BUFFALO TIENEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BUFFALO TIENEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 844.260.878

Publication

20/03/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NearcekQd %r tek deir

Fleeitrelc x;c~~~~i 20~2

tg ~}YBtt~ de

~ GRFFIER,

Griffie

I I I ilili llIl ili I I I 1111111 1 11i

*iaosseaa*

V beh

aa

Bel Staé

Ondernemingsnr : d %4

Benaming

(voluit) : BUFFALO TIENEN

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gilainstraat 62 3300 TIENEN

Onderwerp akte : Oprichting benoemingen

OPRICHTING

Op 1/11/2011 zijn de hiernavolgende personen bijeengekomen met het oog op de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk :

" Roelandt Wouter geboren te Leuven op 05/06/1991 en wonende te Kerkomstraat 112, 3300 Tienen, NN 91.06.05-241.10

" Arron Jeroen geboren te Leuven op 05/04/1991 en wonende te Hoveniersstraat 18, 3300 Tienen, NN 91,04.05193.44

" Vanoppen Gert-Jan geboren te Tienen op 13/08/1991 en wonende te Viaductstraat 63 3300 Tienen, NN 91.08.13-121.01

" Goffin Jeroen geboren te Tienen op 31/07/1991 en wonende te Gilainstraat 62, 3300 Tienen, NN 91.07.31083.74

" Dewaelheyns Joachim geboren te Leuven op 24/04/1991 en wonende te Aarschotsesteenweg 762, 3300 Vissenaken, NN 91.04.24-31927

" Cordie Wouter geboren te Tienen op 02/06/1991 en wonende te Daalstraat 114, 3300 Tienen, NN 91.06.0223311

.Van Nerum Giel geboren te Leuven op 12/03/1987 en wonende te Willebringsestraat 57, 3370 Boutersem, NN 87.03.12-197.30

Zij hebben in onderling overleg volgende statuten opgesteld.

Benaming, zetel, doel duur.

Art. 1,-De vereniging neemt de benaming aan van Buffalo Tienen

Art. 2.-De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement Leuven meer bepaald, te Gilainstraat 62, 3300 Tenen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

' [ -

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art. 3.-De vereniging heeft voor doel de verspreiding en bevordering van lichaamsbeweging- en

sportbeoefening in het algemeen en van voetbal in het bijzonder en deze door haar leden te laten beoefenen, met name;

- door deelname aan een liefhebbersvoetbal competitie,

- door het inrichten van activiteiten welke met het beoefenen van voetbalsport verband houden,

Art. 4.-De duur van de vereniging is onbeperkt.

Leden, aanvaardingen, ontslagnemingen, schrappingen.

Art. 5.-De vereniging is samengesteld uit de 7 voormelde oprichters, die de effectieve leden uitmaken. Bij het wegvallen van een effectief lid of indien uitbreiding gewenst wordt kan een andere fysieke persoon zich, schriftelijk bij de Raad van Bestuur, kandidaat steilen om lid te warden van de vereniging, Zijn lidmaatschap moet door de algemene vergadering warden aanvaard.

Het aantal leden blijft echter beperkt tot 12 en moet minstens DRIE bedragen.

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage, waarvan het bedrag door de Raad van Bestuur wordt vastgesteld; die bijdrage zal niet meer dan ¬ 100,00 mogen bedragen.

Art, 6.Alle fysieke personen aangesloten bij Buffalo Tienen vzw en, uitzonderlijk, andere fysieke personen, die aan de activiteiten van de vereniging deelnemen, zijn toetredende leden, die geen deel uitmaken van de algemene vergadering.

Art. 7.-Door de aansluiting aanvaarden de effectieve en toetredende leden de statuten en reglementen.

Art. 8.-Ontslag en uitsluiting warden geregeld zoals voorzien bij de wet van 27 juni 1921 op de v.z.w., zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem gedane bijdragen.

Bestuur.

Art. 9.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. Zijn leden moeten in het bezit zijn van hun burgerlijke en politieke rechten. Hun aantal moet ten minste vier en ten hoogste zes bedragen.

Alleen effectieve en toegetreden leden kunnen zich kandidaat stellen voor de functie van bestuurder; de algemene vergadering benoemt de bestuurders en zet deze af.

Het mandaat van bestuurder heeft een duur van drie jaar.

De duur van de eerste mandaten bij oprichting zal evenwel dermate bepaald worden dat maximaal één derde ervan jaarlijks openvalt,

ledere bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen, hij doet dit schriftelijk bij de Raad van Bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 10.-De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden, bij eenvoudige meerderheid en voor de duur van hun mandaat, een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester,

Art, 11. -Het mandaat van de bestuurders kan een onbepaald aantal malen verlengd worden.

Art. 12.-Ieder lid van de Raad van Bestuur heeft één stem.

De Raad treedt op als College; geen stemming Kan plaatsgrijpen tenzij ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien geen voldoend aantal bestuurders aanwezig is, kan een tweede, binnen ten laatste veertien dagen gehouden raadsvergadering met dezelfde dagorde, geldige besluiten nemen, welke ook het aantal aanwezige bestuurders zij.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen der aanwezige leden; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de persoon die zijn ambt waarneemt doorslaggevend.

Art. 13.-De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen. Hij leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad beschikt over de meest uitgebreide machten met uitzondering van die voorbehouden aan de algemene vergadering. De Raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde taken of handelingen overdragen aan een bestuurder of een derde.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 14.-Al de leden van de Raad van Bestuur verlenen hun medewerking aan het bestuur van de vereniging belangeloos. De verplaatsings- en verblijfskosten, opgelopen tijdens een zending door de Raad van Bestuur opgedragen, zijn de enige die kunnen worden terugbetaald. De bestuurders, die praktische opdrachten uitvoeren in het kader van de doelstellingen vervat in art. 3 hiervoor, maken hierop uitzondering,

Art, 15.-De vereniging is slechts geldig gebonden door de handtekening van de voorzitter, samen met die van de secretaris of van de secretaris samen met die van twee bestuurders. De aldus optredende personen zijn bevoegd om, in naam van de Raad van Bestuur, alle daden van beheer en beschikking te stellen.

Voor elke financiële verhandeling zijn twee handtekeningen vereist. De Raad van Bestuur kan aan de penningmeester of een derde evenwel volmacht verlenen om bepaalde financiële handelingen alleen uit te voeren.

Art,16.-De Raad van Bestuur vergadert ten minste eenmaal om de drie maand. Hij zal insgelijks vergaderen telkens de belangen van de vereniging zulks vereisen of op aanvraag van een derde zijner leden. De uitnodigingen worden verstuurd door de secretaris vijf dagen vóór de voorziene datum en vermelden de dagorde. Uitnodigingen per elektronische post worden als geldig aangezien.

Art. 17.-De voorzitter leidt de algemene en de raadsvergadering. Bij staking van stemmen, zowel in de vergadering als in de raad, is zijn stem of die van de persoon die zijn ambt waarneemt, beslissend. Hij vertegenwoordigt de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

iNOD 2.2

Algemene Vergadering.

Art. 18.-De algemene vergadering is samengesteld uit de effectieve leden.

Elk lid zal één stem hebben; de leden van de algemene vergadering kunnen schriftelijk volmacht verlenen aan een ander lid van de algemene vergadering. De volmachtdrager mag evenwel geen lid van de Raad van Bestuur zijn. De volmachtdrager mag, naast zijn eigen opdracht, maximaal drie volmachten bezitten.

Art. 19.-De algemene vergadering alleen is bevoegd om te beraadslagen en te beslissen nopens

-wijziging van de statuten.

-goedkeuring van begroting en rekeningen.

-uitsluiting van een lid.

-kwijting aan de bestuurders en de rekeningnazieners.

-vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-benoeming en afzetting van de bestuurders;

-benoeming en afzetting van de rekeningnazieners en bepalen van hun bezoldiging;

-omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

-aile gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden overgedragen naar de Raad van Bestuur.

De leden van de vereniging zijn slechts gerechtigd tot de deelname aan de stemming op de algemene vergadering voor zover zij volledig in orde zijn met de verplichtingen voorzien bij de statuten en het reglement.

Art. 20.-De beraadslagingen kunnen slechts geschieden wanneer de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten andere voorwaarden voorschrijven.

Zo moet voor wijzigingen aan de statuten twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en is de instemming van twee derden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden vereist voor goedkeuring. Een beslissing tot wijziging van het doel, evenals tot vrijwillige ontbinding van de vereniging vereist de instemming van vier vijfden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden bij een aanwezigheidsquorum van twee derden.

Indien geen voldoend aantal leden vertegenwoordigd is, zal een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, minimum vijftien dagen na, maar binnen de maand volgend op de eerste, met dezelfde dagorde als de eerste; die algemene vergadering zal geldig zitting houden en beslissen welk ook het aantal vertegenwoordigde leden zij.

Art. 21.-Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden in het begin van het jaar voor het goedkeuren van de rekeningen; in de loop van het laatste trimester wordt een tweede algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de begroting van volgend jaar. De algemene vergadering komt bijeen op de plaats en het uur bepaald door de Raad van Bestuur en aangeduid op de uitnodiging. Bijzondere algemene vergaderingen kunnen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D2.2

bijeengeroepen worden op voorstel van de voorzitter of, op schriftelijke aanvraag aan de gedelegeerd bestuurder gericht, van een vijfde van de leden.

I

Art. 22.-De leden van de algemene vergadering zullen persoonlijk uitgenodigd worden per brief, ten minste tien dagen v6ár de vergadering; de uitnodiging zat de dagorde vermelden. Oproepingen per elektronische post worden als geldig aangezien.

Art. 23.-De stemming heeft plaats bij naamafroeping. Zij zal geheim zijn wanneer het persoonlijke aangelegenheden betreft of op aanvraag van een lid van de vergadering.

Art. 24. -De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de secretaris en de aanwezige leden, die daartoe de wens uitdrukken, De leden van de algemene vergadering en derden beschikken over een inzagerecht in de notulen.

Boekjaar, fondsen, ontbinding.

Art. 25.-Het maatschappelijk boekjaar loopt over één jaar, het begint de eerste januari en het eindigt de eenendertigste december. Het eerste boekjaar zal evenwel lopen van de datum van oprichting tot 31 december 2012

Art. 26.De rekeningen worden nagezien door twee rekeningnazieners, die door de Algemene Vergadering voor de duur van een boekjaar worden benoemd; hun mandaat kan onbeperkt aantal malen worden verlengd.

Art. 27,-De inkomsten van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de effectieve en toetredende leden, de giften, legaten, de toelagen, zowel staats-, gewest-, provinciale of gemeentelijke, die haar zullen worden toegekend.

Art. 28,-Het eigen bezit van de vereniging zal op een bank- of postrekening worden geplaatst. De penningmeester mag beslissen dat een deel ervan in Belgische rente wordt omgezet. Die titels zullen in open bewaargeving op de bank neergelegd worden.

Art. 29,-In geval van ontbinding zal de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken aan het maatschappelijk bezit van de vereniging een bestemming geven die het meest het doel van Buffalo Tienen benadert. In geen geval mag er tot de verdeling onder leden overgegaan worden.

Art. 30.-De vereiste meerderheden worden bij de Wet op de v.z.w. van 27juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of de statuten bepaald en, waar het bijzondere meerderheden betreft, worden de onthoudingen, ongeldige of blanco-stemmen bij de negatieve stemmen gevoegd. Voor alles wat niet duidelijk voorzien is in de onderhavige statuten, verwijzen de partijen naar de wet op de v.z.w. van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. Bepalingen van deze statuten, die in strijd zouden zijn met de wettelijke bepalingen, worden ais niet geschreven beschouwd zonder dat zulks de geldigheid van de andere statutaire bepalingen aantast.

MOf3 2.2

Luik B - Vervolg

Overgangsbepaling

In afwijking van de bepalingen van artikel 9 van onderhavige statuten zullen de eerste mandaten van bestuurder , [open tot respectievelijk 1 juli 2013, 1 juli 2014 en 1 juli 2015.

Gedaan te Gilainstraat 62, 3300 Tienen 1/11/2011 in 7 + 2 exemplaren, één voor elke oprichter en twee voor de archieven van de vereniging

Volgen de handtekeningen van de stichters.

AKTE VAN BENOEMING

Op de eerste buitengewone algemene vergadering, gehouden onmiddellijk na de stichtingsvergadering, werden tot bestuurder benoemd

GOFFIN Jeroen, geboren te Tienen op 31/7/1991 en wonende Gilainstraat 62 3300 Tienen tot 1 juli 2015 ROELANDT Wouter, geboren te Leuven op 516/1991 en wonende Kerkomstraat 112 3300 Tienen tot 1 juli 2014 CORDIE Wouter, geboren te Tienen op 2/6/1991 en wonende Daalstraat 114 330Q Tienen tot 1 juli 2014 ARRON Jeroen, geboren te Leuven op 5/4/1991 en wonende Hoveniersstraat 18 3300 Tienen tot 1 juli 2013.

In de daaropvolgende vergadering van de Raad van Bestuur werd Jeroen Goffin verkozen tot voorzitter, Wouter Roelandt tot ondervoorzitter, Wouter Cordie tot secretaris en Jeroen Arron tot

penningmeester en dit voor de duur van hun mandaat als bestuurder.

Jeroen GOFFIN

Bestuurder-voorzitter

Wouter CORDIE

Bestuurder-secretaris

Van Nerum Giel

Mede-oprichter

Dewaelheyns Joachim

Mede-oprichter

Vanoppen Gert-Jan

Mede-oprichter

Arron Jeroen

Mede-oprichter

Roelandt Wouter

Mede-oprichter

Mot-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BUFFALO TIENEN

Adresse
GILAINSTRAAT 62 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande