DR. YANNICK NIJS, ALGEMEEN CHIRURG

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. YANNICK NIJS, ALGEMEEN CHIRURG
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 566.960.941

Publication

03/11/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

30-10-2014

Griffie

*14310217*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0566960941

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. YANNICK NIJS,

algemeen chirurg

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

UIT EEN AKTE, verleden op 30 oktober 2014 voor Meester Michael BOES, notaris met standplaats te 3010 Leuven, Kessel-Lo, aangeboden op het 1e Registratiekantoor Leuven 2, BLIJKT DAT: Door de heer NIJS Yannick, chirurg, geboren te Leuven op 26 februari 1982, wonende te 3020 Herent, Wildemansweg 10 bus 303, werd overgegaan tot de oprichting van een burgerlijk professionele vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, voor onbepaalde duur, onder de naam "Dr. YANNICK NIJS, algemeen chirurg", met maatschappelijke zetel te 3020 Herent, Wildemansweg 10 bus 303, en waarvan het geplaatst kapitaal 18.660,00 EUR bedraagt, volledig door hemzelf onderschreven en integraal volstort, waarvoor hem alle 186 aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, werden toegekend. Gezegd volstort bedrag is gedeponeerd op een bijzondere rekening bij KBC Bank met nummer BE91 7370 4213 0476, geopend op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit een bankattest dat door ondergetekende notaris, samen met het financieel plan, bewaard zal worden overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

De vennootschap heeft als doel de uitoefening van de geneeskunde door de geneesheer-vennoot, met specialisatie chirurgie, overeenkomstig de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening, in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, onder meer betreffende het beroepsgeheim. De vennootschap heeft tevens als doel de inning van de honoraria voor de geneeskundige verstrekkingen door en voor de vennootschap. De activiteiten van de vennootschap dienen uitgeoefend te worden met inachtname van wettelijke en administratieve regels terzake en de regels van de geneeskundige ethiek en plichtenleer. Zij zal onder meer de vrijheid van artskeuze, diagnose en therapie, alsmede het beroepsgeheim, doen respecteren en de noodzakelijke maatregelen treffen om commerciële exploitatie en overconsumptie van de geneeskunde en collusie te weren. De vennootschap zal niet zelf de geneeskunde beoefenen, maar dit zal enkel gebeuren door de door de vennootschap aangewezen vennoten. Elke vennoot oefent zijn volledige medische zelfstandige activiteit uit in naam en voor rekening van de vennootschap, en verbindt zich ertoe alle honoraria uit zijn/haar medische zelfstandige activiteit in de vennootschap te brengen. De professionele aansprakelijkheid van de arts-vennoot is onbeperkt. De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. De vennootschap is vrij om voor dit doel alle medisch-technische en wetenschappelijke activiteiten, informatie en kennis aan te wenden als zij nodig acht. Dit omvat onder meer: - het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts-vennoten; - het inrichten van alle algemene diensten, zoals een medische bibliotheek, en in het bijzonder van een medisch secretariaat, die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten; - het aankopen, huren en/of leasen van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties voor voornoemde activiteiten; - het occasioneel verstrekken van onderwijs en het geven van lezingen over voormelde medische onderwerpen, het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het optreden als stagebegeleider; - het opstellen van expertise-verslagen met betrekking tot de specialisatie van de betrokken arts-vennoot; De

Onderwerp akte :

Wildemansweg 10 Bus 303 3020 Herent

Oprichting

Besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. In het algemeen mag de vennootschap geen overeenkomsten afsluiten, die voor een geneesheer verboden zijn. De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van artsen. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van artsen. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer ter zake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. De vennootschap mag als bijkomstig doel het patrimonium, bestaande uit roerende en onroerende goederen, behouden, beheren en oordeelkundig uitbreiden, alsmede mag zij alle handelingen stellen die van aard zijn de opbrengst van haar patrimonium te bevorderen, zonder dat dit een handel in onroerende goederen zou uitmaken en op voorwaarde dat deze handelingen het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang brengen. Deze activiteiten mogen geen aanleiding geven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook. Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt, kan dit bijkomstig doel enkel worden nagestreefd nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, gegeven met tenminste twee derden (2/3) meerderheid, aan de Provinciale raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt 18.660,00 EUR en het kapitaal is vertegenwoordigd door 186 gelijke aandelen zonder vermelding van waarde. De aandelen zijn ondeelbaar en zijn steeds op naam; zij kunnen slechts verworven worden door artsen ingeschreven in de Orde der Geneesheren, die bevoegd zijn om in België de geneeskunde uit te oefenen en die hun medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap.

Bij overdracht van aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaat op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. De aandelen van een vennoot mogen, op straf van nietigheid, slechts worden overgedragen onder de levenden, onder bezwarende titel of om niet, mits instemming van alle medevennoten. Bovendien moet de overnemer eveneens een geneesheer van dezelfde discipline zijn, die zijn of haar praktijk in het kader van de vennootschap uitoefent of zal uitoefenen, die ingeschreven is op de lijst van de Orde der Geneesheren en die voldoet aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden. Elke overdracht van aandelen dient meegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die steeds tevens arts-vennoot zijn, te benoemen door de algemene vergadering. Het mandaat van zaakvoerder is steeds beperkt in de tijd. Indien de enige vennoot ook enige zaakvoerder is, wordt dit mandaat uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap. Indien er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn, is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar. De algemene vergadering kan het mandaat van de zaakvoerder steeds herroepen of hernieuwen. Elke aanstelling van een statutaire of niet-statutaire zaakvoerder dient schriftelijk medegedeeld te worden aan de bevoegde Provinciale Raad.

De zaakvoerder (of de zaakvoerders elk afzonderlijk handelend indien er meer dan één werd benoemd) is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Hij kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

De controle op de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen.

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de 27e van de maand juni, om 21u00, ook indien die dag een zon- of feestdag is. Alle vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of op de plaats, aangewezen in de oproeping. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerders een inventaris op, alsmede de jaarrekening en het jaarverslag, dit alles overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. De zaakvoerders leggen binnen de dertig dagen na goedkeuring van de jaarrekening door de algemene vergadering, de in het Wetboek van Vennootschappen genoemde documenten neer bij de Nationale Bank van België. Het batig saldo, na aftrek van de algemene onkosten, sociale lasten en nodige afschrijvingen, vertegenwoordigt de nettowinst. Van de nettowinst wordt 5% vooraf genomen voor de vorming van de wettelijke reserve, totdat die één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt. Over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen van alle geneesheren-vennoten, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

voor uitkering vatbare bedragen.

In geval van ontbinding van de vennootschap, en indien er geen vereffenaars benoemd zijn, dan zijn de zaakvoerders, die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn, van rechtswege vereffenaars. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering anders besluit. De vereffenaars hebben de verplichting jaarlijks rekenschap te geven en de jaarrekening ter goedkeuring voor te leggen. Bij de ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan te worden op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. Het nettosaldo van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen. SLOTBEPALINGEN- OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting, onder voorbehoud van de bepalingen omtrent retroactiviteit hierna voorzien, en zal worden afgesloten op 31 december 2015. De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op 27 juni 2016.

Overeenkomstig de mogelijkheid voorzien door artikel 16 van de statuten wordt er geen commissaris benoemd.

Onmiddellijk na de oprichting heeft de vennoot-oprichter volgende beslissingen genomen: - Wordt als niet-statutair zaakvoerder aangesteld, voornoemde heer NIJS Yannick, voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap zoals voorzien in artikel 13 van de statuten. Dit mandaat zal onbezoldigd worden uitgeoefend tot de algemene vergadering er anders zal over beslissen. Genoemde benoemde heeft verklaard het mandaat te aanvaarden met de gestelde voorwaarden. De comparant heeft inmiddels voormelde zaakvoerder als mandataris aangesteld, om in afwachting van de neerlegging van voormeld uittreksel en de daaruit volgende verkrijging van de rechtspersoonlijkheid reeds rechtshandelingen te stellen voor de vennootschap in oprichting. - De vennoot-oprichter heeft beslist overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen dat alle verrichtingen die vanaf 1 september 2014 tot heden in naam van de vennootschap in oprichting werden verricht en in het kader van haar maatschappelijk doel, worden geacht te zijn gesteld voor rekening, in naam en voor risico van de hierbij opgerichte vennootschap.

- Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van het uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, werd door de comparant aan de zaakvoerder, dan wel aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een bvba FIDUCO, met zetel te 3012 Wilsele, Aarschotsesteenweg 465, RPR Leuven 0428.562.232, en/of haar zaakvoerder, de heer VAN GESTEL Carl, met kantoor op zelfde adres, de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in het handelsregister of de Kruispuntbank der Ondernemingen, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, de Federale, Gewestelijke en Lokale Diensten van de Directe en Indirecte Belastingen, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen en dit met macht tot indeplaatsstelling. VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL.

De notaris (get.)

Michael BOES

Samen hiermee neergelegd:

- expeditie

01/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.06.2016, NGL 25.08.2016 16484-0434-012

Coordonnées
DR. YANNICK NIJS, ALGEMEEN CHIRURG

Adresse
WILDEMANSWEG 10, BUS 303 3020 HERENT

Code postal : 3020
Localité : HERENT
Commune : HERENT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande