F.C.EENDRACHT KAPELLE-OP-DEN-BOS

Association sans but lucratif


Dénomination : F.C.EENDRACHT KAPELLE-OP-DEN-BOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 409.967.926

Publication

03/01/2014
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voo behou aan h Belgis Staatst 111111MIEFI

23 DEC 2013

eltISSEL

Griffie

Ondernemingsnr: 0409.967.926

Benaming

(voluit) F.C.EENDRACHT Kapelle-op-den-Bos

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Dom Verhaeghenstraat 1 1880 Kapelle-op-den-Bos

Onderwerp akte: Wijziging Benaming, Wijziging Zetel, Ontslag, Functiewijziging en Benoemingen bestuurders,Bekendmaking statuten conform de wet van 2 mei 2002

Op de Algemene Vergadering van 21/12/2013 werden de volgende beslissingen tot wijziging genomen. Eveneens werden de bestuurders herbenoemd en de statuten opgemaakt conform de wet van 2 mei 2002 gelezen en goedgekeurd voor publicatie.

Wijziging Benaming:

Vanaf heden zef de v-zw F.C. EENDRACHT Kapelle-op-den-Bos met een andere naam verder gaan ni: KFCE Kapelle-op-den-Bos

Wijziging Zetel:

Vanaf heden zal de zetel van de VZW KFCE Kapelle-op-den-Bos gelegen zijn te

Heidestraat 69, 1982 Weerde

Ontslag, Functiewijziging en Benoemingen:

De volgende personen hieronder weergegeven met Vooraam, Naam, Adres en Geboortedatum zullen de achter hun naam beschreven functie uitoefenen.

Deze rubriek wordt hernomen in luik C van aanvraagformulier 11

; -Kristof Van den Troost, Verbindingsweg 37 bus 3, 1880 Kapelle-op-den-Bos (2310611983) Voorzitter

Rafaël De Donder, Heidestraat 69,1982 Weerde (1711011983) Secretaris

-Lindsay Vanden Bergh, Dom Verhaegenstraat 1, 1880 Kapelle od Bos (26/0911984) Bestuurder

-Dirk Christiaens, Schuttershofstraat 44, 1880 Kapelle od Bos (1810411965) Bestuurder -Daniel Olbrechts, Haakstionkweg 30,1880 Kapelle od Bos (10102/1965) Bestuurder -Marc Kerremans, Pastoriestraat 5, 1880 Kapelle od Bos ( 17/02/70) Bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

De heer Jan Van Lomberghen heeft besloten niet langer deel uit te maken van het bestuur en de Algemene Vergadering aanvaard zijn ontslag.

Mevrouw Lindsay Vanden Bergh zal niet langer de functie Penningmeester waarnemen en wordt vanaf heden Bestuurslid.

Bekendmaking statuten conform de wet van 2 mei 2002:

De ondergetekenden:

-Kristof Van den Troost, Verbindingsweg 37 bus 3, 1880 Kapelle-op-den-Bos (23/06/1983) Voorzitter -Rafel De Donder, Heidestraat 69,1982 Weerde (17/10/1983) Secretaris

-Lindsay Vanden Bergh, Dom Verhaegenstraat 1, 1880 Kapelle od Bos (26(09/1984) Bestuurder -Dirk Christiaens, Schuttershofstraat 44,1880 Kapelle od Bos (18/04/1965) Bestuurder

-Daniel Olbrechts, Haaksdonkweg 30, 1880 Kapelle od Bos (10/02/1965) Bestuurder -Marc Kerremans, Pastoriestraat 6, 1880 Kapelle od Bos (17/02/70) Bestuurder

HOOFDSTUK I - BENAMING, ZETEL, DOEL EN DUUR

ARTIKEL 1 - NAAM

De vereniging draagt de naam KFCE Kapelle-op-den-Bos. Alle akten, fakturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de verenigingen, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden 'vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting "V.Z.VV, en het adres van de zetel van de vereniging.

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorig lid vermeld stuk waarop één van deze vermeldingen niet is aangebracht, kan persoonlijk aansprakelijk warden gesteld voor aile of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

ARTIKEL 2- ZETEL

De Zetel is gevestigd te 1982 Weerde, Heidestraat 69; gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel (Poelaartplein 3). De Raad van Bestuur kan de zetel steeds wijzigen en beslist tevens over het oprichten van kantoren en filialen.

ARTIKEL 3 - DOEL

De vereniging heeft als hoofddoel het ontwikkelen en het bevorderen van een gezonde geest in een gezond lichaam bij de bevolking door het beoefenen van allerhande sporttakken waaronder het beoefenen van voetbal, atletiek, zwemmen enz... Om dit doel te realiseren kan de vereniging aile initiatieven nemen en aile handelingen stelten die rechtstreeks of onrechtstreeks met het maatschappelijk doel te maken hebben of die van aard zijn om het bereiken van dit doel te behartigen. Zij kan deelnemen in - en samenwerken met andere verenigingen, organisaties of vennootschappen. Met het oog op de realisatie van het maatschappelijk doel en op voorwaarde dat de opbrengst uitsluitend bestemd wordt voor het hoofddoel, kan de vereniging onder andere de volgende activiteiten bijkomstig uitoefenen.

a. flet inrichten van sportontmoetingen

b. Het huren of het verwerven van om het even welke roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden.

c. Het stichten en het uitbaten van tijdschriften, dagbladen, spijshuizen, drank- en of eetgelegenheden, vlugschriften of sportpublicaties.

Zij drijft geen nijverhelds- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

De vereniging bezit rechtspersoonlijkheid vanaf de dag waarop haar statuten, de namen, de voornamen en de woonplaats van haar overeenkomstig de statuten aangewezen bestuurders in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsbiad zijn bekendgemaakt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 22

ARTIKEL 4- DUUR

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan enkel worden ontbonden volgens de voorwaarden bepaald in de wet.

HOOFDSTUK Il - LEDEN

ARTIKEL 5- LEDEN

Het lidmaatschap is een persoonlijk recht.

Er zijn 2 soorten leden: werkende leden en toetredende leden.

Enkel de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. Werkende leden zijn de leden van

de raad van bestuur ( kortweg bestuur).

Toegetreden leden, die meerderjarig zijn, kunnen de algemene vergadering bijwonen.

ARTIKEL 6- TOETREDINGSVOORWAARDEN

Nieuwe leden kunnen enkel aangenomen worden overeenkomstig de hierna vermelde procedure.

De Raad van Bestuur alleen heeft de macht nieuwe kandidaat-leden voor te dragen. Te dien opzichte geniet zij een volstrekte vrijheid van beoordeling, en is in geen geval gehouden haar beslissing te rechtvaardigen of te motiveren. Om als nieuw kandidaat-lid te worden voorgedragen door de Raad van Bestuur, moet voorgedragen nieuwe lid de helft plus één der aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde stemmen binnen de Raad van Bestuur behalen. De algemene vergadering beslist vervolgens, met gewone meerderheid van de aanwezige of rechtgeldig vertegenwoordigde stemmen, of een aldus door de Raad van Bestuur voorgedragen kandidaat-lid aangenomen wordt als lid. Te dien opzichte geniet de algemene vergadering een volstrekte vrijheid van beoordeling, en is in geen geval gehouden haar beslissing te rechtvaardigen of te motiveren. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en de bijzondere reglementen. Die verbinden er zich toe de belangen van de vereniging naar best vermogen te behartigen, en rechtstreeks noch onrechtstreeks enig persoonlijk voordeel na te streven. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden zich ertoe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel of die de vereniging op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen.

ARTIKEL 7- NEERLEGGING REGISTER VAN LEDEN

Ter Griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging is gevestigd, wordt binnen een maand na de bekendmaking van de statuten, een lijst neergelegd waarop aile leden met naam, voornaam, woonplaats en nationaliteit alfabetisch zijn vermeld. De lijst wordt elk jaar aangevuld met de vermelding, naar alfabetische orde, van de wijzigingen die zich onder de leden hebben voorgedaan. Eenieder kan kosteloos van deze lijsten inzage nemen.

Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de Raad van Bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenais aile boekhoudkundige stukken van de vereniging.

ARTIKEL 8- LIDGELD

a.De toegetreden leden zuilen jaarlijks een bijdrage verschuldigd zijn aan de vereniging, waarvan het maximum bedrag 1.000,00 EUR (duizend euro) zal bedragen. Het juiste bedrag van de bijdrage zal jaarlijks door de Raad van Bestuur worden vastgelegd. De bijdragen blijven steeds definitief verworven door de vereniging.

Toegetreden leden krijgen dit statuut door betaling van de vastgelegde bijdrage, zij blijven, behoudens ontslag, overlijden of uitsluiting, lid tot het einde van de periode waarvoor zij bijdrage betaald hebben.

b.Door uitsluiting: hiertoe wordt besloten door een meerderheid van tweefderden van de aanwezige en rechtgeldig vertegenwoordigde stemmen op de algemene vergadering en nadat de betrokkene ter zitting van de algemene vergadering zijn standpunt heeft kunnen uiteenzetten. Dit lid moet daarvan verwittigd worden en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de algemene vergadering, die over zijn lot zal beslissen. Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering. De beslissing van de algemene vergadering zal door de Raad van Bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende via email of schrijven worden medegedeeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

De bepalingen van voormelde lid kunnen niet ingeroepen worden tegen een bestuurder of een ander lid dat ten gevolge verkoop, lening of anderszins schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn. Een lidschuldeiser van de vereniging zal tegenover de vereniging dezelfde rechten hebben als een ieder ander schuldeiser.

En geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van de rekeningen, verzegelingen van de goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

HOOFDSTUK III- BESTUUR

ARTIKEL 10- BESTUUR

De Raad van Bestuur bestaat uit tenminste drie personen ( Werkende leden) Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De Raad van Bestuur wordt benoemd door de algemene vergadering, en is ten allen tijde door haar afzetbaan

De bestuurders worden om de drie jaar verkozen door de algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder is steeds hernieuwbaar. Bij het openvallen van een mandaat om welke reden dan ook, kan een nieuwe bestuurder worden aangeduid door de algemene vergadering op verzoek van de Raad van Bestuur.

Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap.

Bij gebreke aan tijdige hernieuwing, zijn de bestuurders, wiens mandaat is verstreken, verplicht hun functie uit te oefenen totdat de algemene vergadering in hun vervanging heeft voorzien.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat wordt binnen de maand in de Bijlagen van Belgisch Staatsblad bekendgemaakt door toedoen van de Raad van Bestuur.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris en zo daartoe aanleiding bestaat een ondervoorzitter.

ARTIKEL 11 - BIJEENROEPING

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de secretaris of, in diens afwezigheid, door de voorzitter of in diens afwezigheid door de ondervoorzitter of door twee bestuurders. De Raad van Bestuur zal in principe eenmaal per maand zitting houden. Daarnaast zal de Raad van Bestuur zitting houden telkens de belangen van de vereniging dat vereisen, bij specifieke aangelegenheden, alsook op aanvraag van ten minste twee/derde van het aantal bestuurders.

De oproeping zal de dagorde aangeven. De dagorde zal behoudens bij dringende aangelegenheden minstens 24uur op voorhand aan de bestuurders ter kennis gebracht worden. Ter vergadering kunnen bij wijze van uitzondering alleen nog dringende zaken op de dagorde gezet worden.

Externen zijn enkel toegelaten tot de vergadering van de Raad van Bestuur op uitnodiging van ten minste twee bestuurders of de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders in persoon aanwezig is. Een bestuurder die niet aanwezig kan zijn op een vergadering, kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, mits hiertoe, uiterlijk bij het begin van de vergadering van de Raad van Bestuur, een schriftelijke volmacht voorgelegd wordt. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen. De Raad van Bestuur kan de vorm van de volmachten bepalen.

indien het aanwezigheidsquorum waarvan sprake is in de voorafgaande paragraaf niet vervuld is, kan een nieuwe vergadering worden samengeroepen die geldig zal beraadslagen en beslissen over de punten die op de dagorde van de vorige vergadering voorkwamen, ongeacht het aantal aanwezige bestuurders.

Elke beslissing van de raad, met uitzondering van de beslissing omtrent voordracht van nieuwe kandidaat - leden, wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of rechtsgeldig vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de Raad van Bestuur doorslaggevend.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgetekend in notulen die ondertekend worden door de aanwezige bestuurders. Deze notulen worden in een bijzonder register of schrift ingelast. De afschriften of uittreksels van de notulen bestemd voor derden worden ondertekend door minstens hetzij de voorzitter van de Raad van Bestuur, hetzij door twee bestuurders samen optredend.

ARTIKEL 12- BEVOEGDHEDEN

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en

buitengerechtellike handeling.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur is bekleed met de meeste uitgebreide bevoegdheden om aile handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel, zowel daden van beheer als daden van beschikking, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Wat de leiding betreft behoren alzo tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur

a. het samenroepen van de algemene vergadering;

b. de ontslagnemingen van de leden ontvangen;

c. het voordragen van nieuwe leden;

d, jaarlijks de rekening over het ver/open dienstjaar en de begroting voor het volgende dienstjaar onderwerpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

De raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vereniging toevertrouwen aan één of meerdere personen, al dan niet leden, die geen bestuurder mag/mogen zijn (hier wordt bedoeld de persoon van "algemeen directeur), en die, alleen handelend, de vereniging rechtsgeldig kan/kunnen vertegenwoordigen inzake handelingen van dagelijks bestuur.

De Raad van Bestuur mag eveneens specifieke bevoegdheden toekennen aan één of meer personen van haar keuze, al of niet leden, die in het kader van dit bijzonder mandaat de vereniging rechtsgeldig kunnen vertegenwoordigen (hier wordt bedoeld de sportief, commercieel en administratief en logistiek manager die deze specifieke deelaspecten van het dagelijks bestuur op zich zullen nemen).

Behoudens wanneer de Raad van Bestuur een bijzondere volmacht heeft gegeven, en behoudens voor handelingen van dagelijks bestuur, zullen aile akten die de vereniging verbinden en meer in het bijzonder de akten waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn medewerking verleent, alsmede de lastgevingen en volmachten aangaande deze akten, slechts geldig ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders, gezamenlijk optredend, of door de persoon belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, die zich in geen geval tegenover derden, zullen moeten beroepen op een voorafgaande beslissing van de Raad van Bestuur of de algemene vergadering.

ARTIKEL 13- VERTEGENWOORDIGING

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de vereniging ais eiser of verweerder in alle rechtgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De Raad van Bestuur kan het verstrekken van het mandaat as litem aan een advocaat in uitvoering van de beslissing om in gerechtelijke acties als eiser of verweerder op te treden, delegeren aan één van haar leden.

ARTIKEL 14- VERANTWOORDELIJKHEID

De leden van de Raad van Bestuur en het dagelijks bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 15- HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een huishoudelijk reglement voor de vereniging op te stellen en toe

te zien op de naleving ervan.

HOOFDSTUK IV - ALGEMENE VERGADERING

De Bestuurders zijn werkende leden.

ARTIKEL 16- ALGEMENE VERGADERING

De Algemene Vergadering komt minstens éénmaal per jaar, en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitdatum van het boekjaar, hetzij op de maatschappelijke zetel, hetzij op elke andere door de Raad van Bestuur aangewezen plaats, samen omtrent het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen. Zij kan daarnaast meermaals per jaar samengeroepen worden door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur moet de algemene vergadering samenroepen telkens dit gevraagd wordt door één vijfde van de tedere

De Algemene Vergadering zal tevens dienen samengeroepen te worden bij wijziging van de statuten, het benoemen of afzetten van de bestuurders en bij het ontbinden van de vereniging.

De Algemene Vergadering wordt samengesteld door Werkende leden en toegetreden leden ouder dan 18. Deze laatsten moeten echter niet worden uitgenodigd.

ARTIKEL 17- BIJEENROEPING VAN DE ALGEMENE VERGADERING

De Raad van Bestuur bepaalt de agenda van de vergadering. Elk voorstel tot agenda dat ondertekend is door een getal, bedragende een twintigste deel van het op de laatste jaarlijkse lijst voorkomend aantal, moet op de agenda geplaatst worden, onder beding evenwel dat het ten minste veertien dagen voor de vastgestelde datum van de algemene vergadering bij de Raad van Bestuur wordt aangebracht Deze mag in elke geval aangevuld worden met punten aangebracht door de Raad van Bestuur.

Alle leden worden door toedoen van de voorzitter of, bij gebreke van dien, door de secretaris of door drie leden bijeengeroepen. De oproepingsbrief met de agenda wordt aan leder lid tenminste acht kalenderdagen voordien toegezonden.

De vergaderingen hebben plaats in het kantoor of op de plaats die in de oproeping is vermet

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

ARTIKEL 18 - VOLMACHT

De leden zijn aanwezig in persoon of bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld door de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

De volmachten moeten schriftelijk gegeven worden en moeten worden neergelegd op het bureau van de vergadering. De Raad van Bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door haar aangeduide plaats worden neergelegd achtenveertig uren voor de algemene vergadering. Alvorens aan de vergadering deel te nemen zijn de leden of hun volmachtdragers verplicht de aanwezigheidslijst te ondertekenen.

ARTIKEL 19- BEVOEGDHEID ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering beschikt over aile wettelijke bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, zijn toegekend en die deze statuten niet bij uitsluiting aan het bestuur opdragen.

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, kan de algemene vergadering geldige beslissingen nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegeteld, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, bijgestaan door het bureau van de algemene vergadering. Bij afwezigheid van de voorzitter zit diens plaatsvervanger de vergadering voor. De voorzitter duidt een secretaris en stemopnemer aan.

Aile werkende leden hebben gelijk stemrecht en elk werkend lid beschikt over één stem. Niet-werkende leden, bijkomende leden en/of derden kunnen zonder stemrecht deelnemen aan de algemene vergadering volgens de voorwaarden bepaald door de algemene vergadering. Bij staking van stemmen of bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De algemene vergadering kan geldig beslissen over wat niet in de dagorde staat wanneer twee derde van de aanwezige leden hierom verzoekt, behalve over deze punten die expliciet vooraf op de agenda moeten vermeld worden:

a. wijziging van statuten;

b. goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar en de daarbij horende besprekingen van het beleid van de Raad van Bestuur;

c. benoeming, afzetting, uitsluiting van leden en bestuurders;

d, kwijting aan de bestuurders;

e. ontbinding van de vereniging;

f. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

g. alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De regelmatig genomen besluiten binden aile leden, ook leden die niet stemmen of die tegenstemmen.

ARTIKEL 20- NOTULEN

De besluiten van de algemene vergadering worden neergeschreven in de notulen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. In relatie met haar doelstellingen en/of wettelijke opdrachten wordt dit gerapporteerd in een jaarverslag.

Leden en derden met een blijkbaar belang kunnen een afschrift bekomen van notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering.

Het afschrift van de notulen en/of het jaarverslag wordt door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

Het register van de notulen en/of de jaarverslagen wordt op de maatschappelijke zetel bewaard, waar aile leden er kennis van kunnen nemen, zonder het echter te verplaatsen.

HOOFDSTUK V - REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 21- BOEKJAAR EN REKENINGEN

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van het kalenderjaar.

De vereniging voert een veelvoudige boekhouding die ten minste betrekking heeft op de mutaties in contant geld of op de rekeningen.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en de begroting voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester.

Tevens stelt de Raad van Bestuur elk jaar de begroting vast voor het volgend boekjaar van de vereniging.

Deze begroting bestaat uit een resultatenrekening. In afwachting van de goedkeuring der rekeningen en begroting door de algemene vergadering, mag de Raad van Bestuur maandelijks 1/12 van de ontwerpbegroting uitgeven.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen Wren' de jaarvergadering ter inzage gehouden van de leden.

De algemene vergadering heeft het recht een commissaris te benoemen ter verificatie en nazicht van de rekeningen. De algemene vergadering zal op dat ogenblik de professionele hoedanigheid waaraan deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

commissaris moet voldoen, zijn taak en bevoegdheden, de duur van zijn mandaat alsook zijn bezoldiging bepalen.

HOOFDSTUK VI- WIJZIGING VAN STATUTEN, ONTBINDING

ART1KEL 22- STATUTENWIJZIGING

De wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wordt toegepast wanneer de statuten en/of de huishoudelijke reglementen geen oplossing bieden.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien de wijziging in de agenda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde [eden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze zal een geldig besluit kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijzging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen vereist.

Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met een viervijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden besloten.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het derde of het vierde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Elke wijziging van de statuten moet, binnen één maand nadat er toe besloten is, in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt worden door toedoen van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 23- ONTBIND1NG EN VEREFFENING

Behoudens de gevallen van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering volgens de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering, op voordracht van de Raad van Bestuur twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

In geval van ontbinding van de vereniging warden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen - na goedkeuring door de algemene vergadering - aan liefdadigheidswerk of aan een vereniging met een gelijkaardig doel als huidige vereniging.

Zijn er geen verenigingen met hetzelfde doel als-deze vereniging, dan warden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of instelling, waarvan het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

De leden, de schuldeisers en het openbaar ministerie kunnen bij de rechtbank beroep instellen tegen het besluit van de vereffenaars.

HOOFDSTUK VII - ALGEMEENHEDEN

ARTIKEL 24- BETWISTINGEN

Al de betwistingen die in de schoot van de vereniging zouden oprijzen, zullen eerst aan de algemene vergadering voorgelegd worden.

Na uitputting van de statutaire procedure warden aile geschillen inzake het bestuur van de vereniging dewelke in haar schoot ontstaan en voortvloeien uit de toepassing van het reglement van de K.B.V.B., ter beslechting voorgelegd aan een scheidsrechterscollege, in toepassing van art.I/52 en VII/77.21 van het reglement van de K.B.V.B. Elk geschil met betrekking tot de FIFA-statuten, -reglementen en -richtlijnen wordt voorgelegd aan de arbitrage-instanties die in haar schoot zijn opgericht. Elk hoger beroep tegen een definitieve en dwingende beslissing van de FIFA wordt voorgelegd aan de arbitrage van de TAS (Arbitragecommissie voor de Sport) te Lausanne (Zwitserland).

ARTIKEL 25- GOEDKEURING

Voor de toepassing van de onderhavige statuten wordt een beslissing die met gewone meerderheid moet worden genomen, geacht goedgekeurd te zijn zodra er meer stemmen zijn die de beslissing goedkeuren dan stemmen die de beslissing verwerpen: onthoudingen worden aldus niet meegerekend voor de berekening van de gewone meerderheid.

ARTIKEL 26- HOEDANIGHEID VAN LID VAN DE KB.V.B.

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met het reglement van de K.B.V.B., van de FIFA en de UEFA wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

M002.2

Luik B -Vervolg

L

ARTIKEL 27- SLOTBEPALINGEN

De vereniging is aansprakelijk voor de misgrepen, die kunnen toegeschreven worden, hetzij aan haar aangestelden, hetzij aan organen, waardoor haar wil wordt uitgevoerd.

Door bestuurders wordt onder geen enkel beding een persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hua aansprakelijkheld is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht en tot de in hun bestuur bedreven misgrepen.

Voor ailes wat niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Niettemin kunnen in naam van de vereniging al verbintenissen worden aangegaan vooraleer zij rechtspersoonlijkheid bezit. Tenzij anders is overeengekomen, zij de personen die, in welke hoedanigheid dan ook, dergelijke verbintenissen aangaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk indien de vereniging binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis geen rechtspersoonlijkheid heeft verkregen en zij bovendien de verbintenissen niet heeft overgenomen binnen zes maanden na het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid. Verbintenissen overgenomen door de vereniging worden geacht door haar te zijn aangegaan vanaf het ontstaan van die verbintenissen.

Aldus aangenomen met een eenparigheid van stemmen, en opgemaakt in zeven exemplaren, op de buitengewone algemene vergadering.

Elk lid verklaart een exemplaar ontvangen te hebben.

Kristof Van den Troost Voorzitter

Raf De Donder

Secretaris

Lindsay Vanden Berg\-)

Bestuurder

Daniel Olb Bestuurd

Dirk Chris a Bestuurder

Marc Kerremans Bestuurder

-

4Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
F.C.EENDRACHT KAPELLE-OP-DEN-BOS

Adresse
DOM VERHAEGENSTRAAT 1 1880 KAPELLE-OP-DEN-BOS

Code postal : 1880
Localité : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Commune : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande