BESLPA AJAX

Association sans but lucratif


Dénomination : BESLPA AJAX
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.976.680

Publication

16/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Titel III. Algemene vergadering.

Artikel 9  De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkende leden. De

leden beschikken in de vergadering over één stem.

Artikel 10  De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1. het wijzigen van de statuten;

2. het benoemen en afzetten van de bestuurders;

3. Kwijting aan de bestuurders;

4. Het goedkeuren van de begroting en de rekening;

5. De ontbinding van de vereniging;

6. Het uitsluiten van een lid;

7. Alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Artikel 11  De algemene vergadering kiest onder haar leden een voorzitter.

Artikel 12 - §1. Elk jaar wordt minstens één algemene vergadering gehouden.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt.

Artikel 13  De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij over de aangelegenheden opgesomd in artikel 10, eerste, vijfde en zesde lid. De algemene vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen dan met een meerderheid van twee derde van de stemmen op voorwaarde dat twee derde van het aantal leden aanwezig zijn.

De algemene vergadering kan, met betrekking tot het wijzigen van het doel of de ontbinding van de vereniging, slechts geldig beraadslagen dan met meerderheid van vier vijfde van de stemmen op voorwaarde dat twee derde van het aantal leden aanwezig zijn.

Indien de aanwezigheidsvereiste bij de eerste vergadering niet is bereikt, kan er een tweede vergadering samengeroepen worden, doch dit ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering. Op deze tweede vergadering kunnen de besluiten van de algemene vergadering genomen worden met twee derde van de stemmen met betrekking tot de statutenwijziging. Met betrekking tot de wijziging van het doel of de ontbinding van de vereniging kan op de tweede vergadering door de algemene vergadering rechtsgeldige besluiten worden genomen met vier vijfde van de stemmen. Op de tweede zitting wordt geen aanwezigheidsvereiste gesteld. Over het wijzigen van statuten kan evenwel slechts beraadslaagd worden indien deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht.

Artikel 14  De notulen van de algemene vergadering worden genomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitten en de secretaris van de vergadering.

Titel IV. Raad van Bestuur.

Artikel 15  De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Aan de bestuurders kan geen vergoeding uitgekeerd worden.

Artikel 16  De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling. Hij treedt op als eiser of als verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur kan het verstrekken van het mandaat ad litem aan een advocaat in uitvoering van de beslissing om in gerechtelijke acties als eiser of verweerder op te treden delegeren aan een van haar leden.

Artikel 17  De raad van bestuur kan één of meer afgevaardigd bestuurders aanduiden, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Onder dagelijks bestuur worden onder meer begrepen de lopende zaken en dagelijkse briefwisseling. De afgevaardigd bestuurder wordt tevens gemachtigd door zijn handtekening in zaken van dagelijks bestuur, waaronder in het bijzonder gerekend worden de financiële verrichtingen met de financiële instellingen, de vereniging te verbinden. Hij is tevens bevoegd de beslissingen van de raad van bestuur uit te voeren en in het bijzonder de mandaat ad litem te verstrekken aan een advocaat in gerechtelijke acties als eiser of verweerder.

Artikel 18  De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproepingsbrief wordt ten minste acht dagen voor de vergadering schriftelijk aan alle bestuurders met de post verzonden. De vergadering wordt gehouden op de dag, uur en plaats aangeduid in de oproepingsbrief. De oproepingsbrief bevat eveneens de agenda. De agenda wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan alleen beraadslagen over punten die in de agenda opgenomen zijn, tenzij alle aanwezige bestuurders ermee instemmen dat het niet geagendeerde onderwerp toch behandeld wordt.

Titel V. Ontbinding en vereffening.

Artikel 19  Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 20  In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Titel VI. Slotbepalingen.

Artikel 21  De raad van bestuur van vereniging is als volgt samengesteld:

* Croes Brent, NN.93.03.14-251.42, Vorststraat 13, 3271 Scherpenheuvel-Zichem: voorzitter en tevens afgevaardigd bestuurder;

* Van Oosterwyck Joris, NN.89.04.19-153.10, Pastoor Brissacstraat 43, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, secretaris;

* Croes Daan, NN.90.02.28-229.59, Vorststraat 13, 3271 Scherpenheuvel-Zichem, penningmeester.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 22  Alle handelingen sinds 1 juli 2014 door de oprichters gesteld ten name van de VZW  Belspa Ajax in

oprichting, worden aanvaard als zijnde gedaan in naam van de VZW.

Artikel 23  Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de

wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging toepasselijk, de algemene wettelijke

bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Gedaan te Scherpenheuvel-Zichem op 8 juli 2014,

De oprichters,

CROES Brent, CROES Daan,

VAN OOSTERWYCK Joris, WUYTS Mathias,

Coordonnées
BESLPA AJAX

Adresse
VORSTSTRAAT(AV) 13 3271 AVERBODE

Code postal : 3271
Localité : Averbode
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande