JEUGDHUIS DE MOANE (VERKORT) DE MOANE

Divers


Dénomination : JEUGDHUIS DE MOANE (VERKORT) DE MOANE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 819.598.134

Publication

10/06/2014
ÿþi`-- Mod Word 11.1

y r _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

I

S

~

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk (1/ZW)

Zetel: Langemarkstraat 34 8980 Zonnebeke België

(volledig adres)

Onderwerp akte : Benoeming bestuurders + statutenwijzigingen

Op de algemene vergadering van 13/01/2014 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Annelien Ostyn, geboren te leper op 12/05/1992 en wonende te 8980 Zonnebeke, Rysselbosstraat 10. Benoemd voor onbepaalde duur

Jens Cailliau, geboren te Roeselare op 21/11/1988 en wonende te 8900 leper, Doorgangstraat 21. Benoemd voor onbepaalde duur

Kimberly Verbrugghe, geboren te Roeselare op 15/10/1993 en wonende te 8980 Beselare, Beselarestraat,

276,

Benoemd voor onbepaalde duur

Kris Vanrapenbusch, geboren te Roeselare op 22/05/1989 en wonende te 8980 Beselare, Dadizelestraat

165,

Benoemd voor onbepaalde duur

Sien Houdendycke, geboren te leper op 27/03/1991 en wonende te 8980 Geluveld, Bverzwijnhoekstraat 5. Benoemd voor onbepaalde duur

Tijdens de algemene vergadering van 13/01/2014 werden volgende functies verdeeld onder de bestuurders:

Annelien Ostyn, geboren te leper op 12/05/1992 en wonende te 8980 Zonnebeke, Rysselbosstraat 10. Benoemd voor onbepaalde duur

Qndervoorzitter: Freek Vanoverberghe, geboren te Roeselare op 01/07/1993 en wonende te 8980.

Zonnebeke,

Wolvestraat 4.

Benoemd voor onbepaalde duur

Jens Cailliau, geboren te Roeselare op 21/11/1988 en wonende te 8900 leper, Doorgangstraat 21. Benoemd voor onbepaalde duur

Kimberly Verbrugghe, geboren te Roeselare op 15/10/1993 en wonende te 8980 Beselare, Beselarestraat,

276,

Benoemd voor onbepaalde duur

' Kris Vanrapenbusch, geboren te Roeselare op 22/05/1989 en wonende te 8980 Beselare, Dadizelestraat

165.

Benoemd voor onbepaalde duur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Iltql11133

0819 598134

Jeugdhuis De Moane

De Moane

28 MEI. 2414

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) (verkort) :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Secretaris: Sien Houdendycke, geboren te leper op 27/03/1991 en wonende te 8980 Geluveld,

Bverzwijnhoekstraat 5.

Benoemd voor onbepaalde duur

Op de algemene vergadering van 13/01/2014 besliste de algemene vergadering volgende statutenwijziging

met de vereiste meerderheid goed te keuren. Hieronder volgt een gecoördineerde versie van de

statuten die de vorige integraal vervangen.

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1.

De vereniging draagt de naam "Jeugdhuis De Moane vzw, afgekort "De Moane" en is opgericht voor

onbepaalde duur.

Art. 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Langemarkstraat 34, 8980 Zonnebéke, gelegen in het gerechtelijk

arrondissement leper. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige

beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3.

Het doel van de vereniging is:

.samen met de jongeren, en met respect voor ieders eigenheid, aan jeugdhuiswerking te doen;

'op een vormende, informatieve, recreatieve en participatieve manier met jongeren aan een zinvolle

vrijetijdsbesteding doen;

" nastreven van participatie, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid bij de jongeren.

De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Mogelijke activiteiten kunnen zijn: sport en spel, infomomenten, vcrmingssessies, groepsbevorderende activiteiten"

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk Il. Leden

Art. 4.

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. Het aantal werkende leden is minimum 4. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden.

Alle gebruikers van een door de vereniging beheerd jeugdhuis, die geen werkend lid zijn, vallen onder de hoedanigheid van toegetreden lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Art. 5.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Werkende leden die niet langer voldoen aan de voorwaarden gesteld in het binnenhuisreglement worden ais ontslagnemend beschouwd.

Art. 6.

Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 10 euro. Indien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaatschapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 7.

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

'de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

.de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

t Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge .alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 8.

De jaarlijkse algemene vergadering zal plaatshebben in de loop van het eerste semester. Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens wanneer de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer ten minste één vijfde van de leden van de algemene vergadering er om vraagt.

Art. 9.

De uitnodiging voor de algemene vergadering komt per e-mail en dit ten laatste 8 dagen voor de dag van de vergadering. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. Elk voorstel dat ondertekend is door 1/20e van de leden voorkomend op het ledenregister wordt op de agenda geplaatst.

Art. 10.

De algemene vergadering kan beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, wanneer 2/3 van de aanwezige leden of vertegenwoordigde leden daarmee akkoord gaan.

Art. 11.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij verhindering van deze door een andere bestuurder.

Art. 12.

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht.

Art. 13.

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 14.

Toegetreden leden mogen als waarnemer de algemene vergadering bijwonen en mogen zich tot de vergadering richten mits toestemming van de voorzitter. Externen kunnen als waarnemer door de raad van bestuur worden uitgenodigd op de algemene vergadering als dit in het belang van de VZW is.

Art. 15.

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die worden ondertekend door de voorzitter en secretaris, Deze notulen liggen ter inzage op de maatschappelijke zetel van de vereniging. De bekendmaking van de besluiten wordt vastgesteld in het binnenhuisreglement.

Een uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden verstrekt aan elke derde die aantoont dat hij er belang bij heeft.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art. 16.

De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum 13 leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor een periode van 1 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen en moet bij benoeming minstens de helft leden tellen die de leeftijd van 30 jaar nog niet bereikt hebben. Het mandaat dient jaarlijks door de A.V. herbevestigd te worden. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 17.

De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of als deze afwezig is door de ondervoorzitter. Bij verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt waargenomen door een andere bestuurder.

Art. 18,

De raad van bestuur kan ten allen tijde ontslagen worden door de algemene vergadering, die daarover beslist met een gewone meerderheid van stemmen. Iedere bestuurder kan zelf ontslag nemen via schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter of door aankondiging op de raad van bestuur waarvan akte moet genomen worden. De volgende algemene vergadering zal dit ontslag moeten bekrachtigen.

Art. 19.

De raad van bestuur vergadert minstens 6 maal per jaar, op bijeenroeping van de voorzitter of plaatsvervanger. Hij kan slechts geldig beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 20.

De beslissingen van de raad van bestuur worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de voorzitter en een bestuurder. Het notulenboek ligt op de maatschappelijke zetel van de vzw ter inzage van de werkende leden.

Art. 21.

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

leden, het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage van de toegetreden leden, het aangaan van hypothecaire'

leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 22.

Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door deze raad aangeduide

" bestuurder. Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening

van de voorzitter, een ander lid van de raad van bestuur of van een gevolmachtigde; deze laatste kan ook een

niet-bestuurder zijn,

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 23.

Elk jaar legt de raad van bestuur de jaarrekening en begroting ter goedkeuring voor aan de algemene

vergadering, die hiermee ontlasting verleent aan de bestuurders, Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31

december van hetzelfde jaar. In afwijking hiervan begint het eerste boekjaar op datum van de ondertekening

van deze overeenkomst om te eindigen op 31 december.

Art. 24,

Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art. 25.

Vooral wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921,

Hoofdstuk VI. Ontbinding

Art, 26.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan

en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 27,

Ingeval van ontbinding wordt het netto overblijvend actief overgemaakt aan een door de algemene

vergadering aangeduide vereniging, die een gelijkaardig doel nastreeft



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op 11/03/2014 te Zonnebeke

Getekend,

Joselito Malfait

Voorzitter, bestuurder

Sien Houdendycke

Secretaris, bestuurder











Op de laatste blz. van Wik B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/10/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mod Wad 11.1

il n ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

UllIUlll lU lltl U Il III llli

*13159893* ullf

Ondememingsnr : 0819 598 134 Benaming

(voluit) : Jeugdhuis De Moane

(verkort) : De Moane

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk (vzw)

Zetel : Plasstraat 1, 8980 Zonnebeke, Belgïë (volledig adres)

Onderwerp akte f Ontslag en benoeming bestuurders

Statutenwijziging

Wijziging zetel

Op de algemene vergadering van 01/02/2010 besliste de algemene vergadering het ontslag van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren:

Bram Terryn, geboren te leper op 1211011984 en wonende te leper, M.Haiglaan 23 2a.

Op de algemene vergadering van 01/02/2010 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Kris Vanrapenbusch, geboren te Roeselare op 22/05/1989 en wonende te 8980 Beselare, lJadizelestraat

165,

Benoemd voor onbepaalde duur.

Op de algemene vergadering van 01/02/2012 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

4, Ernest Degryse; geboren te leper op 26/05/1990 en wonende te 8980 Zonnebeke, Langemarkstraat 6 201. Benoemd voor onbepaalde duur

Freek Vanoverberghe, geboren te Roeselare op 01/07/1993 en wonende te 8980 Zonnebeke, Wolvestraat Benoemd voor onbepaalde duur

Op de algemene vergadering van 01/02/2013 besliste de algemene vergadering het ontslag van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren:

Riet Carette, geboren te Roeselare op 05/08/1986 en wonende te 8980 Passendale, Passendalestraat 245.

Op de algemene vergadering van 01/02/2013 besliste de algemene vergadering de benoeming van volgende bestuurder(s) met de vereiste meerderheid goed te keuren. Zij oefenen hun bevoegdheden als college uit.

Marjan Pattyn, geboren te Roeselare op 08/11//1991 en wonende te 8980 Zonnebeke, Berten Pilstraat 15. Benoemd voor onbepaalde duur

1 0 OKT. 2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Tijdens de raad van bestuur van 01/02/2013 werden volgende functies verdeeld onder de bestuurders:

Voorzitter: Joselito Malfait, geboren te Roeselare op 29/09/1987 en wonende te 8980 Passendale,

Passendalestraat 245

Benoemd voor onbepaalde duur

Secretaris: Kris Vanrapenbusch, geboren te Roeselare op 22/05/1989 en wonende te 8980 Beselare,

Dadizelestraat 165.

Benoemd voor onbepaalde duur.

Penningmeester. Ernest Degryse; geboren te leper op 26/05/1990 en wonende te 8980 Zonnebeke,

Langemarkstraat 6 201.

Benoemd voor onbepaalde duur

Ondervoorzitter: Freek Vanoverberghe, geboren te Roeselare op 01/07/1993 en wonende te 8980

Zonnebeke, Wolvestraat 4.

Benoemd voor onbepaalde duur

Bestuurder. Marjan Pattyn, geboren te Roeselare op 08111111991 en wonende te 8980 Zonnebeke, Berten

Pilstraat 15.

Benoemd voor onbepaalde duur

Op de algemene vergadering van 01/02/2013 besliste de algemene vergadering volgende statutenwijziging met de vereiste meerderheid goed te keuren. In bijlage volgt een gecoiirdineerde versie van de statuten die de vorige integraal vervangen.

Op de algemene vergadering van 01/02/2013 werd de maatschappelijke zetel gewijzigd naar volgend adres:

Straat: Langemarkstraat Gemeente: Zonnebeke

Nr: 34

Postcode: 8980

Land: België

Op 06/10/2013 te Zonnebeke

Getekend,

Joselito Malfait

Voorzitter, bestuurder

Kris Vanrapenbusch

Secretaris, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

4 oeren

an het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
JEUGDHUIS DE MOANE (VERKORT) DE MOANE

Adresse
Zetel: Langemarkstraat 34 8980 Zonnebeke Belgi

Code postal : 8980
Localité : ZONNEBEKE
Commune : ZONNEBEKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande