VRIENDENKRING OPVANGCENTRUM

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING OPVANGCENTRUM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.917.572

Publication

19/02/2013
ÿþOndernemingsnr : 05o3. 51:. 512.

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Opvangcentrum

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gildestraat 81, 1982 Weerde

Onderwerp akte : Statuten

Oprichtingsdatum: 28/01/2013

TITEL I. -Stichtende leden :

Softe Swatens, Lindestraat 29, 1640 St: Genesius-Rode

Maaike De Winne, Stationsstraat 21, 9340 Lede

Liza Graus, Gildestraat 81, 1982 Weerde

TITEL I. -- Benaming, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt de naam v.z.w. " Vriendenkring opvangcentrum ". Deze verenigt de Vriendenkring van het opvangcentrum in de koning Albertlaan 181, 1120 Brussel.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1982 Weerde, gildestraat 81. Gerechterlijk arrondissement BRUSSEL

Art. 3. De vereniging heeft tot doel : De werking van het opvangcentrum, koning Albertlaan 181, 1120 Brussel ondersteunen.

De activiteiten van het opvangcentrum te ondersteunen en indien nodig financieel tussen te komen in het bijzonder ten voordele van leerlingen.

De nodige fondsen, goederen en eigendommen te verwerven en beheren om het maatschappelijk doel zoals hierboven vermeld te verwezenlijken.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL IL Leden

Art. 5. De vereniging telt minimum 3 werkende leden, aangevuld met helpende leden.

Art. 6. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden iedere natuurlijke persoon die door de algemene vergadering ais zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-werkend lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en kan uitsluitend door deze laatste aan de algemene vergadering worden voorgesteld overeenkomstig het huishoudelijk reglement.

Art. 7. Aile andere belangstellenden die geen werkende leden zijn hebben de hoedanigheid van helpend lid. Zij maken geen deel uit van de algemene vergadering.

Art. 8. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen. Het ontslag moet per brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. 9. De werkende leden en de helpende leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging. Uittredende of uitgesloten werkende en helpende leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. De maximumbijdrage van de werkende leden bedraagt EUR 20.

TITEL I II. -- Raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum twee leden. Deze raad wordt benoemd door de algemene vergadering onder de leden. Zij zijn ten allen tijde afzetbaar. De voorzitter, de ondervoorzitter van deze raad wordt door de algemene vergadering rechtstreeks in hun functie benoemd. Benoeming, ontslag aftreden en afzetting van een bestuurders worden binnen een maand in de bijlage van het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt. De bestuurders beoefenen hun mandaat kosteloos uit. De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 11. De voorzitter roept de raad van bestuur samen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diens vervanger. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Luik B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

('i)

Griffie

111111

*13030075*

~~~

1~~~~:.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge MoD 2.2

voorzitter en door de ondervoorzitter na goedkeuring door de raad van bestuur. Zij worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de ondervoorzitter. Zowel werkende als helpende leden en derden die van belang doen blijken hebben het recht om inzage van de notulen te vragen.

Art. 12. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet van 27 juni 1921 en door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser of als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van beheer verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip het vervreemden van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, van aile handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken. De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken, op zijn verantwoordelijkheid, overdragen aan één van de bestuurders. De voorzitter, of bij diens afwezigheid, een ander lid van de raad van bestuur die door de voorzitter hiervoor schriftelijk werd gevolmachtigd, wordt met het dagelijks bestuur belast en tekent de briefwisseling met betrekking tot de lopende zaken, de fiscale aangelegenheden en de publicatie- en neerleggingsverplichtingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijkse bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Art. 13. De raad van bestuur vaardigt een huishoudelijk reglement uit dat hij voorafgaandelijk ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorlegt Wijzigingen van het huishoudelijk reglement dienen eveneens voorafgaandelijk door de algemene vergadering te worden.

TITEL IV.  Algemene vergadering

Art. 14. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter . Een lid kan zich door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen via een schriftelijke volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Art. 15. De algemene vergadering beslist over

1. De wijziging van de statuten van de vereniging.

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders,

3. De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

4. De vrijwillige ontbinding van de vereniging.

5. Het aanvaarden en het uitsluiten van de leden van de algemene vergadering.

6. Het goedkeuren van het huishoudelijk reglement en van de wijzigingen ervan.

7, Het recht om de raad van bestuur ertoe te machtigen zijn bevoegdheden over te dragen aan derden.

Art. 16. De algemene vergadering komt jaarlijks 2 maal samen, De data worden telkens op de eerste algemene vergadering bepaald. Een buitengewone vergadering wordt bijeengeroepen telkens de raad van bestuur dit noodzakelijk acht of wanneer tenminste één vijfde van de werkende leden dit vraagt.

Art. 17. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen per elektronische brief ten minste 14 dagen voor de dag van de vergadering. De oproeping, die plaats dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die door de raad van bestuur wordt vastgelegd. De algemene vergadering kan beraadslagen over onderwerpen die niet op de agenda staan wanneer de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden daarmee akkoord gaat.

Art. 18. In algemene regel is de algemene vergadering geldig samengesteld, welk ook het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Haar beslissingen in gewone gevallen worden genomen bij volstrekte meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of diens vervanger, doorslaggevend. Bi} afwijking van het eerste lid van dit artikel worden de beslissingen van de algemene vergadering, welke wijzigingen van de statuten of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen, slechts genomen wanneer het voorwerp daarvan bijzonder is vermeld in de oproepingsbrief en wanneer twee derde van de leden op de algemene vergadering aanwezig zijn. Tot geen beslissing kan worden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Is twee derde van de leden van de algemene vergadering niet aanwezig, dan kan een tweede vergadering samengeroepen worden. Deze kan beraadslagen welk ook het getal aanwezigen zij. Deze beslissingen moeten echter door de burgerlijke rechtbank bekrachtigd worden.

TiTEL V.  Rekeningen, begrotingen

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt per jaar. Dit van 111 tot 31112. De raad van bestuur bereidt de rekeningen begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

TiTEL VI.  Ontbinding, vereffening

Art. 20. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding besluiten. In dergelijk geval zijn de voorwaarden van aanwezigheid en besluitvorming door de algemene vergadering dezelfde als bedoeld in artikel 18. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 21. ln geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de passiva, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

TITEL VII.  Diversen

Art. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld blijft de wet van 27 juni 1921 van toepassing en wordt, in voorkomend geval verwezen naar het huishoudelijk reglement.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering gehouden te Brussel, op 28 januari 2013.

Voor gelijkvormig afschrift :

M0D2.2

Luik B - Vervolg

L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

" " ~ Voor- behouden ' aanliet Belgisch Staatsblad

0

-Raad van bestuur

Voorzitter : Sofie Swalens,l-Ioofdopvoeder,Lindestraat 291644 St: Genesius-Rode , Belg

Ondervoorzitter: Liza Graus, maatschappelijk werker, gildestraat 81, 1982 Weerde, Belg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VRIENDENKRING OPVANGCENTRUM

Adresse
GILDESTRAAT 81 1982 WEERDE

Code postal : 1982
Localité : Weerde
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande