DE WAAIER

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WAAIER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.963.791

Publication

14/01/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik 3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) avoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : Benaming 428.963.791

(voluit) DE WAAIER

(verkort) ; Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte VZW

NIEUWE GENTWEG 19 B-8000 BRUGGE

WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

Op de algemene vergadering van 26/12/2012 werd er besist om de maatschappelijke zetel

over te brengen naar het volgende adres

DE WAAIER VZW DIAMANTSLIJPERSTRAAT 8 BUS 301 B-8000 BRUGGE

Tevens werd er beslist om de raad van bestuur en het dagelijks bestuur aan te passen.

Bus 301

Art.2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te B-8000 Brugge Diamantslijperstraat, BYarrondissement Brugge. Hij kan bij beslissing van de algemene vergadering worden overgebracht naar een andere plaats en in', een ander arrondissement. De duur van de vereniging is onbepaald.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel een basis te vormen van waaruit diverse ontmoetingsplatformen kunnen; ontstaan voor jonge kunstenaars uit alle mogelijke artistieke disciplines en omstandigheden te creëren waarin' producties tot stand kunnen komen. Zij wil zich richten tot aile leeftijdsgroepen. Haar bijdrage zal soms: pedagogisch, soms louter ontspannend zijn.

Met het oog hierop :

Kan de vereniging elk initiatief nemen om omstandigheden te creëren waarin producties tot stand kunnen komen o tot elk dergelijk initiatie bijdragen.

Wil de vereniging ruimte laten voor experimenten in alle fasen van haar artistiek werkproces, waarbij sommige van deze experimenten kunnen worden uitgebouwd tot een volwaardige artistieke productie die kan, worden uitgevoerd voor publiek en waarmee op tournee kan gegaan worden,

Kan de vereniging zelf artistieke voorstellen en maniestaties organiseren.

De vereniging kan )'net dit doel onder andere publicaties verzorgen, informatiemateriaal verspreiden in de vorm van onder andere drukwerken, foto- en videoreportages, advies verlenen en intellectuele diensten presteren zoals opzoekingwerk, voorbereiding en realisatie van uitzendingen.

Identificatienummer 2618/85

OVERBRENGING SOCAILE ZETEL NIEUWE STATUTEN

NOODSTUK 1 Benaming, maatschappelijke zetel, duur.

Art 1. De vereniging wordt genoemd "De Waaier VZW" vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "D Waaier VZW'.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MON1TEU1"

08 -01-BELGISCH Si

1

*13008856*

c

MOD 2.2

"

Zij kan in het algemeen elk initiatie nemen of elke activiteit uitoefenen die rechtstreeks of onrechtstreeks

" haar maatschappelijk doel bevorderen.

Zijn kan deelnemen aan of samenwerken met andere verenigingen of vennootschappen die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of die in de hand werken.

Zij mag aile roerenden onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel. Zij kan ook, doch zij het op bijkomende wijze, handelsdagen stellen voor zover deze verenigbaar zin met het in dit artikel omschreven doel en voor zover de winst wordt gebruikt om dit doel te bereiken,

HOOFSTUK Il = Leden , bijdrage

Art. 4. De vereniging bestaat uit wettelijke en reglementair leden. Enkel de wettelijke leden maken deel uit van de algemene vergadering. De rechten van de reglementaire leden zijn beperkt tot deze toegewezen door het huishoudelijk reglement.

Art. 5, Het aantal wettelijke leden is onbeperkt, doch moet minstens drie bedragen.

De oprichters zijn de wettelijke leden.

Om als wettelijk lid te worden aangenomen dient de kandidaat wettelijk lid dit schriftelijk te vragen aan de

raad van bestuur van de vereniging. De aanneming als wettelijk lid geschiedt bij gewone meerderheid van

stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge Art. 6 Aan elk lid van de vereniging staat het vrij uit de vereniging te treden door indienen van zijn ontslag bij

de bestuurders,

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van de

aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lid dat ontslag neemt heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit.

Art. 7. De uitgetreden en uitgesloten wettelijke leden moeten alle rekeningen met de vereniging vereffenen en mogen slechts een gebeurlijk krediet terugvorderen.

HOOFDSTUK III - Algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit de wettelijke leden. Deze kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander wettelijk lid, doch ieder wettelijk lid mag maximaal twee stemmen uitbrengen.

Art.9. De algemene vergadering, moet zich door zijn beheerders bijeengeroepen worden in de gevallen voorzien bij de statuterl, of wanneer één vijfde van de wettelijke leden zulks vraagt, Zij komt in ieder geval eenmaal per jaar samen, in de loop van de maand maart.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen over de volgend onderwerpen

Statutenwijziging

Benoemen en ontslábn van de bestuurders;

Goedkeuring van begroting en rekeningen;

Ontbinden van de vereniging;

Uitsluiten van leden;

Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen:

Art, 10.Alle wettelijke leden van de vereniging moeten voor de algemene vergadering worden opgeroepen. De dagorde moet bij middel van brief en of mail worden verzonden, minstens 8 dagen voor de datum waarop de vergadering zal bijeenkomen, Elk voorstel dat ondertekend is door minstens één vijfde van de leden voorkomend op de laatste jaarlijkse lijst moet op de agenda worden gebracht.

Om geldig te kunnen beslissen dienst de meerderheid van de leden aanwezig te zijn, Tenzij de wet of de statuten het anders bepalen worden de beslissingen genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige leden.

De besluiten van de algemene vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging en zijn voor de leden ter inzage beschikbaar. De leden kunnen op aanvraag een kopie ontvangen,

HOOFDSTUK lV - Raad van bestuur.

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die ten minste uit drie personen bestaat, allen wettelijk lid van de vereniging aangeduid door de algemene vergadering voor een termijn van vijf jaar. Gedurende deze termijn zal hun mandaat slechts eindigen door overlijden, ontslag of afzetting..

} 0. " i,

í '' '

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Indien op de plaats van de bestuurder die ontslagnemend, overleden of afgezet is een ander bestuurder

benoemd wordt, beëindigt die het lopend mandaat.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden ten minste een voorzitter, penningmeester en een secretaris.

Art. 12. De raad vair bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Art. 13. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Art. 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te doen aan alle ander machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, dadingen treffen; roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies en overdrachten aanvaarden.

Hij kan, onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden overlaten aan één van de leden. Hij kan ook derden, die geen lid zijn van de vereniging, met bijzondere taken belasten;

Hij is verplicht jaarlijks de rekeningen over het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgend dienstjaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering te onderwerpen.

Art. 15, De raad van bestuur benoemt en ontslaat al de personeelsleden van de vereniging, bepaalt hun bevoegdheden en hun bezoldiging.

Art, 16. De akten die de vereniging onderschrijft worden beschouwd als geldig, wanneer ze getekend worden door één van de beheerders.

HOOFDSTUUK V Huishoudelijk reglement

Art. 17. De algemene vergadering kan een huishoudelijk reglement aannemen dat haar door de raad van bestuur wordt opgelegd. Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht met eenvoudige meerderheid van stemmen.

Lidmaatschap van de vereniging houdt aanvaarding in van de statuten en van het huishoudelijk reglement,

HOOFDSTUK VI.- Rekeningen, begroting.

Art, 18. Het dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Art. 19, De rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting van het volgend diensjaar, zullen ten laatste in de maand maart, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering,

HOOFDSTUK VII.  Wijziging van de statuten,

Art. 20. De algemene vergadering kan over de wijziging in de statuten alleen geldig beraadslagen wanneer het onderwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproeping en wanneer twee derde van de wettelijke leden op de vergadering aanwezig is; Tot geen wijziging kan worden besloten, tenzij met een meerderheid van twee derde der stemmen.

De [eden moeten ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering worden bijengeroepen. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. De voorgenomen wijzigingen moeten uitdrukkelijk in de oproeping vermeld staan.

Wanneer de wijziging één der doeleinden betreft, waarvoor de vereniging werd opgericht, is zij slechts geldig wanneer zij door de ter vergadering aanwezige leden met een stemquorum van vier vijfden wordt goedgekeurd.

Zijn twee derde van de leden, op de eerste vergadering niet aanwezig, o niet vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, deze kan beraadslagen welk het getal van de aanwezige leden ook zijn. In dit geval moet de beslissing door de rechtbank worden bekrachtigd,

HOOFDSTUK VIII. Ontbinding  vereffening.

Art. 21. Bij ontbinding van de vereniging, wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun lasten, alsook de bestemming die aan het netto vermogen van het maatschappelijk bezit zal gegeven wordt.

Bij ontbinding is er een stemquorum van 4 vijfden vereist.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De bestemming zal plaatsvinden ten voordele van een vereniging die gelijkaardige doeleinden nastreeft.

De beslissingen tot ontbinding en vereffening zullen in bijlage tot het Belgisch staatsblad gepubliceerd , worden.

& d I M

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

HOODSTUK IX. _ Algemene bepaling

Art. 22. Voor al hetgeen niet uitdrukkelijk door deze statuten is voorzien, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk.

Op de algemene vergadering van 26/12/2012 werd de raad van bestuur gewijzigd als volgt

Voorzitter VERHEIRSTRAETEN MARC HOLDAAL 62 B-9000 GENT

Secretaris MANNENS STEVEN MUSSESTRAAT 20 B-9680 MAARKEDAL

Penningmeester BROES KAAT DIAMANTSLIJPERSSTRAAT 8/0301

B-8000 BRUGGE

Op de algemene vergadering werd het dagelijks bestuur als volgt samen gesteld.

Baele Joseph Diamanstslijpersstraat,8 Bus 301 B-8000 Brugge

Ernalsteen Veerle Holdaal 62 B-9000 Gent

Ondertekend door

1 Verheirstraeten Marc

2 Mannens Steven

3 Baele Joseph

4 Ernalsteen Veerle

Op de laatste blz. van Luik vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE WAAIER

Adresse
NIEUWE GENTWEG 19 8000 BRUGGE

Code postal : 8000
Localité : BRUGGE
Commune : BRUGGE
Province : Flandre occidentale
Région : Région flamande