ENTERLEGAL

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ENTERLEGAL
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 842.154.592

Publication

18/10/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 25.06.2013, NGL 10.10.2013 13630-0195-011
09/01/2012
ÿþVoor-

behoudE aan hel Belgisc

Staatsbh

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

(Jf;t In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

11111

*iaoosais"

Ondernemingsnr : O$qc9 , A S Vd ,--9c2

Benaming

(voluit) : EnterLegal

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Bormstraat 65, 1880 Kapelle-op-den-Bos

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor notaris Erik Lerut te Sint-Joris-Winge op éénentwintig december tweeduizend en elf, geregistreerd te Aarschot op 22 december 2011, boek 578 blad 28 vak 2, blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht waarvan de statuten luiden als volgt :

1. OPRICHTER

De heer VAN dER STRAETEN Luk, advocaat, geboren te Bonheiden op zesentwintig februari negentienhonderd éénentachtig, echtgenoot van me-vrouw Van der Perre Kristien, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Borm-straat 65.

2. NAAM

De vennootschap is als burgerlijke vennootschap onder de vorm van een be-sloten vennootschap met. beperkte aansprakelijkheid opgericht onder de naam "EnterLegal".

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden `Burgerlijke vennootschap met: de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "Burg. Venn. onder de vorm van een B.V.B.A.".

3. ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Borm-straat 65.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden naar het Nederlandstalig gedeelte van het land,

mede in Brussel bij besluit van de zaakvoerder(s).

4. DOEL

De vennootschap heeft als doel:

Het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit. De deontologie maakt deel uit van de statuten.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven.

De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen een handelsactiviteit mogen uitmaken.

De vennootschap kan alle verbintenissen aangaan, onroerende goederen kopen en verkopen, aankoop en verkoop van zakelijke rechten van onroerende goederen, huren en verhuren, kredieten en leningen aangaan en toestaan, borg-stellingen aangaan, deelnemen in middelenvennootschappen voor het leveren van infrastructuur en beleggingen plaatsen, met uitzondering van de activiteiten voorbehouden aan vastgoedmakelaars.

5. DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbeperkte tijd te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter

griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

6. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

2.a DEC. 2011

BRUSSEe

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het volledig geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd

euro (¬ 18.600,00).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het is volledig samengesteld door een inbreng in geld, gestort ten belope van ¬ 12.400,00.

7. OVERDRACHT VAN AANDELEN

Om vennoot te worden dient men ingeschreven te zijn op het tableau van de orde van advocaten.

Iedere vennoot is verplicht zijn activiteiten als advocaat uitsluitend in het kader van de vennootschap uit te

oefenen, zodat alle inkomsten van deze activiteiten toekomen aan de vennootschap. Iedere vennoot is

individueel bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen voor de dossiers die hij voor de vennoot-schap

behandelt.

Iedere vennoot is verplicht om zijn aandelen over te dragen aan andere ven-noten indien de raad van de

orde der advocaten een uitsluiting oplegt om welke reden ook.

De aandelen kunnen enkel overgedragen te worden aan een advocaat een natuurlijke persoon of een

rechtspersoon die de voorwaarden vervult, opgelegd door de raad van de orde van advocaten.

A. Zolang de vennootschap één enkele vennoot telt, kan deze vrij beschikken over de overdracht en/of

vervreemding van aandelen, onder beperking van het voorgaande.

Van zodra de vennootschap meerdere vennoten telt geldt de volgende regeling :

(a) De aandelen van een vennoot mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan met instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie/vierde van het kapitaal bezitten na aftrek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

(b) De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen aan de vennoten kennis geven bij een aangetekende brief, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor geboden prijs.

Indien de vennoten in gebreke blijven binnen een maand te antwoorden op het verzoek tot goedkeuring van de overdracht, hun bij aangetekende brief toege-zonden, zullen zij geacht worden zich niet te verzetten tegen de overdracht.

(c) Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Nochtans, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen het verlangt, zijn de weigerende vennoten verplicht binnen drie maanden, hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij er een koper voor te vinden.

Indien de weigerende vennoten de aandelen zelf kopen, vindt het recht van voorkeur overeenkomstige toepassing.

(d) In dit geval zal de verkoopprijs gelijk zijn aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen te benoemen. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde-deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één der partijen, zal worden aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van koophandel van de plaats waar de vennoot-schap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde-deskundige staat geen rechtsmiddel open.

De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde, op de hierboven bepaalde wijze, definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens.

De bepalingen inzake overdracht onder levenden zijn van toepassing bij de overdracht door of ten voordele van een rechtspersoon.

Iedere vennoot kan vrij en te allen tijde uittreden uit de vennootschap, voor zover hij het bestaan van de vennootschap hierdoor niet in gevaar brengt. De uittredende vennoot is verplicht zijn aandelen te koop aan te bieden overeenkomstig de regels van overdracht onder levenden hierboven voorzien in onderhavige statuten.

B. Ingeval van overdracht bij overlijden van één der vennoten, zullen diens erfgenamen enkel gerechtigd zijn op de vermogenswaarde van de aandelen zonder de hoedanigheid van aandeelhouders te mogen aannemen.

In dat geval hebben de overige aandeelhouders het recht en de plicht onmiddellijk de aandelen over te nemen overeenkomstig de regels met betrekking tot overdracht van aandelen, zoals hiervoor voorzien.

Ingeval er zich tussen de erfgenamen van de overleden vennoot personen bevinden die het beroep van advocaat uitoefenen of zich in de mogelijkheid bevinden om binnen een termijn van drie jaar na het overlijden van de overleden vennoot het beroep van advocaat uit te oefenen zullen de overige vennoten desgevallend de overgenomen aandelen aan deze persoon of personen overdragen tegen schattingsprijs op de dag van de overdracht.

8. BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders. Zij moeten natuurlijke personen en advocaten zijn. Zolang de vennootschap eenhoofdig is, zal de enige vennoot de zaakvoerder zijn.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Aan de zaakvoerder kan, onverminderd de vergoeding van zijn kosten, een vaste wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering elk jaar wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene onkosten van de vennootschap.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn vertegenwoordigen zij gezamenlijk de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Tot gewone zaakvoerders worden benoemd, voor onbepaalde duur : de heer Van der Straeten Luk, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Bormstraat 65.

Die bevestigt dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is, in-zonderheid krachtens het Koninklijk Besluit nummer 22 van vierentwintig oktober negentienhonderd vierendertig en die verklaart de hem verleende op-dracht te aanvaarden.

De zaakvoerder zal zijn taak maar kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie.

Als bijzondere volmachtdrager wordt aangesteld de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Luminad", te 8560 Wevelgem-Gullegem, Hoge Voetweg 14, vertegenwoordigd door een gevolmachtigde, om alle formaliteiten te vervullen en uit te voeren onder meer vereist voor de inschrijving van de vennootschap bij de diensten van de belasting over de toegevoegde waarde, de federale gewestelijke en lokale diensten van de direc-tie van de directe en indirecte belastingen, een ondernemingsloket en in het algemeen om aile nodige of nuttige formaliteiten te vervullen.

9. BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénen-dertig december van elk jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot eenendertig december tweeduizend en twaalf.

10. ALGEMENE VERGADERING

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de

vijfentwintigste van de maand juni om twintig uur.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de bij de statuten voorgeschreven datum van het jaar

tweeduizend en dertien.

11. ONTBINDING  VEREFFENING

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van Vennootschappen.

De vereffenaars beschikken over aile machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars.

12. WINST - RESERVES

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wette-lijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Over de bestemming van de winst wordt besloten door de algemene vergadering. Deze kan beslissen dat een door haar te bepalen gedeelte van de uitkeer-bare winst als dividend uitgekeerd wordt aan de vennoten. Zij is steeds be-voegd te besluiten dat de winst geheel of gedeeltelijk wordt gereserveerd of zal worden overgedragen naar het volgend boekjaar.

13. GESCHILLEN  BEVOEGDHEID

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door de Orde van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de ex-clusieve bevoegdheid van de rechtbanken. De deontologische beginselen, op-gesteld door de Orde van Advocaten, zijn van toepassing op deze vennootschap.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL

DE NOTARIS, Erik LERUT

Tegelijk hiermee neergelegd :

- uitgifte van voormelde oprichtingsakte en bankattest

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

07/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 25.06.2015, NGL 31.08.2015 15555-0288-012

Coordonnées
ENTERLEGAL

Adresse
BORMSTRAAT 65 1880 KAPELLE-OP-DEN-BOS

Code postal : 1880
Localité : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Commune : KAPELLE-OP-DEN-BOS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande