MISTRAL

Divers


Dénomination : MISTRAL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 541.760.143

Publication

21/11/2013
ÿþr

A

1

Voor-

behoude aan het Belgiscl'

5taatsbia

Mod wad 11.5

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

;~:+~:.~~,

0 8 NOV 2013

Griffie

flhII i II



Ondernemingsnr : , q-60 ,  V-{ 3

Benaming

(voluit) : MISTRAL

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Oude Nijvelsebaan 2A, 1652 Alsemberg

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 1 november 2013 dat:

1. De heer Patrick Gielen, wonende te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 2A

- hoofdelijk en voor het geheel aansprakelijke vennoot;

2. Mevrouw Caroline Graide, wonende te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 2A - stille vennoot;

onder hen een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap hebben opgericht waarvan de statuten de volgende beschikkingen bevatten:

Artikel 1: Rechtsvorm - benaming

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap en draagt de benaming "MISTRAL".

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken van de vennootschap dient deze benaming te worden voorafgegaan of gevolgd door de vermelding "Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap" of afgekort "Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Comm.V". In die stukken moet verder de zetel van de vennootschap nauwkeurig worden aangewezen en het woord "rechtspersonenregister" of de letters "RPR" vermeld worden, samen met de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vennootschap haar zetel heeft, gevolgd door het ondememingsnummer.

Artikel 2: Beherende vennoot  Stille vennoot

De heer Patrick Gieten, voornoemd, neemt deel aan de oprichting als beherende vennoot. Mevrouw Caroline Graide, voornoemd, treedt op als stille vennoot.

De beherende vennoot is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

De stille vennoot staat voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van haar inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verricht, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoot mag zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zal het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en geschriften van de vennootschap en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

Artikel 4

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1652 Alsemberg, Oude Nijvelsebaan 2A.

Hij mag verplaatst worden, mits inachtneming van de taalwetgeving, naar om het even welke plaats in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering, die in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad moet worden bekendgemaakt.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bestuurs- en uitbatingszetels, agentschappen en bijhuizen, bureaus en stapelhuizen inrichten, waar en wanneer zij het nodig acht, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoering.

Artikel 5

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland :

- De beroepsactiviteiten en beroepsmatige samenwerking van gerechtsdeurwaarders, stagiair-gerechtsdeurwaarders en kandidaat-gerechtsdeurwaarders (al dan niet in de hoedanigheid van plaatsvervangend gerechtsdeurwaarder) te beheren in de ruimste zin van het woord, waarbij de vennoten hun

ambt en werkzaamheden als gerechtsdeurwaarder, stagiair-gerechtsdeurwaarder of kandidaat-

gerechtsdeurwaarder in naam en voor rekening van de vennootschap uitoefenen en derhalve alle juridisch werk in die hoedanigheid uit te voeren overeenkomstig de terzake geldende wettelijke, reglementaire en deontologische bepalingen. Deze werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het opmaken, opstellen en betekenen van aktes, het uitvoeren van vonnissen, het doen van vaststellingen, de inning van schulden, het optreden als bemiddelaar, het verdelen van gelden, het in bewarend of uitvoerend beslag leggen op bezittingen, het optreden, als gerechtelijk bewaarder, het optreden als voorlopig beheerder, en alle taken eigen aan het beroep van gerechtsdeurwaarder.

De vennootschap kan overgaan tot alle verrichtingen, hetzij vocr eigen rekening, hetzij voor rekening van derden, die betrekking hebben op de werking en ambtelijke verrichtingen van een gerechtsdeurwaarderkantoor en zulks in de meest uitgebreide zin van het woord, onder meer het organiseren van congressen, publieke verkopingen,' vertalingen, accountancy, het stellen van sociale, financiële en fiscale handelingen, beheer van onroerende en roerende goederen, bijstand en vertegenwoordiging van opdrachtgevende partijen, incasso en dienstverlenende intellectuele bedrijvigheden.

- Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en uitbreiding van een onroerend patrimonium, vooral door verhuring en andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik, genot en opbrengst.

De vennootschap zal binnen het kader van het doel en voor zover niet strijdig met de burgerlijke aard van de vennootschap mogen overgaan tot het aankopen, opschikken, uitrusten, valoriseren en bomwen van onroerende goederen, al dan niet gemeubeld; zij mag eveneens in het kader van haar doel en voor zover niet strijdig met de burgerlijke aard van de vennootschap beschikbare middelen beleggen in roerende goederen en waarden en belangen nemen door middel van inbreng, aankoop van aandelen of op een andere wijze in andere ondernemingen en vennootschappen.

- Alle financiële en beheersverrichtingen met betrekking tot eigen roerend vermogen, belegging en beheren van eigen roerend vermogen.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of be-leg--gingsad-vies doen als bedoeld in de wetten en koninklijke be-sluiten op de ïi-inan-ciële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap mag alle burgerlijke, roerende en onroerende of andere verrichtingen of handelingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met haar doel, of die de ontwikkeling ervan kunnen bevorderen,

Artikel 6

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt vijfhonderd euro (500,00 EUR), vertegenwoordigd door vijfentwintig (25) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/vijfentwintigste (1/25ste) van het kapitaal vertegenwoordigen,

Het wordt volledig gevormd door inbrengen in geld, waartoe de vennoten zich als volgt verbinden:

- De beer Patrick Gielen, voornoemd: vierhonderdtachtig euro,

hetzij: 480,00

- Mevrouw Caroline Graide, voornoemd: twintig euro,

hetzij: 20,00

r Ze

ti.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Als vergoeding voor deze inbrengen ontvangen de vennoten volgend aantal aandelen

- De heer Patrick Gielen, voornoemd: vierentwintig (24) aandelen;

Mevrouw Caroline Graide, voornoemd: één (1) aandeel.

Artikel 7

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, beherende vennoten. De zaakvoerder(s) wordt/worden door de algemene vergadering benoemd voor een bepaalde duur of zonder beperking van duur.

De zaakvoerder(s) dient/dienen een (stagiair-/kandidaat )gerechtsdeurwaarder te zijn,

De zaakvoerder(s) bezit/bezitten de meest uitgebreide machten van bestuur en beschikking.

Alle handelingen die niet uitdrukkelijk voorbehouden zijn aan de algemene vergadering door de wet, vallen onder zijn/hun bevoegdheid.

Hij/zij vertegenwoordigt/vertegenwoordigen de vennootschap jegens derden en in rechte zowel als eiser of als verweerder.

Wanneer er verscheidene zaakvoerders zijn, kunnen zij hun machten ieder afzonderlijk uitoefenen, onverminderd de eventuele delegatie van machten en zullen zij jegens derden en in rechte eveneens afzonderlijk handelen, onverminderd de eventuele delegatie van machten, welke delegatie slechts kan gebeuren op voorwaarde dat het mandaat speciaal en van tijdelijke aard is.

Artikel 8

De meerderheid van de stemrechten moet steeds in handen zijn van een persoon met de titel van (stagiair-/kandidaat-)gereçhtsdeu rwaa rder.

Artikel 9

De effecten zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Deze erkent slechts één enkele eigenaar per effect voor de uitoefening jegens haar van de rechten eraan

verbonden.

Zolang er onenigheid bestaat tussen verschillende gerechtigden van een effect, wordt de uitoefening van de rechten verbonden aan de effecten geschorst totdat de belanghebbenden het eens geworden zijn over de aanduiding ten overstaan van de vennootschap van één titularis of vertegenwoordiger.

In geval van vruchtgebruik zal de blote eigendom van het effect tegenover de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

Artikel 10

Een vennoot mag zijn aandelen slechts overdragen onder levenden met toestemming van al zijn medevennoten.

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van de vennoten. De erfgenamen van de overledene of hun vertegenwoordigers nemen als vennoot gezamenlijk en onverdeeld de plaats in van hun rechtsvoorganger behoudens de mogelijkheid van één of meer van de overblijvende vennoten om binnen de twee maanden na het overlijden van de vennoot bij aangetekend schrijven de erfgenamen of rechtsopvolgers te weigeren als vennoot,

In dit laatste geval zullen de overblijvende vennoten, die de erfgenamen of rechtsopvolgers van de overleden vennoot als vennoot geweigerd hebben, binnen de vier maanden na het overlijden één of meer nieuwe vennoten moeten aanvaarden die het aandeel van de overledene zullen overnemen voor een prijs zoals bepaald door twee experts, van elke partij een. Mochten deze experts binnen de zes maanden na het overlijden niet tot overeenstemming komen, zal op verzoek van de meest gerede partij door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de zetel van de vennootschap een nieuwe expert aangeduid worden die samen met de reeds aangeduide experts binnen de maand een definitieve waarde zal bepalen. Tegen deze waardebepaling zal geen beroep mogelijk zijn, De erfgenamen of rechtsopvolgers van de overledene, die als vennoot werden geweigerd, blijven in alle geval vennoot totdat één of meer nieuwe (rechts)personen als vennoot zijn aanvaard.

De erfgenamen of rechtsopvolgers mogen in geen geval de zegels laten [eggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11

De vennootschap wordt niet ontbonden in geval van overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van een zaakvoerder.

Indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal in geval van overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van een zaakvoerder, het bestuur van de vennootschap worden waargenomen door de overblijvende zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering beslist om in dat geval één of meerdere nieuwe zaakvoerders te benoemen.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de enige zaakvoerder zal de algemene vergadering op verzoek van een of meerdere vennoten een beherende vennoot of enig ander persoon als bewindvoerder aanstellen om de dringende daden van louter beheer te stellen gedurende de door de algemene vergadering vast te stellen tijd, zonder dat deze een maand te boven mag gaan.

In geval van overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de enige zaakvoerder heeft de algemene vergadering verder het recht om bij eenvoudige meerderheid in de definitieve vervanging van de zaakvoerder te voorzien.

Artikel 12

Iedere vennoot, zowel de beherende als de stille vennoot, heeft Individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Artikel 13

Het boekjaar gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 14

Een algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de eerste maandag van de maand juni om achttien uur.

Indien dit een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de daaropvolgende werkdag, met uitzondering van de zaterdag, en op hetzelfde uur.

De oproepingen voor elke algemene vergadering geschieden bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten minstens vijftien dagen vóór de vergadering, met vermelding van de agenda van de vergadering.

Wanneer alle vennoten aanwezig zijn en allen daarmee akkoord gaan, kan een algemene vergadering zonder voorafgaande oproepingen beraadslagen en besluiten over de agendapunten die door de vennoten met eenparigheid worden vastgesteld,

Vennoten kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden, maar uitsluitend door een andere vennoot op voorlegging van een geschreven volmacht. Rechtspersonen mogen evenwel worden vertegenwoordigd door hun wettelijke of organieke vertegenwoordigers, die geen vennoot moeten zijn,

Er wordt een algemene vergadering gehouden telkens het belang van de vennootschap dit vereist of op vraag van één of meer vennoten, die samen minstens één/vijfde (115de) van het kapitaal bezitten,

De algemene vergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op elke plaats aangeduid in het bericht van bijeenroeping.

Artikel 15

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Alle beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen behoudens de hierna bepaalde uitzondering.

Indien vennoten de vennootschap wensen te ontbinden, dient dit te gebeuren middels een statutenwijziging.

Elke beslissing betreffende de wijziging van de statuten moet worden goedgekeurd door drie/vierden meerderheid van de stemmen. De beslissing tot ontbinding wordt gelijkgesteld met een statutenwijziging.

Artikel 16

Over de aanwending van het resultaat zal beslist worden door de algemene vergadering. Artikel 17

Zowel de wijze van vereffening als de benoeming van de vereffenaar worden beslist door de algemene vergadering van de vennootschap. De besluiten dienaangaande zijn slechts geldig indien zij worden genomen door de helft van de vennoten, in het bezit van drie vierde van het vennootschapsvermogen.. Bij gebreke hieraan beslist de voorzitter van de rechtbank,

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars de zuivere opbrengst van de vereffening onder de aandelen, elk een gelijk recht gevend, na, in voorkomend geval, gelijkmaking van de aandelen wat betreft hun afbetaling.

Artikel 18

Elke vennoot, zaakvoerder of vereffenaar die in België geen woonplaats heeft, doet woonstkeuze op de zetel van de vennootschap waar hem alle mededelingen, betekeningen en dagvaardingen kunnen worden gedaan.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend en veertien,

2, De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand juni van het jaar tweeduizend en vijftien om achttien uur.

BENOEMING

Wordt als zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur. de heer Patrick Gielen, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden,

De heer Patrick Gielen, voornoemd, zal de bevoegdheid hebben om alleen de vennootschap te besturen en alleen de vennootschap tegenover derden en in rechte te vertegenwoordigen.

Aldus opgemaakt te Alsemberg, op 1 november2013.

Getekend: De heer Patrick Gielen, zaakvoerder.-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

Vbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
MISTRAL

Adresse
OUDE NIJVELSEBAAN 2A 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande