KONINKLIJKE FILHARMONIE VAN OTTENBURG, AFGEKORT : KFO

Association sans but lucratif


Dénomination : KONINKLIJKE FILHARMONIE VAN OTTENBURG, AFGEKORT : KFO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.325.656

Publication

28/08/2014
ÿþMOO 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD 1 9 AUG, 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel GféfËven.

Ondernemingsnr : 0408.325.656

Benaming

(voluit) : Koninklijke Filharmonie van Ottenburg

(verkort) : KFO

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Blomenstraat 2, 3040 Ottenburg

Onderwerp akte ; Statutenwijziging

Tijdens de algemene vergadering van 30 juni 2014 werd beslist om de statuten te wijzigen, De aangepaste tekst luidt als volgt:

STATUTEN

Art. 1 Er wordt een vereninging zonder winstoogmerk opgericht met de naam "Koninklijke Filharmonie van: Ottenburg", met als afkorting "KFO", hierna benoemd "de vereniging". De zetel is gevestigd te 3040 Ottenburg,, Bloemenstraat 2 in het gerechtelijk arrondissement van Leuven en kan bij beslissing van de algemene; vergadering veranderen. De duur van de vereniging is onbepaald.

Art. 2 De vereniging is een kunstvereniging die ijvert voor de beoefening, de verspreiding en het aanleren van de muziek. Zij legt zich toe op het inrichten van kunstmanifestaties, concerten en optochten. Zij neemt deel aan tornooien, festivals, feestelijkheden en allerhande manifestaties en richt deze in. Dit alles geschiedt echter volstrekt los van elke politieke, religieuse of filosofische overtuiging. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig, zullen worden bestemd voor haar doel.

Art. 3 De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden, Alleen effectieve leden hebben stemrecht in ', de algemene vergadering. Er zijn minimum zes effectieve leden. Er is geen maximumaantal bepaald.

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van effectieve leden, Een; ' kandidaat-effectief lid dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in bij de raad van bestuur, De raad van bestuur; beslist autonoom of een kandidaat-effectief !id dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als effectief lid tot; de vereniging wordt toegelaten. Een kandidaat-effectief lid moet minstens één jaar toegetreden lid zijn van de' vereniging in de periode voorafgaand aan de aanvraag.

Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt; overgemaakt aan de raad van bestuur, Het effectief lid dat ontslag neemt, moet geen opzegtermijn in acht: nemen. Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijke of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een effectief lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

#wanneer het effectief lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om effectief lid te worden in de

vereniging

#wanneer een effectief lid tweemaal niet aanwezig is geweest op de algemene vergadering zonder

bijzondere reden

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat effectief lid.

Een effectief lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een effectief lid is niet geheim,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden met naam, adres en toetredings- of uittredings- of uitsluitingdata van de effectieve leden. De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur,

Art. 4 De toegetreden leden worden onderverdeeld in drie categorieën, zijnde muzikanten, steunende leden en ereleden. De toegetreden leden verlenen hun medewerking door aan de herhalingen en activiteiten deel te nemen. Muzikanten betalen geen lidgeld en worden niet bezoldigd. De steunende leden steunen de vereniging door een jaarlijkse bijdrage te storten waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de raad van bestuur, of door het verlenen van medewerking bij de activiteiten van de vereniging. Aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt t.a.v. de vereniging kan de raad van bestuur het erelidmaatschap toekennen. Het erevoorzitterschap wordt toegekend door de algemene vergadering,

Art. 5 De raad van bestuur neemt nieuwe toegetreden leden aan. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement. De toegetreden leden kunnen zich ten allen tijde uit de vereniging terugtrekken, bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur, door het niet betalen der jaarlijkse bijdrage, verschuldigd door de steunende en ereleden of door een volledig jaar inactiviteit zonder bijzondere reden voor de muzikanten. Over het uitsluiten van toegetreden leden beslist de raad van bestuur, Een lid dat ophoudt deel uit te maken van de vereniging heeft geen enkel recht op het bezit ervan.

Art. 6 De effectieve leden komen minstens eens per jaar in algemene vergadering bijeen. De statutaire algemene vergadering heeft plaats binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, De oproeping gebeurt per brief of e mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda, De maand vooraf kunnen aan de raad van bestuur agendapunten worden meegedeeld. Al de leden mogen deze vergadering bijwonen maar alleen effectieve leden hebben stemrecht,

De volgende bevoegdheden zijn voorbehouden aan de algemene vergadering:

" de wijziging van de statuten

.de benoeming en de afzetting van de bestuurders

" de kwijting aan de bestuurders

.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

.de ontbinding van de vereniging

.de uitsluiting van een effectief lid

Art. 7 Op ieder ander tijdstip kunnen door de raad van bestuur of op verzoek van 1/5 der effectieve leden algemene vergaderingen belegd worden. De oproeping gebeurt op dezelfde manier als bij de statutaire algemene vergadering.

Art. 8 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum vier effectieve leden en maximum een onbeperkt aantal effectieve leden gekozen door de algemene vergadering en ten allen tijde door haar afzetbaar. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal effectieve leden.

Art. 9 De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur en hun mandaat is onbezoldigd. De raad van bestuur verdeelt alle functies onder de bestuurders.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art, 10 Zo de vereniging om één of andere reden het voordeel van de rechtspersoonlijkheid niet meer zou genieten, blijft zij voortbestaan onder vorm van feitelijke vereniging.

Art. 11 De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de secretaris, De raad van bestuur wordt samengeroepen door de secretaris. De oproeping gebeurt per brief of email minimum 3 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de samenkomst van de raad van bestuur, evenals de agenda.

Art. 12 De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden als college uit en mogen volmacht geven aan één of meerdere bestuurders om taken in verband met het dagelijks bestuur uit te oefenen.

Art. 13 De secretaris noteert de voornaamste beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. Deze worden door de raad van bestuur nagezien en goedgekeurd. Alle effectieve leden mogen een aanvraag indienen bij de raad van bestuur om inzage in de notulen te hebben.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 14 De penningmeester neemt de boekhouding waar en maakt de rekeningen en begrotingen op.

Art. 15 In geval van ontbinding maakt de algemene vergadering de bezittingen over aan één of meerdere verenigingen, wier doeleinden deze van de Koninklijke Fiiharmonie van Ottenburg zo dicht mogelijk benaderen.

Art. 16 De inkomsten van de vereniging omvatten:

.de bijdragen van de leden, maximum 125 euro per lid

" de legaten, de schenkingen in natura of in geld, de toelagen van de openbare besturen, de vergoedingen voor optreden, de prijzen toegekend op wedstrijden en tornooien

" de opbrengst van allerlei initiatieven, van kapitalen en goederen.

Art. 17 De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op, ter aanvulling van de statuten, De bepalingen ervan mogen niet strijdig zijn met deze der statuten. Gevallen die niet door de wet, statuten of huishoudelijk reglement geregeld worden, worden uitsluitend beslecht door de raad van bestuur,

Nog uit de algemene vergadering blijkt dat de huidige bestuurders van de vereniging zijn als volgt:

DEPRE André - Bloemenstraat 2, 3040 Ottenburg

PHILIPS Georges - Tommestraat 13, 3040 Ottenburg

PHILIPS Marc - Leon Kriegelstraat 52, 3040 Ottenburg

STEENO An - Lostraat 4 bus 1, 3212 Pellenberg

STEENO Roland - Diestsevest 33 bus 23, 3000 Leuven

VERHEYDEN Veronique - St Jansbergsesteenweg 82, 3040 Loonbeek

WESTON Stewart - Neerpoortenstraat 105, 3040 Ottenburg

(Get) WESTON Stewart, Bestuurder

L Y

Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KONINKLIJKE FILHARMONIE VAN OTTENBURG, AFGEK…

Adresse
BLOMENSTRAAT 2 3040 OTTENBURG

Code postal : 3040
Localité : Ottenburg
Commune : HULDENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande