MUSICALCOMPAGNIE MITHE, AFGEKORT : MITHE

Association sans but lucratif


Dénomination : MUSICALCOMPAGNIE MITHE, AFGEKORT : MITHE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 816.872.830

Publication

23/10/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behoude aan het Belgisch

Staatsbla

*12175095*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophand.,

te Leuven. de 1 2 O} T. 2012

DgefieFIER,

Ondernemingsnr : 0816.872.830

Benaming

(voluit) : Musicalcompagnie Mithe vzw

(verkort) : Mithe vzw

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Prosper Poulletiaan 810404 te 3000 Leuven

Onderwerp akte : Statutenwijziging Musicalcompagnie Mithe vzw

Musicalcompagnie Mithe V.Z.W.

STATUTENWIJZIGING

De bestuurders:

Erik Luyten, Cogels-Osylei 58, 2600 Berchem, 03/06/1980 te Mol,

Helen i-{enrioulle, Prosper Poulletlaan 8/0404, 3000 Leuven, 24/06/1980 te Leuven

Pieter-Jan Martens, Eénmeilaan 7, 3010 Kessel-Lo, 23/06/1977 te Genk

Bram Vanhove, Sint-Beggaberg 5/002, 3000 Leuven, 13/09/1988 te Leuven

Liesbet Bogman, Veemarkt 22, 3290 Diest 24/09/1973 te Dendermonde

Jeroen Van Keymeulen, Kwalen hoekstraat 18, 9320 Nieuwerkerken, 28/8/68 te Aalst

Kristel Lamerichs, Eénmeilaan 7, 3010 Kessel-Lo, 16/10/78 te Hasselt

verklaren bij deze akte de statuten van Musicalcompagnie Mithe vzw te wijzigen, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, die rechtspersoonlijkheid verleent aan de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen. Deze statuutswijzigingen zijn integraal en met een volheid van aanwezige stemmen goedgekeurd op de Algemene Vergadering van Musicalcompagnie Mithe vzw op 14 juni 2012

Op de Algemene Vergadering van 14 juni 2012 werd het ontslag van onderstaande bestuursleden integraal en met een volheid van aanwezige stemmen goedgekeurd:

Alberty Annick, Amoudt Rulenslaan 23, 3020 Herent, 27/10/1965 te Hasselt Andries Elly, J.B. Van Monsstraat 111, 3000 Leuven, 23/09/1980 te Leuven Dumalin Dominique, Rijweg 64, 3020 Herent, 05/02/1974 te Leuven lmbrechts David, Gebr. Tassestraat 15, 3018 Wijgmaal, 10112/1975_te_Bonheiden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Op de Algemene Vergadering van 14 juni 2012 werd de aanstelling van onderstaande bestuursleden integraal en met een volheid van aanwezige stemmen goedgekeurd:

Pieter-Jan Martens, Eénmeilaan 7, 3010 Kessel-Lo, 23/06/1977 te Genk

Bram Vanhove, Sint-Beggaberg 5/002, 3000 Leuven, 13/09/1988 te Leuven

Hoofdstuk 1: Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "Musicalcompagnie Mithe vzw", vereniging zonder winstoogmerk, afgekort Mithe vzw,

Artikel 2

De vereniging heeft als maatschappelijke zetel het volgende adres: Prosper Poulletlaan 8/0404, 3000 Leuven, gelegen in gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 3

Het doel van de vereniging bestaat uit het organiseren en creëren van voorstellingen en het bieden van een platform aan amateurkunstenaars om zich te bekwamen en te verdiepen in musical. De vereniging kan alle activiteiten inrichten (of eraan deelnemen) die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel.

Daarnaast kan de vzw alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, maar kan ten allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk 2: Leden

Artikel 5

De leden bestaan uit effectieve en toegetreden leden.

De toegetreden leden zijn leden die lidgeld betalen, en geen effectieve leden zijn.

De effectieve leden, en zij alleen, maken deel uit van de algemene vergadering en hebben daar stemrecht, De wettelijke bepalingen zijn uitsluitend op de effectieve [eden van toepassing. Zij staan vermeid in het ledenregister van de vereniging. Met de term lid" in deze statuten wordt vanaf nu uitdrukkelijk verwezen naar deze leden.

Artikel 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie. Iedere persoon kan lid worden via een verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over het aanvaarden van leden, op voorstel van de raad van bestuur.

Artikel 7

De leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 8

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave vorderen voor betaalde bijdragen of vergoeding eisen voor geleverde

prestaties.

Hoofdstuk 3: Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vzw en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of een andere bestuurder , aangeduid door de voorzitter.

Artikel 10: Bevoegdheden

Goedkeuring van de statuten en goedkeuring van de wijziging aan de statuten

Benoeming en afzetting van de bestuurders

Kwijting aan de bestuurders

Goedkeuring van de begroting en de rekening

- Ontbinding van de vereniging

- Benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding van de vereniging

- Uitsluiting van een lid

- Alle andere bevoegdheden die de wet voorziet

Volmacht kan schriftelijk gegeven worden aan een ander lid van de algemene vergadering en ieder lid kan slechts één volmacht dragen. Het lid dat volmacht gekregen heeft, moet deze bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigen.

Artikel 11

De algemene vergadering moet minimaal één maa! per jaar worden bijeengeroepen en dat binnen de zes maanden na afloop van het boekjaar. Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens 1/5 van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping.

Artikel 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur per mail die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd, De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Om geldige beslissingen te kunnen nemen moeten de punten vermeld zijn op de agenda. Een lid van de algemene vergadering kan vooraf een agendapunt toevoegen. Agendapunten die niet vernield werden kunnen enkel behandeld worden indien er een unaniem akkoord over is onder alle leden.

Artikel 13

De algemene vergadering kan slechts geldig vergaderen als minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde leden, behalve andersluidende bepaling in de wet of in deze statuten. Bij staking van stemming wordt het besluit verworpen.

Artikel 14

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de vzw's worden nageleefd.

Artikel 15

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen. Dit register wordt bewaard in de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden er inzage van kunnen nemen. De verslagen worden goedgekeurd op de volgende algemene vergadering.

Hoofdstuk 4: Raad van bestuur

Artikel 16

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van drie jaar. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris voor een (hernieuwbare) periode van drie jaar.

Artikel 17

Elke bestuurder heeft één stem. De raad van bestuur neemt zijn beslissing bij gewone meerderheid van de aanwezigen en bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend. Bij afwezigheid van de voorzitter kiest hij een vervanger onder de andere leden,

Artikel 18: bevoegdheden van de Raad van Bestuur

Volgende bevoegdheden zijn wettelijk verplicht:

Opmaken van de rekeningen van het voorbije Jaar en de opmaak van de begroting

De vertegenwoordiging van de vereniging bij een gerechtelijke op buitengerechtelijke handeling

- Het voorrecht om de algemene vergadering samen te roepen in de door de statuten bepaalde gevallen of indien minstens 1/5 van de leden erom vraagt

De raad van bestuur kan alle handelingen verrichten die nodig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vzw, met uitzondering van die handelingen waarvoor de algemene vergadering exclusief bevoegd is

Met betrekking tot het beleid maakt de raad de grote beleidskeuzes, bepaalt de missie en de strategische doelstellingen en beslist over de investeringen. De raad beslist over het openen en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

afsluiten van bankrekeningen, het aangaan van leningen en borgstellingen alsmede het kwijtschelden van schulden.

Artikel 19

De raad van bestuur vergadert regelmatig, minstens vier keer per jaar.

Artikel 20

De raad van bestuur kan een mandaat verlenen aan een individueel lid, aan een werkgroep of adviesraad of aan het dagelijks bestuur. De raad van bestuur bepaalt de modaliteiten en de duur van het mandaat. De raad van bestuur kan deskundigen uitnodigen om met raadgevende stem de vergadering bij te wonen.

Artikel 21

Tegenover effectieve en toegetreden leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders.

Artikel 22

De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter en dit per mail die minstens acht dagen voor de vergadering aan iedere bestuurder wordt gestuurd. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Om geldige beslissingen te kunnen nemen moeten de punten vermeld zijn op de agenda. Een bestuurder kan vooraf een agendapunt toevoegen. Agendapunten die niet vermeld werden kunnen enkel behandeld worden indien er een unaniem akkoord over is onder alle aanwezige bestuursleden.

Artikel 23

Van de besluiten wordt verstag gemaakt die op het secretariaat ter inzage liggen van de bestuurders.

Artikel 24

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot cie vervulling van de hun gegeven opdracht. Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd.

Hoofdstuk 5 Financiën

Artikel 25

Het boekjaar begint op 1 september en loopt tot 31 augustus. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd,

Hoofdstuk 6 Dagelijks bestuur

Artikel 26

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanwijzen dat de dagelijkse werking opvolgt en dringende beslissingen kan nemen ter zake. Het dagelijks bestuur handelt en beslist bij consensus. Wanneer er over een beslissing geen consensus gevonden kan worden binnen het

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

dagelijks bestuur, dan wordt deze overgedragen aan de raad van bestuur in de volgende voorziene vergadering of in een speciaal samen te roepen vergadering. Het mandaat van de leden van het dagelijks bestuur is jaarlijks hernieuwbaar. De raad van bestuur kan, op aangeven van de leden van het dagelijks bestuur of de raad van bestuur, bij vaststelling van nalatigheid, te allen tijde leden aan het dagelijks bestuur toevoegen of van het dagelijks bestuur afzetten en beslist daarover bij gewone meerderheid,

Artikel 27

Het dagelijks bestuur is samengesteld uit minimaal vier personen en maximaal zes personen. Hierbij zijn minimaal twee leden van de raad van bestuur (waaronder de voorzitter en/of de penningmeester) en de artistieke leider van de vereniging. De andere personen zijn belanghebbenden bij de vereniging.

Artikel 28

Het dagelijks bestuur verricht alle voorbereidende werkzaamheden die noodzakelijk zijn om de inhoudelijke werking en het verloop van de vergaderingen van de raad van bestuur zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Het dagelijks bestuur stelt alle handelingen die nodig of van belang zijn voor de dagelijkse werking van de vzw,

Het dagelijks bestuur kan handelingen stellen die niet nodig zijn voor de dagelijkse werking van de vzw, maar die zo dringend zijn dat ze niet kunnen wachten op de tussenkomst van het bevoegde orgaan.

Slotbepalingen

Artikel 29

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een vereniging met een gelijkaardige belangeloze doelstelling die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Artikel 30

Vooral wat niet uitdrukkelijk voorzien is in deze statuten blijft de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.Opgemaakt te Leuven op 22 juni 2009 in 2 originele exemplaren.

Luik B - Vervolg MOD 2.2



(ondertekend door de gemachtigde bestuursleden).

Erik Luyten, Cogels-Osylei 58, 2600 Berchem, 03/06/1980 te Mol, Voorzitter

Helen Henrioulle, Prosper Poulletlaan 810404, 3000 Leuven, 24/06/1980 te Leuven, Secretaris

_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
MUSICALCOMPAGNIE MITHE, AFGEKORT : MITHE

Adresse
PROSPER POULLETLAAN 8, BUS 0404 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande