INDIGO

Société en commandite simple


Dénomination : INDIGO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 847.609.160

Publication

02/08/2012
ÿþ Mlod PDF 11,1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

uiig III II I lUl III

*12136104*

Ondernemingsnr :

ll

BRUSSEL

Griffie 2 4 J `t~,

E

Benaming (voluit) : INDIGO

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone Commanditaire vennootschap

Zetel : Lindekensweg 291652 Alsemberg

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Oprichting

Tekst:

Uittreksel uit de oprichtingsakte dd 01/07/2012

I. OPRICHTING EN INBRENG

De vennootschap is een gewone commanditaire vennootschap met de naam: "INDIGO COMM

v.1i.

De vennootschap wordt gevestigd te Lindekensweg 29 / 1652 Alsemberg, en neemt een aanvang op 1 juli 2012.

De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

Mijnheer Jorgen Missotten is de enige beherende vennoot. Hij is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich die aan de oprichting van de vennootschap verbonden is.

Mijnheer Joseph Missotten is stille vennoot en haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng, zoals hierna wordt vastgesteld.

Mevrouw Sigrid Missotten is stille vennoot en haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng, zoals hierna wordt vastgesteld.

Alle vennoten doen inbreng van hun kundigheid en bekwaamheid, met dien verstande dat de stille vennoten enkel prestaties te leveren hebben met betrekking tot de interne werking van de vennootschap, onder meer binnen het kader van de algemene vergadering en met uitsluiting van prestaties op het vlak van de zaakvoering in zoverre het de externe vertegenwoordiging betreft.

Alle vennoten verbinden zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

II. STATUTEN

Partijen hebben de statuten als volgt vastgelegd:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van ae Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en}

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik a - vervolg Mod POF 111

Artikel 1- Rechtsvorm en benaming

De vennootschap werd op 01/07/2012 opgericht onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap met de naam "INDIGO COMM V.".

In alle akten, facturen, brieven, aankondigingen, bekendmakingen, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, moet deze naam vermeld worden en onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door "COMM V."en door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap.

De rechtsvorm en de benaming kunnen slechts bij unaniem besluit van alle vennoten worden gewijzigd.

Voorbehouden " aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vennootschap bevindt zich te Lindekensweg 2911652 Alsemberg .

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd en wordt verplaatst naar enige andere plaats

binnen het Vlaams Gewest of Brussels Gewest, bij eenvoudige beslissing van de beherende

vennoot.

Artikel 3 - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en verkrijgt rechtspersoonlijkheid vanaf de neerlegging van de akte ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelestelling of onbekwaamverklaring van een vennoot of bij vereffening of faillissement van een vennoot-rechtspersoon.

Zij kan slechts voortijdig worden ontbonden bij beslissing van de beherende vennoot.

Zij mag verbintenissen aangaan voor bepaalde of onbepaalde duur en in voorkomend geval voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

Artikel 4 - Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- Het ontwerpen, produceren en verhandelen van design, kunst- en kunstambacht en decoratie, alsook archtitecturale vormgeving

- Het verwerven van, in portefeuille houden van en verkopen van participaties in om het even welke vennootschap of onderneming

- Het deelnemen in het bestuur in geijk welke vennootschap of onderneming, al dan niet het uitoefenen van bestuursopdrachte

- Het deelnemen in, het (mede-)beheren van, het financieren van en samenwerken met andere ondernemingen, vennootschappen en andere rechtspersonen

Voor eigen rekening of voor derden commerciële, industriële, logistieke, roerende en onroerende handelingen verrichten die geheel of gedeeltelijk verband houden met bovenstaande doelen.

- De vennootschap kan alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van haar doel.

Bovenvermelde opsomming is geenszins Iimitatief. De vennootschap kan aIIe handelingen stellen die, op welke wijze dan ook, bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

Artikel 5 - Vennoten

De vennootschap bestaat uit de volgende vennoten:

- Beherend vennoot: Mijnheer Jorgen Missotten, wonende te Lindekensweg 29 /1652

Alsemberg.

- Stille vennoot: Mijnheer Joseph Missotten, wonende te Kroonstraat 8 /3540 Borgloon

- Stille vennoot: Mevrouw Sigrid Missotten, wonende te Hondonkstraat 97 13120 Tremelo

Niemand kan vennoot worden dan mits aanvaarding van zijn kandidatuur door de algemene

vergadering bij eenparigheid.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Witt - vervolg Mod POF 11.1

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, bij ontslag of bij onderbewindstelling. De uittredende vennoot of zijn rechtverkrijgenden hebben recht op terugbetaling van zijn inbreng, indien deze nog voor handen is, in natura, indien hij niet langer voor handen is, in tegenwaarde.

Artikel 6 - Plaatsing van kapitaal en storting

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 1.000,00 EUR, bestaande uit 20

aandelen waarvan de waarde per aandeel 50,00 EUR bedraagt.

De inbreng in geld vindt plaats als volgt:

- Mijnheer .Zorgen Missotten : een bedrag van 900,00 EUR waarvoor 18 aandelen worden

toegekend;

Mijnheer Joseph Missotten : een bedrag van 50,00 EUR waarvoor 1 aandeel wordt

toegekend;

- Mevrouw Sigrid Missotten : een bedrag van 50,00 EUR waarvoor 1 aandeel wordt toegekend.

Artikel 8 - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer beherende venno(o)t(en) die hun functie persoonlijk uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren. De beherende venno(o)t(en) is/zijn individueel bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap betreffen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de algemene vergadering.

De beherende vennoten zijn hoofdelijk aansprakelijk en enkel zij kunnen de vennootschap in hun hoedanigheid van beherend vennoot verbinden door hun handtekening.

Een stille vennoot kan geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens een volmacht. Adviezen en raadgevingen, daden van controle en toezicht, alsmede machtigingen aan zaakvoerders gegeven voor handelingen die buiten hun bevoegdheid liggen, verbinden de stille vennoot niet.

Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten, zijn ongeldig en niet tegenwerpelijk aan derden en evenmin kunnen zij door derden worden tegengeworpen aan de vennootschap.

De beherende venno(o)t(en) is/zijn bevoegd om onder meer (zonder dat deze opsomming limitatief dient te worden gelezen):

- alle verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer het in huur nemen van roerende en onroerende goederen, alsook het verhandelen van goederen op alle mogelijke wijzen en het verlenen van alle diensten die daarmee gepaard gaan;

- het aangaan van leningen en het verrichten van alle effecten- en geldtransacties;

- het geheel of ten dele in pand geven of het bezwaren met een hypotheek van het vermogen van de vennootschap;

- het aangaan van dadingen over de rechten van de vennootschap en het treffen van minnelijke schikkingen;

- het in rechte optreden namens de vennootschap;

- het uitvoeren van de besluiten van de algemene vergadering van de vennootschap;

- het delegeren van de verleende macht bij wijze van de in tijd/omvang beperkte lastgeving.

Artikel 10 - Algemene Vergadering

De gewone algemene vergadering zal jaarlijks plaatsvinden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap op de eerste maandag van juni om 18 u.

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende vennoten als de stille vennoten. De vennoten komen bijeen op uitnodiging van de voorzitter of ondervoorzitter bij aangetekend schrijven gezonden aan de vennoten. De uitnodiging vermeldt waar en wanneer de vergadering zal plaats vinden en bevat de agenda.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door, en bij zijn afwezigheid vervangen door, de ondervoorzitter. De notulen worden onder zijn leiding opgesteld door de secretaris die geen vennoot moet zijn.

Vpor-behouden

" aan het Belgisch Staatsblad

4,"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

ut'', - vervolg HM Ale 11.1

iAls voorzitter fungeert de beherende vennoot die in voorkomend geval door de meerderheid Yan de beherende vennoten is verkozen. Als ondervoorzitter fungeert de stille vennoot die in voorkomend geval door de meerderheid van de stille vennoten is verkozen.

Geen onderwerp mag in de vergadering worden aangesneden indien het niet op de agenda is vermeld, tenzij de vergadering voltallig is en instemt met de behandeling van dit onderwerp. -Er wordt gestemd per hoofd bij naamafroeping.

De algemene vergadering kan slechts geldig tot een besluit komen indien ten minste de ;meerderheid van zowel de beherende vennoten als van de stille vennoten aanwezig is of vertegenwoordigd is.

Vertegenwoordiging is geoorloofd doch alleen mogelijk wanneer de volmacht schriftelijk is gegeven aan een medevennoot en een vennoot mag niet meer dan twee andere vennoten 'vertegenwoordigen.

Opdat de vergadering een geldig besluit zou kunnen nemen, dient het voorstel de goedkeuring te bekomen van de meerderheid van zowel de beherende als de stille vennoten.

De wijziging van de essentiële onderdelen van het vennootschapscontract, zijnde de wijziging van de vennootsehapsvorm, de aard, de benaming, de duur van de vennootschap, de statutaire bepalingen, de criteria van toetreding tot de vennootschap, de soevereine macht van de algemene vergadering en de wijze waarop zij besluiten treft, de regels m.b.t. de verdeling van het bedrijfsresultaat, de bevoegdheidsbeperking van de beherende vennoten, is enkel mogelijk :bij eenparig besluit van alle vennoten.

het wordt gevraagd door de beherende en/of stille venno(o)t(en) is de stemming geheim. !Stemming per brief is geoorloofd, mits de wilsuiting van de vennoot ondubbelzinnig blijkt uit het geschrift, dat, desgevallend moet worden opgemaakt in de vorm als opgelegd door het :bestuur.

Artikel 11 - Boekjaar - Jaarrekening - Bestemming van het resultaat

Het boekjaar van de vennootschap valt samen met het kalenderjaar.

Op het einde van het boekjaar wordt de boekhouding afgesloten en ma(a)k(t)(en) de beherende :venno(o)t(en) de inventaris op van het vermogen van de vennootschap.Hierbij aansluitend ma(a)k(t)(en) hij/zij de jaarrekening over het afgesloten boekjaar op. De jaarrekening omvat .de balans en de resultatenrekening. Zij vormt en geheel en wordt opgemaakt overeenkomstig de boekhoudwet en het wetboek van vennootschappen en wordt voorgelegd aan de algemene vergadering ter goedkeuring.

De algemene vergadering beslist over deze goedkeuring evenals over het verlenen van kwijting aan de beherende vennoten bij dnbbele meerderheid van zowel de stille als de beherende lvennoten. .

;Het batig saldo van de resultatenrekening waarnaar de balans verwijst vormt de netto-winst van de vennootschap die als volgt wordt verdeeld:

,- Vijf ten honderd wordt bestemd tot het aanleggen van de wettelijke reserve tot op het ogenblik dat deze tien ten honderd van het kapitaal zal bedragen.

- Het overige gedeelte van de netto-winst zal worden bestemd volgens de beslissing van de algemene vergadering.

!Artikel 15 - Slotbepalingen

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap treffen comparanten in

algemene vergadering verenigd, volgende besluiten en leggen zij volgende verklaringen af:

- Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2013 en neemt een aanvang op heden.

- De eerste jaarvergadering zal plaats vinden in 2014.

Onderhavige onderhandse akte werd opgemaakt in 3 exemplaren te Alsemberg, op 01/07/2012 Tegelijk neergelegd; oprichtingsakte dd 01/07/2012

!Jorgen Missotten

Beherend vennoot

F"

e Voor-Joehoudon

aan het

Belgisch Staatsblad



Op cle laatste biz. van 1..ulk B vormelden : Recto Naam en hoedanigheid van do instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ton aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Coordonnées
INDIGO

Adresse
LINDEKENSWEG 29 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande