SLOTRACERS LEUVEN, AFGEKORT : SRL

Association sans but lucratif


Dénomination : SLOTRACERS LEUVEN, AFGEKORT : SRL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.696.777

Publication

10/01/2014
ÿþII~JI+'B

Voor-behoudE

aan hel

Belgisc Staatsbh

MOE12.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 3 1 f Fr 2013

D GRIFFli;R,

Griffie

i

Ondernemingsnr :o~ y~3- (;,Q 9

Benaming

(voluit), slotracers leuven

(verkort) : SRL

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Corbielaan 21 ,3060 Bertem

Onderwerp akte : Oprichting

Statuten vzw slotracers leuven

Bertem 19 December 2013

Stichters:

Vanborren MICHEL , Corbielaan 21, 3060 Bertem

Vanborren Lorenzo , Corbielaan 21,3060 Bertem

Vanden Bossche Jan, Phillpslaan 89, 3000 Leuven

Maatschappelijke zetel

Corbielaan 21,3060 Bertem en resoreert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. De vereniging kan, indien nodig, onderafdelingen oprichten.

DOEL

-organiseren en promoten van slot-rating activiteiten

-organiseren van sociale evenementen

-het inrichten van welkdanige sportieve,recreatieve en culturele activiteiten in de ruimst mogelijke zin

-de organisatie en deelname van de leden aan slot-racing evenementen in Belgie en buitenland

De vereniging kan alle activiteiten inrichten enfof deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief , informatief, vormend, ontmoetend,expirementeel en maatschappelijk vlak.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

DUUR

De duur van de VZW is onbepaald

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ONTBINDING

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel of hulporganisatie nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging of hulporganisatie het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

De keuze van de vereniging of hulporganisatie wordt bepaald door tweederde meerderheid op de algemene vergadering waarop tot ontbinding wordt beslist,

RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De algemene vergadering benoemt de bestuurders en dit bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

de leden worden voor een periode van 5 jaar benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat dient vijfjaarlijks door de A,V. herbevestigd te worden. Bij overlijden,ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat va,n besturder is niet bezoldigd.

De raad van bestuur kiest onder haar leden een voorzitter,een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging toegewezen.

Tegenover de leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de handtkening van twee bestuurders, Bij handelingen die de 1.000,00 Euro niet overschrijd, is de handtekening van één bestuurder voldoende.

de raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van tweemaal per jaar. de uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of Email of viawebsite/forum. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd.

de raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem va,n de voorzitter doorslaggevend.

De besluiten van de Raad van Bestuur worden neergeschreven in de notulen, die op de maatschappelijke zetel ter inzage liggen van de leden.

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 Juni 1921.

LEDEN

Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uit werkende en toegetreden leden.

Beslissingen over de toetreding van va,n werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

De formaliteiten en voor warden van toetreding als werkend lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement,

Elk werkend lid kan op elk moment worden uyitgesloten door de raad van bestuur met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De vereniging heeft ook toegetreden leden. De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de

toelaatbaarheid van toegetreden leden.

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen.

v

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum bedrag voor deze bijdrage is vastgelegd op 2.000,00 Euro. De raad van bestuur bepaald jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag en deelt dit mee aan de leden.

Geen enkel lid, effectief of toegetreden, kan enig aanspraak maken op de bezittingen van de vzw op grond van de hoedanigheid van het lidmaatschap. Die uitsluiting van rechten op de bezittingen van de vzw geldt altijd, tijdens het lidmaatschap,bij beeindiging ervan, bij ontbinding van de vzw,...

De leden van de vereniging kunnen op de zetel van de vereniging alle stuken inzien(ledenregister,verslagen,boekhoudkundige stukken)

Iedereen kan kosteloos kennis nemen van de stukken die neergelegd zijn in het dossier van de vzw dat op de rechtbank ligt. Op aanvraag en tegen betaling kun je er ook een volledig of gedeeltelijk afschrift van krijgen.

ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende en toegetreden leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid ddor de oudst aanwezige bestuurder, en heeft de bevoegdheden opgesomt in artikel 4 van de wet van 27 Juni 1921

- De wijziging van de statuten

- De benoeming en afzetting van de bestuurders

- De benoeming en afzetting van de commisarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging word toegekend.

- De kwijting aan de bestuurders en de commisarissen

-De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

- De ontbinding van de vereniging

- De uitsluiting van een werkend lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of diens plaatsvervanger.

De besluiten van de algemene vergadering worden genotuleerd en in een register bijgehouden op de zetel van de vereniging. Dit register is inzienbaar voor alle leden en belanghebbende derden en dit na verzoek aan de raad van bestuur.

Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op vraag va,n minstens één vijfde van de leden.

De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief,via fax,webforum of email. Deze vermeld datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering verstuurd, De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of diens plaatsvervanger.

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen . Voor de wijzigingen van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de VZW's.

Elk lid mag zich op de algemene vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

DIVERSEN

Elk jaar stelt de raad van bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 01 Januari to en met 31 December. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Wijzigingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 Juni 1921.

De raad van de VZW is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens er wijzigingen optreden in het ledenbestand moeten deze binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De leden hebben de verplichting een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur,

De VZW moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden,de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemattigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke ze nodig achten.

Opgemaakt te Bertem op 19 December 2013 in 3 originele exemplaren

Vanborren Michel bestuurder

Vanborren Lorenzo bestuurder

Vanden Bossche Jan bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
SLOTRACERS LEUVEN, AFGEKORT : SRL

Adresse
CORBIELAAN 21 3060 BERTEM

Code postal : 3060
Localité : BERTEM
Commune : BERTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande