MELSBROEKSE ONDERSTEUNING VAN CULTURELE ACTIVITEITEN, AFGEKORT : MOCA

Association sans but lucratif


Dénomination : MELSBROEKSE ONDERSTEUNING VAN CULTURELE ACTIVITEITEN, AFGEKORT : MOCA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.097.787

Publication

29/11/2011
ÿþ~

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Het jaar 2011, op 1 september, zijn de hierna vermelde partijen te Steenokkerzeel bijeengekomen:

1. De heer Bram Lauwers, wonende te Steenwagenstraat 22/1 1820 Melsbroek ...; geboren te Vilvoorde...., op 4 februari 1983;

2, De heer Gilbert Jaspers, wonende te vanheylenstraat 32 1820 Melsbroek ...; geboren te Melsbroek..., op 25 mei 1958 ;

3 De heer Jeroen Arens, wonende te kerkstraat 1 1820 Melsbroek...; geboren te Vilvoorde...., op 19 februari 1986;

zijn overeengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten volgens de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen,

waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL L NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

" Artikel 1 De vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk (afgekort v.z.w.) en draagt' de naam: "Melsbroekse ondersteuning van Culturele activiteiten" of de afkorting "MoCa".

Artikel 2 De zetel van de vereniging is gevestigd te 1820 Steenokkerzeel (Melsbroek), Vanheylenstraat 32, in het gerechtelijke arrondissement van Brussel. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen binnen het gerechtelijke arrondissement Brussel. Deze beslissing tot verplaatsing van de zetel moet binnen de maand nadat de beslissing genomen is, worden gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3 De vereniging heeft als doel:

- het organiseren en inrichten van allerhande manifestaties en bijeenkomsten al dan niet van culturele aard, zoals ondermeer tentoonstellingen, sportmanifestaties, wedstrijden, feesten, bals, kermissen, festivals,...

- het beheren en ter beschikking stellen van inrichtingen, materialen of feestartikelen, welke haar ter beschikking worden gesteld of haar toebehoren.

Om dit doel te bereiken is het de vereniging toegelaten daden van koophandel te stellen, zoals het verkopen van producten ter financiering van haar doel, een beroep te doen op de financiële hulp van personen of organisaties, bedragen te ontvangen als vergoeding voor prestaties die door haar worden geleverd, en publicatie te voeren;

interesseren in elke activitdit met dezelfde of gelijkaardige doelstellingen. Zij kan eveneens,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

" 11179757+

BAJ aLTI "Air7

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Melsbroekse ondersteuning van Culturele activiteiten

(verkort) : MoCa

Rechtsvorm : vzw

Zetel : te vanheylenstraat 32 1820 Steenokkerzeel (Melsbroek)

Onderwerp akte : oprichten van de vzw

Bijlagen bil liet Ifëlgiscli Staatsblacl = 297I-172Ü11= Annëxéi dü 1Vrónitënr-liélgé

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4 De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur. Ze kan op elk ogenblik worden ontbonden door de algemene vergadering conform het artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, en gewijzigd ingevolge de wet van 2 mei 2002 ("de wet").

TITEL Il. LIDMAATSCHAP  ONTSLAG  UITSLUITING

Artikel 5 De vereniging is samengesteld uit de stichtende (werkende) en toegetreden leden.

Het minimum aantal leden mag niet minder zijn dan drie.

Artikel 6 Toetreding dient door de Raad van Bestuur te worden aanvaard.

Een kandidatuur voor toetreding wordt per gewone brief aan de Raad van Bestuur bezorgd.

Artikel 7 De regels die krachtens deze statuten en krachtens de wet van toepassing zijn op de leden, zijn integraal van toepassing op de toegetreden leden.

Artikel 8 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door overlijden, uittreding of uitsluiting.

De leden, of ze nu stichtend of toegetreden zijn, zijn vrij om zich op elk ogenblik uit de vereniging terug te trekken door hun ontslag schriftelijk (per gewone brief) aan de raad van bestuur te richten. Uittreding moet niet worden aanvaard door de Raad van Bestuur.

Een stichtend of toegetreden [id dat de verschuldigde bijdrage niet betaalt binnen één maand na de ingebrekestelling wordt als uitgetreden beschouwd.

De uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid werd gehoord of hiertoe werd uitgenodigd.

De raad van bestuur kan een lid dat zich schuldig heeft gemaakt aan een ernstige schending van de statuten of van de wetten, schorsen tot de algemene vergadering hierover besloten heeft.

Artikel 9 Het ledenregister wordt gehouden op de zetel van de vereniging.

TITEL 111.  BIJDRAGEN

Artikel 10 De werkende en toegetreden leden zijn gehouden tot het betalen van een jaarlijkse bijdrage, vastgesteld door de algemene vergadering.

Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage mag 100 euro niet overschrijden.

TITEL IV.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden, stichtende en werkende.

Zij bezit alle bevoegdheden die haar uitdrukkelijk toegewezen worden door de wet of door deze statuten.

Vallen onder meer onder haar bevoegdheid:

" De controle op het naleven van de doelstellingen en opdrachten van de vereniging;

" Het wijzigen van de statuten;

" Het benoemen en afzetten van bestuurders;

" Het benoemen en afzetten van commissarissen, en, in voorkomend geval, het bepalen van hun bezoldiging;

" Het geven van kwijting aan bestuurders en commissarissen indien er zijn;

" De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

" Het ontbinden van de vereniging;

" Het uitsluiten van een lid;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Het omzetten van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

Artikel 12 Er moet minstens éénmaal per jaar een algemene vergadering gehouden worden; deze jaarlijkse vergadering zal plaatshebben op de laatste vrijdag van de maand januari om 20 uur.

De vereniging kan samenkomen in een buitengewone algemene vergadering op elk ogenblik bij besluit van de raad van bestuur, of op vraag van een vijfde van de werkende leden. In dat laatste geval komt de algemene vergadering bijeen binnen de acht dagen na bijeenroeping door de raad van bestuur.

Artikel 13 De algemene vergadering wordt samengeroepen door de raad van bestuur per gewone brief,

geadresseerd aan elk lid, minstens acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief bevat de datum, het uur, de plaats en de agenda van de algemene vergadering.

De leden die vrijwillig verschijnen op de vergadering, worden vermoed geldig te zijn opgeroepen en in kennis te zijn gesteld van de agenda.

Elk voorstel dat wordt ondertekend door een vijfde van de leden moet op de agenda worden geplaatst.

Onderwerpen die niet in de agenda worden vermeld, kunnen niet worden behandeld, tenzij bij unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 14 Een lid kan zich laten vertegenwoordigen op de vergadering door een ander lid, mits de volmacht schriftelijk wordt gegeven.

Artikel 15 De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter van de raad van bestuur wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, en bij ontstentenis, door het oudste aanwezig lid. Alle leden hebben een gelijk stemrecht, waarbij elk lid beschikt over één stem.

Artikel 16 Behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen, kan de algemene vergadering slechts geldig beraadslagen als de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De besluiten worden genomen met eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen behalve in de gevallen waar de wet of de statuten anders bepalen.

Artikel 17 De besluiten van de algemene vergaderingen worden genotuleerd in een notulenregister en worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee leden van de raad van bestuur bij afwezigheid van de voorzitter. Dit register wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

De leden kunnen kennis nemen van de beslissing van de algemene vergadering via de affichering van deze beslissingen op de zetel.

Ten behoeve van de leden liggen de ledenlijst, beslissingen van de algemene vergadering en van de Raad van Bestuur ter inzage op de zetel van de vereniging.

Op verzoek van het lid, dient de raad van bestuur hiervan een afschrift aan hem te bezorgen, evenals van de boekhoudkundige afschriften. De kosten van deze afschriften zijn ten faste van het lid dat erom verzoekt.

TITEL V. BESTUUR  DAGELIJKS BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING

Artikel 18 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minimum drie

bestuurders, tenzij de vereniging slechts drie leden telt, in welk geval de raad van bestuur uit twee personen bestaat.

Het aantal bestuurders dient steeds lager te zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering uit de leden, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/11/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Hun mandaat geldt voor een termijn van twee jaar.

Indien bij het verstrijken van hun mandaat geen opvolging is voorzien door de algemene vergadering, blijven de bestuurders hun functie waarnemen en behouden ze hun bevoegdheden in afwachting van een besluit van de algemene vergadering.

De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het mandaat van bestuurder neemt eveneens een einde door overlijden of ontslag. Het ontslag geschiedt door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd, tenzij anders beslist door de algemene vergadering.

Artikel 19 De vereniging wordt vertegenwoordigd als volgt:

Door de raad van bestuur als college;

Door drie bestuurders, gezamenlijk handelend, ingeval er drie bestuurders benoemd zijn;

Door twee bestuurders, gezamenlijk handelend, ingeval er twee bestuurders benoemd zijn;

Door een volmachtdrager, houder van een volmacht die beperkt is in tijd en wat betreft het voorwerp van de volmacht.

Artikel 20 De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de oudste aanwezige bestuurder.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de stemmen genomen. Bij stakingvan stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend.

Ten minste de helft van de leden van de raad dient aanwezig te zijn.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, die slechtséén volmacht kan houden.

De beslissingen van de raad van bestuur worden bewaard in de vorm van notulen, ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaard in een bijzonder register. De uittreksels ervan en alle andere akten worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Artikel 21 De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheden inzake het bestuur en het beheer van de vereniging.

AI wat niet door de wet of door deze statuten uitsluitend voorbehouden is aan de algemene vergadering valt onder de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Zo is de raad van bestuur ondermeer bevoegd voor:

-Alle vervreemdingen en verwervingen ten bezwarende en ten kosteloze titel;

-Alle aanwervingen

-Het aangaan van leningen

-Het sluiten van huur- en verhuurovereenkomsten

-Alle bankverrichtingen

-Het opstellen van het huishoudelijke reglement

-Het aanvaarden van toetredende leden

-Het bijeenroepen van de algemene vergadering

's

i

S5

BíjIágën bir héf Bél"gi"scli Sïáutstitád 2911 rt2011 ÿÿ Aiiiiéxës ctü IVIbnii`ertr bëtge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

-Het opstellen en neerleggen van het ledenregister

-Het opstellen en neerleggen van de jaarrekening

-Alle bekendmakingen en aankondigingen

-Het neerleggen van alle stukken in het dossier van de vereniging bij de rechtbank van koophandel

Artikel 22 De bestuurders zijn niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging, behoudens in de bij wet vernoemde gevallen.

TITEL VI BOEKJAAR  JAARREKENING

Artikel 23 Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Artikel 24 Elk jaar, ten minste 8 dagen voor de jaarvergadering, worden de rekeningen en de begroting ter kennis gebracht van de leden, die inzage kunnen vorderen, doch enkel ter plaatse, van aile documenten waarop de jaarrekening en de begroting steunen.

Artikel 25 De gewone algemene vergadering doet uitspraak over de jaarrekening die haar is voorgelegd door de bestuurders. Na de goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de vergadering zich uit door een bijzondere stemming over de kwijting te geven aan de bestuurders.

Na goedkeuring wordt de jaarrekening neergelegd overeenkomstig de wettelijke voorschriften. TITEL VII HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 26 De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement voorleggen aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan dit reglement wijzigen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL IIX ONTBINDING

Artikel 27 De vereniging kan slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering of door een rechterlijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding treden de bestuurders van de vereniging op als vereffenaars.

In geval van ontbinding worden de activa, na zuivering van de schulden, overgedragen aan een andere vereniging met gelijkwaardig doel als de ontbonden vereniging.

TITEL IX DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 28 Alles wat niet uitdrukkelijk is voorzien is in deze statuten, wordt geregeld door de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en gewijzigd ingevolge de wet van 2 mei 2002.

" Artikel 29 Overgangsbepaling:

Het eerste boekjaar begint op heden en wordt op 31 december 2011 afgesloten. De eerste gewone algemene vergadering zal in 2012 plaatsvinden.

Gedaan te melsbroek ..., op 1 september 2011...

voorzitter Jaspers Gilbert 58052527138

secretarisch Arens Jeroen 86021922555

penningmeester Lauwers Bram 83020427702

" Voorbehouden

" aah het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MELSBROEKSE ONDERSTEUNING VAN CULTURELE ACTI…

Adresse
VANHEYLENSTRAAT 32 1820 MELSBROEK

Code postal : 1820
Localité : Melsbroek
Commune : STEENOKKERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande