LEXICON

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : LEXICON
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 464.825.879

Publication

22/04/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111.111,1,1,1ïqjljIJI iAA

yrt î e der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 0 9 APR, 2014

D6t FFIER,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0464.825.879

Benaming

(voluit) : LEXICON

(verkort)

Rechtsvorm : Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Kortrijkstraat 154 te 3210 Lubbeek (Linden)

(volledig adres)

Onderwerp akte : Statutenwijziging - kapitaalverhoging

Bij akte ontvangen door Meester Christel MEURIS, geassocieerd notaris te Scherpenheuvel - Zichem op, 25 maart 2014, geboekt acht bladen, geen verzendingen te Diest op 26 maart 2014 boek 530, blad 99, vak 5 ontvangen vijftig euro, de Eerstaanw. Inspecteur a.i., Fiskaal deskundige (get) Marcel Put, werd de buitengewone algemene vergadering gehouden van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LEXICON" waarin met éénparigheid van stemmen volgende beslissingen werden genomen:

EERSTE BESLISSING De vergadering bevestigt met éénparigheid van stemmen de zetelverplaatsing van de vennootschap naar

3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 154, met ingang van 1 april 1999, ingevolge beslissing van de,

zaakvoerder, bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 3juli daarna onder nummer 178. TWEEDE BESLISSING

De vergadering beslist éénparig om het kapitaal van zevenhonderdvijftigduizend Belgische frank (750.000,-Bef) uitte drukken in achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één eurocent (¬ 18.592,01).

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de nominale waarde van de aandelen af te: schaffen.

VIERDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast dat de in artikel 537, eerste lid, WIB 92 bedoelde belaste reserves zoals, die ten laatste op 31 maart 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering van de vennootschap,; negenennegentigduizend vierhonderd drieëntwintig euro (¬ 99.423,00), bedragen, zoals blijkt uit de; jaarrekening goedgekeurd door de algemene vergadering van 7 december 2012.

VIJFDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast dat het uitkeerbaar bedrag, rekening houdend met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen, negenennegentigduizend vierhonderd drieëntwintig euro (E 99.423,00) bedraagt.

ZESDE BESLISSING

De algemene vergadering neemt kennis van de beslissing van de bijzondere algemene vergadering de dato: 31 december 2013 waarin werd beslist om over te gaan tot de onmiddellijke uitkering van een tussentijds: dividend voor een bedrag van negenennegentigduizend euro (¬ 99.000,00),

De vergadering stelt vast dat ingevolge deze beslissing de aandeelhouder een schuldvordering heeft op de. vennootschap ten belope van het tussentijds dividend.

De aandeelhouder verklaart dit bedrag overeenkomstig artikel 537 van het Wetboek van: Inkomstenbelastingen onmiddellijk te willen inbrengen in het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap,' mits inhouding en doorstorting van de roerende voorheffing ten bedrage van tien procent (10 %) van het' tussentijds dividend, en dit door onttrekking aan de beschikbare reserves.

ZEVENDE BESLISSING

De vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag opgesteld door het bestuursorgaan over het belang voor de vennootschap van de voorgestelde inbreng in natura en de kapitaalverhoging en van° het verslag van voormelde bedrijfsrevisor, bevattende een beschrijving van de voorgestelde inbreng in natura, de toegepaste waarderingsmethoden en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

De vennoot verklaart voorafgaand aan deze beslissing een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen en er kennis van te hebben genomen. Hij verklaart geen opmerkingen te formuleren,

De besluiten van het verslag van voormelde bedrijfsrevisor luiden let-1-Iter-lijk als volgt:

Op de laatste biz. van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

verband met de geplande kapitaalverhoging bij de BVBA LEXICON met zetel te 3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 154, werd het dossier van de inbreng in natura, bestaande uit een netto-dividendvordering voor een bedrag van 89.100,00 EUR, welke ontstaan is ingevolge de tussentijdse dividenduitkering d.d. 31 december 2013, gecontroleerd overeenkomstig de geldende controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren,

Bij het beëindigen van mijn controlewerkzaamheden ben ik van oordeel, mits naleving van de overige door artikel 537 W1B 1992 gestelde voorwaarden inzake dividenduitkering en kapitaalvermindering:

- de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de over te dragen bestanddelen en voor de bepaling van de als tegenprestatie verstrekte vergoeding;

- de toegepaste methode van waardering in het geheel genomen en onder normale omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en leidt tot een inbrengwaarde van 89.100,00 EUR, De waardering is gebaseerd op de nominale waarde van de in te brengen vordering;

- voor de volledigheid wens ik op te merken dat er géén compensatie met de bestaande debet rekening courant plaatsvindt;

- er worden geèn nieuwe aandelen uitgereikt als tegenprestatie. De fractiewaarde van de 750 bestaande aandelen zal evenwel stijgen van 24,79 EUR per aandeel tot 143,59 EUR per aandeel.

Ik wil er tenslotte wel aan herinneren dat mijn opdracht niet bestaat in een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en de billijkheid van de verrichting.

Sint-Truiden, 18 maart 2014.

Voor BVBA IRA NICOLAIJ BEDRIJFSREVISOR

NICOLAIJ ira,

bedrijfsrevisor."

Het originele exemplaar van deze verslagen met de integrale tekst zal op de griffie van de rechtbank van koophandel van Leuven neergelegd worden, samen met een uitgifte van deze akte.

ACHTSTE BESLISSING

De algemene vergadering beslist, onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, tot verhoging van het maatschappelijk kapitaal met een bedrag van negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend ten belope van negenennegentigduizend euro (¬ 99.000,00), zijnde een verhoging voor een bedrag van negenentachtigduizend honderd euro (¬ 89.100,00), om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro één eurocent (¬ 18.592,01) op honderd en zevenduizend zeshonderd tweeënnengentig euro één eurocent (¬ 107.692,01), zonder uitgifte van nieuwe aandelen, doch met verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen, met dien verstande dat later doorgevoerde kapitaalverminderingen prioritair zullen worden aangerekend op het maatschappelijk kapitaal dat valt onder het regime van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen.

De vergadering beslist dat de kapitaalverhoging zal worden verwezenlijkt door de inbreng door de enige vennoot van de zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering, zijnde negentig procent (90%) van de vordering tot uitkering van het tussentijds dividend, die hij heeft ten laste van de vennootschap en welke uitvoerig beschreven staat in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

NEGENDE BESLISSING

is vervolgens tussengekomen, voormelde heer Luc Vanparijs, die verklaart aile aandelen van de vennootschap te bezitten en die vervolgens verklaart volledig op de hoogte te zijn van de financiële toestand en van de statuten van de vennootschap en die uiteenzet dat zij een zekere, vaststaande en opeisbare schuldvordering hebben ten laste van de vennootschap die uitvoerig staat beschreven in het voormelde verslag van de bedrijfsrevisor.

Na deze uiteenzetting verklaart voormelde heer Luc Vanparijs, de enige vennoot, negentig procent (90 %) van het tussentijds bruto-dividend ten belope van negenennegentigduizend euro (¬ 99.000,00), zijnde een bedrag van negenentachtigduizend honderd euro (¬ 89.100,00), in te brengen, wetende dat de resterende tien procent (10 %) als roerende voorheffing werd ingehouden en doorgestort.

De algemene vergadering erkent volledig te zijn ingelicht over de draagwijdte van het regime zoals voorzien in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen, en meer in het bijzonder de bepaling die voorziet in een bijzondere aanslag bij wijziging van de dividendpolitiek ten opzichte van de vijf voorbije boekjaren.

TIENDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast en verzoekt ons, notaris, akte te nemen van het feit dat de voormelde kapitaalverhoging van negenentachtigduizend honderd (¬ 89.100,00), aldus daadwerkelijk werd verwezenlijkt en volstort, en dat het kapitaal daadwerkelijk werd gebracht op honderd en zevenduizend zeshonderd tweeënnengentig euro één eurocent (E 107.692,01), vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen op naam zonder nominale waarde.

ELFDE BESLISSING

De vergadering beslist met éénparigheid van stemmen de bestaande statuten in overeenstemming te brengen met de voorgaande beslissingen en aan te passen (inhoudelijk, terminologisch en numeriek) om ze in overeenstemming te brengen met de genomen beslissingen en met het Wetboek van vennootschappen en de wijzigingen daaraan gebracht bij de Corporate Govemance Wet van 2 augustus 2002 en bijgevolg volledige herwerking, herschrijving en hernummering van de statuten en aanneming van nieuwe tekst der statuten.

Na artikelsgewijze bespreking en stemming, beslist de algemene vergadering met éénparigheid van stemmen de artikels van de statuten aan te passen door het opmaken van nieuwe statuten, waarvan de tekst luidt ais volgt,

~

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

;Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

F

RECHTSVORM EN NAAM:

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprake-'lijkheid.

Haar naam luidt: "LEXICON"

ZETEL:

De werkelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 154.

DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

Vertaalbureau;

Organisatie van taalcursussen;

Aankoop en verkoop van hard- en software inzake spraaktechnologie zowel klein- als groothandel, invoer,

uitvoer.

En alles wat met al het voorgaande rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt.

De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van haar doel.

DUUR:

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, vanaf de neerlegging van het uittreksel van de

oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL:

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt honderd en zevenduizend zeshonderd

tweeënnengentig euro één eurocent (¬ 107,692,01), vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750)

aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering van de vennoten wordt elk jaar gehouden op de eerste vrijdag van de maand december

om 20.00 uur in de zetel van de vennoot-schap.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergade-ring plaats op de eerstvolgende werkdag.

BOEKJAAR:

Het boekjaar van de vennootschap begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van ieder jaar.

WINSTVERDELING:

De jaarlijkse winst wordt bepaald volgens de wet.

Op deze winst wordt minstens vijf ten honderd voorafge-nomen voor de wettelijke reserve. Deze verplichting

houdt op van zodra dit reservefonds een/tiende van het kapitaal van de vennootschap bereikt.

De jaar vergadering beslist met gewone meerderheid van stemmen over de bestemming van de winst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief,

zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van

het gestorte of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de

wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd, en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320

van het Wetboek van vennootschappen.

verdeling saldo na vereffening

Na betaling der schulden zal het batig saldo onder de venno-ten verdeeld worden in verhouding met hun

aandelen.

BESTUUR VAN DE VENNOOTSCHAP:

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten. Wanneer een

rechtspersoon wordt aangewezen als zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders,

bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger zoals voorzien in het Wetboek van vennootschappen.

BEVOEGDHEID VAN DE ZAAKVOERDERS:

De zaakvoerder kan, overeenkomstig artikel 257 van het Wetboek van vennootschappen, alle handelingen

verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behalve deze die de

wet aan de algemene vergadering voorbehoudt.

leder zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als

verweerder. Hij kan bijzondere machten toekennen aan een mandataris.

De zaakvoerder kan de uitoefening van een deel van zijn bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht

overdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze

volmacht gezamenlijk gegeven te worden. De zaakvoerders regelen onder elkaar de uitoefening van hun

bevoegdheid.

TWAALFDE BESLISSING

Bijzondere volmacht wordt verleend aan Fiducial Accountancy, gevestigd te 3290 Diest, Leuvensesteenweg

10, en/of hun aangestelden, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de vennootschap te vertegenwoordigen

tegenover alle belastingadministraties, waaronder de BTW, alsook tegenover de Kruispuntbank der

Ondernemingen, teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en

alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

De vergadering geeft opdracht en volmacht aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de genomen

besluiten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: het uittreksel, de expeditie, het verslag van het bestuursorgaan en de s

bedrijfsrevisor inzake de inbreng in natura.

Nathalie Claes, geassocieerd notaris te Scherpenheuvel-Zichem.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/12/2013 : LE101862
20/01/2015 : LE101862
01/02/2013 : LE101862
13/01/2012 : LE101862
20/12/2010 : LE101862
29/01/2010 : LE101862
12/12/2008 : LE101862
17/12/2007 : LE101862
22/12/2006 : LE101862
20/12/2005 : LE101862
17/12/2004 : LE101862
29/12/2003 : LE101862
01/03/2003 : LE101862
19/12/2001 : LE101862
16/12/2000 : LE101862
03/07/1999 : LEA014386
18/12/2015 : LE101862

Coordonnées
LEXICON

Adresse
KORTRIJKSTRAAT 154 3210 LINDEN

Code postal : 3210
Localité : Linden
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande