VIROVET

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VIROVET
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 634.891.328

Publication

17/08/2015
ÿþMod WOW 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1II11RW111wi11111M

Ondernemingsar : QG39/"

Benaming

(voluit) : ViroVet

(verkort) :

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Ambachtenlaan 1 - 3001 Leuven-Heverlee

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Hugo Kuijpers, te Leuven-Heverlee, op 30/07/2015, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met ais naam ViroVet, met zetel te Leuven-Heverlee, Ambachtenlaan 1, voor onbepaalde duur, mits overname van alle verbintenissen aangegaan voor de vennootschap in oprichting sinds 19/06/2015, door 1) de heer Blomsma Erwin, gehuisvest te Lubbeek-Linden, Houwaartstraat 84B, 2) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Stefaan Wera, met zetel te Bierbeek-Opvelp, Hoegaardsesteenweg 78, hier vertegenwoordigd door haar enige zaakvoerder, de heer Wera Stefaan Jozef Pierre, gehuisvest te Bierbeek-Opvelp, Hoegaardsesteenweg 78, 3) de naamloze vennootschap Aratana Therapeutics, met zetel te Leuven-Heverlee, Ambachtenlaan 1, vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder, de heer Steven St Peter, gehuisvest te 43 Union Park #2, Boston, MA 02118 (Verenigde Staten van Amerika), op zijn beurt vertegenwoordigd ingevolge aangehechte onderhandse volmacht door mevrouw Jiang Florès Yiyan, advocate, die verklaart woonstkeuze te doen in het kantoor "Loyens & LoefP', met zetel te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Neerveldstraat 101-103, en 4) mevrouw Goris Nesya Emilienne Jozef, gehuisvest te Antwerpen-Deurne, Bisschoppenhoflaan 590 bus 6.

Het kapitaal bedraagt ¬ 18.600,00 en is verdeeld in 1.000 aandelen zonder nominale waarde. De aandelen zijn volledig geplaatst, én volgestort tbv. ¬ 6.200,00, in geld.

De aandelen zijn als volgt onderschreven en ten belope van het volgende bedrag gestort door de oprichters: -de heer Blomsma Erwin: 380 aandelen of ¬ 7.068,00, volgestort ten belope van ¬ 2.356,00;

-de BVBA Stefaan Wera: 280 aandelen of ¬ 5.208,00, volgestort ten belope van ¬ 1.736,00;

-de NV Aratana Therapeutics: 280 aandelen of ¬ 5.208,00, volgestort ten belope van ¬ 1.736,00;

-mevrouw Goris Nesya: 60 aandelen of ¬ 1.116,00, volgestort ten belope van ¬ 372,00.

Ondergetekende notaris bevestigt dat bedoelde bedragen werden gedeponeerd op een bijzondere rekening, geopend tan name van de vennootschap in oprichting bij de KBC Bank, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling op 3010712015, dat hem is overhandigd.

De vennootschap heeft tot doel in de meest ruime zin, zowel in België als in het buitenland, het onderzoek naar, de ontwikkeling van, de octrooiering van, de verkoop en in-licentiegeving van, en alle andere vormen van exploitatie van producten voor profylactisch, therapeutisch en/of diagnostisch gebruik in dieren. De vennootschap mag bij middel van inbreng, deelneming, fusie, plaatsing of op iedere andere wijze belangen nemen in aile vennootschappen of ondernemingen die een soortgelijk of gelijkaardig doel hebben, evenals het bestuur ervan waarnemen. In het algemeen mag de vennootschap aile industriële, commerciële, financiële, onroerende en roerende verhandelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die van aard zijn haar nijverheid of haar handel uit te breiden of te bevorderen.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaakvoerders, die indien er meer dan één zaakvoerder is, afzonderlijk de bevoegdheid hebben alle handelingen te verrichten, die nuttig of noodzakelijk zijn tot het bereiken van het doel der vennootschap onder voorbehoud der bevoegdheden die de wet aan de, algemene vergadering voorbehoudt. De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun. bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde.

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd tegenover derden op elk van de volgende wijzen: a) door een zaakvoerder; b) door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

De jaarvergadering zal gehouden worden op de voorlaatste vrijdag van de maand mei om veertien uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats op hetzelfde uur. De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van de zetel van de vennootschap, op de plaats aangeduid in de uitnodiging. Indien wordt geopteerd voor de procedure van. schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 25 van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

r vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering. Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist. De algemene vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, De bijzondere of buitengewone vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief medegedeeld,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge Elke vennoot kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handteKening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek). De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering. Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd,

Alvorens aan de vergadering deel te nemen, zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken tilt te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent. Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken. De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleg gingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten. De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten. De algemene vergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Eik aandeel geeft recht op één stem. Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht elk punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen, ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

Wanneer de algemene vennotenvergadering moet beslissen over:

-een fusie of splitsing van de vennootschap;

-een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal;

-de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde;

-de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving;

-de ontbinding van de vennootschap;

-enige wijziging van de statuten,

dan moet het voorwerp van de te nemen beslissing speciaal vermeld zijn in de oproepingen voor de vergadering en moet tenminste de helft van de aandelen die het gehele kapitaal vertegenwoordigen op de vergadering vertegenwoordigd zijn. is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen. De beslissingen over bovengenoemde onderwerpen worden slechts geldig genomen met een meerderheid van drie/vierden van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de andere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van Vennootschappen, met betrekking tot de wijziging van het maatschappelijk doel, het verwerven, in pand nemen of vervreemden van eigen aandelen door de vennootschap, de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere juridische vorm, en de ontbinding van de vennootschap in geval van verlies van drie kwart van het maatschappelijk kapitaal.

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn, De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december wat niet inhoudt dat een uitzonderlijke verlenging of verkorting van het boekjaar in ieder geval uitgesloten is.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve éénitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de netto-winst.

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten. De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng. Indien in de eenhoofdig geworden vennootschap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen. Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

ALS OVERGANGSMAATREGEL eindigt het eerste boekjaar op 31/12/2096. De eerste jaarvergadering zal bijgevolg plaatsgrijpen op vrijdag 99/05/2097,

De comparanten verklaren dat de vennootschap voor het eerste boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in de artikelen 15 en 141 van het Wetboek van Vennootschappen en dat dienvolgens geen commissaris hoeft benoemd te worden.

DE VENNOOTSCHAP OPGERICHT EN HAAR STATUTEN VASTGESTELD ZIJNDE, HEBBEN DE COMPARANTEN DE VOLGENDE BESLISSING GENOMEN:

Wordt voor een onbepaalde duur als niet-statutair zaakvoerder aangesteld: de heer Blomsma Erwin, gehuisvest te Lubbeek-Linden, Houwaartstraat 84B.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL, Bijgevoegd: uitgifte (vôôr registratie) van de oprichtingsakte mét volmacht.

HUGO KUIJPERS, NOTARIS

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

L

Voor behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening

Coordonnées
VIROVET

Adresse
AMBACHTENLAAN 1 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande