LAIS

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : LAIS
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 474.031.971

Publication

23/05/2014
ÿþ mod11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



1II 111111 III DI II

*14105801*

Neergeleucl ter grifiie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 1 4 MEI 2014 DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

,,,,, ." " " " " " " ,..."

Ondernemingsnr : 0474.031.971

Benaming (voiuit} : LAIS

(verkort) :

Rechtsvorm naamloze vennootschap

Zetel: Mezenlaan 4

3191 Boortmeerbeek (Hever)

Onderwerp akte :Kapitaalverhoging

Ingevolge een proces-verbaal opgemaakt door Meester Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Frederika Lens 8t Jo Abbeloos, geassocieerde notarissen" met zetel te 1800 Vilvoorde, Grote Markt 21, op 27 maart 2014, geregistreerd te Vilvoorde de dato 28 maart 2014, vier bladen nul verzendingen boek 187 blad 57 vak 18. Ontvangen: vijftig euro (50¬ ). Getekend De Eerstaanwezend inspecteur W. VAN ROSSEN, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de naamloze vennootschap "LAIS", waarvan de zetel gevestigd is te 3191 Hever (Boortmeerbeek), Mezenlaan 4 de volgende beslissingen genomen heeft:

EERSTE BESLISSING

De vergadering beslist artikel 2 van de statuten aan te passen overeenkomstig de.

beslissing van de algemene vergadering van 10 september 2012.

Het nieuwe artikel 2 zal voortaan luiden als volgt:

"Artikel 2. ZETEL.

De zetel is gevestigd te 3191 Hever (Boortmeerbeek), Mezenlaan 4.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van

de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels,

administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland,

oprichten."

TWEEDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast:

a) dat aan de vennoten een exemplaar werd overhandigd van het bijzonder verslag van de raad van bestuur, opgesteld overeenkomstig artikel 602 van het Wetboek vanu Vennootschappen, waarin het voorstel tot kapitaalverhoging werd toegelicht;

b) dat aan de vennoten een exemplaar werd overhandigd van het verslag opgemaakt, door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid J. Vende Moortel 80. C°: Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door de heer Bert De Clercq, bedrijfsrevisor en, kantoorhoudende te 9700 Oudenaarde, Stationsstraat 27, gedagtekend op 20 maart' 2014, die daarbij verslag uitbracht over het voorstel tot kapitaalverhoging door inbreng, in nature en die daarbij als volgt besluit:

"3. Besluit

Ondergetekende, BVBA J. Vende Moortel & C° Bedrijfsrevisoren, vertegenwoordigd door' de heer Bert De Clercq, Bedrijfsrevisor, kantoorhoudende te 9700 Oudenaarde,, Stationsstraat 27, werd aangesteld overeenkomstig artikel 602 van het wetboek van vennootschappen, om verslag uit te brengen over een kapitaalverhoging door middel

.van een piet7geldelijke inbreng in çle .,,,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

mod 11.1

Voer-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

_

vennootschappen, om verslag uit te brengen over een kapitaalverhoging door middel: van een niet-geldelijke inbreng in de NV LAIS.

De bijzondere algemene vergadering dd. 17 maart 2014 heeft voorafgaandelijk aan de kapitaalverhoging, besloten tot toekenning van een bruto-dividend ten belope van 1.15.555,56 euro in toepassing van de in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen bedoelde procedure.

Deze bijzondere algemene vergadering heeft besloten om het dividendbedrag, na aftrek van de in artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen bedoelde roerende voorheffing van 10%, op te nemen als schuldvordering op naam van iedere aandeelhouder. Het netto-dividend bedraagt 104.000,00 euro.

lk ben van oordeel dat de beschrijving en de toegepaste schattingswijzen van de inbreng zoals zij voorkomen in de identificatie van de verrichting, overeenstemmen met cle bedrijfseconomische aanvaardbare grondslagen.

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden, zijn wij van oordeel dat:

1. De verrichting werd nagezien overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in nature.

2. Het bestuursorgaan is verantwoordelijk voor de beschrijving en de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het bepalen van de vergoeding van de inbreng in natura; in casu voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura, alsook voor de naleving van de fiscale regels met betrekking tot de procedure voor uitkering van reserves met inhouding van een roerende voorheffing van 10%.

3. De beschrijving van de inbreng in natura, voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

4. De voor de inbreng in nature door het bestuursorgaan weerhouden methode van waardering in de gegeven omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenkomt met het aantal en de waarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

5. De oude aandelen worden gewaardeerd aan hun intrinsieke waarde (boekhoudkundig eigen vermogen na dividenduitkering j aantal oude aandelen). Er wordt dus geen rekening gehouden met latente meerwaarden, eventuele goodwill en de rendementswaarden. Deze waardering is enkel mogelijk en te: verantwoorden in de veronderstelling dat alle aandeelhouders inschrijven op de. kapitaalverhoging, waardoor de aandeelhoudersstructuur voor en na de inbreng, gelijk is, waardoor er geen enkele benadeling is van de vennoten onderling. Deze; waardering mag dan ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

6. Indien aile aandeelhouders besluiten om de ontvangen netto dividenduitkering in, het kapitaal te incorporeren, zal als vergoeding voor deze inbreng 284 nieuwe aandelen van de vennootschap LAIS NV, zonder nominale waarde, gelijk aan de bestaande aandelen voor een totale waarde van 104.000,00 euro worden uitgegeven.

7. Door de inbreng in nature zal het kapitaal worden verhoogd met 104.000,00 euro teneinde het te brengen van 62.000,00 euro op 166.000,00 euro;

8. De wederzijdse rechten der betrokken partijen geëerbiedigd en hun verplichtingen volledig vastgelegd zijn.

Huidig rapport wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat alle aandeelhouders van de vennootschap hun reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren. Indien echter na de beslissing van dividenduitkering een of meerdere aandeelhouders niet wensen deel te nemen aan de voorziene kapitaalverhoging zal het' kapitaal slechts worden verhoogd ten bedrage van het netto dividendbedrag ontvangen door de aandeelhouders welke wel wensen in te tekenen op de kapitaalverhoging.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig de bepalingen van artikel 537 van het Wetboek van Inkomstenbelastingen en van artikel 602 van het Wetboek van Vennootschappen teneinde aan de buitengewone algemene vergadering de nodige informatie te verstrekken met betrekking tot de inbreng in natura van de schuldvordering die ontstaat naar aanleiding van de uitkering van een tussentijds dividend. Dit verslag mag dan ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden.

Op de laatste bit. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak: te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere; woorden, dat ons verslag geen "fairness opinion' is.

Aldus opgesteld en beëindigd te Oudenaarde op 20 maart 2014.

BVBA J. Vande Moortel & C°

Bedrijfsrevisoren

Vertegenwoordigd door

Bert De Clercq,

Bedrijfsrevisor"

Een exemplaar van voormeld verslag van de raad van bestuur alsook een exemplaar van het verslag van de bedrijfsrevisor zullen neergelegd worden ter griffie van de rechtbank van koophandel.

DERDE BESLISSING

De vergadering beslist onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB/92 het kapitaal te vermeerderen door inbreng in nature met honderdenvierduizend euro 104.000,00) om het te verhogen van tweeënzestigduizend euro (C 62.000,00) tot honderd zesenzestigduizend euro (C 166.000,00), door inbreng door de actuele vennoten in verhouding tot hun aandelenbezit. Voor deze kapitaalverhoging worden tweehonderd vierentachtig (284) nieuwe aandelen gecreëerd van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen.

Deze nieuwe aandelen zullen delen in de winsten vanaf heden. Zij zullen onmiddellijk tegen pari worden ingeschreven.

Deze inbreng wordt volledig geplaatst en volgestort door de vennoten door inbreng van hun schuldvordering, zijnde de vordering tot een dividenduitkering voortkomende van' de uitkering van dividenden door de vennootschap, beslist door de bijzondere algemene vergadering van 17 maart 2014, waarbij de vennoten uitdrukkelijk hebben verklaard toepassing te maken van artikel 537 Wetboek Inkomstenbelasting en zich hebben verbonden het uitgekeerde dividend na aftrek van de roerende voorheffing in net kapitaal in te brengen.

VIERDE BESLISSING

De algemene vergadering stelt vast dat het kapitaal werd verhoogd met honderdenvierduizend euro (C 104.000,00) om het te brengen van tweeënzestigduizend euro (C 62.000,00) op honderd zesenzestigduizend euro (C 166.000,00).

De vennoten bevestigen uitdrukkelijk dat de inbreng In nature voortkomt van het door hen ontvangen dividend, besloten door de algemene vergadering van 17 maart 2014. VIJFDE BESLISSING

De algemene vergadering beslist artikel 5 van de statuten te wijzigen conform de hiervoor genomen beslissing:

Artikel 5 wordt door de volgende tekst vervangen:

"Artikel 5. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt honderd zesenzestigduizend euro (C 166.000,00). Het wordt vertegenwoordigd door vijfhonderd tweeëndertig (532) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/vijfhonderd tweeëndertig (1/532ste) van het kapitaal vertegenwoordigen."

ZESDE BESLISSING

De vergadering verleent elke machtiging aan de Raad van Bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

ZEVENDE BESLISSING

De algemene vergadering geeft opdracht aan ondergetekende geassocieerd notaris tot coördinatie van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbtad

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Meester Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris.

Tezelfdertijd neergelegd : - uitgifte van de akte

gecoördineerde statuten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

03/10/2014 : ME. - JAARREKENING 31.03.2014, GGK 23.09.2014, NGL 29.09.2014 14617-0362-011
25/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.03.2013, GGK 28.09.2013, NGL 18.10.2013 13634-0394-011
27/11/2012
ÿþ Mod Word 11.1

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-behoude aan het Belgisci^, Staatsbia 1 Itiaieioea

Ondernemingsnr : 0474.031.971

Benaming

(voluit) : LAIS

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Cyriel Buyssestraat 11 te 1800 Vilvoorde

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

Uit het verslag van de raad van bestuur, bijeengekomen ten zetel dd. 1010912012, blijkt dat werd beslist om de maatschappelijke zetel met ingang vanaf heden te verplaatsen naar "Mezenlaan 4 te 3191 Boortmeerbeek",

Aldus opgesteld te Vilvoorde op 10/09/2012.

De Cuyper Luc,

gedelegeerd bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

03/07/2012 : ME. - JAARREKENING 31.03.2012, GGK 04.06.2012, NGL 28.06.2012 12228-0336-011
15/02/2012
ÿþmod 11.1

Ui~

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voc behoi aan Belg Staat: 1111/11 /(1/1 111ff I!II11llll 11111 111ff 11111 IIIHIII

*iao3~eas~

Ondernemingsnr: BE0474.031.971

Benaming (voluit) : LAIS

(verkort) :

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Cyriel Buyssestraat 11

1800 Vilvoorde

Onderwerp akte ;STATUTENWIJZIGING - OMZETTING VAN DE AANDELEN AAN TOONDER IN AANDELEN OP NAAM - BEVESTIGING ZETELVERPLAATSING ONTSLAG EN HERBENOEMING BESTUURDERS EN GEDELEGEERD BESTUURDER

Ingevolge een proces-verbaal opgemaakt door Meester Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een beslotene vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Frederika Lens & Jo Abbeloos, geassocieerde notarissen" met zetel te 1800 Vilvoorde, Grote Markt 21, op negenentwintig december tweeduizend en elf, geregistreerd te Vilvoorde de dato negen; januari tweeduizend en twaalf, drie bladen nul verzendingen boek 181 blad 50 vak 4.; Ontvangen: vijfentwintig euro (25e). Getekend De Eerstaanwezend inspecteur W. VAN ROSSEN, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de Naamloze i! Vennootschap "LAIS", waarvan de zetel gevestigd is te 1800 Vilvoorde, Cyriel? iï Buyssestraat 11, de volgende beslissingen genomen heeft

Eerste beslissing

De vergadering beslist de aandelen aan toonder om te zetten in aandelen op naam er)r. de statuten aan te passen door :

artikel 5 aan te passen als volgt "ARTIKEL 5 - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL Het aandelen kapitaal bedraagt TWEEËNZESTIG DUIZEND EURO (C 62.000,00) volledig, geplaatst zoals hierna gezegd.

Het werd verdeeld in TWEEHONDERD ACHTENVEERTIG aandelen (248) op naam,; zonder nominale waarde die ieder één/ tweehonderd achtenveertigste (1/248ste) vani het kapitaal vertegenwoordigen."

- een artikel 7bis toe te voegen over de aard van de aandelen

"ARTIKEL Ibis -- AARD VAN DE AANDELEN

?i Alle aandelen zijn en blijven op naam.

De eigendom van de aandelen blijkt uitsluitend uit de inschrijving in het register van iE aandelen op naam. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders; van aandelen op naam. Elke aandelenoverdracht zal slechts effect ressorteren na de; inschrijving in het register van aandelen van de verklaring van overdracht, gedateerd; en getekend door de overdrager en de overnemer, of hun vertegenwoordigers, of na: het vervullen van de formaliteiten door de wet vereist voor de overdracht van: schuldvorderingen."

- artikel 17 aan te passen als volgt:

:i "ARTIKEL 17 - DEPONERING VAN DE AANDELEN

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van. aandelenzeven volle dagen_ voorde datum die bepaald werd voor de bijeenkomst zijn;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

BRUSS~-~

~

O 2 FEB

Griffie

~

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

-Bijlagen ïnj ifet Belgisch Staatsblad -15/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

bewijzen van aandelen op naam, neerleggen op de zetel of bij de instellingen die in de bijeenroepingsberichten worden vermeld."

Tweede beslissing

De vergadering beslist artikel 2 van de statuten aan te passen overeenkomstig de

beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 4 mei 2009.

Het nieuwe artikel 2 zal voortaan luiden als volgt:

"ARTIKEL 2 - ZETEL

De zetel is gevestigd te 1800 Vilvoorde, Cyriel Buyssestraat 11.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van

de raad van bestuur, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van de raad van bestuur, exploitatiezetels,

administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland

oprichten."

Derde beslissing

De algemene vergadering beslist om de huidige bestuurders en gedelegeerd bestuurder

te ontslaan en hen kwijting te geven voor het door hen gevoerde beleid.

De algemene vergadering besluit te herbenoemen voor een periode van 6 jaar tot

bestuurder:

" de heer DE CUYPER Luc, rijksregister nummer 67.04.16-341.32, geboren te Assebroek op 16 april 1967, wonende te 3191 Hever, Mezenlaan 4, dewelke aanvaardt;

" de heer DE CUYPER Laurent, rijksregister nummer 40.06.27-163.06, wonende te 3191 Hever, Pastoor Stuycklaan 8, dewelke aanvaardt;

" mevrouw DOBBENIE Pauline, wonende te 3191 Hever, Pastoor Stucklaan 8, dewelke aanvaardt.

Vervolgens hernoemen de aanwezige bestuurders de heer DE CUYPER Luc, voornoemd, als gedelegeerd bestuurder, dewelke aanvaardt.

Vierde beslissing

De vergadering beslist artikel 9 van de statuten aan te passen. Het nieuwe artikel zal luiden:

"ARTIKEL 9 - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste twee leden al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

Zij zijn herbenoembaar, hun mandaat is onbezoldigd tenzij andersluidende beslissingen van de algemene vergadering.

Het mandaat van de uittredende bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de algemene vergadering die tot de nieuwe benoeming is overgegaan.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en één of meerdere gedelegeerd-bestuurders."

Vijfde beslissing

De vergadering verleent aan de instrumenterende notaris alle machten om de gecoördineerde tekst van de statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

Zesde beslissing

De vergadering stelt vast dat alle aandelen aan toonder werden vernietigd en dat de omzetting van de aandelen aan toonder in aandelen op naam werden gerealiseerd door inschrijving in het aandelenregister.

Ondergetekende geassocieerde notaris bevestigt dat het aandelenregister op heden werd ingevuld en ondertekend door de aandeelhouders, alsmede dat de gedrukte aandelen werden vernietigd bij akte.

mod 11.1

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzil van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11,1

à e " ~

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL

Jo ABBELOOS, geassocieerd notaris.

Tezelfdertijd neergelegd : - uitgifte van de akte

- gecoördineerde statuten

j.» Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

22/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.03.2011, GGK 06.06.2011, NGL 16.06.2011 11172-0467-011
07/10/2009 : ME. - JAARREKENING 31.03.2009, GGK 14.09.2009, NGL 02.10.2009 09798-0247-013
02/06/2009 : BL649749
18/06/2008 : BL649749
11/02/2008 : BL649749
23/07/2007 : BL649749
16/10/2006 : BL649749
04/11/2005 : BL649749
03/12/2004 : BL649749
16/06/2004 : BL649749
13/11/2002 : BL649749
05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.03.2015, GGK 21.09.2015, NGL 29.09.2015 15621-0035-012
20/02/2001 : BLA112415

Coordonnées
LAIS

Adresse
MEZNLAAN 4 3190 BOORTMEERBEEK

Code postal : 3190
Localité : BOORTMEERBEEK
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande