K & K DE MAN

Divers


Dénomination : K & K DE MAN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 890.615.891

Publication

28/07/2014
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van deTrwe'ktergelegd/ontvangen op

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

1 6 MU 2014

ter griffie van de Nederlandstalige

rechtbank varaeohandel Brussel

Ondernemingsnr :0890.615.891

Benaming (voluit) := K& K De Man

(verkort):

1Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

1Zetel :1652 Beersel (Alsennberg), J.B. Woutersstraat 58

1 (volledig adres)

1

: Onderwerp(en) akte :KAPITAALVERHOGING - OMZETTING NAAR BVBA - AANNEMING VAN

1 NIEUWE STATUTEN - MACHTEN

1

IUit een akte verleden voor ondergetekende notaris Philippe Vernimmen, te Sint-Genesius-Rode, op vijfentwintig juni tweeduizend veertien, geregistreerd elf bladen zonder verzendingen te Halle I op izeven juli tweeduizend veertien, register 5, boek 731, blad 49, vak 18; Ontvangen: vijftig euro 1(50,00E); de Ontvanger (get i.o.) S. Devogel, is samengekomen, de buitengewone algemene Ivergadering der vennoten van de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid K & K 1 De Man, waarvan de zetel gevestigd is te 1652 Alsemberg (Beersel), J.B. Woutersstraat 58, en 1volgende beslissingen heeft genomen:

I

I. Kapitaalverhoging

I a. Voorafgaandelijke uiteenzetting kaoitaaiverhoginci

I

i Bij de buitengewone algemene vergadering van 2 april 2014, werd beslist dividenden I voortkomend van de beschikbare reserves zoals blijkt tilt de jaarrekeningen afgesloten op 30 juni 2012 I en goedgekeurd door de algemene vergadering van 3 december 2012 uit te keren in toepassing van lartikel 537,1' lid WIB92, en dit ten belope van een bedrag van honderd en zesduizend honderd en elf 1

i euro elf cent (106.111,11 EUR). Deze uitkering zou genieten van het verlaagd tarief van roerende 1voorheffing van 10%.

I

I b. Kaoitaalverhoging:

De algemene vergadering beslist het kapitaal te verhogen tot beloop van Il vijfennegentigduizend vijfhonderd euro (95.500,00 E) om het te brengen van duizend euro (1.000 ¬ ) I naar zesennegentigduizend vijfhonderd euro (96.500,00 ¬ ), door het creëren van negenduizend I vijfhonderd vijftig (9.550) nieuwe aandelen van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen I bieden als de bestaande aandelen en die in de winsten zullen delen vanaf hun onderschrijving.

1

1 Deze nieuwe aandelen zullen tegen pari worden ingeschreven in geld en worden volledig I volgestort.

De algemene vergadering verklaart dat er bij de oprichting effectief op duizend euro werd ingeschreven en het kapitaal duizend euro bedroeg en niet vijfhonderd euro zoals dit uit de statuten blijkt.

c. Inschrijving - volstorting.

Terstond komen hier tussen, de Heren DE MAN Koen, wonende te 1653 Beersel (Dworp), IGroenelagersstraat 32, DE MAN Kris en Mevrouw FLORE Marijke, beiden wonende te 1652 Beersel I (Alsemberg), J.B. Woutersstraat 58, die verklaren een uitstekende kennis te hebben van de statuten en I

1 de financiële situatie van de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid "K & K De iMan" en verklaren in te schrijven op de kapitaalverhoging en elk in te schrijven op de nieuwe aandelen I tegen de prijs van tien euro per aandeel, hetzij:

I - de Heer DE MAN Koen op vierduizend zevenhonderd vijfenzeventig (4.775) nieuwe aandelen

I voor een totale som van zevenenveertigduizend zevenhonderd vijftig euro (47.750,00 E);

i - de Heer DE MAN Kris op vierduizend zeshonderd negenenzeventig (4.679) nieuwe aandelen

I voor een totale som van zesenveertigduizend zevenhonderd negentig euro (46.790,00 E); Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- Luik B - vervolg

behouden - Mevrouw FLOR É Marijke op zesennegentig (96) nieuwe aandelen voor een totale som van

aan het negenhonderd zestig euro (960,00 E),

 T3-@gis-EF- De inschrijvers verklaren, en alle leden van de vergadering verzoeken ondergetekende notaris te akteren, det een storting in speciën werd gedaan op rekening nummer BE67 7440 4603 5987 geopend op naam van de vennootschap bij KBC Bank, zodat de vennootschap, daardoor, een som van i vijfennegentigduizend vijfhonderd euro (95.500,00 E) tot haar beschikking heeft,

Staatsblad Een deponeringsattest van 19 ju ni 2014 zal hieraan gehecht blijven, d. Vaststelling van de werkelijke verwezenliikino van de kabitaalverhooino.

De aanwezige zaakvoerders stelt vast en de leden van de vergadering verzoeken londergetekende notaris te akteren dat de kapitaalverhoging volledig verwezenlijkt is, en dat het kapitaal leffectief gebracht is op zesennegentigduizend vijfhonderd euro (96.500,00 E), vertegenwoordigd door

negenduizend zeshonderd vijftig (9.650) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, die elk

! " "

leen/negenduizend zeshonderd vijftigste (1/9.650ste) van het maatschappelijke kapitaal

vertegenwoordigen.

De algemene vergadering beslist artikel 5 van de statuten

te wijzigen om ze aan te passen aan de genomen beslissing, zoals hierna opgenomen In de

nieuwe versie van de statuten.

Il. Omzetting.

a. Verslagen

Met eenparigheid van stemmen, beslist de vergadering de voorzitter te ontslaan lezing te geven I van het, door de zaakvoering, opgesteld verslag, dat het voorstel tot vervroegde ontbinding van de vennootschap belicht en waaraan een staat van activa en passive gevoegd is die vastgesteld werd op 31 I maart 2014, hetzij niet meer dan drie maanden geleden en van het verslag over deze staat van de Heer I Sam Verfaillie, bedrijfsrevisor, bij de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten I vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Finvision Bedrijfsrevisoren, die zijn kantoren heeft te 1731 Ze/fik, Zuiderlaan 14/12, door de de zaakvoering aangeduid, overeenkomstig artikel 777 Wetboek 1Vennootschappen.

Het verslag van de bedriffsrevisor besluit in volgende termen

"8. Besluiten

Tot besluit verklaren wij dat wij zijn overgegaan tot een beperkt nazicht van de tussentijdse staat I van activa en passiva van de vennootschap CVOA K & K De Man per 31 maart 2014.

Onze opdracht van beperkt nazicht werd uitgevoerd in het kader van een omzetting van de vennootschap. Bijgevolg bestond dit voornamelijk uit de ontleding, de vergelijking en de bespreking van I de financiële informatie en werd uitgevoerd in overeenstemming met de controleaanbeveling van het Instituut der Beciriffsrevisoren i.v.m. het beperkt nazicht. Het was dan ook minder diepgaand dan een I volkomen controle van de jaarrekening. Derhalve kunnen wij over de bijgevoegde staat geen verklaring lafleggen.

Onze werkzaamheden van beperkt nazicht zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige I overwaardering van het netto-actief, zoals dat blijkt uit de staat van activa en passive per 31 maart 2014 I die het bestuursorgaan van de vennootschap heeft opgesteld, heeft plaatsgehad. Uit onze 1 werkzaamheden van beperkt nazicht, uitgevoerd overeenkomstig de normen inzake het verslag op te stellen bij de omzetting van een vennootschap, zijn er geen feiten of elementen aan het licht gebracht die I ons zouden doen besluiten dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad. Het netto-actief volgens deze staat van 167.199,39 Euro is niet kleiner dan het minimaal wettelijk vereist maatschappelijk kapitaal ten bedrage van 18.550,00 Euro van de besloten vennootschap met beperkte I aansprakelijkheid overeenkomstig artikel 214 van het Wetboek van Vennootschappen.

Aldus opgesteld en beëindigd te Ze/lik op 23 juni 2014

Finvision Bedrijfsrevisoren

Vertegenwoordigd door

Sam Verfaillie

Bedrierevisor - Vennoot."

De aanwezige vennoten erkennen kennis genomen te hebben van deze verslagen en er voordien een exemplaar van ontvangen te hebben.

b. Omzetting

Do vergadering beslist de vorm van de vennootschap te wijzigen, zonder wijziging van haar I rechtspersoonlijkheid en de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid aan te nemen; het maatschappelijk doel wordt niet gewijzigd.

Hot kapitaal en de reserves blijven ongewijzigd, evenals de activa- en passivabestanddelen, de afschrijvingen en de meer- en minderwaarden. De vennootschap zal de maatschappelijke geschriften en ide boekhouding van de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid verder voeren.

Do besloten vennootschap met beperkte aanerakgkheid zal zijn ondernemingsnummer









Luik B - vervolg

bewaren.

De omzetting gebeurt op grond van de activa- en passivastaat die afgesloten werd op 31 maart

i 2014. Alle sinds die datum, door de coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

Iverrichte handelingen worden geacht verricht te zijn geweest voor de besloten vennootschap met

lbeperkte aansprakelijkheid, onder meer wat betreft de opstelling van de jaarrekeningen.

c. Goedkeuring van de statuten

De vergadering beslist een volledig nieuwe tekst van statuten van de besloten vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid aan te nemen, rekening houdend met de wijzigingen die voorafgaan en

waarvan de tekst als volgt fuie

"STATUTEN

HOOFDSTUK I.- RECHTSVORM - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR.

Artikel 1.- RECHTSVORM - NAAM.

De vennootschap heeft de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid. Haar naam luidt K & K DE MAN,

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere

stukken, al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap moeten de volgende

gegevens vermelden:

1° de naam van de vennootschap;

2° de rechtsvorm, voluit of afgekort, leesbaar geschreven onmiddellijk voor of na de naam van

de vennootschap;

3° de nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap;

4° het ondernemingsnummer; en

5° het woord "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door de vermelding van

de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Artikel 2. ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1652 Alsemberg (Beersel), J.B. Woutersstraat

58.

Deze mag bij beslissing van het bestuursorgaan worden overgebracht naar elke andere plaats in hetzelfde taalgebied.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten.

Artikel 3. DOEL.

De vennootschap heeft tot doei in België en in het buitenland:

De algemene bouw en renovatie, aanneming van metsel- en betonwerken, optrekken van ruwbouw en individuele huizen, de montage van hangars en loodsen, de aanleg van waterdistributienetten en rioleringen, chapewerken, dakwerken, elektriciteitswerken, industriële bouwwerkzaamheden, voegwerken, isolatiewerkzaamheden, het plaatsen van tussenwanden en gipsplaten, het slopen van gebouwen en constructies, grondverzet, invoegen en reinigen van gevels, het bouwen van stellingen, het bouwrijp maken van terreinen, het ruimen van puin, aanleg van tuinen, vloer- en tegelwerken, het graven van sleuven, verlagen van het grondwaterpeil en de drainage van bouwterreinen, dalleringswerken, het leveren en plaatsen van houten- en kunststoframen, het leveren en plaatsen van keukens, nivelleringswerken, het droog maken van kelders en opspuiten van muren, het leggen van opritten, betonvlechtwerk, funderingswerken en drainage.

De verkoop in groot- en kleinhandel van bouwmaterialen.

Dit alles in de meest ruime zin van het woord.

De vennootschap kan ook participeren in of op enige andere wijze deelnemen in of samenwerken met andere vennootschappen, ondernemingen, verenigingen en organisaties die kunnen bijdragen tot haar ontwikkeling of deze in de hand werken. Zij kan zich ook borgstellen voor derden.

Zij mag zowel in België ais in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel.

Artikel 4.- DUUR.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II.- KAPITAAL EN AANDELEN.

L_______ALtike KAPITAAL.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsbrad

Luik B - vervolg

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt zesennegentigduizend vijfhonderd euro (96.500,00 E). Het wordt vertegenwoordigd door negenduizend zeshonderd vijftig (9.650) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die ieder één/negenduizend zeshonderd vijftigste van het kapitaal vertegen-

woordigen. .

Artikel 6.- WINSTBEWIJZEN, WARRANTS, CONVERTEERBARE OBLIGATIES EN CERTIFICATEN.

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, warrants of converteerbare obligaties, uitgeven.

De vennootschap kan, in het belang van de vennootschap, haar medewerking verlenen aan een derde voor de uitgifte door deze derde van certificaten die de effecten van de vennootschap vertegenwoordigen overeenkomstig de bepalingen van artikel 242 van het Wetboek van vennootschappen. De vennootschap kan besluiten de kosten verbonden aan de certificering en aan de oprichting en werking van de emittent van de certificaten ten laste te nemen. De certificaathouders, de emittent van de certificaten of derden kunnen zich enkel beroepen op de medewerking van de vennootschap voor de uitgifte van de certificaten, indien de vennootschap haar medewerking schriftelijk aan de emittent heeft bevestigd. De emittent van de certificaten, moet zich aan de vennootschap in die hoedanigheid bekendmaken. De vennootschap neemt die vermelding op in het betrokken effectenregister.

Artikel 7.- AANDELEN IN ONVERDEELDHEID OF BEZWAARD MET VRUCHTGEBRUIK.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars, moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan ikan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede pardi een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

Artikel 8.- VOORKEURRECHT BIJ KAPITAALVERHOGING.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen.

De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

De datum van de openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 249, tweede lid van het Wetboek van vennootschappen genoemde personen, behoudens instemming van tenminste de helft van de vennoten die ten minste drie vierde van het kapitaal bezitten.

Artikel 9.- OVERDRACHT OF OVERGANG VAN DE AANDELEN.

Paragraaf 1

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierde van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld

Deze toestemming is evenwel niet vereist wanneer de aandelen worden overgedragen of overgaan:

1) aan een vennoot;

2) aan de echtnoot van de overdrager of erflater;

Voor-

behouden

aan het

13elgisch Staatsblad

.1

Luik B -vervolg

3) aan de bloedverwanten in de rechte opgaande of in de rechte nederdalende lijn van de overdrager of erflater;

Paragraaf 2

Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de vennoten overeenkomstig paragraaf 1 van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)rn(en) of rechtverkrijgende(n), de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdracht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waar tegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de vennoten goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij.

De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot.

Artikel 10.- REGISTER VAN AANDELEN.

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend 10 de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen; 2° de gedane stortingen; 30 de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen. .

HOOFDSTUK III.- ORGANEN VAN DE VENNOOTSCHAP.

AFDELING 1.- Gewone Algemene vergadering.

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, zijn de hiernavolgende bepalingen van toepassing op de algemene verge-dering.

Artikel 11.- JAARVERGADERING - BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

De gewone Algemene Vergadering zal gehouden worden op de eerste maandag van de maand december om 18 uur,

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaste.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 23 van deze statuten, dient de vennootschap het rondschrijven met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit, getekend en goedgekeurd door alle vennoten, ten laatste te ontvangen op de statutair bepaalde dag voor het houden van de jaarvergadering

Een bijzondere of buitengewone algemene vergadering van vennoten mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap zulks vereist.

Deze vergaderingen van vennoten mogen bijeengeroepen worden door het bestuursorgaan of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vergaderingen van vennoten worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats In de oproepingsbrief medegedeeld.

Artikel 12.- OPROEPINGEN

I Voor-

betiouden aan het

Belgisch Staatsblad

Voor-beliouden Luik B - vervolg

aan het rDe vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris worden vijftien dagen vex5r de vergadering, uitgenodigd. De brief vermeldt de agenda Deze oproeping gebeurt door middel van een ter post aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen.

- Beigisch Samen met de oproepingsbrief wordt aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en, in voorkomend geval, de commissaris, een afschrift toegezonden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden ter beschikking gesteld.

Staatsblad De vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegenwoordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. De voormelde personen kunnen er tevens voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering welke zij niet bijwoonden aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingsbrief.

Artikel 13.- TER BESCHIKKING STELLEN VAN STUKKEN

Samen met de oproepingsbrief voor de algemene vergadering, wordt aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders een afschrift verzonden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Een afschrift van deze stukken wordt ook onverwijld en kosteloos gezonden aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 23 van deze statuten, dan zal het bestuursorgaan, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de vennoten en aan de eventuele commissarissen, een afschrift toezenden van de stukken, die hen krachtens het Wetboek van vennootschappen moeten ter beschikking worden gesteld.

Artikel 14.- VERTEGENWOORDIGING

Elke vennoot kan zich op de algemene aandeelhoudersvergadering doen vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet vennoot. De volmachten dienen een handtekening te dragen (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek).

De volmachten dienen schriftelijk ter kennis te worden gebracht per brief, telefax, e-mail of enig ander middel vermeld in artikel 2281 van het Burgerlijk Wetboek en worden neergelegd op het bureau van de vergadering. Daarenboven mag de zaakvoerder eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden neergelegd drie werkdagen voor de algemene vergadering.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet ais werkdagen beschouwd.

Artikel 15. AANWEZIGHEIDSLUST.

Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de vennoten of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst, met aanduiding van de naam, de voorna(a)m(en) en de woonplaats of de maatschappelijke benaming en de statutaire zetel van de vennoten en van het aantal aandelen dat zij vertegenwoordigen, te ondertekenen.

Artikel 16. SAMENSTELLING VAN HET BUREAU - NOTULEN.

De algemene vergaderingen van vennoten worden voorgezeten door de zaakvoerder of voorzitter van het bestuursorgaan of, in geval van afwezigheid van deze laatste, door zijn plaatsvervanger of door een lid van de vergadering door deze laatste aangeduid. Indien het aantal aanwezige personen het toelaat, duidt de voorzitter van de vergadering een secretaris aan. en duidt de vergadering twee stemopnemers aan op voorstel van de voorzitter. De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die erom verzoeken. Deze notulen worden in een speciaal register bijgehouden.

Artikel 17. ANTWOORDPLICHT ZAAKVOERDERS/COMMISSARISSEN

De zaakvoerders geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten met betrekking tot hun verslag of tot de agendapunten voor zover de mededeling van de gegevens of feiten niet van die aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

De commissarissen geven antwoord op de vragen die hen worden gesteld door de vennoten





I





Voor-

behouden

aan het

--Férgi517-

Staatsblad

Luik B - vervolg

I met betrekking tot hun verslag.

Artikel 18. VERDAGING VAN DE JAARVERGADERING

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 11 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te steilen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 19. BERAADSLAGING - AANWEZIGHEIDSQUORUM.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

De algemene aandeelhoudersvergadering kan geldig beraadslagen, onverschillig welk het aantal aanwezige en vertegenwoordigde aandelen is, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een bepaald aanwezigheidsquorum vereist.

Artikel 20. STEMRECHT.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Schriftelijk stemmen is toegelaten. In dit geval vermeldt de brief waarop de stem wordt uitgebracht eik punt van de agenda en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of "verworpen", gevolgd door de handtekening; hij wordt aangetekend aan de vennootschap gestuurd en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Artikel 21. MEERDERHEID.

Behalve in de bij wet bepaalde gevallen worden de beslissingen ongeacht het aantal van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde aandelen, genomen bij meerderheid van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt niet meegerekend bij het tellen van de stemmen.

Artikel 22. BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING.

Wanneer de algemene aandeelhoudersvergadering moet beslissen over;

- een fusie of splitsing van de vennootschap;

- een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal;

- de uitgifte van aandelen beneden de fractiewaarde;

- de afschaffing of beperking van het voorkeurrecht tot inschrijving;

- de ontbinding van de vennootschap;

- enide wijziging van de statuten,

dan moet het voorwerp van de te nemen beslissing speciaal vermeld zijn in de oproepingen

voor de vergadering en moet tenminste de helft van de aandelen die het gehele kapitaal vertegenwoordigen op de vergadering vertegenwoordigd zijn. Is deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan moet een nieuwe vergadering worden bijeengeroepen, die op geldige wijze beslist, ongeacht het aantal van de aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

De beslissingen over bovengenoemde onderwerpen worden slechts geldig genomen met een meerderheid van drie vierden van de stemmen waarmee aan de stemming wordt deelgenomen. Een onthouding wordt als een negatieve stem beschouwd. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de andere meerderheidsvereisten voorzien door het Wetboek van vennootschappen, met betrekking tot de wijziging van het maatschappelijk doel, het verwerven, in pand nemen of vervreemden van eigen aandelen door de vennootschap, de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere juridische vorm, en de ontbinding van de vennootschap in geval van verlies van drie kwart van het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 23. - SCHRIFTELIJKE BESLUITVORMING

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de



Voor- Luik B - vervolg

beliouden algemene vergadering behoren.

aan het Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere inforrnatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar aile vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van aile vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn.

De houders van obligaties alsmede de houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen

Artikel 24. AFSCHRIFTEN EN UITTREKSELS VAN NOTULEN

De afschriften en/of uittreksels van de notulen van de algemene vergaderingen bestemd voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders.

AFDELING 2.- Bestuur

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk VI van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de hiernavolgende regels.

Artikel 25.- BESTUURSORGAAN.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en vbor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen.

De statutaire zaakvoerder mag slechts ontslagen worden bij eenparigheid van stemmen, met inbegrip van de stem van de zaakvoerder indien hij vennoot is. Zijn opdracht kan slechts geheel of gedeeltelijk herroepen worden voor ernstige redenen bij beslissing van de algemene vergadering, beslissend inzake wijziging der statuten.

Artikel 26.- BESTUURSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap.. Indien er meerdere zaakvoerders zijn, dient deze volmacht gezamenlijk gegeven te worden.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Artikel 27.- VERTEGENWOORDIGINGSBEVOEGDHEID

Iedere zaakvoerder afzonderlijk, ook wanneer er meerdere zijn, vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door de bovengemelde bij bijzondere volmacht aangestelde vertegenwoordiger.

AFDELING 3 : Controle.

Artikel 28.- CONTROLE.

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichting_en weer te geven in de jaarrekening ,_wordt aan één of meer commissarissen gedragen.



Belgisch Staatsblad





"

," " " "

à ."1 I !. _ jj e I ! à à. " " k,4 o" a. a.







Voor- Luik B - vervolg

, behouden r-De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van ven-no-t-e n-To-nd-e r-d e-I-e-d e-n-,-- - natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen I worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

aan het ---géiFiEfi-- Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Staatsblad Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke criteria. Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of I indien deze vergoeding te haren leste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap,

1_ HOO DSTUK IV.- BOEKJAAR - JAARREKENINGEN - WINSTVERDELING.

Artikel 29.- BOEKJAAR - JAARREKENING - JAARVERSLAG.

Het boekjaar begint op één juli en eindigt op dertig juni van het daaropvolgende jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt het bestuursorgaan een inventaris, alsmede de

jaarrekening bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting op. Deze documenten worden overeenkomstig de wet opgesteld en neergelegd bij de Nationale Bank van België.

De jaarrekeningen worden met het oog op hun neenegging geldig ondertekend door een zaakvoerder.

Het bestuursorgaan stelt bovendien jaarlijks een verslag op overeenkomstig artikel 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen Het bestuursorgaan Is evenwel niet gehouden tot het opstellen van een jaarverslag zolang de vennootschap beantwoordt aan de voorwaarden gesteld door artikel 94, eerste lid, 1° van het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 30.- WINSTVERDELING.

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van het bestuursorgaan beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

HOOFDSTUK V.- ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 31.- ONTBINDING.

De vennootschap mag ten alle tijde ontbonden worden door besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging aan de statuten.

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Indien in de eenhoofdig geworden vennootschap de enige vennoot een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de vennootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld, of krachtens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastgesteld, om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ontbinding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen.

Het bestuursorgaan verantwoordt zijn voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld.

Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteiten voort te zetten, geeft hij in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen, die hij overweegt te nemen tot herstel van de financiële toestand

\7

i



!





Luik B - vervolg

:

Ivan de vennootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift daarvan wordt, samen

i met de oproepingsbrief verzonden conform artikel 269 van het Wetboek van vennootschappen.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de óritbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door een vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag bepaald in artikel 333 van het Wetboek van Vennootschappen, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 32.- ONTBINDING EN VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde rechtbank van Koophandel. Hij/Zij wordt (en) in deze functie benoemd niet alleen om kennisgevingen en betekeningen te ontvangen, maar ook om de vennootschap daadwerkelijk te vereffenen, en niet alleen ten overstaan van derden, maar ook ten overstaan van de vennoten. Zij beschikken over aile machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaandelijke betalingen te doen.

HOOFDSTUK VI.- BEPALINGEN VAN TOEPASSING INGEVAL DE VENNOOTSCHAP SLECHTS EEN VENNOOT TELT.

Artikel 33.- ALGEMENE BEPALING.

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 34.- OVERDRACHT VAN AANDELEN ONDER LEVENDEN.

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist.

Artikel 35.- OVERLIJDEN VAN DE ENIGE VENNOOT ZONDER ERFGERECHTIGDEN

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de Ivennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 344 van het Wetboek van vennootschappen Itoegepast.

1 Artikel 36.- OVERLIJDEN VAN DE ENIGE VENNOOT MET ERFGERECHTIGDEN

1 Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt

I ontbonden.

1

1 Ingeval van overlijden van de enige vennoot worden de aan de aandelen verbonden rechten

Iuitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid van hun rechten in de nalatenschap, en dit op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen.

In afwijking van de alinea die voorafgaat, oefent hij die het vruchtgebruik erft van de aandelen van een enige vennoot de rechten uit die zijn verbonden aan die aandelen.

Artikel 37.- KAPITAALVERHOGING - VOORKEURRECHT.

1 Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 8 van deze statuten niet van toepassing.

Artikel 38.- ZAAKVOERDER - BENOEMING.

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege aile rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Artikel 39.- ONTSLAG.

Indien een derde tot zaakvoerder is benoemd, zelfs in de statuten en zonder beperking van duur, kan deze te allen lijde_ontslaggp worder2 doormde elle vennoot tenaliji. benoemd is voor een

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

I

Voor-befiourien

aan het --fférglair Staatsblad

Luik B - vervolg

bepaalde duur of voor onbepaalde duur mits opzegging.

Artikel 40.- CONTROLE.

Zolang de vennootschap geen commissaris heeft en een derde zaakvoerder is, oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de commissaris uit zoals bepaald in artikel 28 van de statuten.

Zolang de enige vennoot ook zaakvoerder is en geen commissaris benoemd werd bestaat geen controle in de vennootschap.

Artikel 41.- ALGEMENE VERGADERING.

De enige vennoot oefent aile bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem warden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft.

HOOFD TUK VII.- ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 42.- WOONSTKEUZE.

Elke zaakvoerder, commissaris of vereffenaar met buitenlandse woonplaats moet woonst kiezen in Belge bij gebreke waarvan hij geacht zal worden woonst te hebben gekozen in de maatschappelijke zetel.

d. Ontslag van de zaakvoerders

De vergadering aanvaardt het ontslag van de zaakvoerders van de coöperatieve vennootschap

met onbeperkte aansprakelijkheid, te weten:

- de Heer DE MAN Koen, wonende te 1653 Dworp, Groenejagersstraat 32;

- de Heer DE MAN Kris, wonende te 1652 Alsemberg, J.B. Woutersstraat 58,

e, Benoeming van de zaakvoerders

De vergadering beslist te benoemen als zaakvoerders:

- de Heer DE MAN Koen, wonende te 1653 Dworp, Groenejagersstraat 32;

- de Heer DE MAN Kris, wonende te 1652 Alsernberg, J.B. Woutersstraat 58.

Hier aanwezig en die verklaren te aanvaarden.

De aldus genoemde zaakvoerders zullen hun mandaat voor onbepaalde duur en ten kosteloze titel

uitoefenen.

De vennootschap zal geldig vertegenwoordigd worden onder de handtekening van één zaakvoerder,"

III. Volmacht - Machten.

De vergadering verleent aan de zaakvoering de nodige machten voor de uitvoering van de

beslissingen over de punten die voorafgaan en aan de ondergetekende notaris aile machten om de

gecoördineerde statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen,

overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

VOOR EENSLUIDEND ANALYTISCH UITTREKSEL.

Meester Philippe Vernimmen, notaris te Sint-Genesius-Rode.

Gelijktijdige neerlegging: afschrift van de akte, verslag van de bedrijfsrevisor met staat actief/passief, verslag van de zaakvoerder, bankattest.

Coordonnées
K & K DE MAN

Adresse
J.B. WOUTERSSTRAAT 58 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande