CHIROJONGENS WEERDE

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIROJONGENS WEERDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.580.780

Publication

02/04/2012
ÿþe Mop 2,2

L_j1\ in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

raser*

21 MAR, 2012

Griffie

in

+1]066910*

be

a

Br st~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar :0189 .580. 18o

Benaming

(voluit) : Chirojongens Weerde vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Bergstraat 41982 Weerde

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De ondergetekenden

Hermans, Koen, Bossenhoek 27, 1982 Weerde, geboren op 1110211988, te Mechelen

Leemans, Pister, Stationslaan 93, 1980 Zemst, geboren op 1810411982, te Mechelen

Van Waeyenberghe, Thomas, Dorpsstraat 65, 1982 Weerde, geboren op 08/03/1980, te Mechelen

Marquebreucq Frank, Heidestraat 55, 1982 Weerde, geboren op 23104/1967, te Mechelen

De Ron, Luc, Kerselarenweg 10, 1982 Weerde, geboren op 0810411964, te Mechelen

Goelen Ruben, Bergstraat 4, 1982 Weerde, geboren op 3110811991, te Mechelen

De Ron Thomas, Zennebeemden 33, 2800 Mechelen, geboren op 14/04/1991 te Mechelen

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten de volgende zijn:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel

Art. 1. De vereniging draagt de naam " Chirojongens Weerde" en is opgericht voor onbepaalde duur,

Art. 2, De maatschappelijke zetel is gevestigd te Bergstraat 4, 1982, Weerde, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De zetel Kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvoudige beslissing van de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art. 3. Het doel van de vereniging is, met uitsluitsel van elk winstoogmerk, zorgen voor de vrijetijdsbesteding van jongeren d.m.v. periodieke en niet-periodieke activiteiten en toezicht houden over jongeren tijdens deze activiteiten. Hierbij rekening houdend met de eigentijdse noden van de jongeren.

Aanreiken van ontspanningsmomenten aan de leden, ouders van leden, oud-leden, leiding en medewerkers van de Chirojongens van Weerde.

De vereniging dient de jeugdwerking van de Chirojongens van Weerde in al zijn vormen en verschillende aspecten van cultuur te stimuleren, promoten en ondersteunen.

Zij kan ook, in de hoedanigheid van vrijwilliger, samenwerken met verenigingen, organisaties en instellingen en betrokken zijn bij hun activiteiten die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Daarnaast kan de vzw aile activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen.

Hoofdstuk ll. Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, maar minimum drie. De vereniging bestaat uitsluitend uit werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie Statuten vzw Chirojongens Weerde

van de doelstellingen. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering ais dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk of mondeling worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term  lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de werkende leden.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Hermans, Koen, Bossenhoek 27, 1982 Weerde, geboren op 11/02/1988, te Mechelen

Leemans, Pieter, Stationslaan 93, 1980 Zemst, geboren op 18/04/1982, te Mechelen

Van Waeyenbsrghe, Thomas, Dorpsstraat 65, 1982 Waarde, geboren op 0810311980, te Mechelen

Marquebreucq Frank, Heidestraat 55, 1982 Weerde, geboren op 23/04/1967, te Mechelen

De Ron, Luc, Kerselarenweg 10, 1982 Weerde, geboren op 08/04/1964, te Mechelen

Goelen Ruben, Bergstraat 4, 1982 Weerde, geboren op 31/08/1991, te Mechelen

De Ron Thomas, Zennebeemden 33, 2800 Mechelen, geboren op 14/04/1991 te Mechelen

Art. 6. De vereniging heeft geen toegetreden leden.

Art. 7. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Art. 8. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht,

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wei van 27 juni 1921

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dat vereist.

De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger,

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden bekendgemaakt door opname in het verslag van deze vergadering.

Art. 12. De penningmeester is ertoe verplicht op jaarlijkse statutaire algemene vergadering een overzicht te geven van alle inkomsten en uitgaven van het voorbije werkjaar.

Het facturatieadres van vzw "Chirojongens Weerde" zal bij Ruben Goelen (Bergstraat 4 - 1982 Weerde) ondergebracht worden gedurende de periode dat hij bevoegd is.

Art. 13. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vierde van de leden. Dit gebeurt op schriftelijke wijze waarbij de te behandelen agendapunten worden vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten. Statuten vzw Chirojongens Weerde

Art, 14. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering, Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een effectief lid moet eveneens op de agenda worden vermeld. De uitnodigingen worden minstens acht dagen véér de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid, door een ander werkend lid.

Art. 15, De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste 213 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw" s.

Art. 16. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht.

Art, 17. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de leden bekendgemaakt door opname in het verslag van deze vergadering. Dit verslag wordt steeds ondertekend door alle aanwezige leden. Dit verslag kan steeds worden opgevraagd bij de voorzitter ter inzage. T.a.v. belanghebbende derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Art, 18. De raad van bestuur Is samengesteld uit ten minste drie leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. De leden worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en dit bij 2/3 meerderheid van stemmen, Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Art. 19. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 20. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

Art. 21. Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij 2/3 meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit, ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder

Y k

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij ultreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij hei Belgisch Staatsblad.

Art. 22. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, of op verzoek van 2 bestuurders. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur, De uitnodigingen worden minstens acht dagen v6ôr de raad van bestuur verstuurd.

Art. 23. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door Statuten vzw Chirojongens Weerde

de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer 2/3 aanwezig is. De beslissingen worden genomen door 2/3 van de aanwezige leden of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid.

Art. 24. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden aan de leden bekendgemaakt door opname in het verslag van deze vergadering. Dit verslag wordt steeds ondertekend door aile aanwezige leden. Dit verslag kan steeds worden opgevraagd bij de voorzitter ter inzage. T.a.v. derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

Art. 25. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14, van de wet van 27 juni 1921.

Hoofdstuk V. Diversen

Art. 26. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders,

Art, 27, Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Art, 28. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering éën of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan de Weerdse Oud Leiders (WOL) van Weerde, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

Art. 29. Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wei van 27 juni 1921.

Opgemaakt te Weerde op 18/11/2011 in 2 originele exemplaren

(ondertekend door aile stichtende leden als in de aanhef vermeld).

Benoeming bestuurders

(niet verplicht als onderdeel van de statuten, wel noodzakelijk apart te publiceren).

Benoeming van de raad van bestuur

De leden van v.z.w. "Chirojongens Weerde", te Weerde, samen in algemene vergadering op hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Hermans, Koen, Bossenhoek 27, 1982 Weerde, geboren op 11/02/1988, te Mechelen

* , M

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

MaD23

Leemans, Pieter, Stationslaan 93, 1980 Zemst, geboren op 18/04/1982, te Mechelen

Van Waeyenberghe, Thomas, Dorpsstraat 65, 1982 Weerde, geboren op 08/03/1980, te Mechelen

Goelen Ruben, Bergstraat 4, 1982 Weerde, geboren op 31/08/1991, te Mechelen

De Ron Thomas, Zennebeemden 33, 2800 Mechelen, geboren op 14/04/1991 te Mechelen

Deze hebben aangesteld als

Voorzitter: Pieter Leemans

Penningmeester Thomas Van Waeyenberghe

Secretaris: Thomas De Ron

P&kw' dumOl,nS ~ J&k/ ~I /3/ .294 2.

11,,,, ,,ette,^--1 Là 4/ 3/2" 042,

Ko-er, ~ ~,~, Lek.u.t,.01-e.A 4 1 3 tz

.~, e~~~t,-~d~z s f 31 zo ~Z.

~

dee~r~/r~ , emni,

Aorix.,v) vot1 benbame.. 513'iLd'1Z

Le etA, r 4 2-03--c9C_D~2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHIROJONGENS WEERDE

Adresse
BERGSTRAAT 4 1982 WEERDE

Code postal : 1982
Localité : Weerde
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande