PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 633.848.577

Publication

17/07/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*15312191*

Neergelegd

15-07-2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Varenlaan 5

Ondernemingsnummer :

0633848577

Benaming (voluit) : PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH

(verkort) :

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Uit een akte opgemaakt door Meester Louis-Philippe Marcelis, geassocieerd notaris te Brussel, op 8 juli 2015, blijkt dat door de Heer van CAUBERGH Pierre-Olivier Baudouin Véronique, geboren te Etterbeek, op 06 november 1980, nationaal nummer 80.11.06-251.65, titularis van de identiteitskaart met nummer 591-6227262-61, echtgenoot van Mevrouw VAN CAUWELAERT Florence, geboren op 14 januari 1983, wonende te B-1652 Beersel, Varenlaan, 5,

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de benaming "PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH", waarvan de vennootschapszetel gevestigd zal zijn te B-1652 Beersel, Varenlaan, 5, met een kapitaal van ACHTTIEN DUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG EURO (¬ 18.550,00-) vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, ingetekend door de Heer van CAUBERGH Pierre-Olivier.

Alle aandelen werd onmiddellijk volstorten ten belope van honderd vierentwintig euro (¬ 124,00-), door voorafgaandelijke storting in speciën door een voorafgaande storting in speciën op een bijzondere rekening met nummer BE63 6300 2512 7608, geopend op naam van de huidige vennootschap in oprichting bij ING.

 STATUTEN

 AARD - BENAMING - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel één.

De vennootschap wordt opgericht onder de vorm van een burgerlijke advocatenvennootschap die de handelsvorm aanneemt van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, met de naam  PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH .

(weggelaten)

Artikel twee.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te B-1652 Beersel, Varenlaan, 5.

(weggelaten)

Artikel drie.

De vennootschap heeft tot doel, hetzij alleen hetzij samen met anderen, de uitoefening van het beroep van advocaat, de activiteit van arbitrage, van juridisch raadgever en van afgevaardigde van het gerecht, alsook alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, bemiddelaar, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap mag alle verrichtingen verwezenlijken die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doel kunnen uitbreiden of bevorderen in zoverre deze verrichtingen geen handelsdoel voor ogen hebben. Zij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven zelfs als deze noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap wetende dat deze verwervingen geen handelsactiviteit mogen vormen noch een handelsdoel voor ogen mogen hebben.

Zij kan zowel in België als in het buitenland, op welke wijze ook, belan-gen nemen in alle verenigingen, zaken, ondernemingen of vennootschappen die eenzelfde, gelijkaardig of verwant doel nastreven, dat geen handelsdoel mag zijn, of die haar onderneming kunnen bevorderen en ze kan ermee samenwerken en fusioneren.

1652 Beersel

Oprichting

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

DUUR

Artikel vier.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

Zij kan ontbonden worden volgens de voorwaarden vereist voor de statu-tenwijzigingen.

Zij kan verbintenissen aangaan of in haar voordeel bedingen voor een termijn die de duur, die haar

later zou toegekend worden, overschrijdt.

De vennootschap is niet ontbonden door het overlijden, de onbekwaamverklaring, het faillissement,

het onvermogen of de afzetting van de advocaat, enige vennoot.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL  AANDELEN.

Artikel vijf.

Het maatschappelijk kapitaal is vastgesteld op ACHTTIEN DUIZEND VIJFHONDERD VIJFTIG

EURO (¬ 18.550,00-) vertegenwoordigd door honderd (100), aandelen zonder aanduiding van een

nominale waarde, die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen en die dezelfde rechten

en voordelen bieden.

Het kapitaal kan verhoogd worden in de vormen en onder de voorwaar-den bepaald door de wet.

De aandelen worden ingeschreven in een register, gehouden op de maatschappelijke zetel, dat door

elke vennoot of geïnteresseerde derde geconsulteerd mag worden. Certificaten vaststellend de

inschrijving in het register worden aan de aandeelhouders die het aan de vennootschap vragen

afgeleverd.

De overdracht van aandelen vindt plaats door een verklaring van overdracht ingeschreven in het

aandeelhoudersregister, gedateerd en ondertekend door de overdrager en verkrijger, of door hun

gevolmachtigden, in het kader van de voorwaarden bepaald in deze statuten.

De aandelen zijn op naam.

DE ENIGE VENNOOT  AANDELENOVERDRACHT.

Artikel zes.

(weggelaten)

Artikel zeven.

(weggelaten)

Artikel acht.

De advocaat oprichter is de eerste en enige vennoot.

Behalve in het geval bedoeld door artikel 237 Wetboek van Vennootschappen (overlijden van de

enige vennoot), moet de kandidaat, om vennoot te worden:

1) De hoedanigheid van advocaat hebben en ingeschreven zijn op het tableau of op één van de lijsten van de Franse of Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel of andere Belgische balies, of ingeschreven op de E-lijst van de Franse of Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

2) Titularis zijn van alle bestaande maatschappelijke aandelen van de vennootschap en, in voorkomend geval, de reglementen van inwendige orde aanvaard hebben.

3) Zich ertoe verbinden de regels van onpartijdigheid, waardigheid, kiesheid, en onafhankelijkheid waaraan een advocaat onderworpen is, na te leven.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 van het Wetboek van Vennootschappen of in deze statuten niet van toepassing. Wanneer de erfgenamen of legatarissen evenwel niet de hoedanig-heid van advocaat hebben, zal de vennootschap niet langer het beroep van advocaat kunnen uitoefenen.

De erfgenamen of legatarissen die geen vennoot kunnen worden, hetzij omdat zij geen advocaat zijn, hetzij omdat zij niet werden aanvaard, evenals de vennoten die de hoedanigheid van vennoot hebben verloren, ongeacht de reden hiervoor, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, dan gelden de volgende regels: ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkele persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder, die dwingend de hoedanigheid van advocaat moet hebben, benoemen om de betrokken rech-ten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden. Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s), dewelke dwingend de hoedanigheid van advocaat moet hebben.

BESTUUR.

Artikel negen.

Het bestuur van de vennootschap kan slechts waargenomen worden door een advocaat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ingeschreven op het tableau of op de lijsten van de Franse of Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel of andere Belgische balies, of ingeschreven op de E-lijst van de Franse of Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel.

Meester Pierre-Olivier van Caubergh, voornoemde oprichter, wordt aangeduid als statutaire zaakvoerder. De duur van zijn mandaat is niet beperkt.

Indien het mandaat vergoed wordt, wordt het bedrag van de vaste of veranderlijke vergoedingen die aan de zaakvoerder toegekend worden, vastgesteld door de algemene vergadering, bij eenvoudige meerderheid van stemmen, en aangerekend op de algemene kosten, onverminderd alle eventuele kosten ge-paard met de nastreving van het maatschappelijke doel, en onder andere, van representatie, reizen en verplaatsingen.

Artikel tien.

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is en om de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder te vertegenwoordigen.

In zijn relaties met derden mag de zaakvoerder, onder zijn verantwoordelijkheid, bijzondere lasthebbers aanstellen die alleen bevoegd zijn voor welbepaalde handelingen.

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door een zaakvoer-der.

Artikel elf.

De zaakvoerder heeft geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot de verbintenissen van de vennootschap.

Hij is verantwoordelijk onder de voorwaarden bepaald in de artikelen 262 tot 265 inbegrepen van het Wetboek van Vennootschappen.

De zaakvoerder oefent zijn functie uit in alle onafhankelijkheid, en over-eenkomstig de wettelijke en deontologische voorschriften.

CONTROLE.

Artikel twaalf.

De controle over de vennootschap wordt uitgeoefend overeenkomstig de wettelijke bepalingen van toepassing op de vennootschap.

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria van artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen (kleine ondernemingen), is zij niet verplicht een commissaris te benoemen, en heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid.

Onverminderd de wettelijke bepalingen en voor zover de deontologische regels het verplicht, wordt de jaarrekening van de vennootschap gecontroleerd door een bedrijfsrevisor of een externe expertboekhouder, ingeschreven op het tableau van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

ALGEMENE VERGADERING.

Artikel dertien.

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit toegekend aan de alge-mene vergadering, onder de voorwaarden bepaald in artikel 267 van het Wet-boek van Vennootschappen.

Artikel veertien.

De jaarlijkse algemene vergadering komt verplichtend bijeen ter maatschappelijke zetel of op elke andere plaats vermeld in de oproepingen, op de eerste vrijdag van de maand juni, om 15uur. Indien deze dag een feestdag is, komt de vergadering de eerstvolgende werkdag bijeen op hetzelfde uur.

De algemene vergadering kan daarenboven opgeroepen worden op de wijze bepaald in de wet, telkens het belang van de vennootschap dit vereist, per aangetekende brief gericht aan de enige vennoot, de zaakvoerder(s), en de even-tuele commissaris(sen), vijftien dagen voor de vergadering. Artikel vijftien

De algemene vergadering heeft de bevoegdheden bepaald door het Wet-boek van Vennootschappen.

Zij heeft onder andere de bevoegdheid om de statuten te wijzigen, de vennootschap te ontbinden, een eventuele commissaris en de eventuele bijzondere mandatarissen aan te stellen en hun mandaat te beëindigen, en de vergoeding van de vennoten vast te stellen.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De enige vennoot moet in persoon aanwezig zijn op de algemene verga-deringen.

Artikel zestien.

Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar. Van het resultaat zoals bepaald in de jaarrekening die door de zaakvoerder vastgesteld wordt, worden jaarlijks tenminste vijf procent (5%) voorafgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; deze afhouding is niet meer ver-plicht van zodra de wettelijke reserve een tiende van het kapitaal bedraagt, maar zal terug verplicht worden indien, om welke reden ook, de wettelijke reserve zou aangetast zijn.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering, die over de bestemming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

ervan beslist.

Artikel zeventien.

Indien tengevolge van verliezen, het netto-actief verminderd is tot een bedrag dat lager is dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de alge-mene vergadering bijeengeroepen worden op initiatief van de zaakvoerder, bin-nen de termijn en onder de voorwaarden bepaald in artikelen 332 en 333 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel achttien

In geval van ontbinding van de vennootschap om gelijk welke reden, zal de vereffening van de vennootschap geschieden door de zaakvoerder of zaakvoerders in functie, of bij diens ontstentenis door één of meerdere vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal, hun bevoegdheden en hun vergoedingen zal bepalen onder opschortende voorwaarde van de bevestiging van zijn/hun benoeming door de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De vereffenaar dient de hoedanigheid van advocaat te hebben.

Na verwezenlijking van het actief en aanzuivering van het passief of consignatie met het oog erop, zal het saldo aan de enige vennoot overgedragen worden.

In geval van ontbinding, kunnen de aandelen die huidige vennootschap zou bezitten in een advocatenvennootschap slechts overgedragen of afgestaan worden aan een advocaat of aan een andere advocatenvennootschap, met eer-biediging van:

(i) de wettelijke en deontologische regels van toepassing op de overdracht van aandelen van een advocatenvennootschap;

(ii) de statutaire regels zowel van huidige vennootschap als van de advocatenvennootschap waarvan huidige vennootschap aandeelhouder zou zijn.

Zolang de aandelen gehouden in een advocatenvennootschap niet overgedragen zijn, het maatschappelijk doel niet gewijzigd en de statuten niet aangepast, zal de vereffenaar een advocaat zijn, eventueel aangeduid door de stafhouder.

Artikel negentien

In geen geval, en om welke reden ook, mag het actief van de vennoot-schap verzegeld worden, op verzoek van de vennoot of op verzoek van diens schuldeisers, erfgenamen of rechthebbenden. Artikel twintig.

De enige vennoot, zaakvoerder, commissaris of gevolmachtigde die niet gedomicilieerd is in België, wordt geacht om keuze van woonst te doen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap. Artikel éénentwintig.

Zowel de advocaat als de vennootschap moeten alle wettelijke, reglementaire en deontologische voorschriften die het beroep beheersen eerbiedigen.

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaar(s) met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden door een scheidsrechter benoemd door de stafhouder vande Franse (of Nederlandse, naargelang het geval) Orde van advocaten bij de balie te Brussel, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken. De deontologische beginselen, opgesteld door de Franse (of Nederlandse, naargelang het geval) Orde van advocaten bij de balie te Brussel, zijn van toepassing op deze ven-nootschap.

Voor al wat niet voorzien is bij onderhavige statuten verklaren de partijen te verwijzen naar het Wetboek van Vennootschappen.

Bijgevolg, worden de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen waarvan niet op wettige wijze wordt afgeweken, geacht opgenomen te zijn in deze akte en worden de clausules die strijdig zijn met de dwingende bepalingen van de wet voor niet geschreven geacht. 

SLOTBEPALINGEN

1) Uitzonderlijk zal het eerste boekjaar beginnen te lopen op de dag van de neerlegging op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel van een expeditie en een uittreksel van de onderhavige akte en worden af-gesloten op 31 december 2015.

2) De activiteiten van de vennootschap beginnen op het moment van haar inschrijving in de Kruispunt bank der Ondernemingen.

3) De eerste gewone algemene vergadering zal plaatsgrijpen in het jaar 2016.

4) De eerste zaakvoerder, waarvan het mandaat van onbepaalde duur is, is de Heer VAN CAUBERGH Pierre-Olivier, voornoemd.

Zijn mandaat zal, behoudens tegenbeslissing van de algemene vergadering van de vennoten, tegen betaling beoefend worden.

5) Op grond van het financieel plan wordt besloten om geen com-missaris te benoemen.

6) De vennootschap zal rechtspersoonlijkheid verwerven vanaf de dag van de neerlegging van het

uittreksel van huidige akte op de griffie van de handelsrechtbank.

Conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen worden alle overeenkomsten die worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

afgesloten in naam en voor rekening van de ven-nootschap in oprichting goedgekeurd, onder de opschortende voorwaarde dat de bekendmakingformaliteiten vervuld worden.

7) Alle machten worden toegekend aan de zaakvoerder en aan de instrumenterende notaris, met het recht om afzonderlijk te handelen en op te treden alsook met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, teneinde elke verklaring tot inschrijving neer te leggen en te ondertekenen bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, bij de bevoegde dienst van het ondernemingsloket en bij de administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL.

(getekend) Louis-Philippe Marcelis

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijkertijd neergelegd : - Uitgifte : (bankattest)

Coordonnées
PIERRE-OLIVIER VAN CAUBERGH

Adresse
VARENLAAN 5 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande