DIRK HEVERAET ARCHITECT EBVBA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DIRK HEVERAET ARCHITECT EBVBA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 544.710.329

Publication

04/02/2014
ÿþ Mod Word 11.1

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11III II1 I(I( 111111 II 1(I1I IIIIaW

*iao33s~i*

Neef: Wood tel griffie dot

Rechtbank van Ke0R2a d ÁN, Z4~

to Leuven, de

DE GRIFFIER,

ER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr &SyL-% < 4z 31

Benaming

(voluit) : Dirk Heveraet Architect EBVBA

(verkort)

Rechtsvorm : besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, burgerlijke vennootschap met handelsvorm

Zetel: 3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 110

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING VAN ZAAKVOERDER

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Joz Werckx te Kessel-Lo (Leuven) op 3 januari 2014: (geregistreerd te Leuven 2de kantoor der registratie op 14 januari 2014, boek 1383 blad 23 vak 20), dat Dirk Willy Hendrik Karel HEVERAET, architect, geboren in Roeselare op 11 december 1954, wonende in 3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 110, voor een onbepaalde duur een burgerlijke besloten vennootschap met de' handelsvorm van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opricht met de naam 'Dirk Heveraet Architect EBVBA', met zetel in 3210 Lubbeek (Linden), Kortrijkstraat 110, en met een door geldinbreng gevormd kapitaal van 19.000,00 euro, tot beloop van 12.400,00 euro afbetaald en op een op naam van de vennootschap in oprichting bij Belfius Bank geopende rekening gedeponeerd door Dirk Heveraet, die hiervoor alle 190 aandelen met stemrecht ontvangt, elk met een gelijke fractiewaarde van 1/190ste van het kapitaal.

De vennootschap heeft tot doel:

- het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

- het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

De vennootschap dient zich te onthouden van iedere activiteit die onverenigbaar is met het architectenberoep en in het bijzonder van iedere commerciële activiteit.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan. van uitsluitend professionele aard, Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Inzake opdrachten dewelke architectuur betreffen en/of onder de jurisdictie van de Orde van Architecten, vallen, verbindt de vennootschap zich ertoe deze alleen te laten uitvoeren door de daartoe wettelijk bevoegde' personen. Deze opdrachten worden uitgevoerd, in naam van en voor rekening van de vennootschap, door de" vennoten die gerechtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die daartoe ingeschreven zijn op een tableau van de Orde van Architecten of op een lijst van stagiairs.

In de verwezenlijking van haar doel, zullen de vennootschap en haar zaakvoerder(s) er tevens over waken dat zij alle wettelijke en deontologische voorschriften betreffende de uitoefening van het beroep van architect respecteert.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden meer algemeen voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden. in naam en voor rekening van de vennootschap: zaakvoerders, lasthebbers of volmachtdragers, vereffenaars. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn: stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en  zo nodig - in vervanging te voorzien.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot. , verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen dief door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Iedere zaakvoerder kani bijzondere of beperkte machten voor bepaalde of een reeks bepaalde handelingen verfenen aan één of meer' mandatarissen. Deze mandatarissen dienen zelf natuurlijke personen te zijn die gerechtigd zijn het beroep van` architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Bij wijze van uitzondering kan/kunnen de zaakvoerder(s) volmachten verlenen aan een derde om de vennootschap te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de per5o(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

vertegenwoordigen en te verbinden inzake welomschreven opdrachten en formaliteiten die geen betrekking , hebben op het beroep van architect. Deze volmachtdragers mogen geen beroep uitoefenen dat onverenigbaar is met dat van architect,

Enkel de personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten kunnen, in naam en voor rekening van de vennootschap, ` beslissingen nemen en handelingen stellen die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd vocr alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat. Niet- statutaire zaakvoerder is de oprichter Dirk Willy Hendrik Karel Heveraet met een mandaat van onbepaalde duur en niet bezoldigd. Deze zaakvoerder is alleen bevoegd de vennootschap te verbinden en te vertegenwoordigen

Wordt of moet er geen commissaris worden benoemd, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks-en controlebevoegdheid van een commissaris.

Jaarlijks, de laatste werkdag van juni om 14.00 uur, wordt een algemene vergadering gehouden in de zetel of op elke andere In de oproeping aangeduide plaats.

Het stemrecht verbonden aan de aandelen ingeschreven op naam van een persoon gehuwd onder een stelsel dat een gemeenschappelijk vermogen omvat, komt uitsluitend toe aan de persoon op wiens naam de aandelen zijn ingeschreven, ongeacht of deze aandelen behoren tot zijn persoonlijk vermogen dan wel tot het gemeenschappelijk vermogen dat tussen de beide echtgenoten bestaat.

Elke vennoot kan op de algemene vergadering vertegenwoordigd zijn door een volmachtdrager, al dan niet vennoot, op voorwaarde dat deze volmacht schriftelijk verleend wordt. Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Volmachten voor de vertegenwoordiging van de overige aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene ' vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden. De personen bedoeld in artikel 271 van het Wetboek van Vennootschappen mogen van die besluiten kennis nemen,

' Daartoe zal door het bestuursorgaan of de voorzitter van het college van zaakvoerders, een rondschrijven,

hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld. Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden al de voorgestelde beslissingen geacht niet genomen te zijn, Hetzelfde geldt indien blijkt dat, weliswaar binnen de termijn, , bepaalde voorstellen van besluit wel doch andere niet de eenparige goedkeuring hebben gekregen van de i vennoten.

De brief waarop de stem wordt uitgebracht, moet elk agendapunt vermelden en de eigenhandig geschreven woorden "aanvaard" of 'verworpen", gevolgd door de handtekening. Deze dient aangetekend naar de vennootschap verstuurd te worden en moet ten laatste daags voor de vergadering op de zetel toekomen.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk kalenderjaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot 31 december 2014 en omvat aile voorheen voor rekening van de vennootschap in oprichting gestelde verrichtingen en handelingen. Jaarlijks wordt van de nettowinst ten minste vijf procent ingehouden voor de vorming van een reservefonds. Deze verplichting houdt op zodra deze reserve ten minste één tiende van het kapitaal heeft bereikt. Over de aanwending van het saldo beslist de algemene vergadering. Zij kan beslissen deze winst geheel of gedeeltelijk uit te keren, te reserveren, of het resultaat over te dragen.

De vereffening kan pas afgesloten warden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap. Er zijn verder geen van de wet afwijkende bepalingen omtrent de verdeling van het na vereffening overblijvende saldo vastgelegd,

Analytisch uittreksel

i

%Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Joz Werckx

Notaris

Mee neergelegd: uitgifte van de oprichtingsakte.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DIRK HEVERAET ARCHITECT EBVBA

Adresse
KORTRIJKSTRAAT 110 3210 LINDEN

Code postal : 3210
Localité : Linden
Commune : LUBBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande