LOTIS

Société en commandite simple


Dénomination : LOTIS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.628.913

Publication

20/12/2011
ÿþ mod 11.1



1:LCii k In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

fl

be a B st<

I

8 DEC.

~~ r ~n "~~~ ~-~_:. "

Griffie

1111111611!

iu

9 Vc] i

Ondernemin snr : ~ l`7 «ot deb "J A Benaming (voluit) : LOTIS

(verkort) :

Rechtsvorm : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Trieststraat 32

1880 Kapelle-op-den-Bos

Onderwerp akte : OPRICHTING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Marianda MOYSON te ' Kapelle-op-den-Bos op 5 december 2011, dat er door 1. De heer VAN dEN BROECK Bart Edmond Maria, geboren te Mechelen op vier mei negentienhonderd vierenzeventig, wonende te 2830 Willebroek (Tisselt), Jozef De Blockstraat 31 A; en 2. Mevrouw SPRUYT Veerle, geboren te Mechelen op negen juni negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te 2830 Willebroek (Tisselt), Jozef De Blockstraat 31 A, een gewone commanditaire vennootschap werd opgericht onder de naam "LOTIS", met zetel te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Trieststraat 32, met een maatschappelijk kapitaal ten bedrage van duizend euro (1.000,00 eur), en waarvan de statuten zullen luiden als hierna gezegd.

STATUTEN.

Artikel één, - Vorm en benaming.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar benaming luidt: "LOTIS". De naam van de vennootschap zal gebruikt worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "gewone commanditaire vennootschap" of door de afkorting "GCV"

Artikel twee - Doel.

De vennootschap heeft tot doel voor haar eigen rekening of voor rekening van derden, in België of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden:

" aan- en verkoop, import en export, ontwerp en fabricage van decoratiematerialen en decoratieartikelen in diverse materialen.

" Het kweken, aankopen, verkopen, import en export, groothandel en kleinhandel, van alle planten-, boom-, en bloemensoorten, en van alle groen voor verwerking in decoratieve stukken.

" Het vervaardigen van alle soorten decoratieve stukken op basis van bloemen en planten.

" Het uitbaten en commercialiseren van een tuincenter.

" uitvoeren van alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met :

- het uitbaten van een boom-, bloemen-, en plantenkwekerij;

- het zaaien, telen, inkopen, kweken, groot- en kleinhandel, import en export van alle soorten

bloemen, planten, struiken, sierheesters, sierplanten, bosplan ten, fruitbomen, bos, haagplanten en

bomen in het algemeen.

" het snoeien van bomen.

" groot- en kleinhandel van zaad- en pootgoed, meststoffen, sproeistoffen en besproeïingsmaterialen, grondverbeteringsproducten, grond, turf, rotsstenen, tuingereedschap, land- en tuinbouwmaterialen, tuindecoratie. Import en export van deze producten.

" bereiden, groot- en kleinhandel, import en export van compost, natuurlijke en kunstmatige meststoffen, mengingen van teelaarde, humus voor land- en tuinbouw alsook de natuurlijke en kunstmatige stoffen ter verbetering van de grond.

" bosontginning.

" Ontwerp en realisatie van plannen in verband met tuinaanleg. Aankoop en verkoop van alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

meststoffen, potgrond en turf.

" Aankoop, verkoop en aanleg van afsluitingen van tuinen, weiden, parken enzoverder.

" Het uitvoeren van alle technische land-en tuinbouwwer-ken, uitvoeren van grondwerken, kuisen van grachten, plaatsen van putten. Het ledigen van septische putten;

" aankoop, verkoop, onderhoud en herstelling van land- en tuinbouwmachines van land- en tuinbouwzaden, alsook import en export hiervan; alsmede aanverwante producten voor land- en tuinbouw.

" Aanleg en herstellingen van opritten in alle materialen. Aanleg en onderhoud van speeltuinen, sportvelden, parken, vijvers en tuinen. Vellen van bomen.

" uitvoeren van baggerwerken en ruimen van waterlopen, sloten en grachten;

" alle werkzaamheden met betrekking tot de verlaging van het grondwaterpeil en de drainage van alle soorten terreinen;

" de huur en verhuur van alle materialen, gereedschappen welke al het voorgaande verband houden. Dit alles in de meest ruime zin en zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

" Alle openbare en privé aanbestedingen in voormelde activiteiten.

" Vervoer in het kader van de exploitatie.

" De vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen, alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en, industriële of commerciële eigendommen die er betrekking op hebben. Zij mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap.

" De vennootschap mag het bestuur en de vereffenning waarnemen in alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag alle leningen van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur, aan deze laatsten toestaan of borgstellingen verstrekken voor deze vennootschappen. Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te.richten vennootschappen of bedrijven, in België of in het buitenland, waarvan het doel identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar doel te bevorderen.

Deze lijst is exemplatief en niet beperkend.

Artikel drie. - Zetel van de vennootschap.

De zetel is gevestigd te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Trieststraat 32.

Hij kan overgebracht worden naar elke andere plaats in het nederlandstalige taalgebied of in het tweetalige gebied Brussel-hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, dat zal bekendgemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder, na goedkeuring in de algemene vergadering, beraadslagend als voor een statutenwijziging, is tevens bevoegd om administratieve en exploitatiezetels, agentschappen en bijhuizen op te richten zowel in België als in het Buitenland, mits inachtname van de taalwetgeving betreffende de exploitatiezetels.

Artikel vier - Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden.

Bij meerderheid van zeventig procent van de stemmen van de vennoten kunnen de vennoten beslissen een einde te stellen aan de vennootschap.

Artikel vijf - Maatschappeliik kapitaal.

Het geheel geplaatste en volstorte maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt duizend euro (1.000,00 eur).

Het is verdeeld in honderd (100) gewone aandelen, zonder vermelding van nominale waarde per aandeel, elk aandeel vertegenwoordigend één/honderdste deel van het maatschappelijk vermogen.

INBRENG IN GELD.

- De heer Bart VAN dEN BROECK verklaart inbreng te doen in geld van negenhonderdnegentig euro (990,00 eur) waarvoor hem negenennegentig(99) aandelen worden toegekend.

- Mevrouw Veerle SPRUYT, verklaart inbreng te doen in geld van tien euro (10,00 eur) waarvoor haar één aandeel wordt toegekend.

Artikel 6  Aandelen - vennoten

Het maatschappelijk vermogen wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen met gelijke stemrechten. De aandelen zijn op naam en zijn ondeelbaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

" - Belgisch 5táatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

De lidmaatschapsrechten verbonden aan een aandeel kunnen slechts worden uitgeoefend door één enkel persoon. Zijn er meerdere eigenaars van een aandeel of behoort de blote eigendom en het vruchtgebruik van een aandeel toe aan meerdere personen, dan worden de eraan verbonden lidmaatschapsrechten exclusief uitgeoefend door de vruchtgebruiker op alle algemene vergaderingen, zowel de jaarvergadering, de bijzondere algemene vergadering als de buitengewone algemene vergadering of, indien er meerdere eigenaars zijn, door de ene aangeduide vertegenwoordiger van de meerdere eigenaars.

In geval laatstgenoemde overleden is, zijn de betreffende rechten van rechtswege geschorst tot één enkel persoon is aangewezen en aanvaard, die deze rechten jegens de vennootschap uitoefent.

Nieuwe vennoten kunnen slechts worden aanvaard bij unaniem akkoord van alle vennoten.

In de zetel van de vennootschap wordt een register gehouden van de aandelen waarin wordt opgenomen de gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, het getal van zijn aandelen, de gedane stortingen, alsook alle wijzigingen betreffende het aandelenbezit. De eigendom van het aandeel wordt bewezen door de inschrijving in dit register en gedagtekend en ondertekend door de vennoten.

Er zijn twee soorten vennoten, met name stille en werkende vennoten. Een stille vennoot verbindt alleen zijn inbreng en houdt zich niet bezig met de werking van de vennootschap. Een werkende vennoot is hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, zowel deze ontstaan tijdens zijn bestuur ais voorheen en dit tot zijn ontslag als werkend vennoot. Dit ontslag van een werkend vennoot wordt door de vennootschap onverwijld bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad. Als werkende vennoot wordt aangeduid de heer Bart VAN dEN BROECK voornoemd. Als stille vennoot wordt aangeduid mevrouw Veerle SPRUYT voornoemd.

Alle vennoten, zowel werkende vennoten als stille vennoten, hebben op de algemene vergadering naargelang het aantal aandelen dat zij bezitten recht op stemmen volgens hel principe één stem per aandeel.

Artikel 7 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders. Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap en als statutaire zaakvoerder, de heer Bart VAN dEN BROECK voornoemd. Dit mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

De zaakvoerder, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen.

Artikel 8 - Overdracht van aandelen

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Artikel 9 - Overlijden

Het overlijden van een vennoot geeft geen aanleiding tot de ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermede hun akkoord betuigen.

Indien de erfgenamen niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het boekhoudkundig eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de balans van de laatst opgestelde en laatst goedgekeurde jaarrekening. De erfgenamen mogen de afkoop van de aandelen vragen door een per post aangetekende of voor ontvangst , getekende brief die gericht wordt aan de zaakvoerder(s) op de zetel van de vennootschap die hiervan onmiddellijk een afschrift toezendt aan de vennoten.

Artikel 10 - Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één juli van elk jaar en eindigt op dertig juni van ieder jaar. Het eerste boekjaar gaat in op de datum van heden, vijf december tweeduizend en elf, en zal afgesloten worden op dertig juni tweeduizend dertien.

Ieder jaar op dertig juni zal een inventaris, bestaande uit een balans, een " resultatenrekening alsmede een toelichting, worden opgemaakt.

Artikel 11 - Winstverdeling

De zuivere winst blijkt uit de jaarrekening, meer bepaald de resultatenrekening na de inboeking van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Voorbehouden aan het Belgisch Stáatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

mOtl 11.1

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering met een meerderheid van de stemmen van het aandelenkapitaal.

Artikel 12 - Verliezen

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13 - Jaarvergadering - Bijzondere algemene vergaderingen

De jaarvergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de perken gesteld door de wet en de statuten te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij omvat alle vennoten. De besluiten worden genomen bij meerderheid van aanwezige stemmen, behoudens afwijking zoals hiervoor in de statuten vermeld, waarbij elk aandeel recht heeft op één stem. Elke vennoot mag zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber-vennoot door middel van een schriftelijke volmacht.

De jaarvergadering zal gehouden worden op twintig december van eik jaar om zeventien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Iedere vennoot kan steeds een bijzondere algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen alsmede een buitengewone algemene vergadering indien zich een wijziging van de statuten opdringt.

Daartoe moet de zaakvoerder al de medevennoten uitnodigen per aangetekende brief of voor ontvangst getekend schrijven die, behoudens in dringende omstandigheden, ten laatste acht dagen voor de vergadering dient te worden verstrekt. Deze uitnodigingsbrief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de oudste zaakvoerder.

Alle beslissingen van de algemene, bijzondere of buitengewone algemene vergadering vereisen een meerderheid van zeventig ten honderd (70%) van het aandelenkapitaal. In het jaarverslag geven de zaakvoerders verantwoording over het gevoerde beleid. Het jaarverslag, voor zover van toepassing overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen, geeft tevens een commentaar op de jaarrekening alsmede informatie voor de vennoten omtrent alle belangrijke ontwikkelingen die zich in het boekjaar of na het boekjaar hebben voorgedaan.

Artikel 14 - Ontbinding - vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij meerderheid van zeventig ten honderd

(70%) van de stemmen de vereffenaars die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die de Vennootschappenwet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene verga-dering daar bij meerderheid van zeventig ten honderd (70%) van de stemmen van het aandelenkapitaal anders over beslist.

De vereffenaars mogen de daden, vermeld in de artikelen 181 en 182 van het Wetboek van Vennootschappen, stellen zonder dat zij daartoe een voorafgaandelijke machtiging van de algemene vergadering behoeven.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieders aandelenbezit.

Artikel 15  Controle

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris en kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant.

Artikel 16  Onbekwaamverklaring, overlijden of faillissement van een vennoot.

In geval van faillissement, kennelijk onvermogen, burgerlijke of geestelijke onbekwaamheid of overlijden van één der vennoten, of een verklaring van één der vennoten dat hij de vennootschap wil verlaten, zal de vennootschap niet ontbonden worden of de ontbinding niet kunnen veroorzaakt worden, maar worden verder gezet tussen de andere vennoten en gebeurlijke afstandhouders of overnemers van de aandelen of erfgenamen van de overleden vennoot.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Artikel 17  Goedkeuring van wijziging van de statuten.

Iedere wijziging aan deze statuten dient te worden verricht bij notariële akte met

goedkeuring door een buitengewone algemene vergadering met meerderheid van

zeventig ten honderd (70%) van de stemmen.

Artikel 18  Aanvullende bepalingen

Voor al wat niet in deze statuten voorzien werd, verklaren de vennoten te verwijzen en

zich te houden naar het Wetboek van Vennootschappen.

VOLMACHT.

Er wordt bij deze uitdrukkelijk volmacht verleent aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijk-held "BOEKHOUDKANTOOR REYNIERS", met zetel te 2830(Willebroek) Tisselt, Valkstraat 11, vertegenwoordigd door Marie-Louise Verhoeven, wonende te 2830 Willebroek (Tisselt), Valkstraat 11, met macht tot indeplaatsstelling, ten einde de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover alle administraties, alle belastingadministraties, waaronder de BTW, alsook tegenover de Kruispuntbank ondernemingen en het desbetreffende ondernemingsloket, teneinde aldaar alle aanvragen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL

Notaris Mariànda MOYSON

In bijlage : afschrift akte.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/12/2011- Annexes du Moniteur belge

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
LOTIS

Adresse
TRIESTSTRAAT 32 1880 KAPELLE-OP-DEN-BOS

Code postal : 1880
Localité : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Commune : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande