HANDSTOGETHER FOR THE DEVELOPMENT OF THE GAMBIA, AFGEKORT : HANDSTOGETHER GAMBIA

Association sans but lucratif


Dénomination : HANDSTOGETHER FOR THE DEVELOPMENT OF THE GAMBIA, AFGEKORT : HANDSTOGETHER GAMBIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.436.718

Publication

26/04/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Maa 2.2

Ondememingsnr: 0472.436.718 Benaming

(vo_'uit) : Hands Together for the development of the Gambia

(verkort) : Hands Together VZW

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Bassevillestraat 101, 8434 Westende

Onderwerp akte : Statutenwijziging 23 maart 2011: partiële naamswijziging - wijziging zetel - wijziging doel n1 het werkveld van de vereniging - wijziging raad van bestuur - ledenlijst

Titel I  Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1. De vereniging wordt "Hands Together for progress and development' genoemd en behoudt zich het recht in haar betrekkingen met derden gebruik te maken van de afkorting °Hands Together VZw°.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Heulekouter 48, 8560 Gullegem in het gerechtelijk arrondissement Kortrijk. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd de zetel te wijzigen.

Artikel 3. De vereniging stelt zich tot doel, los van elke politieke, religieuze of filosofische overtuiging :

a)Het bieden van ontwikkelingshulp in allerlei vormen:scholing, medische zorgen, sanitaire voorzieningen, waterproblemen, landbouwprojecten, visserij en onder andere goederenvervoer, dit volgens de aard en omvang van de noodzakelijkheid of nuttig geachte hulp.

b)Het helpen met financiële middelen om plaatselijke projecten te verwezenlijken, gebaseerd op zelfvoorziening voor de plaatselijke bevolking.

c)Het geven van technische bijstand door het sturen van vrijwilligers.

d)Het aankopen van aangepast materiaal, gereedschappen en aangepaste technologie voor de broussedorpen waar geen elektriciteit voorhanden is.

e)Het bouwen en afwerken van scholen

f)Het aanbrengen van sponsors om te helpen aan de alfabetisering.

g)Het aankopen van het nodige schoolmateriaal voor naaicentra, technische scholen en andere.

h)Hulp bieden aan landbouwprojecten, aankopen van landbouwmateriaal, graanmolens en andere, teneinde aan de basisbehoeften te kunnen voorzien voor de bevolking.

i)Het geven van voordrachten in België als toelichting van de projecten.

j)Samenwerken met andere vzw-ngo om onze doelstellingen zo goed mogelijk te kunnen verwezenlijken, zowel op nationaal als internationaal vlak.

k)Het verwerven van financiële bijdragen en materiaal door middel van donaties, subsidies, op iedere wettelijke toegestane wijze.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) havnent1 ria verenininn stichtinn nf nrnanicme ten aa mien van rterrfen te vertenenwnnrrlinan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

bet

aa Be Sta;

*11063518

lveaergelega ter griffie van ge

rechtbank van koopha

Brugge  afd op

i 3A" 20U

riffie De griller

g te Oosterkoe

i~ '

Mao 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De vereniging kan alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen.

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is bepaald onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, rechtsgeldig overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle rechtshandelingen stellen die voor het doel gerechtvaardigd zijn.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan ten allen tijde worden ontbonden bij beslissing van de Algemene Vergadering.

Titel ll  leden

Artikel 5. De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie.

Artikel 6. De leden hebben alle rechten en plichten hen toegekend door de wet van deze statuten. De toegetreden leden hebben slechts die rechten en plichten hen toegekend door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen gewijzigd warden zonder inspraak van de toegetreden leden.

Artikel 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die door de Raad van Bestuur wordt aanvaard. Verzoeken om toelating als lid dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid. Voor aanvaarding van de leden is een meerderheid van twee derden van alle bestuurders vereist.

Als toegetreden lid kan toetreden, iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of feitelijke vereniging.

Artikel 8. De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 9. Aan elk lid staat het vrij uit de vereniging te treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur.

Titel III  Raad van Bestuur

Artikel 10. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste vier personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkend Lid wordt aanvaard, zal een Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Zij worden benoemd door de algemene vergadering. De bestuurders zijn te allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11. De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 5 jaar en zijn herkiesbaar. Wanneer het mandaat van een bestuurder voor het einde van de termijn van 5 jaar vacant wordt kan de algemene vergadering in zijn vervanging voorzien.

Artikel 12.

"1 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De Raad wordt bijeengeroepen door twee bestuurders waaronder tenminste de voorzitter. De agenda voor de vergadering van de Raad van Bestuur wordt samengesteld 10 dagen voor de vergadering. Bestuurders die punten bij hoogdringendheid willen aanbrengen op de vergadering kunnen deze brengen als varia. De uitnodigingen voor de bijeenkomst van de Raad van Bestuur bevatten de agenda en worden behoudens in hoogdringende omstandigheden  minstens een week op voorhand per brief of mail toegestuurd aan de leden van de Raad.

L. "

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

De voorzitter zit de vergaderingen voor. In geval van zijn of haar afwezigheid wordt de volheid van de functie van voorzitter ingenomen door de ondervoorzitter of bij afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

°2 De Raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die vervangt doorslaggevend.

"3Een bestuurder kan zich door niemand anders laten vertegenwoordigen op de Raad van Bestuur, zelfs niet door volmacht aan een andere bestuurder.

"4 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register.

De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 13.

°1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten recht. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

°2 De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namen de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks bestuur, aan een afgevaardigd bestuurder, aan één of meerdere van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke Ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

"Mits toestemming van de voorzitter, kunnen waarnemers de vergaderingen bijwonen en zich tot de Raad richten

Titel IV  Algemene Vergadering

Artikel 14. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden, en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij afwezigheid door de ondervoorzitter, of oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Artikel 15. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

1.het wijzigen van de statuten

2.het benoemen en afzetten van de bestuurders

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen

4.goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MD4 2.2

5.het vrijwillig ontbinden van de vereniging

6.het uitsluiten van een lid

7.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, en

8.in alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 16.

"1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet ten minste één maal per jaar ten laatste op 20 juni worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op datum door de Raad van Bestuur te bepalen.

"2 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een Buitengewone Algemene Vergadering bijeen te roepen.

"3 De oproeping tot de Algemene Vergadering moet, om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter, of bij afwezigheid door de ondervoorzitter en de secretaris of een bestuurder. Alle leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of mail, ten laatste acht dagen voor de Algemene Vergadering.

"4 De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen, tenminste acht dagen voor de vergadering aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur en door tenminste een twintigste van de leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld.

Artikel 17

"1 ln de gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die vervangt.

"2 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld, en nadien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Tot wijziging van het doel of van haar doeleinden van de vereniging kan slechts besloten worden met een vier vijfde meerderheid van stemmen.

"3 Dezelfde regels als deze "2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Artikel 18. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de Voorzitter of bij afwezigheid door de ondervoorzitter, de secretaris of een bestuurder en opgenomen in een bijzonder register.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de Voorzitter, secretaris of een bestuurder. Leden, alsook derden, die van een belang doen blijken, hebben het recht om op de maatschappelijke zetel, inzage van de notulen te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuurdersfunctie, die bij de vereniging of voor de rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Titel V  Begroting en Rekeningen

Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze jaarlijks ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

Titel VI  Ontbinding en Vereffening.

Artikel 20. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in de wet van 27 juni 1921.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 21. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging met dezelfde doelstellingen op aanduiding van de Algemene Vergadering.

Artikel 22. `'Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de V&S-wet toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

WIJZIGINGEN RAAD VAN BESTUUR:

3Met ingang van 23 maart 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur en tevens als lid van de algemene vergadering en van de vereniging:

Georges Keters, Bassevillestraat 101 8434 Westende

Helena Clybouw, Bassevillestraat 101 8434 Westende

Annick Keters, Lombardsijdelaan 53, 8434 Westende

Marie Line Dobbels, Prinsenvelddreef 11, 8434 Lombardsijde

JEveneens met ingang van 23 maart 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen het ontslag aanvaard als lid van de raad van bestuur. Ze heeft ook nota genomen, dat de raad van bestuur, ze verder als lid van de algemene vergadering en van de vereniging zal aanvaarden:

Goossens Bart, Lariksenlaan 28, 8400 Oostende

Galle Werner, Hoogmolenstraat 73, 8790 Waregem

]Eveneens met ingang van 23 maart 2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen benoemd tot nieuw lid van de raad van bestuur.

Eggermont Luc, Heulekouter 48, 8560 Gullegem - ° Kortrijk, 18-04-1957

Rijksregistemummer : 57.04.18-431.60

'Eveneens op 23 maart 2011 werden de overige bestuurders door de algemene vergadering herbenoemd,

Luc Decock, Beekstraat 34d, 8550 Zwevegem

Rij ksregisternu romer : 51.07.03-287.64

Mia Decock, Heulekouter 48, 8560 Gullegem

Rijksregistemummer : 55.10.14-246.74

Sylvia Degezelle, Heerbaan 266, 8530 Harelbeke

Rijksregistemummer : 67.12.11-230.58

à

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Chris Deprez, Burg. H. Sobrylaan 4 , 8900 leper

Rijksregisternummer : 67.11.20-327.72

Jacques Sabbe, Violierstraat 5, 8660 Lendelede

Rijksregisternummer : 47.03.30-237.65

Marc Neirynck, Zultseweg 158, 8760 Waregem

Rijksregisternummer : 61.08.26-325.38

3De bestuurders hebben vervolgens in de raad van bestuur onder elkaar aangesteld als:

Voorzitter : Luc Decock, Beekstraat 34d, 8550 Zwevegem

Rijksregistemummer : 51.07.03-287.64

Ondervoorzitter : Mia Decock, Heulekouter 48, 8560 Gullegem

Rijksregisternummer : 55.10.14-246.74

Secretaris : Luc Eggermont, Heulekouter 48, 8560 Gullegem

Rijksregisternummer : 57.04.18-431.60

Penningmeester : Sylvia Degezelle, Heerbaan 266, 8530 Harelbeke

Rijksreglsternummer : 67.12.11-230.58

Bestuursleden: Chris Deprez, Burg. H. Sobrylaan 4 , 8900 leper

Rijksregisternummer : 67.11.20-327.72

Jacques Sabbe, Violierstraat 5, 8660 Lendelede

Rij ksreg istemummer : 47.03.30-237.65

Marc Neirynck, Zultseweg 158, 8760 Waregem

Rijksregisternummer : 61.08.26-325.38

JDeze raad van bestuur is vanaf heden samengesteld voor een periode van 5 jaar

Met eenparigheid van stemmen werd in de raad van bestuur het dagelijks bestuur toegewezen aan:

Decock Mia

Rijksregistemummer : 55.10.14-246.74

LEDENREGISTER

Hands Together for progress and development

Vereniging zonder winstoogmerk

Heulekouter 48

8560 Gullegem

MOD 2.2

voor.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad Luik B - Vervolg

Ondememingsnummer : 0472436718 ldentificatienummer : 17873/2000

Bestuur :

Voorzitter : Luc Decock, Beekstraat 34d, 8550 Zwevegem

Rijksregistemummer : 51.07.03-287.64

Ondervoorzitter : Mia Decock, Heulekouter 48, 8560 Gullegem Rijksregistemummer : 55.10.14-246.74 Secretaris : Luc Eggermont, Heulekouter 48, 8560 Gullegem Rijksregistemummer : 57.04.18-431.60

Penningmeester : Sylvia Degezelle, Heerbaan 266, 8530 Harelbeke Rijksregistemummer : 67.12.11-230.58

Bestuursleden : -Chris Deprez, Burg. H. Sobrylaan 4 , 8900 leper Rijksregistemummer : 67.11.20-327.72

-Jacques Sabbe, Violierstraat 5, 8660 Lendelede Rijksregistemummer : 47.03.30-237.65

- Marc Neirynck, Zultseweg 158, 8760 Waregem Rijksregistemummer : 61.08.26-325.38

Leden: Galle Wemer - erevoorzitter - Hoogmolenstraat 73, 8790 Waregem Goossens Bart - Lariksenlaan 28, 8400 Oostende

Allen van Belgische nationaliteit

Deze akte is opgemaakt in 2 originele exemplaren

Neergelegd bij de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brugge

23 maart 2011 - Heulekouter 48 8560 Gullegem

Getekend,

Luc Decock, voorzitter

Luc Eggermont, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
HANDSTOGETHER FOR THE DEVELOPMENT OF THE GAM…

Adresse
BASSEVILLESTRAAT 101 8434 WESTENDE

Code postal : 8434
Localité : Westende
Commune : MIDDELKERKE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande