CHECKNET

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : CHECKNET
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.908.813

Publication

08/04/2015
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

03-04-2015

Griffie

*15306080*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0627908813

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

CHECKNET

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor notaris Joost Eeman te Gent op 30 maart 2015, ter registratie

aangeboden blijkt dat de Naamloze Vennootschap "UMVOTI", met maatschappelijke zetel te 1652 Alsemberg, Molenberglaan 9; de heer Boterbergh Patrick, geboren te 1790 Affligem, Langestraat 298; de heer Loeckx Jozef, wonende te 1652 Alsemberg, Molenberglaan 9; de heer Malfait Kristof, wonende te 9230 Wetteren, Vijverstraat 11; de heer d'Argent Filip, wonende te 8500 Kortrijk, Scheutistenlaan 30; de heer Vanneste Stijn, wonende te 8800 Roeselare, Plaatsweg 18, de heer Saccasyn Nicolas, wonende te 9050 Gentbrugge, Ooievaarsnest 51 en de heer de Witte Stephane, wonende te 9700 Oudenaarde, Aalststraat 31, de Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "CHECKNET" opgericht hebben door inrbreng in geld, waarvan het vast gedeelte van het kapitaal ¬ 20.000,00 bedraagt, vertegenwoordigd door 200 aandelen categorie A en waarvan het variabel gedeelte van het kapitaal op heden reeds ¬ 5.000,00 bedraagt vertegenwoordigd door 50 aandelen categorie B en dit met volgende kenmerken:

Artikel 1 vorm en naam

De vennootschap heeft de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, met als naam "CHECKNET".

Deze naam moet steeds door de woorden "coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de afkorting "CVBA" worden voorafgegaan of

gevolgd.

Artikel 2 zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1652 Alsemberg, Molenberglaan 9.

De zetel van de vennootschap mag bij besluit van de raad van bestuur overgebracht worden naar elke andere plaats in het tweetalig en Nederlandstalig landsgedeelte van België.

De raad van bestuur mag, in België of in het buitenland, administratieve zetels, bedrijfszetels, agentschap¬pen, bijkantoren en dochtervennootschappen oprichten.

Artikel 3 doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden en zowel in België als in het buitenland:

- Engineering (studie, raadgeving, ontwikkeling, organisatie), van toepassingen in de mechanica, elektronica, elektromechanica, automatisatie, elektriciteit en informatica (software en IT oplossingen). - Ontwikkeling en verkoop van software en IT oplossingen voor handel, nijverheid en industrie; - De aan- en verkoop, klein-en groothandel, import en export, levering en plaatsing, huur en verhuur, assemblage en onderhoud van hard- en software en informaticamateriaal.

- Het ontwikkelen, kopen, verkopen, beheer, in waarde stellen, in licentie nemen of geven van brevetten, octrooien, know-how en andere intellectuele rechten of immateriële duurzame activa in verband met computersoftware en aanverwante technologieën.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger.

Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen,

Onderwerp akte :

Oprichting

Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Molenberglaan 9 1652 Beersel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

ondernemingen of organisaties.

In de algemene regel mag de vennootschap alle daden stellen van burgerlijke of commerciële aard, roerende, onroerend, industriële of financiële aard, welke rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk in verband staan met het maatschappelijk doel.

Artikel 5 kapitaal - vast en veranderlijk gedeelte

Het kapitaal vertegenwoordigt de door de vennoten werkelijk verrich¬te inbrengen.

Het omvat een vast gedeelte en een veranderlijk gedeelte.

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt ¬ 20.000,00 (twintig duizend euro). Het kan slechts worden verhoogd of verlaagd bij besluit van de algemene vergade¬ring genomen met inachtneming van de regels vastgelegd voor een statutenwijziging (notarieel proces-verbaal). Het mag niet verminderd worden beneden het in artikel 390 Wetboek van vennootschap vast¬gestelde minimum tenzij het meteen opnieuw verhoogd wordt tot dit mini¬mum of tot een hoger bedrag. Het veranderlijk gedeelte bedraagt thans reeds ¬ 5.000,00 (vijfduizend euro). Het wordt verhoogd, respectievelijk verminderd, telkens nieuwe vennoten toetreden of intekenen op een of meer aandelen of telkens vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt, of wanneer de vennoten nieuwe inbrengen verrichten of terugnemingen verrichten op de door hen gestorte inbrengen; dit alles mits inachtneming van de statutaire bepalingen terzake. Voor deze verhoging of vermindering van het veranderlijk kapitaal is geen statutenwijziging vereist. Geen terugneming, uittreding of uitsluiting is geoorloofd indien daar¬door het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zou ophouden te bestaan.

Ingeval door uitbetaling van het scheidingsaandeel naar aanleiding van de uittreding van rechtswege van een vennoot, het veranderlijk gedeelte van het kapitaal zou ophouden te bestaan, dan is de uitbetaling van het scheidingsaandeel opgeschort tot de andere vennoten een overnemer hebben aangewezen voor zijn aandelen.

Artikel 6 aandelen - soorten  volstorting

Het maatschappelijk kapitaal wordt vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder vermelding van nominale waarde.

Het vast gedeelte van het kapitaal wordt vertegenwoordigd door 200 (tweehonderd) aandelen van categorie A die elk 1/200ste van het vast kapitaal vertegenwoordigen.

Er zal steeds op een met het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal overeenkomend aantal aandelen moeten ingeschreven zijn.

Het variabel gedeelte van het kapitaal bedraagt op heden reeds ¬ 5.000,00 vertegenwoordigd door 50 (vijftig) aandelen die elk 1/50ste van het variabel kapitaal vertegenwoordigen.

Behoudens de bij de oprichting geplaatste aandelen, zullen in de loop van het bestaan van de vennootschap, bijkomende aandelen mogen uitgegeven (categorie B)  variabel kapitaal- worden bij besluit door de raad van bestuur, die de uitgifteprijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen van eisbaarheid van de nog te storten bedragen en de op deze bedragen verschuldigde rente, zal bepalen.

De vennoten die in gebreke blijven de betalingen te verrichten binnen de vastgestelde termijnen, zullen van rechtswege en zonder enige inge¬brekestelling, gehouden zijn aan de vennootschap een rente te betalen gelijk aan de wettelijk rentevoet verhoogd met twee percent op jaarbasis, vanaf de datum van eisbaarheid, onverminderd het recht voor de vennoot¬schap, langs gerechtelijke weg, het schuldig gebleven saldo, of de ontbinding van de inschrij¬ving te vorderen, of het recht de vennoot die niet volstort uit te sluiten.

Het is de vennootschap niet toegestaan zelf of door een persoon die in eigen naam, maar voor rekening van de vennootschap handelt, op haar eigen aandelen in te schrijven. In de laatste hypothese wordt de inschrijver geacht voor zijn eigen rekening in te schrijven.

De comparanten bij de oprichtingsakte en, ingeval van kapitaalverhoging, de bestuurders van de vennootschap, zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de volstorting van de aandelen die geplaatst zijn in strijd met de vorige ali¬nea.

Artikel 7 obligaties

De vennootschap mag al dan niet hypothecair gewaar¬borgde obligaties uitgeven bij besluit van de algemene vergadering van de vennoten (categorie A) genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Zij stelt er tevens de uitgifteprijs en mo-daliteiten van vast en regelt het functioneren van de vergadering van de obligatiehouders.

Artikel 9 aard van de aandelen

De aandelen zijn onderverdeeld in twee categorieën:

1) Categorie A: Op deze aandelen kan enkel worden ingeschreven door enerzijds de oprichters en anderzijds de personen die, onder de voorwaarden die nader gespecifieerd worden in het huishoudelijk reglement van de vennootschap, en na goedkeuring van de algemene vergadering van de vennootschap, toegelaten worden tot toetreding in het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap.

2) Categorie B: Op deze aandelen kan enkel worden ingeschreven door de personen die worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

voorgesteld door de aandeelhouders van categorie A, en die voorts, onder de voorwaarden die nader gespecifieerd worden in het huishoudelijk reglement van de vennootschap, en na goedkeuring van de algemene vergadering van de vennootschap, toegelaten worden tot de toetreding in de vennootschap.

1) Categorie A:

a. Elk aandeel geeft recht op één stem binnen de raad van bestuur en op de algemene vergadering.

b. De aandelen geven recht op dividenden

c. Minimum twee bestuurders worden benoemd op voordracht van de aandeelhouders categorie A, en met dien verstande dat er steeds een extra bestuurder van categorie A zal aangeduid worden ten opzichte van categorie B.

d. Aanwezigheidsquorum: Elke raad van bestuur of algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien voldoende bestuurders respectievelijk aandeelhouders van de categorie A aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

e. De voorzitter van de Raad van Bestuur wordt aangeduid onder de bestuurders die Categorie A vertegenwoordigen.

2) Categorie B:

a. De aandelen van categorie B hebben geen stemrecht.

b. De aandelen geven recht op dividenden.

De aandelen zullen geacht worden, vanaf de uitgifte ervan, te behoren tot de categorie waartoe deze, bij hun uitgifte, expliciet zijn toegewezen. Aandelen die, na hun uitgifte, niet kunnen worden toegewezen aan een categorie op grond van voorgaande regeling, zullen worden geacht te behoren tot de categorie B.

Het behoort tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering om te bepalen op hoeveel aandelen en uit welke categorie de nieuwe vennoten recht zullen hebben.

Artikel 10 overdracht van aandelen

De aandelen categorie A kunnen enkel worden overgedragen aan vennoten categorie A. Overdracht aan een derde kan nochtans geldig tot stand komen indien aan de ene kant de vennoot de for¬maliteiten naleeft, voorgeschreven voor zijn uittreding uit de vennootschap, en aan de andere kant de derde, vooraf of terzelfdertijd, als vennoot goedgekeurd wordt door de ven¬nootschap.

a) Goedkeuring

De aandelen categorie A mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan met de goedkeuring van de algemene vergadering beslissend met ten minste drie/vierden van de aandeelhouders categorie A.

Indien de overgang  ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de aandeelhouders overeenkomstig de eerste alinea van dit artikel, dan zal de raad van bestuur, in geval van overgang ingevolge overlijden, op verzoek van de erfgena(a)m(en) of rechtverkrijgende(n), de aandeelhouders in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen over-dracht te beraden.

b) Overnameprijs

De prijs van de aandelen categorie A waartegen het voorkooprecht wordt uitgeoefend en de prijs die voor de aandelen van de overleden aandeelhouder verschuldigd is, wordt vastgelegd op de overeengekomen prijs.

De aandelen categorie B kunnen enkel worden overgedragen aan de aandeelhouders categorie A en dit overeenkomstig hetgeen bepaald in artikel 15 van de statuten.

Indien evenwel een overdracht onder levenden en onder bezwarende titel van aandelen categorie A aan één derde ofwel meerdere derden (natuurlijke personen of rechtspersonen) zal plaatsvinden door de aandeelhouders categorie A, dan kan elk van de aandeelhou¬ders categorie B die zijn aandelen ook wenst over te dragen aldus ook mee overdragen tegen dezelfde prijs en voorwaarden als deze die gelden tussen de kandidaat-overdrager categorie A en de kandidaat-overnemer(s). De aandeelhouders categorie B  nadat zij op de hoogte zijn gebracht door de aandeelhouders categorie A van hun intentie tot overdracht - stellen de raad van bestuur in kennis van hun wens tevens hun aandelen categorie B mee over te dragen binnen de twintig (20) dagen nadat zij daarover werden ingelicht.

Artikel 18 samenstelling

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten, die worden benoemd door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur zullen uitsluitend bestaan uit of benoemd worden door de aandeelhouders van de categorie A.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn die de vergadering vrij vaststelt. Zij mag hen te allen tijde afzetten. De bestuurders zijn herbenoembaar.

De mandaten van bestuurder zijn, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering van de vennoten, onbezoldigd.

De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

jaarvergadering.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en een of meer ondervoorzitters verkiezen. Artikel 21 vergadering  oproeping

De raad van bestuur komt samen telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen en telkens als de voorzitter van de raad of tenminste twee bestuurders erom vragen.

De oproepingen worden minstens vijf dagen voor de vergadering verstuurd, behalve in geval van hoogdringend¬heid, waarvan verantwoording moet worden gegeven in de notulen van de vergadering. Deze oproepingen bevatten de agenda, datum, plaats en uur van de vergadering, en worden gedaan per brief, luchtpost, telegram, telex, fax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze. De oproepingen worden geacht gedaan te zijn bij hun verzending.

Wanneer alle leden van de raad aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn, moet geen bewijs worden geleverd van een voorafgaandelijke oproeping.

De vergaderingen worden gehouden in de zetel of op de plaats aangeduid in de oproepingen, in België of in het buitenland.

Zij worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, indien deze laatste verhinderd is, door de ondervoorzitter of, indien deze laatste verhinderd is, door een door de andere leden aangeduide bestuurder.

Indien in dit laatste geval geen overeenstemming kan worden bereikt, wordt de raad voorgezeten door de oudste bestuurder in leeftijd, die aanwezig is.

Artikel 22 besluitvorming  volmachten

De raad van bestuur is een collegiaal beraadslagend lichaam. Dit houdt in dat, overmacht uitge¬zonderd, de raad slechts kan beraadslagen en besluiten nemen indien ten¬minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Iedere bestuurder kan per brief, telex, telegram, fax, e-mail of op een andere schriftelijke wijze, een ander lid van de raad van bestuur volmacht geven om hem

op één vergadering van de raad te vertegenwoordigen en in zijn plaats te stemmen.

Een bestuurder kan slechts één van zijn collega's vertegenwoor¬digen.

De besluiten van de raad van bestuur worden bij gewone meerder¬heid van stemmen genomen. Indien in een raadszitting, geldig samengesteld, één of meerdere bestuurders of hun gevolmachtigden zich van stemming onthouden, worden de besluiten op geldige wijze getroffen bij meerderheid van de stemmen van de overige, aanwezige of vertegenwoordigde leden van de raad. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter van de vergadering een doorslaggevende stem. Artikel 26 externe vertegenwoordiging

Een gedelegeerd bestuurder of twee bestuurders samen optredend vertegenwoordigen de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk be¬sluit van de raad van bestuur voor te leggen. Bovendien is de vennootschap op geldige wijze verte¬genwoordigd door speciale lasthebbers binnen de grenzen van hun opdracht.

Artikel 30 jaarvergadering

De jaarvergadering wordt telkens gehouden op de laatste maandag van de maand mei om veertien uur dertig. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Deze vergadering neemt kennis van het jaarverslag en van het verslag van de commissaris(sen), bespreekt de jaarrekening en hecht er haar goedkeuring aan, zij verleent - bij aparte stemming - kwijting aan de bestuurders en eventuele commissaris(sen), gaat over tot de herbenoeming of tot de vervanging van de uittredende of ontbrekende bestuurders en eventuele commissaris(sen) en neemt al de besluiten in verband met de an¬dere punten die voorkomen op de agenda.

Artikel 42 boekjaar - jaarrekening  controleverslag

Het boekjaar begint op één januari van ieder jaar en eindigt op eenendertig december van dat jaar. Artikel 43 bestemming van de winst

Jaarlijks wordt van de nettowinst, zoals die blijkt in de jaarrekening, vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit reservefonds tien ten honderd van het maatschappelijk kapitaal bereikt.

De voor uitkering vatbare winst wordt gelijkelijk verdeeld per aandeel, zowel categorie A en B.

De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de raad van bestuur.

1. Benoeming bestuurders

In aansluiting met de oprichting, zijn de voormelde vennoten bijeengekomen in buiten¬gewone algemene vergadering en hebben met eenparigheid van stemmen beslist met ingang van heden drie bestuurders aan te stellen :

1. De heer BOTERBERGH Patrick, voornoemd.

2. De heer LOECKX Jozef, voornoemd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

3. De Naamloze Vennootschap  UMVOTI , voornoemd, voor wie optreedt als vaste

vertegenwoordigers, de heer Loeckx Jozef en de heer Boterbergh Patrick, beiden voornoemd.

Die bevestigen dat de uitoefening van deze functie hen niet verboden is inzonderheid krachtens het

Koninklijk Besluit nummer 22 van 24 oktober 1934.

Die hier allen aanwezig zijn en hun mandaat aanvaarden.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

2. Raad van bestuur

Daarna zijn de bestuurders in raad van bestuur bijeengekomen om tot voorzitter te benoemen : De heer BOTERBERGH Patrick, voornoemd en tot gedelegeerd bestuurders: De heer LOECKX Patrick, voornoemd.

3. Eerste boekjaar - jaarvergadering

Het eerste boekjaar zal eindigen op eenendertig december tweeduizend en zestien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste maandag van de maand mei 2017.

Voor eensluidend uittreksel, ondergetekend notaris Joost Eeman. Mede-neergelegd: expeditie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CHECKNET

Adresse
MOLENBERGLAAN 9 1652 ALSEMBERG

Code postal : 1652
Localité : Alsemberg
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande