BASKET CLUB LEUVEN (VERKORT) BC LEUVEN

Divers


Dénomination : BASKET CLUB LEUVEN (VERKORT) BC LEUVEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 561.814.496

Publication

19/09/2014
ÿþe

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend to maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : eo./ ed4f, 96 '

Benaming

(voluit) : BASKET CLUB LEUVEN

(verkort) : BC LEUVEN

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Weggevoerdenstraat 4,3012 Wilsele

Onderwerp akte: Oprichting

Hierna genoemde personen:

Van Remoortel Dirk, 004.02.1961 Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek

Collart Christophe, 016.10.1969 Alfons Stesselstraat 6 te 3012 Wilsele

Toremans Dirk, *08.11.1970 Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilsele

Bucumi Aime, '26.12.1970 Armand Meyswijk 2 te 3012 Wilsele

Allen van Belgische nationaliteit hebben heden op 05 september 2014 onder mekaar een vereniging zonder winstoogmerk gesticht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 en de wet van 02 mei 2002.

TITEL 1  Naam, zetel, doel en duur

Art. 1 De vereniging wordt genoemd \CIA/ BASKET CLUB LEUVEN verkort BC Leuven

Art. 2 Haar zetel is gevestigd te 3012 Wilsele,Weggevoercienstraat 4 welke gelegen is in het gerechtelijk arrondissement Leuven. Alleen de algemene vergadering is bevoegd om de zetel te verplaatsen.

Art. 3 De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de organisatie van

sportactiviteiten, reizen, stages, kampen, deelnemen aan competities van diverse doelgroepen en meer bepaald betreffende de basketbal sport. Buiten de eigen projecten bieden we, ter ondersteuning van he beoogde doel, diensten aan aan derden.

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL 11  Leden

Art. 5Het aantal leden bedraagt ten minste drie. Dit zijn de effectieve leden. De VZW heeft ook toegetreden leden. Nieuwe effectieve leden worden op voorhand door de Raad van Bestuur aanvaard en nadien bevestigd door de algemene vergadering met twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Enkel de effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering en hebben stemreoht.

Art. 61n het huishoudelijk reglement warden de voorwaarden van toetreding bepaald voor de overige toegetreden leden, alsook de onverenigbaarheden die van rechtswege het verlies van lidmaatschap meebrengen, in het bijzonder wat betreft de naleving van het doel van de vereniging. Een overtreding van dit huishoudelijk regelement kan schorsing of schrapping als toegetreden lid met zich meebrengen en wordt bevestigd dcor de Raad van Bestuur bij eenvoudige meerderheid.

NEERGELEGD

IJ SLP. 20V}

Griffie Rechtbank van Koophandel

te 1-T/telg__

_ illt!là1111111#11

Art.7Elk effectief lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. Dit ontslag kan niet geweigerd worden mits de inachtneming van een redelijke opzeggingstermijn. Behoudens het verlies van lidmaatschap van rechtswege, kan een effectief lid slechts door de algemene vergadering met twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen worden uitgesloten. Tot aan de uitsluiting mag

" "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

t

1

-e M002.2

de Raad van Bestuur, eveneens met twee derde van de aanwezige leden, het betreffende effectief lid schorsen wegens zwaarwichtige redenen. De Raad van Bestuur verbindt er zich toe in voorkomend geval de algemene vergadering binnen de maand samen te roepen bij aangetekend schrijven. Een effectief lid dat zijn bijdrage niet betaald wordt geacht zijn ontslag te nemen.

Art. 8De leden van de VZW zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III- Algemene Vergadering

Art, 9 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens ontstentenis door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Art.10Enkel de algemene vergadering is bevoegd voor

De wijziging der statuten

De benoeming en afzetting van bestuurders

De benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging indien er een

bezoldiging werd toegekend

De kwijting aan bestuurders en commissarissen

De goedkeuring van rekeningen en begrotingen

De vrijwillige ontbinding van de vereniging

De aanvaarding en uitsluiting van leden

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal ocg merk

Het opstellen en wijzigen van het huishoudelijk reglement

Art.11De vereniging zal aile roerende en onroerende goederen, die tot verwezenlijking van haar doel kunnen bijdragen, mogen bezitten in eigendom of anderszins en tevens schenkingen onder levenden en legaten mogen ontvangen.

Art.12 1. Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en uiterlijk eind mei een gewone algemene

vergadering gehouden voor het goedkeuren van de boekhouding van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende werkingsjaar.

2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens als de omstandigheden dit vereisen of wanneer één vijfde van de leden erom verzoekt of in uitdrukkelijke gevallen voorzien in de wet of de statuten (art 5 W 2 mei 2002),

Art.13 Oproepingen tot de algemene vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren door de Raad van Bestuur, ten minste 8 dagen op voorhand. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of 2 van de bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen. De oproeping vermeld dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

Art.141. Tenzij het huishoudelijk reglement anders bepaalt, beslist de algemene vergadering bij aanwezigheid van de helft plus 1 van de effectieve leden. Indien het vereiste aantal leden niet bereikt wordt, wordt een nieuwe algemene vergadering belegd die beslist bij gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiten van leden, vrijwillige ontbinding of omvorming naar een vennootschap met sociaal oogmerk, kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikel 8 W. 2 mei 2002, in acht worden genomen.

Elke aanwezige of vertegenwoordigd lid beschikt over 1 stem. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

2. ln afwijking van puntje I. kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de algemene vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art.15 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Uittreksels daarvan warden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders. De uittreksels worden bewaard op de maatschappelijke zetel en zijn op eenvoudig verzoek van de leden raadpleegbaar.

TITEL IV  Bestuur, Raad van Bestuur

Art.16 De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 bestuurders, De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en afgezet, volgens de in het huishoudelijk reglement vastgestelde regels.

Art.17 De bestuurders worden aangesteld voor een termijn van vijf jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar en neemt van rechtswege een einde op de eerste algemene vergadering na het bereiken van de leeftijdsgrens van 65 jaar. In uitzonderlijke gevallen kan de algemene vergadering hierop een afwijking verlenen. Bij tussentijdse aanstelling wordt de termijn beperkt tot het einde van het oorspronkelijk mandaat

Art.18Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan 3 is gedaald, zijn de overige bestuurders gevolmachtigd en verplicht binnen de maand een algemene vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van beheer uit.

Art.191. De voorzitter van de algemene vergadering is tevens voorzitter van de raad van bestuur. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of door 2 bestuurders. De oproepingsbrief bevat tevens de agenda. Andere punten van deze agenda kunnen behandeld worden mits één derde van de aanwezige bestuurders akkoord gaat.

3. Een bestuurder kan zich door een andere beheerder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan 1 volmacht hebben.

4. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Bij afwezigheid van de voorzitter worden de vergaderingen voorgezeten door de oudste der aanwezige bestuurders. Tenzij in het huishoudelijk reglement anders bepaald worden alle besluiten genomen met gewone meerderheid. Bil staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Art.201. De raad van bestuur is bevoegd voor het huren van de nodige accommodaties en zalen, voor het aan- en verkopen van de materialen en voor het engageren van medewerkers nodig om de doelstelling van de vereniging te bereiken.

2. De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

3. De raad kan 1 of meer van zijn bevoegdheden overdragen aan 1 of meer van zijn leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht.

Art 21 Behoudens uitdrukkelijke of bijzondere lastgeving, wordt de vereniging ten overstaan van derden steeds geldig verbonden door een handtekening van de voorzitter of van 2 bestuurders, die hun bevoegdheid niet hoeven te bewijzen doch aansprakelijk blijven ten aanzien van de vereniging,

TITEL V Rekening en begroting

Art22Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast Van het vorig boekjaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beiden worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 23 De bijdrage die jaarlijks aan de effectieve en toegetreden leden gevraagd wordt, wordt elk jaar door de Algemene Vergadering vastgelegd.

" a * le

`11

t

4.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders benoemd;

Van Remoortel Dirk,Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek rn : 610204.495.01 Collait Christopbe,Alfons Stesselstraat 6 te 3012 Wilsele rn 691016.141.25 Toremans Dirk, Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilsele m : 701108.207.33

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter : Van Remoortel Dirk

Secretaris : Toremans Dirk

Schatbewaarder: Collart Christophe

Huidige Ledenlijst van Effectieve Leden

Van Remoortel Dirk, Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek

Collart Christophe, Alfons Stesselstraat 6 te 3012 Wilsele

Toremans Dirk, Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilsele

Bucumi Aime, Armand Meyswijk 2 te 3012 Wilsele

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint vanaf heden en sluit af op 31 december 2014.

Wilsele, 05 september 2014

Dirk Van Remoortel Dirk Toremans

Christophe Collai/ Aime Bucumi

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

.,

TITEL VI  Ontbinding, vereffening

Art.24 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts worden besloten door de algemene vergadering overeenkomstig de artikelen 4,6e W 2 mei 2002. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

Art.251. In geval van ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een werk met een gelijkaardig doel als dat van de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de algemene vergadering rekening houden met het doel van de onderhavige vereniging en met de in artikel twee bepaalde beginselen en die voorwaarde ook aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan de leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een soortgelijk doel als dat van de ontbonden vereniging; ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging,

Art.26 Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

RAAD VAN BEHEER  BENOEMINGEN- EERSTE BOEKJAAR

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

03/11/2014
ÿþMOE} 2.2

y{ In de bijlager; bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter jriffia

~ ~'~~~Y13:S9R; i

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verteaenwoordtgen

Verso : Naam en handtekening.

2 3 OKT. 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Il l l i

" 1u 42iiui013iui iii iu~iiiii

3

NEERGELEGD

~

Griffie

Ondernemingsnr : 0561.814.496

Benaming

(voluit) : BASKET CLUB LEUVEN

(verkort) : BC LEUVEN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilseks

Onderwerp akte : Algemene vergadering van zaterdag 18/10/2014

Wijziging raad van beheer

Nemen ontslag als effectief lid en bestuurder

Van Remoortel Dirk,Herenbergstraat 6 te 3220 Holsbeek rn : 610204.495.01

Toremans Dirk,Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilsele rn : 701108.207.33

Treden toe tot als effectief lid en bestuurder

Sophie Collart,Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek rn : 671005.104.59

Kathieen Piot,Wielewaallaan 46 te 3010 Kesset-Lo m : 850423.418.26

Huidige ledenlijst van effectieve leden per 18 oktober 2014

Sophie Collart,Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek

Kathleen Piat,Wielewaallaan 46 te 3010 Kessel-LO

Christophe Collart,Alfons Stesselstraat 6 te 3012 Wilsele

Aimé Bucumi,Armand Meyswijk 2 te 3012 Wilsele

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten tot bestuurders benoemd

Sophie Collart,Herenbergstraat 5 te 3220 Holsbeek rn : 671005.104.59

Kathleen Piot,Wielewaallaan 46 te 3010 Kessel-Lo rn : 850423.418.26

Christophe Collart,Alfons Stesselstraat 6 te 3012 Wilsele

Deze hebben onder elkaar aangesteld tot :

Voorzitter : Kathieen Piot

Secretaris : Sophie Collant

Schatbewaarder : Christophe Collart

Wilsele,18 oktober 2014

Kathieen Piot Sophie Collart

Christophe Collart Aimé Bucumi

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BASKET CLUB LEUVEN (VERKORT) BC LEUVEN

Adresse
Zetel : Weggevoerdenstraat 4 te 3012 Wilseks

Code postal : 3012
Localité : Wilsele
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande