussen- en groothandel, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke bouwmaterialen en aanverwante producten;

- algemene elektriciteitswerken, met inbegrip van elektromechanica, domotica en elektrische verwarming;

- alle activiteiten met elektrische en elektronische toepassingen, gaande van planning, plaatsing, onderhoud, herstelling en revisie van installaties, machines, computers en gelijk welke toepassingen;

- het uitvoeren van mechanische en andere onderhoudswerkzaamheden aan installaties, machines en materiaal, las-, draai- en freeswerken, montagewerken;

installaties van elektronische bedrading en toebehoren;

- leveren en plaatsen, alsook herstellen, van elektrische installaties zoals elektrische huishoud-toestellen, elektrische bedrading en toebehoren, werfkasten, generatoraggregaten, bedrading voor telefoon en PC-installaties en andere audio installaties, elektrische verwarmingsinstallaties, alsook elektrische boilers en toebehoren, brand- en inbraakdetectie, klimaat- en ventilatiesystemen, foto-voltaïsche zonnepanelen en toebehoren, parlo- en videofonie, domotica, automatisatie van poorten en hekken, verlichtingsinstallaties voor binnen en buiten, installaties van lichtreclames en uithangborden, elektrische storen en zonneweringen, installaties zwembaden, sanitairen en verwarmings-installaties.

- De aan- en verkoop, import en export, groot- en kleinhandel, de vertegenwoordiging, de commissiehandel, de plaatsing en de productie van aile mogelijk materialen en toestellen in verband met elektriciteit, stroomgroepen, onroerende werken en grondwerken, Het aannemen en uitvoeren van alle mogelijke werken in verband elektriciteit, stroomgroepen, onroerende werken en grondwerken, Dit alles in de meest ruime zin, dit zowel in België als in het buitenland.

- Garageuitbating, groot- en kleinhandel, onderhoud, constructie, herstelling en verhuring van : landbouwmachines, traktoren, grondverzetmachines, laadwerktuigen, motoren, hydraulische en elektrische agregaten, uitbaten van magazijn voor onderdelen en toebehoren voor landbouw en industrie, alles in de meest ruime zin, dit zowel in België ais in het buitenland.

De vennootschap kan ook functies van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen, Artikel vier : Duur.

De duur van de vennootschap is onbeperkt.

Artikel vijf : Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op één miljoen zeshonderd veertienduizend euro (¬ 1.614.000,00) en wordt vertegenwoordigd door zesduizend vijfhonderd en negen (6.509) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijke fractiewaarde van het kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel twaalf : Raad van bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door de raad van bestuur bestaande uit ten minste drie leden of ten minste twee leden indien wettelijk toegelaten, al dan niet aandeelhouders, welke benoemd en ontslagen worden door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat vaststelt; zij zijn herbenoembaar.

Artikel zeventien : Bevoegdheden van de raad van bestuur.

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten, alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel achttien : Directiecomité.

De raad van bestuur kan zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vennootschap of op aile handelingen die op grond van andere bepalingen van de wet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

Wanneer een directiecomité wordt ingesteld is de raad van bestuur betast met het toezicht op dat comité. Het directiecomité bestaat uit meerdere personen, die al dan niet bestuurder zijn.

De voorwaarden voor de aanstelling van de leden van het directiecomité, hun ontslag, hun bezoldiging, de

duur van hun opdracht en de werkwijze van het directiecomité worden be-'paard door de raad van bestuur. Artikel negentien : Dagelijks bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap en de vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur aangaat, opdragen aan één of meer van zijn leden genaamd, gedelegeerd bestuurder of aan één of meer directeurs.

Artikel twintig : Bijzondere volmachten.

De vennootschap, vertegenwoordigd zoals hierna gezegd, kan gemachtigden van de vennootschap aanstellen.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gemachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de volmachtgever(s) in geval van overdreven volmacht.

Artikel éénentwintig : Vertegenwoordiging van de vennootschap bij haar handelingen en in rechte.

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Hij handelt door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap in haar handelingen en in rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of één gedelegeerd bestuurder, die alleen optreedt

Besluit de raad van bestuur tot het instellen van een directiecomité, dan zal de vennootschap bovendien geldig vertegenwoordigd worden in haar handelingen en in rechte, door twee leden van het directiecomité, die samen optreden.

Binnen de grenzen van het dagelijks bestuur wordt de vennootschap ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gedelegeerde voor dit bestuur indien er slechts één benoemd werd en door ieder gedelegeerde indien er meerdere zijn.

Zij wordt bovendien geldig vertegenwoordigd door de bijzonde-'e gevolmachtigden binnen de grenzen van hun volmacht.

Artikel drie en twintig ; Ondertekening van akten.

Aile akten die de vennootschap verbinden, andere dan deze welke betrekking hebben op het dagelijks bestuur, moeten behoudens uitdrukkelijke delegatie, ondertekend worden door twee bestuurders of door een gedelegeerd bestuurder. Deze zullen ten opzichte van derden geen bewijs moeten leveren van een voorafgaand besluit van de raad van bestuur.

Artikel vierentwintig : Uitgifte van obligaties.

De raad van bestuur kan bij eenvoudige beslissing obli'ga'tie- of andere leningen, hypothecaire of andere schuldbrieven, kasbons of obligaties uitgeven, De raad van bestuur bepaalt alsdan het type, de uitgiftevoorwaarden, de interestvoet, de delgings- en terugbetalingsvoorwaarden en alle andere bijzondere voorwaarden.

Artikel negenentwintig ; Gewone algemene vergadering,

Ieder jaar, de tweede donderdag van de maand maart om elf uur heeft de gewone jaarlijkse algemene vergadering plaats in de zetel van de vennootschap of op gelijk welke andere plaats aangeduid ín het bericht van bijeenroeping.

indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag op hetzelfde uur,

Artikel dertig ; Toelating tot de algemene vergadering.

De eigenaars van aandelen op naam moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen véér de datum van de algemene vergadering de raad van bestuur schriftelijk inlichten van hun intentie aan de algemene vergadering deel te nemen, alsook het aantal aandelen meedelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen.

De eigenaars van gedematerialiseerde aandelen moeten, indien dit in de bijeenroeping wordt geëist, tenminste vijf vrije werkdagen vóór de datum van de algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap of op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door de erkende rekeninghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest neerleggen waarbij de onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt vastgesteld.

Een aanwezigheidslijst met opgave van de naam en de voornaam of de maatschappelijke benaming van de

aandeelhouders en het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, moet door iedere aandeelhouder of

lasthebber ondertekend worden vooraleer tot de vergadering toegelaten te worden.

Elke overdracht van aandelen op naam in het register der aandeelhouders wordt gedurende een periode

van vijf dagen voor de algemene vergadering geschorst,

De obligatiehouders mogen aan de algemene vergadering deelnemen, doch slechts met raadgevende stem,

indien zij de kennisgeving hebben gedaan zoals voorzien in de eerste paragraaf

Artikel éénendertig : Aantal stemmen.

teder maatschappelijk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel zevenendertig : Boekjaar,

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één oktober en eindigt op dertig september van ieder daarop

volgend jaar,

Artikel negenendertig ; Winstverdeling.

Het batig saldo dat de balans aanwijst, na aftrek van alle lasten, algemene kosten, afschrijvingen, alle

fiscale en andere provisies, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit,

Van deze winst, wordt jaarlijks vijf ten honderd voorafgenomen voor het wettelijk reservefonds. Deze

voorafneming houdt op verplicht te zijn wanneer de wettelijke reserve één/tiende bereikt van het

maatschappelijk kapitaal.

Voorbehouden aan het Q Belgisch Staatsblad

De vergadering beslist op voorstel van de raad van bestuur over de aanwending van het saldo,

Geen uitkering mag geschieden indien op datum van de afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief,

zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het

gestorte of, indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet

of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Onder netto-actief moet worden verstaan: het totaal bedrag van de activa zoals dat blijkt uit de balans,

verminderd met de voorzieningen en schulden.

Voor de uitkering van dividenden en tantièmes mag het eigen vermogen niet omvatten

1° het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van oprichting en uitbreiding.

2° behoudens in uitzonderingsgevallen, te vermelden en te motiveren in de toelichting bij de jaarrekening,

het nog niet afgeschreven bedrag van de kosten van onderzoek en ontwikkeling.

De raad van bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats waarop de dividenden zullen uitbetaald worden.

Aan de raad van bestuur wordt de bevoegdheid verleend om op het resultaat van het boekjaar een

interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorschriften van de toepasselijke bepalingen van het

Wetboek van Vennoot-schappen.

Elke uitkering die in strijd is met voorgaande bepalingen moet door degenen aan wie de uitkering is verricht,

worden terugbetaald indien de vennootschap bewijst dat zij wisten dat de uitkering te hunnen gunste in strijd

niet de voorschriften was of daarvan gezien de omstandigheden, niet onkundig konden zijne

Artikel twee en veertig ; Verdeling van het na vereffening overblijvende saldo,

Na delging van al de schulden en lasten en van de kosten van vereffening, dient het netto-actief eerst tot de

terugbetaling van het uitgedrukte kapitaal aan de maatschappelijke aandelen. Indien de aandelen niet alle in

dezelfde verhouding zijn volgestort, moeten de vereffenaars alvorens tot de terugbetaling over te gaan,

rekening houden met dit verschil van toestand en de gelijkheid van al de maatschappelijke aandelen herstellen,

hetzij door aanvullende fondseninvorderingen ten Vaste van de aandelen die in onvoldoende mate werden

volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in het voordeel van de aandelen die voor een hoger bedrag

worden volgestort.

Het beschikbare saldo wordt in gelijke delen onder alle aandelen verdeeld.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa

onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de bevoegde Rechtbank van Koophandel, zolang dit

wettelijk vereist is.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UIUREKSEL

Tegelijk hiermede neergelegd :

- expeditie van de akte-oprichting

- bijzonder verslag van de raad van bestuur betreffende de uitbreiding van het doel

staat van actief en passief afgesloten per 31/12/2012

- gecoördineerde statuten

Geassocieerd Notaris Eric Himpe te leper

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Cap de laatste blz. van Luk a vermelden : Recto : Naam e hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/01/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan he. Belgist

Staatsbf

NEERGELEGD

1 DEC. 2Ot4

Rechtbank van KOOPHANDEL Gent, afd. KORTRIJK

IAONIIEURBELGE

IRROP

Griffie

Ondernemingsnr : 0445.915.928

Benaming

(voluit) : VANDAELE MACHINERY

{verkort) .

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel ; Stationsstraat 128, 8780 Oostrozebeke

(volledig adres)

Onderwerp akte : BENOEMING BESTUURDER

Uittreksel uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van 22 september 2014:

De voorzitter stelt voor om de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA A & F Bedrijfsrevisoren, ondernemingsnummer BE 0876.661.947, met maatschappelijke zetel Plezantstraat 8B, 9100 Sint-Niklaas, lidmaatschaps-nummer Instituut der Bedrijfsrevisoren B00601, vertegenwoordigd door de heer Geert Van Hemelryck, lidmaatschaps-nummer Instituut der Bedrijfsrevisoren A01872, te benoemen tot Commissaris voor 3 boekjaren tot aan de Algemene Vergadering te houden in 2017,

Dit voorstel wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Cari Vandaele

Gedelegeerd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

18/04/2012 : KO126121
01/04/2011 : KO126121
22/04/2010 : KO126121
07/04/2010 : KO126121
05/05/2009 : KO126121
09/04/2008 : KO126121
02/04/2007 : KO126121
14/04/2006 : KO126121
31/03/2005 : KO126121
17/12/2004 : KO126121
20/04/2004 : KO126121
10/03/2004 : KO126121
16/07/2003 : KO126121
27/01/2003 : KO126121
13/01/2000 : KO126121
16/01/1999 : KO126121
16/01/1999 : KO126121
19/12/1998 : KO126121
01/01/1997 : KO126121
01/01/1996 : KO126121

Coordonnées
VANDAELE MACHINERY, AFGEKORT : VDM

Adresse
STATIONSSTRAAT 128 8780 OOSTROZEBEKE

Code postal : 8780
Localité : OOSTROZEBEKE
Commune : OOSTROZEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande