HET GROTE PLEIN

Association sans but lucratif


Dénomination : HET GROTE PLEIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.786.413

Publication

13/05/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Sta blad bekend te maken kobie na neerlegging van de aktikeseregteontvangon Op,



" 1

11U,1.110.1ile 111

30 APR. 2014

i ter griffie van de Néderiandstalige 1 rechtbank van koophandel Brussel

Ondememingsnr: 472.786.413

Benaming fier Gpol-É pc 81M

(voluit):

(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel Kerkstraat 4, 1742 Sint-Katharina-Lombeek

Onderwerp akte: Ontslagen-benoemingen Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 25/2/2014 gehouden te Mechelen, werd het volgende beslist:

Neemt ontslag uit de Raad van Bestuur:

Johan De Groef, voorzitter, Zennelaan 35, 1800 Vilvoorde (RRnr. 550100-025.61)

Treden toe tot de Raad van Bestuur:

Katleen Evenepoel, Ramerstraat 42, 1760 Roosdaal (RRnr. 780312-378.18)

De Raad van Bestuur vergadert vervolgens in een aparte bijeenkomst en besluit tot de toekenning van volgende mandaten:

Nicole Knops, Sint-Lambertusstraat 18, 3730 Hoeselt (RRnr.. 640406-018.10), voorzitter. Katleen Evenepoel, Ramerstraat 42, 1760 Roosdaal (RRnr.. 780312-378.18), secretaris.

(get.)

Nicole Knops

voorzitter raad van bestuur

Kathleen Evenepoel

secretaris

t.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

01/03/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

tJ "

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

=1 7 -OZ- 2011

BRUSSEL

Griffie

Benaming

(voluit) : vzw Het Grote Plein

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kerkstraat 4, 1742 Ternat Ondememingsnr : 472.786.413

Voorwerp akte : statutenwijziging - wijziging raad van bestuur Aanpassing statuten vzw Het Grote Plein

(.Benaming, zetel, doel, duur.

1.De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Het Grote Plein.

2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 1742 Ternat, Kerkstraat 4, in het gerechtelijk arrondissement: Brussel.

3.De vereniging heeft tot doel sociaal-cultureel vormingswerk aan te bieden aan personen met een: verstandelijke beperking, conform aan het decreet van 19 april 1995, instellingen voor volksontwikkelingswerk voor bijzondere doelgroepen en het decreet van 4 april 2003 betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk.

Zij kan daarbij overgaan tot het organiseren of aantrekken van vormingsprogramma's die de deelnemer in staat stelt kennis, inzicht, vaardigheden te verwerven of te bevorderen, met het oog op persoonsontplooiing, het. functioneren in de samenleving, het participeren aan het sociaal cultureel leven en de maatschappelijke. inclusie. De instelling biedt programma's aan voor deelnemers die zij ofwel rechtstreeks rekruteert via open; inschrijvingen, ofwel onrechtstreeks via overeenkomst met derden. De inhoud en de vorm van de programma's! zal steeds vertrekken vanuit de eigenheid en de mogelijkheden van de doelgroep.

De vereniging kan ook sociaal-cultureel vormingswerk organiseren of ondersteunen dat niet aan alle! vereisten van bovengenoemde decreten voldoet.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel; rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer aile eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven,! rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten;

" uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs:! daden van koophandel stellen.

4.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

II. Leden

5.Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

6.Ontslag, uitsluiting van leden en het aanvaarden van nieuwe leden gebeurt door de Algemene; Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur. Vrijwillige toetreding en vrijwillig ontslag van de leden moet; schriftelijk worden bekend gemaakt aan de Raad van Bestuur die dit ter bekrachtiging voorlegt aan dei Algemene Vergadering.

7.De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven.

"

8.De leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Voor- " iioaaRi

behouder 11111

aan het

Belgisch

Staatsblac





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

I II.Algemene Vergadering

9.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a.het wijzigen van de statuten;

b.het benoemen en afzetten van de bestuurders;

c.de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e.het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f.het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g.de aanvaarding en het uitsluiten van een lid;

h.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; en in alle gevallen waarin

onderhavige statuten dat vereisen.

1O.EIke vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingsbrief. Al de leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

11De bijeenroepingen worden door de Raad van Bestuur gedaan per gewone omzendbrief die via de post of langs electronische weg wordt verstuurd, aan elk lid gericht ten minste acht dagen voor de vergadering. De oproepingsbrief bevat de agenda. De vergadering mag slechts de hierop vermelde punten behandelen tenzij 2/3 van de aanwezigen instemt met de toevoeging van nieuwe agendapunten.

12.Elk lid heeft het recht aanwezig te zijn op en deel te nemen aan de vergadering. Voor zover het om een rechtspersoon gaat wordt een lid vertegenwoordigd door een door hem gekozen mandataris. De gemandateerde personen mogen slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een mandaat dient schriftelijk gegeven te worden.

13.De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de leden aanwezig of gemandateerd is. Indien bij een eerste bijeenroeping het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal binnen een maand een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen. Die zal geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezigen of gemandateerden.

14.In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

15.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Ze worden ingeschreven in een daartoe bestemd register of worden in een elektronisch bestand opgeslagen. Ze zijn ter inzage van de leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Voor te leggen uittreksels worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders, of door een persoon, belast met het dagelijks bestuur.

IV.Raad van Bestuur

16.De Raad van Bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en kan bestaan uit natuurlijke personen en gemandateerden van rechtspersonen die, in dat geval, slechts één rechtspersoon kunnen vertegenwoordigen. Ze worden verkozen door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur voor de duur van zes jaar, doch zijn ten allen tijde door de Algemene Vergadering afzetbaar. De Raad van bestuur handelt als college. De bestuurders ontvangen voor het uitoefenen van hun functie geen bezoldiging. Het aantal leden van de Raad van Bestuur is steeds kleiner dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

17.De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter door de oudste aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

18.De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

19.ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één volmacht dragen.

20.Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register of in een elektronisch bestand worden opgeslagen. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris een bestuurder of een persoon belast met het dagelijks bestuur.

21.De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ... De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat het personeel en bepaalt hun statuut en bevoegdheden.

22.Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

23.De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan andere personen, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt kan niet langer zijn dan zes jaar en het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Het mandaat kan worden hernieuwd voor een nieuwe periode van 6 jaar.Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

De raad van bestuur vertrouwd het dagelijks bestuur toe aan Koen Trappeniers en mandateerd hem als afgevaardigd bestuurder.

24.De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen een één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde personen wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

V.Begroting, rekeningen

25.1-let boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

26.De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris. De vereniging zal jaarlijks een door de Algemene Vergadering goedgekeurd programma en werkingsverslag met de nodige bewijsstukken overleggen aan de subsidiërende overheid.

27.Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen worden opgedragen aan één of meer commissarissen te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

28.De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

VI. Ontbinding van de Vereniging

Luik B - Vervolg

29.Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

30.In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

31in geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

32.Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

VII. Raad van bestuur

Benoemingen:

- Johan De Groef (Zennelaan 35 - 1800 Vilvoorde - geboren te Vilvoorde op 10/01/55)

- Nicole Knops (Sint-Lambertusstraat 18, 3730 Hoeselt - geboren te Genk op 06/04/1964)

- Marleen Platteau (Roesemslos 18 - 1742 Ternat - geboren te Aalst op 11/01/58)

- Alain De Groote (Versailleslaan 68 - 1020 Brussel - geboren te Gent op26/07/1967 )

Ontslagen:

- Herman Daems (Breerijt 18 - 2440 Geel - geboren te Geel op 09/08/46)

Huidige samenstelling:

- Johan De Groef: voorzitter

- Nicole Knops: secretaris -ondervoorzitter

Marleen Platteau: bestuurder

- Alain De Groote: bestuurder

Deze statuten werden opgemaakt in 2 exemplaren op 15 februari 2011 te Mechelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het 18elgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
HET GROTE PLEIN

Adresse
KERKSTRAAT 4 1742 SINT-KATHERINA-LOMBEEK

Code postal : 1742
Localité : Sint-Katherina-Lombeek
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande