GOOD VIBRATIONS, AFGEKORT : GV

Association sans but lucratif


Dénomination : GOOD VIBRATIONS, AFGEKORT : GV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 502.338.749

Publication

23/01/2013
ÿþ Mal Word 11.1

_; i . = In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

V tHRI i IN

Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koor handei te Leuven, de 1 V JAN. 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Ondememingsnr : 06-02. 332, .y99

Benaming

(voluit) : Good Vibrations

(verkort) : GV

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Keiberg 25 3020 Herent

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - Benoeming

TekstNAAM : GOOD VIBRATIONS (GV)

RECHTSVORM : Vereniging zonder winstoogmerk, VZW

ZETEL: 3020 Herent, Keiberg 25

Ondergetekenden,

-MINTEN Geert Roland Juliana, wonende te 3020 Herent, Keiberg 25, geboren te Herk De Stad, op 10; november 1961;

-VAN ORSHOVEN Veerle Maria Katharina Jozef, wonende te 3020 Herent, Rijweg 126, geboren te Ukkel, op 9 mei 1965;

-BERVOETS Jan, wonende te 2140 Borgerhout, Van der Meydenstraat 44, geboren te op 27 januari 1973

Richten op 6 december 2012 de vereniging zonder winstoogmerk "GOOD VIBRATIONS" op overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002; en vervolgens onder meer door de wet van 16 januari 003, de programmawetten van 22 december 2003 en van 9 juli 2004; hierna de V&S wet genoemd.

STATUTEN

De bijzondere statutaire algemene vergadering van 1 december 2012 keurt de statuten als volgt goed :

Artikel 1

§1. De vereniging draagt de naam " GOOD VIBRATIONS" en heeft haar zetel te 3020 Herent, Keiberg 25. De vereniging ressorteert onder het gereohtelijk arrondissement Leuven.

§2. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 2

§1. De vereniging heeft tot doel :

"Alle culturele activiteiten en producten die ze Interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met hedendaagse kunst en cultuur, ais het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van een culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zich eveneens tot doel muzikale, audiovisuele en fotografische werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens, fuiven en activiteiten van allerlei aard organiseren en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van litteraire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele en beeldende kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee".

§2. De vereniging kan alle middelen aanwenden en activiteiten ondernemen die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging mag alle mogelijke rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het rechtstreeks en onrechtstreeks verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe aire roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit,....).

§3. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs economische activiteiten (commerciële en winstgevende activiteiten) ontplooiien voor zover deze bijkomstig blijven ten opzichte van haar niet-economische doel en de opbrengsten van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaan.

§4. De vereniging zal onder meer gefinancierd worden door subsidies, toelagen, huurgelden, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 3

De vereniging en haar bestuur aanvaarden en erkennen de principes en de regels van de democratie, het Europees Verdrag inzake de Rechten van de mens en het internationaal verdrag betreffende de rechten van het kind.

Artikel 4

§1.Er zijn tenminste 3 leden, De Raad van Bestuur beslist over de toetreding van de leden. De maximumbijdrage voor de leden is bepaald op 250 euro per jaar.

§2.ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van Bestuur, kan als lid tot de vereniging toetreden, De Algemene Vergadering zal zich bij de beraadslaging en de beslissing daaromtrent hcuden aan de voorschriften, zoals desgevallend opgenomen zijn in het huishoudelijk reglement.

§3.13eslissingen over toetredingen van nieuwe leden kunnen alleen met eenparigheid van stemmen worden genomen. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectieve of werkende leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de beslissing.

§4.Een lid kan, op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens één vijfde (1/5) van de effectieve leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft (1/2) van alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dit met een meerderheid van twee derden (2/3) van de stemmen. Het betrokken lid moet warden uitgenodigd om zin zijn verdediging te kunnen voorzien.

Artikel 5

§1. De Algemene Vergadering is bevoegd voor :

- de goedkeuring van de statuten,

-de wijziging van de statuten,

-de (her)benoeming en het ontslaan van de bestuurders, vaststelling van een eventuele vergoeding van de

bestuurders,

-de kwijting van de bestuurders,

-instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer,

-de goedkeuring van de begroting en de jaarrekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de aanvaarding en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

§2. De Algemene Vergadering vergadert minstens eenmaal per jaar. De wijze van oproeping en de werking van de Algemene Vergadering zijn geregeld volgens de artikelen 5 tot en met 8, 12, 20 e.v, van de wet.

Artikel 6

De Algemene Vergadering mag besluiten nemen buiten de agenda. De besluiten van de Algemene Vergadering worden aan de leden en aan derden ter kennis gebracht bij gewone brief of per e-mail.

Artikel 7

§1. Het bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste 3 leden, Indien de vereniging slechts 3 leden telt, is de Raad van Bestuur samengesteld uit 2 leden.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 3 jaar doch ze zijn herkiesbaar. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden bij geheime stemming.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuurdersmandaat worden vergoed.

§3, Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting van de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

§4.1ngeval de bestuurder een rechtspersoon is, eindigt het mandaat door ontbinding, fusie of splitsing,

§5.De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld warden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Artikel 8

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet of bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 9

De Raad van Bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan Mn of meerdere bestuurders of derden voor handelingen van het dagelijks bestuur,

Artikel 10

De Raad van Bestuur legt jaarlijks aan de algemene vergadering de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar ter goedkeuring voor.

Artikel 11

Bij ontbinding van de vereniging zal het vermogen besteed worden aan een doel dat het meest overeenstemt met het doel van de huidige vereniging.

Artikel 12

Voor alle taken, modaliteiten, functies, bevoegdheden, organen, verkiezingen e.d. wordt er verwezen naar het huishoudelijk reglement. Voor alle materies waarvoor niets werd vermeld noch in de statuten noch in het huishoudelijk reglement, geldt de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd bij de wet van 2 mei 2002, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 december 2002; en vervolgens onder meer de wet van 16 januari 2003, de programmawetten van 22 december 2003 en van 9 juli 2004,

De oprichtende leden van de "GOOD VIBRATIONS" VZW met zetel te 3020 Herent, hebben de hiernavolgende personen benoemd tor bestuurders voor een termijn van 3 jaar:

MINTEN Geert,

VAN ORSHOVEN Veerle

Datum oprichtingsakte : 1 december 2012

Boekjaar (einddatum) ; 31 december

Bestuur en vertegenwoordiging

MINTEN Geert

VAN ORSHOVEN Veerle

Ondergetekende, Minten Geert , handelend als bestuurder verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Gedaan te Herent, op 1 december 2012,

Voor-

behouden

aan het

Selglech

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
GOOD VIBRATIONS, AFGEKORT : GV

Adresse
KEIBERG 25 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande